Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde ioanpuiu » 07 Iul 2012, 10:11

Vă rog să nu îl mai atacaţi pe Pătraşcu, sub nici o formă, nici măcar cu ironii.
Faţă de cît de fierbinte a fost subiectul, discuţiile au fost totuşi plăcute şi ar fi păcat să stricăm atmosfera, ca să nu spun că o poziţie intolerantă din partea voastră descurajează participarea la discuţii (eventual şi a altor colegi de forum)

Faptul că nu sunteţi de acord cu opinia lui Pătraşcu nu este un motiv pentru a încerca să-l marginalizaţi şi dacă credeţi că sunteţi mai buni ca el, vă lansez provocarea de a-l aduce în tabăra noastră.

Pătraşcule, nu îmi propun să te transform într-un susţinător al lui Băsescu pentru că nici eu nu cred că ţara asta poate fi condusă cu el preşedinte şi cu Ponta prim ministru, avînd pe deasupra şi un parlament ostil.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde echo » 07 Iul 2012, 10:35

interesant link jimmule, il pun si aici ca poate nu toti se duc acolo si il consider relevant, ambele parti fiind fata in fata.
Carevasazica schimbam legea fundamentala in functie de cum ne trebuie noua?? E si asta o forma de democratie...

Deci, din ciclul "si in ziua suspendarii eu stau pe peronul garii", sa vedem cam ce s-a discutat:

Traian Băsescu participă la dezbaterile din Parlament pe marginea cererii de suspendare formulate de USL. Dacă majoritatea membrilor legislativului vor vota pentru suspendarea sa, Crin Antonescu va prelua - în calitatea sa de președinte al Senatului - poziția de președinte interimar. În mai puțin de o lună de la pronunțarea deciziei, cel mai probabil la sfârșitul acestei luni, ar fi organizat un referendum pentru demiterea președintelui.

În urma modificărilor aduse ieri la legea referendumului printr-o ordonanță de urgență, pentru ca Băsescu să fie demis nu mai este nevoie de participarea a 50% dintre cetățenii României. Astfel, este de ajuns ca la scrutin să participe trei cetățeni, dintre care doi să voteze pentru demitere. Președintele devine mai ușor de demis decât un primar de comună.

UPDATE 1. Președintele Traian Băsescu a ajuns la Parlament. „Când vreți, să-i dăm drumul!”, le-a spus el ziariștilor, la intrarea în clădirea Parlamentului.

UPDATE 2. Începe ședința. Sunt prezenți, în acest moment, 318 de parlamentari din 432, anunță președintele Senatului, Crin Antonescu. Se votează ordinea de zi.

UPDATE 3. Eugen Nicolaescu (PNL): „Președintele a ordonat Guvernului să acționeze în afara cadrului constituțional. Măsurile au avut consecințe sociale și economice extrem de grave: aruncarea în sărăcie a cetățenilor români.”

UPDATE 4. Băsescu: „Am luat notă de avizul Curții Constituționalitate și m-am bucurat să văd că Curtea nu constată nicio abatere. (...) Se pare că nu pot să coabitez și PSD și PNL. În 2007 ați recurs la suspendarea președintelui. Acum vă aflați din nou la guvernare împreună și primul lucru pe care l-ați considerat necesar a fost suspendarea președintelui”.

UPDATE 5. Băsescu: „Ceea ce faceți este o zdruncinare a statului de drept pentru a-l pune la dispoziția USL. Este mai important pentru dvs. să puneți mâna pe justiție, pentru a vă apăra penalii. Vine rândul domnului Voiculescu, din câte înțeleg din presă”.

UPDATE 6. Băsescu le reproșează faptul că nu țin cont de referendumul din 2009 cu privire la modificarea structurii Parlamentului: „Crearea acestei revoluții violente din punct de vedere legislativ este mai importantă decât această modificare”.
UPDATE 7. Băsescu: „Susțineți că am influențat Justiția. Greșit. Poate mulți dintre dvs. aveți rude, cunoștințe, procurori sau judecători. Dacă ați găsit vreun singur judecător căruia să-i fi vorbit direct eu îmi voi asuma răspunderea acuzațiilor dvs. Ceea ce am făcut eu a fost să critic justiția în baza rapoartelor MCV, pentru că ineficiența nu poate fi ascunsă către români”.

