Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nu este miere

Mesajde Ion&Valentina » 01 Iul 2012, 11:57

Buna. sunt incepator, acum o luna am instalat cutiile pentru a stringe polen si miere in stup nu este de loc , care este cauza ?
Ion&Valentina

Re: Nu este miere

Mesajde iuli81 » 01 Iul 2012, 12:01

Nu ati avut prin preajma resurse melifere de acea stupul e gol .

Iar asta nu e cea mai mare problema, datorita lipsei de cules a stagnat si dezvoltarea familieii
iuli81

Mesajde Ion&Valentina » 01 Iul 2012, 12:13

suntem linga padure si timpul cind s-a strins polen a fost cel in care infloreste teiul.
Daca a strins polen albinele , miere de ce n-a fost :?:
Ion&Valentina

Mesajde Ioan Guist » 01 Iul 2012, 17:12

Domnul Ion si Doamna Valentina,
Pai... situatiile ce duc la lipsa mancarii in stupii sunt numeroase.
Nu puteti sa-mi spuneti ce are masina mea de nu ...merge.Nu-i asa?

1.aveti albine in lazi?
2 aveti matci la stupi?
3 aveti si alti stupi prin preajma?
aveti un numar mare de familii?
4 Sunt stupii bolnavi?
5 Cati tei sunt in padure?
6 In ce zona este padurea? In sud sau in nord? In est sau in vest?
etc etc.

Pentru un raspuns potrivit (oricum va fi dificil) este nevoie de multe date.

Succes.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iul 2012, 23:56

esti pe drumul cel bun!
mergi mai departe!
apicultura e ca un joc in care trebuie sa respecti TOATE REGULILE!
MIHAI BALS

Mesajde adi » 03 Iul 2012, 19:16

Dragi apicultori "meseriasi" incetati cu prostiile de mari cunoscatori si ajutati oamenii daca puteti, nu ii luati peste picior.
Pt Ioan Guist: Ion&Valentina a precizat problema cu destula exactitate. Daca tu ai probleme cu masina si spui ca nu iti intra in viteza de exemplu, oricine iti poate da destule sfaturi. In concluzie, comentariul tau e de...geaba
Pt. MIHAI BALS: de ce te bagi sa raspunzi aiureli care nu au legatura cu intrebarea? Esti TOTAL aerian cu raspunsul asta. Daca habar nu ai, macar taci.
NU UITATI SUNTETI LA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR.
Daca e prea banal pt voi, nu mai cititi aceasta sectiune.
Moderatorii ar trebui sa stearga posturile care nu legatura cu intrebarile sau raspunsurile "mistocare".

Pt ion&valentina : din pacate nu va pot ajuta pt ca si eu sunt incepator (am 4 stupi de 2 saptamani) insa incerc sa ma interesez de problema dumneavoastra printre oameni cu bun simt si revin cu postare.
adi

Mesajde redoo » 03 Iul 2012, 19:57

mai adi,cred ca tu le-ai tras mierea cand nu erau acasa ca vad ca sunteti din aceeasi localitate :D
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde adycnst » 03 Iul 2012, 20:06

mai adi mai, ce intrebari nelalocul lor a pus domnul guist!??...mie ca incepator nu imi suna a misto sau ce incerci tu sa exprimi acolo!!!! :)
adycnst

Mesajde jenica67 » 03 Iul 2012, 20:36

Ion&Valentina, dar ce scoli ati facut voi ? Si eu am citit asa zisa intrebare, dar ce sa inteleg ? Ce cutie aia, care aduna miere si polen, si nu este deloc ? Pai ai spus la cineva daca ai albine in ea, cate, este familie, este roi si asa mai departe. Domnul Guist ti-a zis bine, dar ai amortit, nu ai mai dat precizari suplimentare, ce raspuns sa primesti ? Mai sare si adi ala la prima postare, cu gura, ca el mare filozof, a inteles cu mare exactitate. Eu daca asi fi in locul moderatorului, la asa o opinie mai adi, te-asi exclude, fara drept sa mai intri pe forumul asta, dar ai noroc. Eu pentru a nu se mai incarca forumul, cu tot felul de intrebari, care nu isi au rostul, ROG pe cei care au o problema, sa descrie cu lux de amanunte situatia, daca vor sa nu primeasca un raspuns, in necunostoonta de cauza, gresit. Sau merita sa scrie o multime de oameni pareri, cu cate posibilitati vad, pentru ca unu, care vrea sa fie ajutat, ii este LENE sa descrie situatie, si mai mult, sa o reciteasca, ca sa fie ceva clar, nu ceva descris ambiguu.
jenica67

Mesajde MIHAI BALS » 04 Iul 2012, 00:35

adi scrie:Dragi apicultori "meseriasi" incetati cu prostiile de mari cunoscatori si ajutati oamenii daca puteti, nu ii luati peste picior.
Pt Ioan Guist: Ion&Valentina a precizat problema cu destula exactitate. Daca tu ai probleme cu masina si spui ca nu iti intra in viteza de exemplu, oricine iti poate da destule sfaturi. In concluzie, comentariul tau e de...geaba
Pt. MIHAI BALS: de ce te bagi sa raspunzi aiureli care nu au legatura cu intrebarea? Esti TOTAL aerian cu raspunsul asta. Daca habar nu ai, macar taci.
NU UITATI SUNTETI LA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR.
Daca e prea banal pt voi, nu mai cititi aceasta sectiune.
Moderatorii ar trebui sa stearga posturile care nu legatura cu intrebarile sau raspunsurile "mistocare".

Pt ion&valentina : din pacate nu va pot ajuta pt ca si eu sunt incepator (am 4 stupi de 2 saptamani) insa incerc sa ma interesez de problema dumneavoastra printre oameni cu bun simt si revin cu postare.

dapa ceva ani de apicultura te-as ruga sa-ncerci sa dai un raspuns la intrebarea lui i & v.
este imposibil!
eu am considerat ca intrebarea e...la misto.
de aici si...raspunsul!
MIHAI BALS

Mesajde Ion&Valentina » 04 Iul 2012, 18:10

jenica67 scrie:Ion&Valentina, dar ce scoli ati facut voi ? Si eu am citit asa zisa intrebare, dar ce sa inteleg ? Ce cutie aia, care aduna miere si polen, si nu este deloc ? Pai ai spus la cineva daca ai albine in ea, cate, este familie, este roi si asa mai departe. Domnul Guist ti-a zis bine, dar ai amortit, nu ai mai dat precizari suplimentare, ce raspuns sa primesti ? Mai sare si adi ala la prima postare, cu gura, ca el mare filozof, a inteles cu mare exactitate. Eu daca asi fi in locul moderatorului, la asa o opinie mai adi, te-asi exclude, fara drept sa mai intri pe forumul asta, dar ai noroc. Eu pentru a nu se mai incarca forumul, cu tot felul de intrebari, care nu isi au rostul, ROG pe cei care au o problema, sa descrie cu lux de amanunte situatia, daca vor sa nu primeasca un raspuns, in necunostoonta de cauza, gresit. Sau merita sa scrie o multime de oameni pareri, cu cate posibilitati vad, pentru ca unu, care vrea sa fie ajutat, ii este LENE sa descrie situatie, si mai mult, sa o reciteasca, ca sa fie ceva clar, nu ceva descris ambiguu.

am citit in alte subiecte c[ ca sa nu roiasca trebuie de pus colectorul de polen si de cind l-am pus , vreau sa precizez ca nu e nici un gram de miere in stup, desi polen in fiecare zi stringeam de la albine. am 2 familii. sunt incepatoare. in ambele stupuri nu este miere.
Ion&Valentina

Mesajde jenica67 » 04 Iul 2012, 18:41

Probabil ca nu ai o zona prea bogata in nectar la ora actuala, si odata cu punerea colectorului, ai ingreunat circulatia albinelor. Iar nectarul ce il aduc, ajunge abia la alimentatia puietului. Ca sa nu roiasca, mai bine luai rame cu puiet si mai faceai un roi. Dar inca nu ne-ai spus, cat de tari sunt familii tale, de iti este frica, sa nu roiasca. Familiile daca nu au mancare, dezvoltarea lor automat va incetinii. Colectorul de polen nu se tine permanent pus, se mai da un ragaz de cca 2 zile pe saptamana, ca sa poata sa isi aduca si lor suficient polen, pentru necesitatile propii. Conteaza si lazile, daca sunt in soare si fara fund AV, albinele pierd timpul dupamiaza, cu ventilatul. Oricum esti scumpa in cuvinte, nu iti descri situatia amanuntit. Eu asi lua colectoarele, si asi lasa albinele 2 saptamani, sa vad cum se schimba situatia mierii in stup. Oricum o sa ai probleme cu familiile la iarna, daca ele nu au mancare si inceteaza dezvoltarea.
jenica67

Mesajde mary77 » 04 Iul 2012, 18:55

Se pare ca au puiet ,au mare nevoie de pastura pentru crestere puietului iar daca ai pus colectorul albinele care aduceau miere acum aduc si ele polen . Ia urgent colectorul, miere sigur aduc dar doar pentru consumul lor.
mary77

Mesajde adycnst » 04 Iul 2012, 19:43

vezi ca tu nu ai acolo cules!
adycnst

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR