Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

rame la cladit

Mesajde tomescuclaudiu » 30 Iun 2012, 16:05

am 7 stupi cu 8 rame si mi-a zis cineva sa bag 3 rame la cladit astfel :
1 foaie
2 rama
3foaie
4 rama puiet
5 rama puiet
6rama puiet
7rama puiet
8 rama puiet
9 foaie
10 rama
si deasuprea sa pun 2 rame cu miere.Dupa ultima rama cu miere din cat-ul superios sa pun diafragma si intre cele doua caturi sa pun ciolofan de la diafragma pana la terminarea catului ca sa acopar celelalte 8 rame ca albinele sa nu urce in spatiul gol.....este buna aceasta idee?
tomescuclaudiu

Re: rame la cladit

Mesajde mary77 » 30 Iun 2012, 17:52

Ma-am grabit sa iti raspund, parerea mea e sa nu procedezi asa , asteapte parerea si a altora ,sper ca nu ai facut acea miscare. Ce vrei sa faci tu sus in cat pare stimulare,iar jos, se pare ca ai un roi de anul acesta ,care nu cred ca ie pregatit sa creasca 3 faguri , de fel in situatia ta se baga saptamanal in cules sau cu stimulare doar cate un fagure la crescut ,si acela numai langa o rama cu oua de 1-3 zile.Nu lua mierea din apropierea puietului.Si eu sunt un incepator nu lua in seama tot ce am spus daca nu confirma si alti mai experimentati. BAFTA.
mary77

Mesajde redoo » 30 Iun 2012, 21:52

am bagat azi o rama la crescut desi precedenta era crescuta doar 60-70%. e problema?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde un OM » 30 Iun 2012, 21:54

FA se pune de regula in apropierea puietului capacit, de-o parte si de cealalta a cuibului cu puiet al familiei.
un OM

Mesajde un OM » 30 Iun 2012, 21:56

Cand este cules, adaugarea FA se poate face cand primul FA este construit in proportie de 50%. Cel "vechi"se muta spre centru.
un OM

Mesajde paul » 30 Iun 2012, 22:08

un OM scrie:Cand este cules, adaugarea FA se poate face cand primul FA este construit in proportie de 50%. Cel "vechi"se muta spre centru.

Cand este cules bun iti cladesc rama oriunde ai pune-o !
Am pus un cat de 1/2 cu 8 rame ingrosate si in 10 zile l-au construit in totalitate , l-au umplut cu miere si s-au apucat de capacit . Cules sa fie ca albinutele isi fac treaba .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde vlad » 04 Iul 2012, 08:11

tomescuclaudiu scrie:am 7 stupi cu 8 rame si mi-a zis cineva sa bag 3 rame la cladit astfel :
1 foaie
2 rama
3foaie
4 rama puiet
5 rama puiet
6rama puiet
7rama puiet
8 rama puiet
9 foaie
10 rama
si deasuprea sa pun 2 rame cu miere.Dupa ultima rama cu miere din cat-ul superios sa pun diafragma si intre cele doua caturi sa pun ciolofan de la diafragma pana la terminarea catului ca sa acopar celelalte 8 rame ca albinele sa nu urce in spatiul gol.....este buna aceasta idee?

Vara ramele bagate la crescut si asezate mai la marginea cuibului vor avea multe celule de trantor pe cand cele care se baga intre doua rame cu puiet vor avea in cea mai mare masura celule de lucratoare . dar la 7 rame in cuib nu stiu daca ai albina in cat .
vlad

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE