Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Anca

Mesajde claudia_0218 » 28 Iun 2012, 23:01

ma numesc anca neamu si sunt din constanta. eu si sotul meu avem doi baieti de 11 si respectiv 16 ani si vreo cateva sute de fete de vreo cateva zile. fetele noastre stau in doi stupi de lemn din aceia recomandati pentru incepatori (orizontali adica). sotului meu ii place un stup iar mie imi place celalalt asa ca sunt toate iubite in egala masura.
albinele noastre sunt un soi un pic ciudat mi se pare mie. nu prea am avut de unde alege mai ales ca ne-a lovit amocul asa deodata si am vrut morti-copti sa ne luam ACUM stupi. cel care ni i-a vandut (desi nu am i-am vazut) avea vreo o suta de stupi (si vanduse inca pe atata, spunea el), toti orizontali de lemn cu rame de 1/1. acuma ... ce sa zic... albinutele, pe care nu le alint asa de florile marului, sunt niste albine teribil de mici. matcile sunt si ele la fel de mici si cu cozi negre, lucioase si ascutite. una din ele se plimba tare mandra cu liota dupa ea dar cealalta, agreata de sotul meu, mi se pare cam inceata. desi cel care ni le-a vandut spune ca sunt cumparate de la ploiesti, n-am inteles exact de la cine, eu am suspectat ca ar fi matci iesite din botci de salvare. oricum, albinutele imi plac tare mult, chiar si asa micute, si sunt teribil de linistite neincercand nici macar odata sa ne intepe. nici chiar asa nu m-as fi suparat asa de tare ca am auzit ca face bine la artrita si nu se stie daca n-o sa fac vreodata asa ceva. mentionez ca nici eu si nici sotul meu nu am avut masca sau manusi si una chiar mi s-a plimbat in voie pe mana. ca afumator, pentru ca nu apucasem sa cumparam de nici unele, sotul meu a folosit un ziar facut sul pe care l-a aprins un pic la unul din capete. acuma... sa fi fost ziarul ala chiar asa de eficient sau e ceva in neregula cu albinele mele?
nu am posibilitatea sa le vizitez mai des de odata pe saptamana (ca sunt la 70 km departare de mine) asa ca ard de nerabdare sa ma intorc la ele si sa vad ce mai fac si cum le merge.
"Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele". Lucian Blaga
claudia_0218

Re: Anca

Mesajde jenica67 » 28 Iun 2012, 23:21

Felicitari pentru noua preocupare. sa aveti parte de ele, sa va interesati din timp cum le veti stimula, sa isi mareasca numarul pentru iernare, sa le asigurati rezervele necesare, si de ce nu sa mancati si voi un borcan de miere anul asta. Cat mai multe si butoaie pline !
jenica67

Anca

Mesajde claudia_0218 » 28 Iun 2012, 23:41

multumesc! citim si ne documentam de vreo 6 luni. filmuletele de la IWF le-am vazut pe toate si altele de pe youtube. am ajuns sa le visez si noaptea.am invatat destule din manualul apicultorului si sunt slava domnului destule site-uri cu sfaturi bune pentru apicultori. dar mai ales de aici de pe forum am invatat (si ma refer si la cel vechi) din experienta celorlalti apicultori. anul asta ne-am pus in plan sa nu luam nici un gram de miere de la ele ca le vrem mari, grase, frumoase si sanatoase. daca ar fi sa fie mai multe nu m-as supara dar momentan nu-mi doresc decat sa iesim cu bine din iarna. de asta mi-e cel mai frica. mai departe vedem.. sanatosi sa fim cu totii!
claudia_0218

Mesajde ovidiu_78 » 28 Iun 2012, 23:57

Bine ați venit !!! Multă sporire va doresc
Dumnezeu sa va ajute!!!
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde claudia_0218 » 29 Iun 2012, 00:19

Bine v-am gasit! Multumesc de urari!
claudia_0218

Mesajde claudia_0218 » 29 Iun 2012, 00:21

M-am mai linistit vazand ca nimanui nu i se par albinele mele ciudate. Asta e bine!
claudia_0218

Mesajde nicus » 29 Iun 2012, 00:50

Mie nu mi se par ciudate ci doar putine, cateva sute. Cred ca sunt zeci de mii 2-3-5..
Maine sa le numarati :D

Calatorie placuta in lumea albinelor,
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde MyBees » 29 Iun 2012, 01:02

Bine ati venit. De fapt, cred ca mai nimerit ar fi "bine ati inceput", ca inteleg ca sunteti de mult prezenti printre noi.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde claudia_0218 » 29 Iun 2012, 01:13

MyBees scrie:Bine ati venit. De fapt, cred ca mai nimerit ar fi "bine ati inceput", ca inteleg ca sunteti de mult prezenti printre noi.

Bine v-am gasit! Da, asa e... Pe multi mi se pare ca-i cunosc de cand lumea :)
Imi pare tare rau de domnul Gica Romanescu ca nu am apucat sa-l salut macar ...
claudia_0218

Mesajde janese » 29 Iun 2012, 06:52

inceput promitator!...bine ca ati apucat sa va casatoriti si dvs si sotul,ca altfel tinandu-va de albine ramaneati ,,nensurati!" :P ..ca asa patesc apicultorii incepatori si nensurati!...am doi flacai care nu vad discoteca...nimic,doar albine. mereu le zic..lasati ma albinele si duceti-va la discoteca...apicultura e pentru pensionari!!!o sa ramaneti nensurati.

ps...cum or fi matcile cu coada neagra???? :P ..bagati poze cu albinele dvs!
sanatate familiei!
hai ca pe sot il mai inteleg..si-a luat albine sa mai plece si el de-acasa,saracul!...dar dvs........ cu trei baieti in casa...e de munca!!!!:lol:
janese

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Iun 2012, 07:37

bine ati venit printre noi !!! sanatate maxima la toti membrii familiei !!! si bineinteles si fetitelor voastre !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde janese » 29 Iun 2012, 08:30

ves.lucian.zabrani scrie:bine ati venit printre noi !!! sanatate maxima la toti membrii familiei !!! si bineinteles si fetitelor voastre !!!

care fetite ma???n-auzi ca are baieti?? :lol:
janese

Mesajde FLORINELU » 29 Iun 2012, 08:44

va urez si eu un calduros bun venit de aici din alt colt de tara(Banat) doamna Anca,aveti grija sa nu va imbolnaviti prea tare de dragul albinelor,ca dupa cum vad eu v-ati contaminat deja destul de tare :lol: :lol:
cat priveste consumul de miere,macar un fagure tot o sa gustati asa ca de la voi.
mult succes si la mai multi stupi. :roll:
FLORINELU

Mesajde jenica67 » 29 Iun 2012, 09:43

Mai FLORINELU, care alt colt de tara ? Nu ai vazut ca i-am urat si eu bine au venit ? Ce Resita e in Modova ? :lol: :lol:
PS Apropo sotia a fost in spital cu o tipa in Timisoara, care era din oras si nu stia unde este Resita. :o
jenica67

Mesajde iunicu » 29 Iun 2012, 11:47

janese scrie:care fetite ma???n-auzi ca are baieti?? :lol:

Pai si alea din lazi ce sunt?

Bun venit iti ureaza si un incepator cu 2 lazi de fetite.
Pe cate rame sunt lazile acum? Ce culoare au fagurii? Fagurii negrii ar putea fi explicatia albinelor mai mititele.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde FLORINELU » 29 Iun 2012, 15:27

jenica67 scrie:Mai FLORINELU, care alt colt de tara ? Nu ai vazut ca i-am urat si eu bine au venit ? Ce Resita e in Modova ? :lol: :lol:
PS Apropo sotia a fost in spital cu o tipa in Timisoara, care era din oras si nu stia unde este Resita. :o

cine stie din ce oras era. :?:
FLORINELU

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?