frumoasa munca de documentare, apreciez si imi scot palaria !! (fara gluma)
Si, citind documentele, totusi asta ce dovedeste?? repet ca articolul anterior este un ameste de adevar cu minciuna, insinuari si ... probabilitati... Ca Base a colaborat cu securitatea, asta nu era de dovedit, ca o stia oricine, trebuia sa o faca prin natura muncii sale - capitan de vas. Repet ca TOTI capitanii de vas (si nu numai), colaborau cu secu ca si sarcina de servici.
Colaborarea cu secu, se facea sub acoperirea "servirii patriei" si ar fi ok pana la un punct - afectarea oamenilor nevinovati. Intrebarea care se pune este: a avut cineva, om nevinovat, de suferit de pe urma colaborarii rau intentionate a lui Base cu secu ?? Daca da... marsh cu Base de aici, dar daca nu.... judecati putin..
Ii punem in aceeasi oala pe toti "responsabilii" de scara de bloc care turnau cate sacose am adus de la piata si cine a venit in vizita, impreuna cu toti cei care chiar si-au slujit patria - si sunt multi - doar pe baza apartenetei intr-o masura sau alta secu??
Sau trebuiesc investigate natura si rezultatele acestei colaborarari si incalcarile legii, abuzurile, samavolniciile, sa fie pedepsite ??
Daca acceptati prima varianta, atunci acceptati si sa fiti catalogati in grup drept "romani" atunci cand mergeti in afara, prin prisma actiunilor altor romani, un numar mult mai mic, care ne-au creat o aura nu tocmai favorabila...
Si ca sa elimin orice banuiala va spun ca aveam 13 ani la Revolutie, deci nu am nici o legatura cu secu, dar nu imi place sa fiu etichetat din cauza actiunilor altora si tot asa nu o fac nici eu...
Deci, ca sa incheiem, eu nu pun egal intre securist(sau colaborator secu) = nemernic, indiferent cine ar fi si ce a facut respectivul, DAR pun egalul intre cei care se devedeste ca au fost nemernici (fie ca au colaborat sau nu cu secu).