UPDATE 8. Băsescu: „Sunt doi ani de când n-am mai criticat Justiția. Pentru că a început să meargă”.

UPDATE 9. Președintele răspunde acuzației privind lipsa dialogului cu partidele. „Au fost puține invitații la consultări la care USL să răspundă pozitiv. Răspunsurile au fost violente și neplăcute pentru președinte”.

UPDATE 10. Băsescu: „Am avut responsabilitate într-o perioadă în care criza a lovit cumplit România”.

UPDATE 11. Deputatul PDL Mircea Toarder îi reproșează lui Crin Antonescu că n-a prezentat, înaintea răspunsurilor președintelui, avizul Curții, așa cum prevedea procedura. „Corect era ca cineva să prezinte o sinteză a acestui aviz”, a precizat Mircea Toader.

UPDATE 12. Președintele Senatului, Crin Antonescu, e deranjat de insistența parlamentarilor PDL de a fi citi avizul Curții Constituționale: „Ce vor, mă?”

UPDATE 13. Vasile Blaga: „Nu ați dorit să respectați ordinea de zi pentru că n-ați vrut ca românii să audă ce are de spus Curtea”.

UPDATE 14. Blaga: „România trece prin momente grele, poate cele mai grele ale tinerei noastre democrații. (...) Europa privește cu îngrijorare cum România stă să se prăbușească sub dominația fărădelegii”.

UPDATE 15. Blaga: „Nu mai încercați să-i prostiți români, căci ei văd impostura și minciuna uselistă.”

UPDATE 16. Blaga: „Ponta este primul demnitar al țării care a încălcat Constituția”.

UPDATE 17. La propunerea lui Laszlo Borbely, fiecare parlamentar UDMR va vota „potrivit propriei conștiințe”. ( :lol: )

UPDATE 18. Crin Antonescu (PNL) se adresează mai întâi președintelui Camerei și apoi președintelui României. Traian Băsescu a părăsit sala de ședințe. Crin Antonescu: „Nu dăm azi nicio lovitură de stat, nu atacăm nicio Constituție”.

UPDATE 19. Antonescu: „Domnule președinte, noi dorim să vă suspendăm azi. În realitate, dvs. v-ați autosuspendat demult. (...) Ați lăsat această țară fără președinte. România n-a avut președinte pentru că n-a avut garant”.

UPDATE 20. Antonescu: „Și-a exprimat îngrijorarea Ambasadorul SUA și alți oficiali importanți. Salut această îngrijorare, măcar pentru că îngrijorarea înseamnă interes”. (care is aia "importantii?? - referitor la actiunea lor, a USL, isi exprima ingrijorarea intreaga Euopa)

UPDATE 21. Antonescu: „Reamintesc faptul că reforma justiției a fost introdusă nu de Traian Băsescu, ci de Călin Popescu-Tăriceanu”.

UPDATE 22. Antonescu: „Dacă nu veți fi demis la referendum, eu mă retrag din politică”.

UPDATE 23. Cezar Preda (PDL): „Un om de stat și un bărbat, în situații grele, ia decizii grele”.

UPDATE 24. Dan Șova (PSD): „Vă rog să observați că domnul Traian Băsescu, nici în penultimul act al existenței sale politice, nu acceptă dialogul. A spus că nu poate coabita cu PSD și PNL, (...) domnia sa poate coabita doar cu slugi”.

UPDATE 25. Dan Șova: „Nu este lupta Parlamentului cu Traian Băsescu, ci este lupta lui Traian Băsescu împotriva românilor”.

UPDATE 26. Traian Băsescu revine în plen. Dan Șova: „Mă bucur că s-a întors, pentru că vreau să spun în fața sa că atunci când el spune că noi vrem să preluăm controlul asupra justiției, are o fractură logică. Să preluăm de la cine?” (hai sa ne jucam de-a semantica, ca doar de aia ne platesc romanii sa stam in parlament sa despicam firul in patru, din ciclul "ce a vrut sa spuna poetul?")

UPDATE 27. Mircea Geoană: „Cred că lucrurile sunt suficient de clare. Întrebarea este: ce lecții învățăm din această seară? Să nu privim înapoi cu mânie”. Mircea Geoană: „Am ajuns la finalul mandatului lui Traian Băsescu!”

UPDATE 28. Geoană: „Din această seară România își regăsește normalitatea!”

UPDATE 29. Călin Popescu Tăriceanu (PNL): „Va fi sfârșitul unui om care se crede șeful statului”. Fostul premier face referire la o eventuală schimbare a Constituției, care să pună Parlamentul pe primul plan. (pai daca avem

UPDATE 30. Traian Băsescu dă câteva răspunsuri. „Am făcut încercări serioase pentru a fi împreună. Dar nu puteți să-mi cereți ca președintele să garanteze un sistem care să protejeze parlamentarii în fața legii. Cu mine nu va reuși nimeni să facă niciun compromis, și asta dintr-un motiv simplu: eu nu fac intervenții nici la procurori, nici la judecători, nici la polițiști”.

UPDATE 31. Traian Băsescu: „Ați vorbit despre dictatură. Ați văzut vreun dictator care să dea opoziției funcția de prim-ministru?”

UPDATE 32. Băsescu: „Înțeleg că aveți dubii legate de respectarea hotărârilor judecătorești. Înțeleg că sunteți situații de incompatibilitate între dvs. Vreți ca ei să voteze suspendarea președintelui României? E o întrebare retorică. Sunt sigur că va vota și domnul Voicu”.

UPDATE 33. Băsescu: „Am un regret. Am numit doi prim-miniștri: Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta. Amândoi aveau ochii umezi când și-au primit mandatul, amândoi au ajuns să ceară suspendarea mea.”

UPDATE 34. Băsescu: „Vă rog să aveți grijă de țară și de oamenii ei!”

UPDATE 35. Băsescu pleacă la Cotroceni, în așteptarea unei decizii. „Eu sunt la Cotroceni. Aștept decizia pentru a preda mandatul”, a spus el. Înainte însă îi lasă lui Crin Antonescu o foaie pe care să-și scrie demisia, dacă actualul președinte va câștiga referendumul.

UPDATE 36. Regulamentul votului a fost aprobat. Începe votul.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde costinelblagniceanu » 07 Iul 2012, 11:19

Jigodiile, sa lase puterea din miini!Ne mai umbla la buzunare pentru un nou referendum!Si asa suntem prea saraci!
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde Mircea_63 » 07 Iul 2012, 11:32

Dragos2006 scrie:daca stiam ca eu , familia mea , prietenii mei , o vom duce mai bine as fi fost de acord cu aceste schimbari fulgeratoare . Dar cand vad ca totul a decurs conform planului pus la cale de felix motanul si ca ponta si ai lui fura de rup ( au dus hotia pe culmi inimaginabile ) chiar ca il privesc pe Base drept salvatorul patriei .

Dragos...tu esti ciudat -din punctul meu de vedere. Odata imi starnesti admiratia, alta data ma lasi masca.
Daca stiai ca o vei duce mai bine erai deacord cu ce se intampla? Asta ma lasa "masca". Ma mananca degetele sa spun:
1. Eram anti-Basist (fara sa fiu pro altcineva) si nemultumit de multe de-ale lui, multumit insa de altele.
2. Am convingerea ca realegerea lui va duce la perpetuarea circului si sunt sanse mai mari -cel putin pe termen scurt- sa ne fie mai bine fara el. Ponta si ai lui, n-au incotro si pana la alegeri trebuie neaparat sa faca treaba, altfel au incurcat-o la alegeri.

Asadar, prin prisma interesului personal, aveam motive sa fiu de-acord cu Ponta. Ei bine, ma simt revoltat pentru ce se intampla si nu sunt deloc deacord cu ne-democratia. Asta e mai presus de interesele materiale de moment.
E doar simtul dreptatii!

Daca ne "inchinam" rusilor -de exemplu- acestia oferindu-ne un trai mai bun, gaz, petrol etc, dar cu conditia ramanerii in comunism si sub tutela lor, iar asta ar fi presupus supunerea la vot popular, tu ai fi votat??
Nu compar USL-ul cu rusii, era un exercitiu imaginar.

Tu crezi ca daca toti oamenii din tara asta ar gandi asa cum ai scris, ar fi mai bine? Eu cred ca tocmai de aceea am ajuns aici si de aceea e si posibila mita electorala. Burta nu tine loc de coloana vertebrala!
M-ai uimit! Poate era doar o figura de stil pe care n-am inteles-o?

Desigur, avem amandoi tot dreptul sa fim de pareri diferite!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde echo » 07 Iul 2012, 11:52

costinelblagniceanu scrie:Jigodiile, sa lase puterea din miini!Ne mai umbla la buzunare pentru un nou referendum!Si asa suntem prea saraci!

da... asa o fi....

dar maine o sa vina USL-ul la putere si o sa vina randul alorlalti sa strige "Jigodiile sa lase puterea din maini !!" Si il dam jos si pe ala de o fi atunci presedinte... unde ajungem ?? - HAOS (ca acum)

USL-ul putea astepta cateva luni pana actualul Presedinte termina mandatul, organizau frumos alegeri si in mod sigur castigau. Astfel ramaneam cu ORDINE in tara, banii pe referendum ramaneau in buzunar si nu ne stricam nici imaginea de tara...

Daca te uiti peste gard la vecini si vezi ca el cu ea se bat , ce parere iti faci despre familia aia ?? Prin analogie vezi tara vazuta din afara....

Oare chiar stiti ce vreti?? realizati efectul acestor "actiuni" ?? Incercati sa raspundeti la cateva intrebari ca sa vedem utilitatea acestor actiuni:

- va asteptati ca ala de vine la putere o sa dea bani de la el din buzunar ca sa ne creasca noua salariile ??
- Daca astia de acum nu au avut bani de salarii mai mari la buget, aia de vor veni de unde vor avea ??
- astia de se lupta acum sa ia puterea, au venit cu vre-un plan concret de actiune?? masuri economice ?? CE anume vor face odata ajunsi la putere ??
- Haideti sa nu mai vorbim de basescu, ionescu, popescu (ca sa evitam antipatii personale) ci sa vorbim de procesul in sine - vi se pare constitutional, democratic, logic, etc procesul de demitere a presedintelui unei tari doar pt a ajunge altii la putere ??

E atat de usor sa spui "sa plece ala / sa vina ala" bun, ala de vine, vine sa faca ... ce?? A pus pe o foaie de hartie cum ca "astia nu sunt buni, pentru ca: 1, 2, 3, ... / Noi vom face in felul urmator: 1, 2,3... "

Astia nici macar nu ascund faptul ca ii dau pe actualii jos, ca sa ajunga ei la putere... BINEINTELES CA VOR ASTA PENTRU A VA AJUTA PE DVS, CEI CARE SUSTINETI ACEASTA... PARODIE..
Or sa va dea salarii, locuri de munca, pensii, cascaval, fabrici si uzine... or sa va dea....

Va spun de pe acum ceea ce veti spune peste 2 ani: "[b]toti sunt o apa si un pamant, ne-au dezamagit si astia" (asta ca ca o scuza ca sa nu recunoasteti ca abia atunci ati realizat ca ceea ce s-a intamplat la momentul actual a fost fundamental gresit). [/b] Mai vedem... ramane scris...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde echo » 07 Iul 2012, 12:15

!!
stefanmadalin scrie:Salutarile mele!

SIGUR !!!!

poza asta asta e exact Q.E.D. Argumentul decisiv bazat pe o logica infailibila si o analiza foarte adanca a situatiei !!!

Daca pe asta ne bazam, nu pot decat sa ma inclin in fata unor asemenea argumente...
echo

Mesajde Cristian IONITA » 07 Iul 2012, 14:32

ioanpuiu scrie:Vă rog să nu îl mai atacaţi pe Pătraşcu, sub nici o formă, nici măcar cu ironii.
Faţă de cît de fierbinte a fost subiectul, discuţiile au fost totuşi plăcute şi ar fi păcat să stricăm atmosfera, ca să nu spun că o poziţie intolerantă din partea voastră descurajează participarea la discuţii (eventual şi a altor colegi de forum)

Faptul că nu sunteţi de acord cu opinia lui Pătraşcu nu este un motiv pentru a încerca să-l marginalizaţi şi dacă credeţi că sunteţi mai buni ca el, vă lansez provocarea de a-l aduce în tabăra noastră.

Pătraşcule, nu îmi propun să te transform într-un susţinător al lui Băsescu pentru că nici eu nu cred că ţara asta poate fi condusă cu el preşedinte şi cu Ponta prim ministru, avînd pe deasupra şi un parlament ostil.

nenea Puiu si Ioan .... te faci ca nu vezi sau vrei sa dai dovada de tact si dimplomatie cu cine nu merita? de ce vorbesti la plurar? ca e doar un singur interlocutor care "ataca".

Revenind la subiect .... ne place sau nu suspendarea este un proces cat se poate de democratic, la fel de democratic va fi si foarte probabil ca Presedintele sa fie demis in urma referensumului .... oameni vor razbunare cu orice pret ... inclusiv cu calcarea in picioare a ceea ce a facut Romania pana acum si cu compromiterea viitorului. De ce gandesc oameni (multi dintre ei, nu toti) asa ? .... dupa umila mea parere pentru ca sunt ignoranti, lacomi si razbunatori .... Basescu nu este deloc usa de biserica .... dar motivele care au ramas in picioare "oficial" pentru suspendarea lui frizeaza ridicolul .... cu toate ca nu simpatizez deloc nici cu Base si nici cu PDL-isti eu nu voi vota pentru demiterea lui .... nu pentru aceste motive .... daca acuzatiile ofiociale ar fi inclus si:
- lobby pentru diverse grupuri de interese (vezi Rosia Montana, proiectul de reforma in sanatate, etc);
- compromiterea fianciara a tarii (imprumuturi cu dobanzi oneroase pentru a plati ratele la alte imprumuturi, salvarea de banci, cand exista alternativa de a proteja populatia si nu bancile asa cum au facut alte state, etc);
- etc
atunci as foi votat penbtru suspendare .... dar nu ca a facut o tiganca imputrita pe o jurnalista impertinenta sau ca nu stiu ce a comentat .... sau ca si-a asumate ceva ....

mi-as permite sa fac o paralela intre ce se intampla acum si istoria nu prea indepartata a tarii .... as asimila pe Base cu Carol al 2-lea ... care Carol a venit la putere in 1930 si a fost asteptat ca un salvator al tarii .... asa cum si Base a castigat in 2004 cu promisiuni de tepe la Universitate si cu acum uitatul slogan "Sa traiti bine". Domnia lui Carol ca si Presedentia lui Base a fost condimentata de scandaluri privind afaceri oneroase si bineinteles sexuale .... plus nenumarate actiuni totalitare (aici Carol ii da clasa lui Base .... care nu a ordonat suprimarea fizica a nimanui).
Satui de Carol .... si in momente grele pentru tara (pierderi teritoriale, etc) in 1940 Romania a ales sa se lase condusa de un regim clar totalitar, tot asa cum facem acum cu Base ... oameni au vrut musai sa-l pedepseasca ... sa-l vada plecat chiar daca alternativa erain mod clar si fara dubiu un regim chiar mai dictatorial .... Ion Antonescu si Legionari .... nu cred ca e prea greu de anticipat ce se va intampla acum pe mai departe .... in mod clar USL a acaparat puterea pe mai toate nivelele si a avut grija sa o faca in mod clar si pe fata .... mai toata lumea stie ca cine nu face cum spune USL zboara din post.
Sa speram ca paralela nu va continua si mai departe ..... sa speram ca nu vom ajunge iarasi la epurari politice si sociale cum a trecut aceasta tara incepand cu 1945 .... ca nu vom avea "realizari marete" si nici foametea crunta si nici hiperinflatii si etc
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde viorel55 » 07 Iul 2012, 15:11

Cred ca cea mai tare faza ,in acest duel,ar fi ca BASESCU sa-l cheme pe ANTONESCU sa-i predea functia d i m i n e a t a la ora 8,00 ,ora la care toti functionarii publici din Romania incep lucrul...
viorel55

Mesajde liviu1965 » 07 Iul 2012, 15:44

liviu1965 scrie:Un pic de ajutor, va rog...
La un momentdat , era vorba ca daca "prostimea " il voteaza pe presedinte sa-si continuie mandatul, guvernul sau parlamentul se dizolva.
Asta ca si contrapondere la deranjul facut de politicieni "prostimii".
Presupun ca si acest vot...costa
Leul e .... jumulit de numa,numa.Ratele la banci....cresc

Plateste cineva?

"M-am rezolvat singur"
Informatie oficiala: 95milioane ron costa acest al doilea drept parlamentar de suspendare.
Ca si data trecuta , acesti parlamentari nu platesc nimic in cazul in care este revotat presedintele
Nici material nici cu functia lor.

Am facut confuzie cu alte tari....

Scuze,
liviu1965

Mesajde Cristian IONITA » 07 Iul 2012, 16:06

liviu1965 scrie: ...

Am facut confuzie cu alte tari....

Scuze,

ca de exemplu' care?
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 07 Iul 2012, 16:11

Cristian IONITA scrie:
ioanpuiu scrie:Vă rog .............

nenea Puiu si Ioan .... te faci ca nu vezi sau vrei sa dai dovada de tact si dimplomatie cu cine nu merita? de ce vorbesti la plurar? ca e doar un singur interlocutor care "ataca".

Merită, Cristian, chiar mai mult decît crezi.
Dincolo de antipatia lui de moment Pătraşcu are un fond bun, este un om de acţiune şi e "guraliv"
Asta înseamnă ca dacă reuşim să-l întoarcem, nu vine singur şi ne putem baza pe el.

Nimic din ce-am scris acolo nu a fost întîmplător, a fost o adresare generală începută cu "vă rog" , în care am strecurat şi o invitaţie pentru cei care pînă acum s-au abţinut de la discuţii, lăsîndu-i să înţeleagă ca pot găsi sprijin chiar dacă au o opinie diferită de a mea sau a ta.
Pătrşcu a citit şi a înţeles din prima cred eu, şi e momentul să-i cer scuze pentru că am ales s-o fac într-un mod cu impact asupra lui - scuză-mă Pătraşcule !

Şi ca să fiu sincer pînă la capăt, ce rost ar mai avea discuţia asta între noi cei cîţiva care suntem lămuriţi într-o direcţie, dacă nu am avea speranţa că ne vom face înţeleşi de către ceilalţi ?

Oricît de bine intenţionat ai fi măi Cristi, nu vei putea vota decît cu o singură mînă.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 07 Iul 2012, 16:34

Ioane .... stricam oirzul pe gaste .... respectiv vorbele pentru o LEPRA, dar asta are prea putin de-a face cu subiectul si mai vezi ca incurci personajele ..... eu nu la Patrascu m-am referit.
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 07 Iul 2012, 16:52

Eu pe Pătraşcu îl vreau de-aia insist.
Tu şi cu Dragoş aveţi o relaţie specială şi eu nu intervin în cupluri.

( ar fi bine să vă luaţi o cameră :lol: )
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 07 Iul 2012, 17:01

pai insista ... dar poate o faci in mod clar si direct.
Spune cu subiect si predicat ca parerile emise de un om fara demnitate nu trebuiesc luate in considerare si nu o scalda cu
ioanpuiu scrie:Vă rog să nu ...

de exemplu pe mine ma deranjeaza faptul ca ai facut apelul la plurar .... ma simt si eu vizat .... si de ce faci tu asta? .... una din pareri ar fi ca de LAS .... ca-ti este frica sa iei atitudine clara si concreta contra unui JANGHINOS si incerci sa-o diluezi
Cristian IONITA

Mesajde patrascu » 07 Iul 2012, 18:32

Peentru ultima oara postez in legatura cu discutiile la adrese personale si voi incerca pe cat este posibil sa postez doar la subiect. Nu ma pot considera lovit sau jignit atat de puternic de persoane fara caracter. Atii vazut politicieni care trec de la un partid la altul si apoi se aolesc ce au indurat de la fostii colegi? Migratorii nu ar avea ce sa caute in politica dar cum ne putem da seama din timp? Simplu carcterul nu se vede doar la nivel de politica se vede si in actiunile de zi cu zi. Multi de aici poate aveti conturi si pe alte forumuri si nu este interzis cred eu dar sa lauzi apoi sa scuipi sa pleci apoi sa te intorci la un forum sa vb dintr-o parte in alta de rau sa fii barfitor iar aopoi sa te comporti ca si cum nu ai fi facut nimic asta denota caracter LIPSA. Deci cand te jigneste un astfel de om nu face altceva decat sa te distreze . As fi pe ganduri daca m-ar jigni alti colegi de forum care nu impartasesc parerile mele dar din ale caror postari se vede ca nu le lipseste ONOAREA.

PT Puiu nu am o fixatie si un om inteligent poate sa-si schimbe perceptia fata de un politician sau un sistem politic(cati intelectuali nu au imbratisat pana la un punct ideile miscarii legionare si apoi s-au indepartat) dar aceasta schimbare se face cu argumente cu demonstratii iar atata timp cat nu le am nu pot sa spun ca Baselu a avut sau va avea un rol de salvator.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Ioan Guist » 07 Iul 2012, 20:01

Din Cisnadie adunate si la stuparime date.

"Ministrul Marga este negru la faţă. Rău. Pentru că a trimis un document la toate ambasadele şi instituţiile internaţionale reprezentate în România, în care a încercat să explice că totul e roz si frumos şi că ţara stă să pleznească de atâta democraţie şi fericire. Răspunsurile venite de la diversele reprezentanţe diplomatice i-au şters însă rânjetul de politruc arivist mai rapid decât ar fi putut să o facă o lămâie întreagă, îndesată în botul său de satir bătrân, pervers şi pedofil. Diplomaţii acreditaţi în România sunt profesionişti, nu dobitoci adunaţi la apelul bocancilor şi făcuţi miniştri de externe pentru că ştiu să înjure gros duşmanii de clasă. Aşa că respectivii diplomaţi au cerut lămuriri şi au pus întrebări punctuale şi pertinente, legate de abuzuri, încălcări de lege, atacuri la instituţii ale statului. Şi, în limbaj diplomatic, delicat ca o floare şi la fel de tăios ca o katana, i-au sugerat lui Marga că şefii lui sunt nişte dobitoci, care au trecut cu mult de limitele admise în politica internaţională.

Acum să nu credeţi că diplomaţii trimişi în România de UE sau SUA sunt nişte arhangheli ai dreptăţii, vajnici luptători pentru drepturile omului şi pentru respectarea legilor româneşti. Sunt însă nişte oameni deştepţi şi informaţi şi au la dispoziţie zeci de profesionişti care pot să le prezinte estimări ale modului în care va evolua situaţia din România. Iar ceea ce le-au spus aceştia i-a îngrijorat pe toţi. Pe lângă evidentele derapaje democratice din România, cu toate efectele economice dezastruoase care vor urma – plecarea investitorilor, şomaj, risc de intrare în încetare de plăţi, convulsii sociale, etc, va exista un efect care îi va afecta direct pe ei, şi în cel mai scurt timp: fuga masivă a românilor care nu vor să devină sclavii unui regim comunisto-mafiot, impus de USL.

A existat un precedent. După mineriadele din 1990, circa o jumătate de milion de români au părăsit ţara. Majoritatea s-au îndreptat spre Europa de Vest. Asta în ciuda faptului că era greu pentru români să primească drept de muncă, ajutoare sociale, cazare.

Acum suntem cetăţeni europeni. Există pericolul clar ca, speriaţi de regimul fascistoid impus de Crizel Antenescu şi de copy-lotul Ponta, un milion sau chiar două milioane de români să plece, în masă, spre vest. Şi aici am vorbi de oameni din clasa medie, cu pregătire profesională bună, care pot concura cu cetăţenii oricărei ţări din Europa pentru un loc de muncă, având avantajul unor pretenţii salariale mai reduse. Pentru economia europeană un asemenea aflux masiv de forţă de muncă, incontrolabil, este un pericol mortal. Pentru că ar exporta, practic, o doză uriaşă de dezechilibru economic, ar crea şomaj în rândul cetăţenilor ţărilor din UE şi ar duce, ca de obicei, la revolte violente şi la reaprinderea sentimentelor naţionalist-extremiste şi xenofobe. Ori majoritatea ţărilor din vestul Europei au deja probleme cu partidele din extrema dreaptă.

De aceea cred că, în scurt timp, vor începe presiuni diplomatice uriaşe pe puterea de la Bucureşti. Cel mai probabil vor fi subtile, discuţii mai mult sau mai puţin formale ale diplomaţilor străini cu „greii” USL, însoţite şi de unele luări de poziţie publice, aşa cum deja s-a întâmplat. La concert se vor adăuga, cu certitudine, şi vocile reprezentanţilor FMI, ai Băncii Mondiale şi BERD, oamenii care pot închide robinetul finanţărilor pentru România.

Rămâne de văzut de ce se tem mai tare Ponta, Antonescu şi tovarăşii lor de infracţiuni. De o parte vor fi europenii şi ameninţarea cu izolarea internaţională. De cealaltă vor sta rânjetul diabolic al turnătorului jegos numit Felix Voiculescu şi presiunile infractorilor care finanţează USL şi care vor imunitate în faţa justiţiei. Cu orice preţ.Pretul suprem fiind chiar tara.Ca tara asta, Romania adica, nu e decat o sursa de laptic pentru blandul motan"
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE