Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Mi-au furat 25 stupi din 91

Mesajde dumitru_popescu_2005 » 03 Iul 2012, 17:59

Va salut,

Mi-au fost furati 25 stupi cu tot cu albine din totalul de 91.Am marea rugaminte la colegii apicultori...daca poate cineva sa ma ajute...cu orice fel de informatie...ii raman dator.
Stupii au fost furati din padurea Calugareasca aflata pe drumul de la Draganesti Olt la Stoicanesti jud Olt pe partea dreapta...la 2 km de soseaua asfaltata.

Cu stima,
Dan Popescu, Slatina, jud Olt
0724.286.983 Vodafone
0763.344.371 Cosmote

Cateva detalii despre stupi + poze:
Stupii sunt asamblati de mine din scandura de 25 mm grosime.Sunt pe 10 rame 1/1+ etaj pe 10 rame 1/1.
Fundul, cuibul, etajul, podisorul, sita, capacul sunt STAS ACA.O parte din stupi au si gaura pt. tije transport.
Alt element distinctiv care se afla chiar la toti stupii furati...este o sipca din lemn decupata pt urdinis, prinsa in holzsuruburi in fatza stupului de fund si cuib.La majoritatea stupilor...pe aceasta sipca este si gratie de urdinis STAS.
Stupii sunt asamblati numai cu holzsuruburi...nu exista cuie.
Coltarii pt. cuib si etaj...sunt cate 3....confectionati din cornier de aluminiu de 30 mm sau din tabla(la mai putini)
Ramele sunt STAS 1/1 cu 5 sirme orizontale+ un verticala pe mijloc.
Pe lateralele ramei....unde se strange sirma...sunt cate 4 capse ...capsate cu capsatorul pt. foi.
Pe speteaza de sus a ramelor cam la mijloc...este pirogravata litera "P"....cu un fier incalzit la flacara.
Fişiere ataşate
litera P pirogravata cu un fier incins pe speteaza de sus.JPG
poze stupi 1.JPG
poze stupi 3.JPG
Ultima oară modificat de dumitru_popescu_2005 pe 03 Iul 2012, 18:44, modificat 1 dată în total.
dumitru_popescu_2005

Re: Mi-au furat 25 stupi din 91

Mesajde Dragos2006 » 03 Iul 2012, 18:14

Acum trebuie sa vezi si partea plina a paharului , bine ca nu ti-a furat toata stupina ! Au fost baieti de treaba si ti-au lasat si tie de prasila.
legea spune clar ! fiecare cetatean trebuie sa-si apere proprietatea . La mine la stupina in camp am un prieten care face de paza cu un caine lup si o pusca . Culmea e ca in fiecare an mi se fura una , doua familii de albine dar Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat ! Noi sa fim sanatosi ca belele curg .

PS. iti vand un pont . Vorbeste cu cei de la control de la APDRP , cand merg acum pe teren sa verifice stupinile sigur vor da de stupii tai dar cu conditia ca hotii sa fie asa de prosti incat sa nu paraseasca judetul cu prada de la tine.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde dumitru_popescu_2005 » 03 Iul 2012, 18:47

Multumesc pt. informatie.

Mai am 2 poze care ajuta la o eventuala identificare.
Fişiere ataşate
4 capse pt stringerea sirmei.JPG
o sirma verticala+ 5 orizontale.JPG
dumitru_popescu_2005

Mesajde sorin_horezu » 04 Iul 2012, 07:43

Ai naiba hoti au luat exact cat trebuie pt 141. Mare grija peste 3 ani ca o sa aiba nevoie de 65 la control. dumitru_popescu_2005 sper sa nu te superi pe mine pt postarea asta offtopic.
Apicultura nu e balada populara sa se transmita prin viu grai ... pentru diversitate CITESTE O CARTE!!!
sorin_horezu

Mesajde dumitru_popescu_2005 » 04 Iul 2012, 08:00

Nicio problema...chiar imi place postarea Dvs.
Treaba este...ca ...acum la noi...ori muncesti pt hoti...ori te angajezi la patron.....ori stai pe cimpii si prin paduri 6 luni(paza nu-si permite oricine).....peste 3 ani... o sa fiu mai mult ca sigur la un patron :)
dumitru_popescu_2005

Mesajde vlad » 04 Iul 2012, 08:22

dragos ti-a dat o idee . e buna . mergi pe ea . da-te bine de tot pe langa cei ce fac pozele pt verificare la 141 ca sa te lase sa te uiti la ele . fa rost , daca poti , si de lista celor care au accesat masura si da-i-o politaiului. cine ti i-a luat sigur e la inceput ( pt 141 ) sau i-a luat la comanda pt altcineva . stupii sigur ( cel putin anul asta ) nu-i vezi pe camp , iar identificarea lor e buna dar numai cea exterioara ( in stup nu te poate obliga nimeni sa te lase sa te uiti ) tine-te scai si de politaiul care ancheteaza furtul ( nu-l lasa ,da-i piste , da-i informatii , streseaza-l ca daca il lasi dupa doua saptamani ti-o baga pe-aia cu ,, autor necunoscut " si .... gata . bafta !
vlad

Mesajde janese » 04 Iul 2012, 08:41

buna idee...ia lista de la dsv cu cei care au accesat 141 din zona ta...(eventual judetz)....intai in 2011...apoi in 2010...si fa-le cate o vizita....nu are de ce se supara nici cei de la dsv nici cei care au accesat...zi-le ca le ceri sfaturi!...problema care se pune este ca si furacioshii posibil sa citeasca forumul si se pun in garda
janese

Mesajde dumitru_popescu_2005 » 04 Iul 2012, 08:54

Multumesc mult pt. idei
Ma gandesc ca poate sa fie si cineva cu 112....care inca nu are nr. de stupi care-i trebuie.Sau...cineva...care chiar in sesiunea asta a depus dosarul.
dumitru_popescu_2005

Mesajde aliuta2000 » 04 Iul 2012, 10:14

janese scrie:buna idee...ia lista de la dsv cu cei care au accesat 141 din zona ta...(eventual judetz)....intai in 2011...apoi in 2010...si fa-le cate o vizita....nu are de ce se supara nici cei de la dsv nici cei care au accesat...zi-le ca le ceri sfaturi!...problema care se pune este ca si furacioshii posibil sa citeasca forumul si se pun in garda

chiar daca citesc , este vorba si de informarea politiei pentru ca daca intrebi un vecin spun cine a cumparat 21 stupi peste noapte si acolo se fac verificari , poate si in judetele inconjuratoare bafta si insista cu politia pentru ca e un nr mare de stupi si e imposibil sa nu ii gasesti .
bafta (poate sa ii scoata la vanzare !!! ca e mai facil sa vinzi 21 familii cu cel putin 300 ron la lichidare stupina fac cam 6000 de ron scurt )
A.D.
aliuta2000

Mesajde mary77 » 04 Iul 2012, 18:35

Daca toti credeti ca ar putea citi si infractori de ce nu discutati in privat sau pe telefon, dar ca omul sa nu creada ca e uitat postati ceva simbolic. Ca daca ar vrea sa se faca disparut fara urma cred ca sa poate , a disparut o tata intreaga fara urma dar cativa stupi.Sper ca nu am suparat cu postarea . Sa auzim numai de bine.
mary77

Mesajde dumitru_popescu_2005 » 04 Iul 2012, 23:42

Va salut,

Multumesc pt. postari.Eu am mers pe ideea ....sa stie cati mai multi colegi apicultori despre furt....chiar daca poate sa citesca si un "furicios" ce am scris noi.Oricum daca a avut "inima" sa fure...el isi ia cam aceleasi masuri de precautie.
Numai bine
dumitru_popescu_2005

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE