Eu sunt gata sa iau de bun tot ce a scris tov.Patrascu si cu toate astea nu sunt deacord cu ce se intampla acum.
Daca era Basescu in locul lui Ponta, deci inversand imaginar pozitia personajelor, as fi fost de partea lui Ponta. E un joc periculos de-a democratia si totodata o dovada clara asupra preocuparilor lor: Ciolanul!
Astia trebuie sa ne guverneze, nu sa se certe toata ziua si sa se bata pe ciolan, Dezamagirea e ca pleaca unii, vin altii si noi tot ai nimanui ramanem. Faptul ca se pot intampla toate astea si isi gasesc oarecare acoperire legala, chiar daca la limita, asta imi spune ca sistemul nu e bun. Ar fi grozava o organizare ca un ceas elvetian, in care fiecare e o rotita ce-si face treaba, sau mai degraba un bio-organism care se autoregleaza si duc tara spre mai-bine.
O constitutie CLARA, incat sa nu mai lase loc de interpretari, puteri in stat atat de independente incat nici dracu` din politic sa nu poata interveni in justitie, iar aceasta sa aibe mecanisme de autocontrol si reglare incat sa fie nepartinica.
Prerogativele sa le fie clare, fara sa fie cazul sa se certe care si cine conduce. Pana acum macar se putea pronunta Curtea Constitutionala. Acuma astora li s-a spus "mucles", sunteti consultativi, adica de decor, asadar cainii latra, caravana trece. Adevarul e ca timpul trece, ne trece viata si luminita de la capatul tunelului s-a stins. Alta generatie de sacrificiu! Ce lasam copiilor si urmasilor nostrii?
Ceea ce se intampla acum, n-ar fi trebuit sa se poata intampla! Pana la urma e un precedent (periculos) si vorba ceea: prima data e mai greu! Eu, frate cu badea Gheo. sunt mai putin priceput intr-ale legilor. Putea sa judece Curtea Constitutionala si daca Presedintele a calcat grav constittutia nu mai supunem legea la referendum ci trecem la alegeri.
Logic, daca nu a calcat...de ce sa fie demis? Iar daca a incalcat-o, facem referendum ca sa votam daca suntem sau nu deacord cu incalcarea legii supreme=constitutia?
Sunt furios pentru situatia in care am ajuns, iar cand sunt furios, recunosc ca sunt un prost! Altfel nu ma bagam in discutii dintr-astea!