Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Puiet capacit mort in celula !!!

Mesajde puiet » 25 Iun 2012, 22:15

Daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva ce boala poate fi.
Puietul, mai ales pe marginile ramei, de albina si trantore, mort in stadiul de nimfa, de regula gasit fara aripi sau poate nu a ajuns sa fie dezvoltate.
Eu cred ca nu este puiet in sac pentru ca albina este fara un invelis, cum este descris la puietul in sac. Acelasi lucru l-am gasit la mai multi vecini. Acest fenomen a dus la depopulare cu albina matura. Matca ponteaza bine, insa nu exista suficienta albina in stup pentru a avea grija de puiet. Puiet vos sau pietrificat nu se pune problema. Seamana cu o albina "uscata" si se poate vedea decat daca se inlatura capacelul celulei. maine voi incerca sa ac ceva poze sa le pun aici poate ma ajuta cineva.
Multumesc !
puiet

Re: Puiet capacit mort in celula !!!

Mesajde paul » 25 Iun 2012, 22:20

Miroase ... in vreun fel ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde apr » 25 Iun 2012, 22:33

apr

Mesajde puiet » 25 Iun 2012, 22:48

nu miroase, nu este Loca!
Ca o completare, eu sunt, cred, obsedat de curatenie, in fiecare an spalat stupii cu soda caustica, revopsiti cam la 2 ani, insa anul acesta frigul din primavara m-a determinat sa nu prea pot schimba fagurii vechi. am 200 de rame deja construite si nu le pot introduce in stupi pentru ca nu le oua !!!
De ce nu oua pe cele albe (unele dupa un ciclu de puiet), le-am stopit cu sirop ... Nu vrea matca sa oua in ele. Matca ete buna, oua compact dar numai pe cele vechi
puiet

Mesajde Ioan Guist » 25 Iun 2012, 23:24

Cu ce taratezi de varoua?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde puiet » 26 Iun 2012, 08:01

Tratamentul il fac cu Varachet Forte. Am cautat prin puietul de trantore capacit dar rar am gasit un varooa.
puiet

Mesajde clncatalin » 26 Iun 2012, 22:19

Albina moarta la stupi a fost?
De unde aduc apă?
Cules au avut?
Mâncare au în stupi?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde puiet » 26 Iun 2012, 23:20

Apa este proaspata pe care o pun eu in vase
miere a fost ceva in perioada teiului si chiar s-au dezvoltat foarte bine dupa perioada grea din timpul salcamului
este si ceva albina moarta in fata stupilor si s-au depopulat foarte (rau). azi am luat etajele (11r 1/1 +10 1/2)
Mai am vecini care au albine dintre acestia uni sunt batrani si nu fac pastoral (dar au cutiile de ma mir ca tin ramele) fie sunt "TINERI FERMIERI" cu 5 stupi care trec pe la ei, eventual, cand au miere. Nu sustin ca eu sunt perfect desi si eu pot "achizitiona" "CEVA" CAND MERG IN PASTORAL.
puiet

Mesajde puiet » 12 Iul 2012, 14:51

multumesc ,
se poate sa fie influentat aceasta situatie faptul ca vecinul are solarii unde albinele merg la florile de rosii si castraveti si atunci cand el stropeste (aproape zilnic, nu stiu cu ce) albinele sa aduca si in stup "otrava".
Mentionez ca dupa tei am cam avut mortalitate in fata stupilor
puiet

Mesajde balloo » 14 Iul 2012, 14:26

aproape sigur asta o fi. Vorbeste cu vecinul tau, e complicata situatia.
balloo

Mesajde Ioan Guist » 14 Iul 2012, 20:48

Pe nevazute e dificil.
Cel mai indicat , nu mai sta! Ia fagure cu puiet afectat, albina moarta si fugi la DSVSA.Poti sa-l contactezi si pe doctorul Bogdan Poncea de la Bucuresti prezent si aici pe forum cu ID -Pab.Om deschis si de ajutor.

Succes
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde M STEFAN » 06 Aug 2012, 21:55

salve sint stefan iti scriu ca un bun prieten,sint apicultor si eu am avut aceleasi probleme si mam informat la un prieten italian care face apicultura de peste 35 de ani,problema e ;VAROUA;si iti spun si de ce,in primul rind puetul nu ajunge la maturitate si moare,se usuca si are culoarea negru inchis fara aripi s-au daca le are nu sint dezvoltate corespunzator,in al doilea varoua nu sta numai in zona cu trintori ci peste toata suprafata fagurelui,scoate un fagure din stup intro zi insorita sa fie si cu larve si fara si uitate atent in fundul celulelor cu o lupa si ai sa observi varoua,tias recomanda data viitoare sa le faci un tratament cu acid oxalic impotriva la varoua cu acest tratament elimina tot ce inseamna urme de varoua dar asta se face cind exista foarte putin puet in stup.
Abinute Albinute,ce ne-am face noi daca na-ti fi voi
M STEFAN

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE