Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

deparazitarea matci

Mesajde petric_ion » 01 Iul 2012, 16:56

..salut , ...am promis ca o sa dau vesti despre problema mea cu deparazitarea matci, - dupa cum vam spus am facut un tratament cu varachet forte, sper ca nu a afectat larvele. pe prospect scrie ca se poate folosi an orce sezon dar cel mai indicat primavara si toamna, dar an cazul meu a fost o nevoie urgenta...am asteptat 3 zile dupa care cu nerabdare am deschis stupul si am anceput cu deosebita atentie sa caut matca, am gasito fara nici un parazit( spre bucuria mea ) dar am observat ca acesti varoua mai exista ,si pe alte albine, si nu stiam ca se deplaseaza asa de repede, am vazut cu ochii mei cum unu antro perioada scurta de timp a trecut peste cateva albine, si ma gandesc ca matca nu ar fi scutita deloc...deci cam acelas lucru :roll: ...dupa 7 zile o sa repet tratamentu, sper ca de aceasta data sa aiba un efect mai mare. astept parerile voastre, sant sigur ca aveti ce sa ami spuneti, pt-ca la anceput e cam greu 8-) va multumesc !
petric_ion

Re: deparazitarea matci

Mesajde paul » 01 Iul 2012, 18:32

In primul rand nu trebuia sa deschizi alt topic cu acelasi subiect ...
In randul doi . banca a treia de la geam ,situatia-i cam naspa daca nemernicii danseaza hora unirii pe albinele tale ...
In randul trei ,ultima banca , ar fi de un real folos sa ne explici cum ai facut tratamentul ... izolarea stupului , cate picaturi , ce fel de stup (pe enspe rame), cat ai tinut obturat urdinisul , cand ai facut tratamentul (seara , dimineata) ...
In ultimul rand ... am vaga impresie ca nu ai facut tratamentul ca la carte si de aceea varoua buieceste (expresie moldoveneasca care inseamna bunastare maxima).
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: deparazitarea matci

Mesajde clncatalin » 01 Iul 2012, 19:01

repeti tratamentul conform prospectului si o sa fie bine
Atentie la dozare - sa nu le otravesti, dar sa fie eficient.
Cutia bine inchisa (la urdinis, aerisire, peste tot) in timpul tratamentului.
Eu am aerisire in capac si inainte de tratament pun folie sub capac, pentru o etanseizare cat mai buna.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?