ma numesc anca neamu si sunt din constanta. eu si sotul meu avem doi baieti de 11 si respectiv 16 ani si vreo cateva sute de fete de vreo cateva zile. fetele noastre stau in doi stupi de lemn din aceia recomandati pentru incepatori (orizontali adica). sotului meu ii place un stup iar mie imi place celalalt asa ca sunt toate iubite in egala masura.
albinele noastre sunt un soi un pic ciudat mi se pare mie. nu prea am avut de unde alege mai ales ca ne-a lovit amocul asa deodata si am vrut morti-copti sa ne luam ACUM stupi. cel care ni i-a vandut (desi nu am i-am vazut) avea vreo o suta de stupi (si vanduse inca pe atata, spunea el), toti orizontali de lemn cu rame de 1/1. acuma ... ce sa zic... albinutele, pe care nu le alint asa de florile marului, sunt niste albine teribil de mici. matcile sunt si ele la fel de mici si cu cozi negre, lucioase si ascutite. una din ele se plimba tare mandra cu liota dupa ea dar cealalta, agreata de sotul meu, mi se pare cam inceata. desi cel care ni le-a vandut spune ca sunt cumparate de la ploiesti, n-am inteles exact de la cine, eu am suspectat ca ar fi matci iesite din botci de salvare. oricum, albinutele imi plac tare mult, chiar si asa micute, si sunt teribil de linistite neincercand nici macar odata sa ne intepe. nici chiar asa nu m-as fi suparat asa de tare ca am auzit ca face bine la artrita si nu se stie daca n-o sa fac vreodata asa ceva. mentionez ca nici eu si nici sotul meu nu am avut masca sau manusi si una chiar mi s-a plimbat in voie pe mana. ca afumator, pentru ca nu apucasem sa cumparam de nici unele, sotul meu a folosit un ziar facut sul pe care l-a aprins un pic la unul din capete. acuma... sa fi fost ziarul ala chiar asa de eficient sau e ceva in neregula cu albinele mele?
nu am posibilitatea sa le vizitez mai des de odata pe saptamana (ca sunt la 70 km departare de mine) asa ca ard de nerabdare sa ma intorc la ele si sa vad ce mai fac si cum le merge.