Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA POZE

Sectiune pentru poze , unde poti incarca diferite poze care au ca subiect apicultura.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: poze de ping pong 2

Mesajde andrei_calinescu » 02 Iul 2012, 12:39

janese scrie:
balanescuadrian scrie:nea janese ce-ai primit cadou de la sotie de ziua lu' matale? .....

:mrgreen:

asearaaaaa...................... :P

La multi ani nene Jan.
Ia spune ai avut depopulare dupa tei? La mine e de groaza, la cei care au avut 2 Caturi acuma daca mai acopera cu indulgenta unul. S-a pierdut culegatoare la greu. Acuma sunt 6-7 rame capacite cu puiet in corp, astept sa se reechilibreze.
andrei_calinescu

Mesajde janese » 02 Iul 2012, 14:05

doua caturi cat cravata lu adihodish,sau doua caturi1/1??
m-au mai intrebat unii...nu am avut depopulare...in timp ce teiul se deschide dati un spritz cu apa si protofil printre rame...trei seri la rand.......nu am dat cu protofil ca e cascaval mult si eu sunt sarac...am dat cu acid ascorbic in apa.....(vit C) de la farm veterinara...125 ron/100grame...cate o lingurita rasa la litru de apa....deh...neshte chestii...batranii care nu mai sunt printre noi asa faceau.(mai faceau treaba asta cu oxitetraciclina in apa,cand vedeau ca la inceputul teiului aparea c*cat de albina pe parbrize)..dar ne-am sters la c*r cu sfaturile lor!!!
ps...de ex...pelin macerat in alcool.....cate o lingurita de lichid la litrul de sirop...contra nosemei...mai face cineva????inaintasii nostrii...neshte prosti!!!noi ..,,generatia pro"suntem miejii!!!!
semneaza janese sovieticu!!!!
Ultima oară modificat de janese pe 02 Iul 2012, 14:28, modificat de 2 ori în total.
janese

Mesajde janese » 02 Iul 2012, 14:14

capacul la incubator...de vineri merge si umiditatea...50-60%......dar s-a deformat capacul
Fişiere ataşate
deformare.JPG
janese

Mesajde janese » 02 Iul 2012, 14:16

andrei_calinescu scrie:
janese scrie:
balanescuadrian scrie:nea janese ce-ai primit cadou de la sotie de ziua lu' matale? .....

:mrgreen:

asearaaaaa...................... :P

La multi ani nene Jan.
Ia spune ai avut depopulare dupa tei? La mine e de groaza, la cei care au avut 2 Caturi acuma daca mai acopera cu indulgenta unul. S-a pierdut culegatoare la greu. Acuma sunt 6-7 rame capacite cu puiet in corp, astept sa se reechilibreze.

maaa....mai taie coada la vulpe!!!

sase -sapte rame puiet,capacite...asta inseamna ca au fost ouate in zece zile?????...treaba voastra cat puiet aveti...dar ii inebuniti pe manjii astia si apoi zic si ei......unshpe!!!!! :P :o
janese

Mesajde andrei_calinescu » 02 Iul 2012, 14:30

janese scrie:doua caturi cat cravata lu adihodish,sau doua caturi1/1??
m-au mai intrebat unii...nu am avut depopulare...in timp ce teiul se deschide dati un spritz cu apa si protofil printre rame...trei seri la rand.......nu am dat cu protofil ca e cascaval mult si eu sunt sarac...am dat cu acid ascorbic in apa.....(vit C) de la farm veterinara...125 ron/100grame...cate o lingurita rasa la litru de apa....deh...neshte chestii...batranii care nu mai sunt printre noi asa faceau.(mai faceau treaba asta cu oxitetraciclina in apa,cand vedeau ca la inceputul teiului aparea c*cat de albina pe parbrize)..dar ne-am sters la c*r cu sfaturile lor!!!
ps...de ex...pelin macerat in alcool.....cate o lingurita de lichid la litrul de sirop...contra nosemei...mai face cineva????inaintasii nostrii...neshte prosti!!!noi ..,,generatia pro"suntem miejii!!!!
semneaza janese sovieticu!!!!

2 caturi care fac unul 1/1(MER).
Tai coada la vulpe, de-aia am spus "cu puiet". Mai sunt si coroane, si pastura....
Iti multumesc pentru metodele de intretinere dupa tei, sunt foarte utile.
Eu nu iti zic "maestru",iti zic "maitre".
Na....
andrei_calinescu

Mesajde janese » 02 Iul 2012, 14:36

cand incepe teiul sa se deschida,atunci e polenul toxic la tei....nu dupa tei!
ps...hai ca tzi-o bag si tie cu maitre :P
janese

Mesajde Microb2010 » 02 Iul 2012, 15:03

janese scrie:capacul la incubator...de vineri merge si umiditatea...50-60%......dar s-a deformat capacul

A rezolvat aerisirea natura lemnului...
Microb2010

Mesajde janese » 04 Iul 2012, 14:41

gata cu manivela!!!
urmatorul pas-reversibila...dar nu am diametru necesar la butoi
Fişiere ataşate
automata.jpg
janese

Mesajde cristi_vidican » 04 Iul 2012, 15:05

janese scrie:gata cu manivela!!!

Ca un comentariu ironic ...
Cred ca era mai simplu daca se lega la priza de putere a unui tractor.
Banuiesc ca motorul are vreo 3 KW :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde janese » 04 Iul 2012, 15:27

cristi_vidican scrie:
janese scrie:gata cu manivela!!!

Ca un comentariu ironic ...
Cred ca era mai simplu daca se lega la priza de putere a unui tractor.
Banuiesc ca motorul are vreo 3 KW :lol:

maaaaa......razitorule maaaaaa!!!! :lol: :lol:
motoreductor 0,55kw/200rpm la 50 hz....motorul lucreaza intre 10-18 hz,ca altfel sare rotorul centrifugii in cap!!!trebuia un reductor care sa scoata la iesire 50rpm la 50 hz,inmultit cu 4(raportul de multiplicare al angrenajului centrifugii)dadea exact 200rpm la rotorul centrifugii ...dar nu am asa motoreductor...stii tu ...doi lei ai,de doi lei peshte!!!!plus ca trebui sa pui imediat manevela daca se intampla ceva laaa.....tractiunea electrica!!!!
janese

Mesajde andrei_calinescu » 04 Iul 2012, 15:37

nene jean, dau un telefon la ickowicz sa ti-o bage la vanzare pentru apicultorii francezi.
Ce zici?
ce-ai facut, i-ai dus la floare oriba?
Eu sunt pana duminica in France si acasa stupii crapa de miere in ei. Gasesc totul blocat, jumate i-am lasat acolo la Moldoveni, unde ne-am vazut. Prietenul meu a pus floare romaneasca, sunt palestile cat volanul de raba.
Mor ca n-are cine sa adauge caturi, dar c'est la vie.
andrei_calinescu

Mesajde janese » 04 Iul 2012, 15:41

trimite-le ma o scrisoare,sa mai astepte si ele,sa nu fie vrednice!!!1
stupar de duminica,ce esti!!!!! :lol:
eu nu am tras teiul nici acum...la floare nu ma duc ca nu sunt gata,dar am bagat motivul ca nu vreau sa uzez albina pentru salcamu 2013 :P
ps...semneaza janese..,,stupar de duminica seara"!!!
janese

Mesajde andrei_calinescu » 04 Iul 2012, 15:44

pai ce sa le fac nene jan in cules, sa le masez la gusi?
Le-am pus al doilea cat inainte de a pleca, dar se pare ca a fost prea putin.
Nene jane, ajuta-ma ca caut rasa ideala pentru culesurile astea moderne.
Gata cu "albina de gradina" cum zice Ioan Guist.
Ce albina raspunde ideal la culesurile industriale moderne? Rapita- Salcam - mustar - floare.
La mine la asta a cules anul asta, inafara de tei.
Nene Jane, caut rasa ideala. Ma intelegi?
andrei_calinescu

Mesajde janese » 04 Iul 2012, 15:49

rasa ideala pe care o cautati voi se numeste"..,, apis melifica stuparul vrednic!"...am mai zis eu...apicultura e cea mai bine platita meserie.....alergi doua luni si apoi stai cu putza-n mana zece luni din an!!!PUTUROSILOR!!!! :lol:
PS..semnezaaa..,, janese ,apis melifica stuparul vrednic"!
janese

Mesajde andrei_calinescu » 04 Iul 2012, 16:00

nene jan, mai bine zi-mi ceva despre carnicile lu' matale. Sunt din germania? Ca carnica slovena nu raspunde la ce-i cer culturile astea.
slovenii culeg la fructiferi si fan. n-au rapitza, floare, culturi industriale;
singurii care au "dresat" carnica pe culturile astea sunt nemtii.
Ce parere ai de carnice?
Eu nu zic ca "albina de gradina" nu aduna, dar am vazut anumite rase care aduna pe ploaie, pe vreme acoperita, si care aduna cu 20-30% mai mult, in conditiile in care caturile nu-s negre cu albina, cum erau in ai mei.
Deci....e un schepsis. Asta cu adaptarea la conditiile noastre climaterice nu stiu cat mai tine, ca vremea e cam aceeasi peste tot in perioadele de cules, mai putin iernile eventual.
Am fost ieri in vizita la ceva prieteni pe aici cu multi stupi, se vaita ca nu e miere. Da rasa o fi????
andrei_calinescu

Mesajde janese » 04 Iul 2012, 16:06

maa...soacra-mea mai are nitzel si se autorizeaza anarz pentru stupina multiplicatoare de matci!!!!
gata nu mai am nici ligustica,nici carnica...doar carpatina!!!...ce???am zis eu vreodata ca am altceva decat carpatina cu pedigree???? :shock:
ps...semneaza janese patriotu!!!!traiasca ..carpatina!!!!..eu nu stiu despre alta rasa nimic!!!..nici usturoi n-am mancat nici gura nu-mi pute!!!! :P
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la POZE