Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

pavilion sau stupi la pamant

Mesajde lungu ciprian » 01 Iul 2012, 20:29

VA SALUT ANCEP ACEST NOU TOPIC PT CA AM NEDUMERIRI .AS DORI AN VIITOR SA MA APUC DE APICULTURA DAR NU STIU CARE STUP E MAI AVANTAJOS SI SE COMPORTA MAI BINE CEL CARE STA TOT TIMPUL SUS AN PAVILION SAU CEL DE JOS CARE STA PE PAMANT .NU MAI ZIC SI DE PUTIN CONFORT CA NU MIAR DISPLACE IDEEEA CU PAVILIONUL SA NU TOT ANCARC LA EI TOTTA ZIUA .TATAL MEU A FOST APICULTOR IAR PE TIMPURILE ALEA SE FOLOSEAU MULT STUPII ORIZONTALI .NU MAI SANT LA CURENT CU APICULTURA DAR DUPA CUM SE PRESCRIE VIITORUL CRED CA APICULTURA A RAMAS O RAMURA VALABILA .AS DORI SA INVESTESC AN ACEST DOMENIU DE ACEEIA ASTEPT PARERILE VOASTRE .MULTUMESC
lungu ciprian

Re: pavilion sau stupi la pamant

Mesajde un OM » 01 Iul 2012, 23:07

Ambele forme sunt "valabile" cu niste conditii. Tatal d-voastra mai traieste? Aveti ceva experienta practica? Investitia de facut se face, dar oare se si "razbuna"?
un OM

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iul 2012, 23:38

ai mult de lecturat.
dupa,pui intrebari.
MIHAI BALS

Mesajde aliuta2000 » 02 Iul 2012, 08:35

MIHAI BALS scrie:ai mult de lecturat.
dupa,pui intrebari.

da rau esti nene .....

data viitoare sa scrii cu litere mici !!! literele mari inseamna ca tipi la noi , si cred ca nu e frumos si e un pic mai greu de citit .
A.D.
aliuta2000

Mesajde panshe85 » 02 Iul 2012, 12:37

dupa,pui intrebari.

mi a trecut dorul de proapis =)) :))

incearca 1 an cu ei varsati si vezi cum merge treaba, daca te descurci ,daca iti place, daca si cat profit ai , apoi investesti in pavilion....
numai bine!
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica)
panshe85

Mesajde paul » 02 Iul 2012, 22:08

panshe85 scrie:
mi a trecut dorul de proapis =)) :))

Mie ... NU !
Marianeeeee ... mai treci pe la noi !
Vezi cati iti ducem dorul ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde MIHAI BALS » 04 Iul 2012, 01:05

aliuta2000 scrie:
dupa,pui intrebari.

da rau esti nene .....

data viitoare sa scrii cu litere mici !!! literele mari inseamna ca tipi la noi , si cred ca nu e frumos si e un pic mai greu de citit .

eu cand m-am apucat de apicultura am considerat ca daca as lectura foarte mult mi-ar prinde bine.
acelasi lucru recomand si altora.
o spun din experienta.
iar material este...en gross.
din pacate, e mai usor sa pui intrebari.
chestia cu tipatul,dupa mine, e o prostie.
MIHAI BALS

Mesajde Alexu » 04 Iul 2012, 18:03

aliuta2000 scrie:
dupa,pui intrebari.

da rau esti nene .....

Nu e rau , are dreptate . Adevarul e ca din apicultura nu ai sa te imbogatesti o sa-ti permita doar un trai decent care depinde si de alti factori. Cand va fi miere , o sa fie ieftina , cand nu o sa ai , nu ai ce vinde.. Deci e cu dus si intors . Dar pana sa ajungi acolo iti trebuie bani , timp si minte
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde lungu ciprian » 10 Iul 2012, 20:20

ok va multumesc la toti pt sfaturi ceva exp am pe la 25 de ani am avut circa 30 buc dar a trebuit sa ma las din cauze familiale .mai exact am divortat si sa terminat si cu stuparitul .ce sa zic sa va formati o parere tatal meu nu m ai e dar va pot spune ca a fost apicultor profesionist cu stupina ocolului silvic .am pus aceasta antrebare sa aflu m ai multe pareri
lungu ciprian

Mesajde laur1 » 10 Iul 2012, 20:28

nu tipatul este o problema aici.ci gramatica!!! restul este ca mersul pe bicicleta.in cazul in care ai avut stupi sau ai practicat ceva,ceva ti-a ramas in cap.
Daca voi nu ma vreti,eu va vreu!
laur1

Mesajde lungu ciprian » 10 Iul 2012, 20:32

nu am vrut sa fiu nepoliticos cu nimeni si pana la urma nu stiu daca contteaza asa mult cu ce litere scrii important e mesajul nu e obligat nimeni sa citeasca si nici sa raspunda doar cine are placere si vrea sa anpartaseasca din experientele de viata dar romanul e capos si tot timpul are ceva de comentat an plus
lungu ciprian

Mesajde lungu ciprian » 10 Iul 2012, 20:35

bravo laur1 tu dai pe afara tine o asa
lungu ciprian

Mesajde nicu has » 10 Iul 2012, 20:40

buna dle lungu ciprian in legatura cu postarea ta
este bine pt inceput sa iti faci pe vatra dupa aceia vezi cum te descurci
eu am un minipavilion este ok nu incarac nu descarc problema este ce este mult mai cald in el decat jos si multa albina se face in el cand lucrez in principiu sunt si avantaje si dezavantaje
iti doresc bafta
nicu has

Mesajde mircea » 10 Iul 2012, 20:48

lungu ciprian scrie:nu am vrut sa fiu nepoliticos cu nimeni si pana la urma nu stiu daca contteaza asa mult cu ce litere scrii important e mesajul nu e obligat nimeni sa citeasca si nici sa raspunda doar cine are placere si vrea sa anpartaseasca din experientele de viata dar romanul e capos si tot timpul are ceva de comentat an plus

Cod: Selectaţi tot
Sunt interzise :
10 - Mesaje in care se face abuz de folosirea optiunii "Citati" sau mesaje scrise cu litere de tipar.

Regulamentul forumului : viewtopic.php?f=60&t=1808
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde lungu ciprian » 10 Iul 2012, 20:49

domnu nicu asta era si ideea an pavilion avantajele le cam stiu dar dezavantajele nu .ar fi un dezavantaj care ma sperie si care al stiu din auzite ca se ancalzeste mult mai usor iar primavara devreme la zborurile de curatire albine iese afara mult mai devreme si angheata deci riscul e destul de mare
lungu ciprian

Mesajde nicu has » 10 Iul 2012, 21:05

dejavantaje mai sunt si la inperechere se inperecheaza mai greu
cu depopularile iarasi colturile sun mai populate dar asta nu este o mare problema
o alta este mijlocul de transport daca nu il aveti
primavara nu am avut probleme sa moara daca este zapada si obs. ca iasa afara pun niste paie ,fan ceva sa nu cada direc pe pamantul inghetat
sunt multe sanatate
nicu has

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE