interesant link jimmule, il pun si aici ca poate nu toti se duc acolo si il consider relevant, ambele parti fiind fata in fata.
Carevasazica schimbam legea fundamentala in functie de cum ne trebuie noua?? E si asta o forma de democratie...
Deci, din ciclul "si in ziua suspendarii eu stau pe peronul garii", sa vedem cam ce s-a discutat:
Traian Băsescu participă la dezbaterile din Parlament pe marginea cererii de suspendare formulate de USL. Dacă majoritatea membrilor legislativului vor vota pentru suspendarea sa, Crin Antonescu va prelua - în calitatea sa de președinte al Senatului - poziția de președinte interimar. În mai puțin de o lună de la pronunțarea deciziei, cel mai probabil la sfârșitul acestei luni, ar fi organizat un referendum pentru demiterea președintelui.
În urma modificărilor aduse ieri la legea referendumului printr-o ordonanță de urgență, pentru ca Băsescu să fie demis nu mai este nevoie de participarea a 50% dintre cetățenii României. Astfel, este de ajuns ca la scrutin să participe trei cetățeni, dintre care doi să voteze pentru demitere. Președintele devine mai ușor de demis decât un primar de comună. UPDATE 1. Președintele Traian Băsescu a ajuns la Parlament. „Când vreți, să-i dăm drumul!”, le-a spus el ziariștilor, la intrarea în clădirea Parlamentului.
UPDATE 2. Începe ședința. Sunt prezenți, în acest moment, 318 de parlamentari din 432, anunță președintele Senatului, Crin Antonescu. Se votează ordinea de zi.
UPDATE 3. Eugen Nicolaescu (PNL): „Președintele a ordonat Guvernului să acționeze în afara cadrului constituțional. Măsurile au avut consecințe sociale și economice extrem de grave: aruncarea în sărăcie a cetățenilor români.”
UPDATE 4. Băsescu: „
Am luat notă de avizul Curții Constituționalitate și m-am bucurat să văd că Curtea nu constată nicio abatere. (...) Se pare că nu pot să coabitez și PSD și PNL.
În 2007 ați recurs la suspendarea președintelui. Acum vă aflați din nou la guvernare împreună și primul lucru pe care l-ați considerat necesar a fost suspendarea președintelui”. UPDATE 5. Băsescu: „
Ceea ce faceți este o zdruncinare a statului de drept pentru a-l pune la dispoziția USL. Este mai important pentru dvs. să puneți mâna pe justiție, pentru a vă apăra penalii. Vine
rândul domnului Voiculescu, din câte înțeleg din presă”.UPDATE 6.
Băsescu le reproșează faptul că nu țin cont de referendumul din 2009 cu privire la modificarea structurii Parlamentului: „Crearea acestei revoluții violente din punct de vedere legislativ este mai importantă decât această modificare”. UPDATE 7. Băsescu: „Susțineți că am influențat Justiția. Greșit. Poate mulți dintre dvs. aveți rude, cunoștințe, procurori sau judecători. Dacă ați găsit vreun singur judecător căruia să-i fi vorbit direct eu îmi voi asuma răspunderea acuzațiilor dvs. Ceea ce am făcut eu a fost să critic justiția în baza rapoartelor MCV, pentru că ineficiența nu poate fi ascunsă către români”.
UPDATE 8. Băsescu: „Sunt doi ani de când n-am mai criticat Justiția. Pentru că a început să meargă”.
UPDATE 9. Președintele răspunde acuzației privind lipsa dialogului cu partidele. „Au fost puține invitații la consultări la care USL să răspundă pozitiv. Răspunsurile au fost violente și neplăcute pentru președinte”.
UPDATE 10. Băsescu: „
Am avut responsabilitate într-o perioadă în care criza a lovit cumplit România”. UPDATE 11. Deputatul PDL Mircea Toarder îi reproșează lui Crin Antonescu că n-a prezentat, înaintea răspunsurilor președintelui, avizul Curții, așa cum prevedea procedura. „Corect era ca cineva să prezinte o sinteză a acestui aviz”, a precizat Mircea Toader.
UPDATE 12. Președintele Senatului, Crin Antonescu, e deranjat de insistența parlamentarilor PDL de a fi citi avizul Curții Constituționale: „
Ce vor, mă?”
UPDATE 13. Vasile Blaga: „Nu ați dorit să respectați ordinea de zi pentru că n-ați vrut ca românii să audă ce are de spus Curtea”.
UPDATE 14. Blaga: „România trece prin momente grele, poate cele mai grele ale tinerei noastre democrații. (...) Europa privește cu îngrijorare cum România stă să se prăbușească sub dominația fărădelegii”.
UPDATE 15. Blaga: „Nu mai încercați să-i prostiți români, căci ei văd impostura și minciuna uselistă.”
UPDATE 16. Blaga: „Ponta este primul demnitar al țării care a încălcat Constituția”.
UPDATE 17. La propunerea lui Laszlo Borbely, fiecare parlamentar UDMR va vota „potrivit propriei conștiințe”. (

)
UPDATE 18. Crin Antonescu (PNL) se adresează mai întâi președintelui Camerei și apoi președintelui României. Traian Băsescu a părăsit sala de ședințe. Crin Antonescu: „Nu dăm azi nicio lovitură de stat, nu atacăm nicio Constituție”.
UPDATE 19. Antonescu: „Domnule președinte, noi dorim să vă suspendăm azi. În realitate, dvs. v-ați autosuspendat demult. (...) Ați lăsat această țară fără președinte. România n-a avut președinte pentru că n-a avut garant”.
UPDATE 20. Antonescu: „Și-a exprimat îngrijorarea Ambasadorul SUA și alți oficiali importanți. Salut această îngrijorare, măcar pentru că îngrijorarea înseamnă interes”. (care is aia "importantii?? - referitor la actiunea lor, a USL, isi exprima ingrijorarea intreaga Euopa)
UPDATE 21. Antonescu: „Reamintesc faptul că reforma justiției a fost introdusă nu de Traian Băsescu, ci de Călin Popescu-Tăriceanu”.
UPDATE 22. Antonescu: „
Dacă nu veți fi demis la referendum, eu mă retrag din politică”.
UPDATE 23. Cezar Preda (PDL): „Un om de stat și un bărbat, în situații grele, ia decizii grele”.
UPDATE 24. Dan Șova (PSD): „Vă rog să observați că domnul Traian Băsescu, nici în penultimul act al existenței sale politice, nu acceptă dialogul. A spus că nu poate coabita cu PSD și PNL, (...) domnia sa poate coabita doar cu slugi”.
UPDATE 25. Dan Șova: „Nu este lupta Parlamentului cu Traian Băsescu, ci este lupta lui Traian Băsescu împotriva românilor”.
UPDATE 26. Traian Băsescu revine în plen. Dan Șova: „Mă bucur că s-a întors, pentru că vreau să spun în fața sa că atunci când el spune că noi vrem să preluăm controlul asupra justiției, are o fractură logică. Să preluăm de la cine?” (hai sa ne jucam de-a semantica, ca doar de aia ne platesc romanii sa stam in parlament sa despicam firul in patru, din ciclul "ce a vrut sa spuna poetul?")
UPDATE 27. Mircea Geoană: „Cred că lucrurile sunt suficient de clare. Întrebarea este: ce lecții învățăm din această seară? Să nu privim înapoi cu mânie”. Mircea Geoană: „Am ajuns la finalul mandatului lui Traian Băsescu!”
UPDATE 28. Geoană: „Din această seară România își regăsește normalitatea!”
UPDATE 29. Călin Popescu Tăriceanu (PNL): „Va fi sfârșitul unui om care se crede șeful statului”. Fostul premier face referire la o
eventuală schimbare a Constituției, care să pună Parlamentul pe primul plan. (pai daca avem
UPDATE 30. Traian Băsescu dă câteva răspunsuri. „Am făcut încercări serioase pentru a fi împreună. Dar nu puteți să-mi cereți ca
președintele să garanteze un sistem care să protejeze parlamentarii în fața legii. Cu mine nu va reuși nimeni să facă niciun compromis, și asta dintr-un motiv simplu: eu nu fac intervenții nici la procurori, nici la judecători, nici la polițiști”.
UPDATE 31. Traian Băsescu: „
Ați vorbit despre dictatură. Ați văzut vreun dictator care să dea opoziției funcția de prim-ministru?” UPDATE 32. Băsescu: „Înțeleg că aveți dubii legate de respectarea hotărârilor judecătorești. Înțeleg că sunteți situații de incompatibilitate între dvs. Vreți ca ei să voteze suspendarea președintelui României? E o întrebare retorică. Sunt sigur că va vota și domnul Voicu”.
UPDATE 33. Băsescu: „Am un regret. Am numit doi prim-miniștri: Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta. Amândoi aveau ochii umezi când și-au primit mandatul, amândoi au ajuns să ceară suspendarea mea.”
UPDATE 34. Băsescu: „Vă rog să aveți grijă de țară și de oamenii ei!”
UPDATE 35. Băsescu pleacă la Cotroceni, în așteptarea unei decizii. „Eu sunt la Cotroceni. Aștept decizia pentru a preda mandatul”, a spus el. Înainte însă îi lasă lui Crin Antonescu o foaie pe care să-și scrie demisia, dacă actualul președinte va câștiga referendumul.
UPDATE 36. Regulamentul votului a fost aprobat. Începe votul.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!