Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde echo » 06 Iul 2012, 16:12

:lol: :lol: :lol:

frumoasa munca de documentare, apreciez si imi scot palaria !! (fara gluma)

Si, citind documentele, totusi asta ce dovedeste?? repet ca articolul anterior este un ameste de adevar cu minciuna, insinuari si ... probabilitati... Ca Base a colaborat cu securitatea, asta nu era de dovedit, ca o stia oricine, trebuia sa o faca prin natura muncii sale - capitan de vas. Repet ca TOTI capitanii de vas (si nu numai), colaborau cu secu ca si sarcina de servici.

Colaborarea cu secu, se facea sub acoperirea "servirii patriei" si ar fi ok pana la un punct - afectarea oamenilor nevinovati. Intrebarea care se pune este: a avut cineva, om nevinovat, de suferit de pe urma colaborarii rau intentionate a lui Base cu secu ?? Daca da... marsh cu Base de aici, dar daca nu.... judecati putin..

Ii punem in aceeasi oala pe toti "responsabilii" de scara de bloc care turnau cate sacose am adus de la piata si cine a venit in vizita, impreuna cu toti cei care chiar si-au slujit patria - si sunt multi - doar pe baza apartenetei intr-o masura sau alta secu??
Sau trebuiesc investigate natura si rezultatele acestei colaborarari si incalcarile legii, abuzurile, samavolniciile, sa fie pedepsite ??

Daca acceptati prima varianta, atunci acceptati si sa fiti catalogati in grup drept "romani" atunci cand mergeti in afara, prin prisma actiunilor altor romani, un numar mult mai mic, care ne-au creat o aura nu tocmai favorabila...

Si ca sa elimin orice banuiala va spun ca aveam 13 ani la Revolutie, deci nu am nici o legatura cu secu, dar nu imi place sa fiu etichetat din cauza actiunilor altora si tot asa nu o fac nici eu...

Deci, ca sa incheiem, eu nu pun egal intre securist(sau colaborator secu) = nemernic, indiferent cine ar fi si ce a facut respectivul, DAR pun egalul intre cei care se devedeste ca au fost nemernici (fie ca au colaborat sau nu cu secu).
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde patrascu » 06 Iul 2012, 16:22

Societatea romanesca in aceste zile este impartita in 3 categorii primele doua fiind din oameni care sunt de partea Usl sau Base. In fata acestora fuctioneaza clar deviza nu esti cu noi esti impotriva noastra nu pot sa isi limpezeasca catusi de putin mintea si sa se gandeasca si la treia categorie care nu are siompatii nici intr-o tabara nici in alta. Ma distreaza sincer inversunarea cu care sunt aparati combatantii politici pe toate canalele de presa dar si la nivel de discutii intre oamenii simpli genul celor de pe forum. A treia categorie poate gandi putin mai detasat si fara sa jigneasca si sa observe mai nepatimas tot ce se intampla. Situatia este urmatoarea privind ca si locuinta a intregului popor tara. Primesti doi oameni l;a tine( usl Pdl) acasa si le oferi ce ai mai bun ii indopi cu toate bunatatile ii gazduiesti in cea mai frumoasa camera ce sa mai o gazda de nota 10. Si peste noapte astia iti fura din casa iar apoi se bat pe prada. daca ii prinzi te bagi intre ei sa-i desparti sau dupa ce termina le mai dai si tu cateva? Sincer oricum economic suntem jos ca tara chiar imi doresc sa vad sange sa se muste intre ei sa se duca in puscarii si dintr-o tabara si din alata si dupa cateva cicluri de schimbare or sa fure mai putin. Pentru interesul nostru al celor de jos nu este o prioritate ca partidele politice sa aiba relatii cordiale.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde echo » 06 Iul 2012, 16:40

domnul patrascu, confundati putin marfa cu ambalajul...

nu prea sunt multi oameni cu base in ziua de azi, cel putin nu in Ro. Ca si om politic a fost compromis inca din momentul acceptarii mandatului, date fiind conditiile economice mondiale - criza economica. Indiferent cine venea la putere ar fi avut aceeasi soarta.

Aia care "sunt de partea lui base" , de fapt nu de partea lui ca si persoana ci sunt ci de partea procesului democratic!!!

Am votat un presedinte, tre' sa stea acolo 4 ani sa imi termine mandatul. la sfarsitul mandatului, in functie de rezultate, eu ca si votant decid il mai votez sau nu... la fel se aplica si pt primar, si pt ce se mai alege in tara asta.

spuneti-mi in democratii stabile cati presedinti au fost dati jos de "presiunea strazii" ?? SUA, Germania, Franta, UK ??

Sau luam exemplu Siria, Libia, Egipt .. etc..mai o demonstratie, mai un puci, mai un dosarel.... ?? Atunci aia suntem si nu avem ce cauta in randul democratiilor europene !!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Cristian IONITA » 06 Iul 2012, 16:59

echo scrie: ....

Am votat un presedinte, tre' sa stea acolo 4 ani sa imi termine mandatul. la sfarsitul mandatului, in functie de rezultate, eu ca si votant decid il mai votez sau nu... la fel se aplica si pt primar, si pt ce se mai alege in tara asta.

....

vezi ca presedintele are mandat pe 5 ani, si eu sunt de parere ca nu e cazul sa-si inchipui ca-i face pe toti indiferent de "prestatie", ideea este insa ca cerere pentru suspendarea sa fie clara, argumentata si mai ales justificata .... nu asa ca vrea muschiul lui Ponta sau Antonescu ... Base a facut multe nefacute care de exemplu nu apare in lista de fapte pentru care e ceruta suspendarea ... ca de exemplu lobby pentru interesele unor grupuri de interese (Sanatate, Rosia Montana, etc) .... dar probabil acestea sunt subiecte banoase pe care "suspendatorii" si le doresc la ei in batatura si nu expuse opiniei publice .... asa ca baga in lista diverse abureli.

Nu cred ca e cazul sa-l plangem chiar deloc pe Base .... a avut sansa unei presedentii demna de ramas in istorie (din 2004 pana in 2009 tara a fost in plin boom economic dar de care s-a cam ales praful) .... dar uite ca soarta si caracterul lui au facut sa ramana in amintirea noastra doar pentru 25% si faptul ca nu-i nevoie de prea multa scoala pentru a reusi in viata.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 06 Iul 2012, 18:16

patrascu scrie:Ma distreaza sincer inversunarea cu care sunt aparati combatantii politici pe toate canalele de presa dar si la nivel de discutii intre oamenii simpli genul celor de pe forum.

Asta înseamnă că te simţi bine în compania noastră, sau...?
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde liviu1965 » 06 Iul 2012, 18:59

Un pic de ajutor, va rog...
La un momentdat , era vorba ca daca "prostimea " il voteaza pe presedinte sa-si continuie mandatul, guvernul sau parlamentul se dizolva.
Asta ca si contrapondere la deranjul facut de politicieni "prostimii".
Presupun ca si acest vot...costa
Leul e .... jumulit de numa,numa.Ratele la banci....cresc

Plateste cineva?
liviu1965

Mesajde patrascu » 06 Iul 2012, 19:15

Da ma simt bine si chiar am legat prietenii pe forum. Fiecare are o parere si daca le expunem aici asta nu inseamna ca afecteaza cu ceva relatiile atata timp cat ne vorbim civilizat. Marea majoritate a celor de pe forum sunt baieti de nota 20 cu toate ca nu avem aceleasi pareri in ceea ce priveste politica in cazul acesta. Mai scapa cate unul pe aratura dar asta e nu exista padure fara uscaturi.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde echo » 06 Iul 2012, 20:48

Deci presedinte suspendat?? Sa ne traiesti politician roman !!!

Articol preluat de pe ziare.ro, ASA ... ca imagine generala....
(e adevarat ca aia's prosti si noi destepti, nu ne invata ei pe noi cum sta traba in RO, ca doar nu au mancat salam cu soia si plus ca dracu' stie pe unde au fost in ultimii 5 ani, dar de curiozitate sa vedem ce zic):

Presa europeană devine tot mai atentă la evoluţia politică din România pe măsură ce zilele trec şi informaţiile se decantează, nelăsând loc interpretărilor. Cele mai prestigioase publicaţii penalizează dur acţiunile USL, caracterizându-le ca „încălcări ale statului de drept“.

Ziarele de limbă germană au explodat, anunţă EVENIMENTUL ZILEI: „Puciul lui Ponta“, titrează Die Presse din Austria. Alte titluri fără echivoc: „Puci prin decret“ - Kurier, Austria, „Parlamentul care subminează democraţia“ - Frankfurter Rundschau, Germania sau „Manevră josnică la Bucureşti“ - Neue Zurcher Zeitung, Elveţia.

Wiener Zeitung notează „samavolnicia şi graba“ lui Victor Ponta de a „monopoliza Puterea“, „puciul dur“ al acestuia, care „culminează cu declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui României“. Publicaţia mai menţionează că acuzele de repetate încălcări ale Constituţiei, aduse lui Traian Băsescu „sunt fără fond“.
Cotidianul Neue Zurcher Zeitung, cel mai influent ziar din Elveţia, numeşte „concepţia despre drept“ a premierului Victor Ponta drept „comunistoidă“, iar „viteza cu care dă reglementări pentru a putea controla justiţia depăşeşte până şi zelul preşedintelui Ucrainei, Ianukovici“.

„Die Presse“ din Germania spune despre Victor Ponta că este „determinat să îşi consolideze puterea prin epurări în stil bolşevic“. Publicaţia mai notează că premierul „a torpilat separaţia puterilor în stat“.

Frankfurter Allgemeine Zeitung relatează despre „Atacul din Parlament“ şi „contraatacul preşedintului Băsescu“ după citirea cererii de suspendare. Potrivit site-ului EuropeanVoice.com, citat de ANTENA3, „România se frământă“.

Ultimele evoluţii par să aducă unele „complicaţii suplimentare pentru oficialii CE care lucrează, în prezent, la raportul anual de evaluare a progreselor României, care va fi publicat curând“, notează acelaşi site. „Lupta pentru putere zguduie politica românească“, comentează Deutsche Welle în pagina electronică.

„Lupta pentru putere în România atinge un nivel maxim, premierul efectuând paşi în direcţia înlăturării preşedintelui“, comentează şi Bloomberg în pagina electronică, citată de MEDIAFAX, anunţând de asemenea că Guvernul schimbă legea referendumului, pentru a facilita suspendarea şefului statului.

„Preşedintele României acuză Guvernul de acapararea puterii“, scrie Reuters într-un material preluat de filialele agenţiei din Marea Britanie, Canada şi Africa şi în paginile electronice a numeroase publicaţii, inclusiv swissinfo.ch, Malaysia Star sau Pakistan Daily, în timp ce AP titrează într-o analiză că „Preşedintele României îi acuză pe parlamentari că încearcă să îl suspende pentru a submina sistemul judiciar“, material preluat în ediţiile electronice ale unor publicaţii ca Montreal Gazette, The Province, Canada.com, Edmonton Journal, Windsor Star.

Criza politică din România nu putea să treacă neobservată la Moscova, unde, anunţă COTIDIANUL, a reacţionat Vocea Rusiei, care reprezintă punctul de vedere oficial al conducerii acestei ţări. Din această perspectivă, Vocea Rusiei susţine că „Rusia nu are de gând să se amestece în treburile României“.
echo

Mesajde echo » 06 Iul 2012, 20:58

Asta ultima cu "Rusia anunta ca nu are de gand sa se implice in treburile Romaniei" e tare....

Numai faptul ca au anuntat ca NU au de gand sa intervina in treburile noastre interne ma face sa ma cac pe mine de frica (scuze pt lingua franca) .....!!!! (adica era de la sine inteles ca vor interveni dar de data asta nu o vor face, sau cum??? )

Citeam cateva comentarii de pe ziare.ro, de unde am luat articolul de mai sus. Incredibil cata prostie si incultura poate exista in tara asta.... Si ma refer la oameni "culti", "cititi", "invatati" prin prisma faptului ca folosesc un calculator si internet ca mijloc de comunicare...

Io ma duc sa imi trag un glont in cap.. ca e la moda.... !!!

Inchei subiectul asta cu o dedicatie - IN UMBRA MARELUI URSS

echo

Mesajde Dragos2006 » 06 Iul 2012, 21:56

daca stiam ca eu , familia mea , prietenii mei , o vom duce mai bine as fi fost de acord cu aceste schimbari fulgeratoare . Dar cand vad ca totul a decurs conform planului pus la cale de felix motanul si ca ponta si ai lui fura de rup ( au dus hotia pe culmi inimaginabile ) chiar ca il privesc pe Base drept salvatorul patriei .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde pst_claudiu » 06 Iul 2012, 23:12

Dragos, ia de la Basescu!
pst_claudiu

Mesajde pst_claudiu » 06 Iul 2012, 23:12

pst_claudiu

Mesajde clncatalin » 07 Iul 2012, 00:04

Locuiesc in Campia Bailestilor, la 20 km de Dunare.

1. Dupa revolutie conducerea tarii a acceptat tacit distrugerea sistemului de irigatii.
La 20 de ani de la "revolutie" inca nu s-a refacut. Niciun guvern, niciun presedinte nu s-a interesat de cea mai mare bogatie a acestei tari: potentialul sau agricol. (ca tara industriala cred ca este clar ca nu suntem si nu vom fi curand)
Aici, peste o saptamana porumbul va fi deja compromis.
De anul viitor se da liber la cumparatul pamantului de catre straini.

2.Oriunde te uiti, vezi tot felul de "Smecheri" ,dar mie statul imi ia 25% din salariu ca sunt bugetar si nu pot comenta nimic. Mai taie si din alocatia copiilor.De' dom'le ... e criza. Trebuie sa simta romanul criza. Cred ca stie oricine ca din munca cinstita nu te poti imbogati. Salariatii isi castiga in instanta drepturile, dar statul alege sa le plateasca atunci cand vrea, dar pe om il executa silit. Guverne dau ordonante mai tari ca legile Parlamentului. Institutiile statului se bat care pe care sa conduca. Conducatorii tarii invrajbesc oamenii intre ei.

Mai crede cineva ca Romania a fost vreodata stat de drept?
Asa ca pot zice si eu ca si coana Chirita - Opreste, Nae, vaporul!

PS.-------- ce actuale sunt unele lucruri

http://ro.wikisource.org/wiki/Satira_III

PS2
„„ … toate dispozițiile câte ating viața juridică și economică a nației trebuie să rezulte înainte de toate din suprema lege a conservării naționalității și a țării, cu orice mijloc și pe orice cale, chiar dacă și mijlocul și calea n-ar fi conforme cu civilizația și umanitarismul care azi formează masca și pretextul sub care apusul se luptă cu toate civilizațiile rămase îndărăt sau eterogene.” [18]”

http://ro.wikipedia.org/wiki/Mihai_Emin ... i_politice
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde patrascu » 07 Iul 2012, 01:19

La data de 24 martie 2009, Guvernul României a semnat un acord de împrumut cu Fondul Monetar Internațional (FMI), Comisia Europeană (CE), Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 19,95 miliarde de Euro
http://ro.wikipedia.org/wiki/%C3%8Empru ... _de_la_FMI

Dragos cine a avut banii in mana ? Cine se inrudea cu infractori de drept comun de culoare dubioasa si dansa cu salbe de galbeni la gat? Cine isi cumpara case din vanxzari anterioare?? Cine a vandut flota peste 300 de nave? Cine si-a batut joc de profesori de politisti si cam de toti bugetarii? Cine a taiat pensiile? Cine a scuipat in Arafat si in sistemul medical? Cine a invitat romanii sa plece din tara lor? Cine afirma acum nu mult timp ca am iesit din criza? CINE?
Tii cu tot dinadinsul ca e salvator. Ce a salvat?

M-ai jignit in urma cu ceva postari cu toate ca ti-am vorbit la persoana a doua. As fi putut sa iti raspund ca diferenta este majora intre noi (cateva camioane de carti) ti-as fi putut intoarce vorbele intr-un mp cred ca pot sa injur cateva pagini fara sa ma repet. Sau sa mentionez ca oameni cu un intelect asemanator cu al tau imi sapa mie prin curte dar iti spun doar atat NU AI CEI 7 ANI DE ACASA! Iti urez succesuri multe!
patrascu

Mesajde Dragos2006 » 07 Iul 2012, 04:47

rezultata imediat al actiunilor ponta _ crin : dobanzile la creditele ro au crescut cu un milion de euro pe zi , bani luati de la gura copiilor mei si ai vostri.

PS. patrascule esti bun , tine-o tot asa . Inutil ai citit cateva camioane de carti daca habar nu ai pe ce lume traiesti. Sau poate a citit numai carti de joc !? ... poker , tabinet ...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde jimm » 07 Iul 2012, 08:50

Ce paradox! Omul invins la alegerile prezidentiale devine presedintele nostru! Suntem pe drumul cel bun! :(
Eu unul cred ca romanii se vor mobiliza si vor invinge masina financiara de lupta a PSD care a castigat alegerile locale.
Cu Dumnezeu inainte!

Inaca o dovada a democratiei ce va sa vina "În urma modificărilor aduse ieri la legea referendumului printr-o ordonanță de urgență, pentru ca Băsescu să fie demis nu mai este nevoie de participarea a 50% dintre cetățenii României. Astfel, este de ajuns ca la scrutin să participe trei cetățeni, dintre care doi să voteze pentru demitere. Președintele devine mai ușor de demis decât un primar de comună. "

http://ro.stiri.yahoo.com/ziua-suspend% ... -text.html
jimm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE