Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Talpos Mihai-Bistrita-Nasaud

Mesajde MihaiT » 08 Iul 2012, 22:31

Am onoarea sa va salut pe toti!!!
Talpos Nicolae-Mihai, casatorit,locuiesc in Nasaud,iar stupina o am in satul Ciceu-Poieni,jud B-N,unde locuieste mama
Apicultor cu acte in regula din 2012 :)
Am o stupina formata din 185 de familii.
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,...
Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea?" (Matei 5:44-46)
MihaiT

Re: Talpos Mihai-Bistrita-Nasaud

Mesajde MihaiT » 08 Iul 2012, 22:48

Si acum cateva poze cu ce am reusit sa fac anul acesta:
Imagine
"Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc,...
MihaiT

Mesajde MihaiT » 09 Iul 2012, 08:33

Imagine
Fişiere ataşate
sony ericsson iunie2012 052.jpg
sony ericsson iunie2012 061.jpg
056.jpg
MihaiT

Mesajde MihaiT » 09 Iul 2012, 08:41

sony ericsson iunie2012 067.jpg
eu la vopsit...
Fişiere ataşate
sony ericsson iunie2012 084.jpg
si sotia :)
sony ericsson iunie2012 078.jpg
MihaiT

Mesajde MihaiT » 09 Iul 2012, 08:45

Fotografie0518.jpg
Fişiere ataşate
sony ericsson iunie2012 105.jpg
...si socri,multumsc de ajutor! :)
HPIM6711.jpg
MihaiT

Mesajde antal_bee » 09 Iul 2012, 08:58

Salutare! Din cate am vazut (in trecere) zona este pretabila pentru stationar. Este ceva salcam pe'acolo. Intr-una din foto este un stup albastru cred ca stiu de cine e facut sau de la cine e 'copiat' cunoasteti cumva acea persoana?
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde MihaiT » 09 Iul 2012, 15:37

Da, este o zona mai mult pt stationar,dar este si salcam...au mai taiat ,dar mai este...cat despre lada eu folosesc dadant 11R 1/1 si cu magazie ½.
Modelul in am de la danielM,imi este un bun prieten pe care il sun cand dau de belele :) Sunt mai nou in domediu.
Lazile mi le-a facut un verisor care e tamplar.
Tu la cine te refereai?
MihaiT

Mesajde victor s » 09 Iul 2012, 20:27

MihaiT scrie:Am onoarea sa va salut pe toti!!!
Talpos Nicolae-Mihai, casatorit,locuiesc in Nasaud,iar stupina o am in satul Ciceu-Poieni,jud B-N,unde locuieste mama
Apicultor cu acte in regula din 2012 :)
Am o stupina formata din 185 de familii.

Sa traiesti, te salut si eu...Da ceva mai multe detalii...de exemplu cand ai luat contact cu albina ? Sa nu spui ca anul asta ai inceput cu 185 de colonii ca deja mintea mea a luat-o razna... :lol:
Te mai ajuta cineva ? Curaj...i-mi place enorm ceea ce vad in stupina ta !
victor s

Mesajde mihai33 » 09 Iul 2012, 21:42

victor..baiatul a specificat foarte bine,...din 2012 cu acte in regula..:))

Mihai...bine ai venit!! si mult spor,..astept muuulte detalii,..da tot din casa!!
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde victor s » 09 Iul 2012, 22:23

Mihai...se poate lucra si ''fara acte in regula''; nu e musai sa ai o diploma ca sa stii a manui dalta printre rame !
Intrebarea era daca a mai lucrat si inainte de 2012 in apicultura sau a luat-o din prima cu 185.

Sper ca acum am reusit sa ma fac inteles !
victor s

Mesajde MihaiT » 10 Iul 2012, 09:04

Bine v-am gasit!!!
Pariniti mei au avut primi stupi prin 2000,insa le-au murit de 2 ori (aveau 2 roi).De ei se ocupa mai mult tata.Nu sa lasat si a inceput sa prinda putina experienta si a ajuns in urmatorii ani la 12 familii.In 13 martie 2007 tata a murit si mama nu prea a mai vrut sa se ocupe de ei.Eu eram pe vremea aceia la facultate la Timisoara si inafara ca ii mai ajutam cand veneam in vacanta nu prea ma ocupam de ei.
Mama a renuntat la o parte din ei si in primavara asta avea 6 familii (acum are 5 ca mi-a dat mie una :), stupi ii are in lazi orizontale)
Eu din iarna lui 2007 am ajuns pompier si m-am intors din Timisoara acasa.Acum locuiesc cu sotia in Nasaud.
Din 2011 m-am pus pe invatat si asta primavra mi-am cumparat 45 familii de albine de la doi apicultori. Familiile erau pe 10-11 rame din care cel putin 5 rame cu puiet.Familiii le-am luat la inceputul lui mai.
Toata iarna am lucrat inpreuna cu familia la lazi.Am reusit sa facem 185 de lazi verticale.Magazii nu am reusit sa fac la toate insa nu am avut nevoie pt ca anul acesta nu m-am axat sa produc miere(nu poti sa le ai pe toate din primul an :)). Modelul il am de la danielM,dadant 11R cu magazie 1/2.
Daniel ma ajuta cu sfaturi pt ca fizic nu a putut,este tot plecat prin tara in pastoral.El are peste 200 familii.
Mi-am depus proiect pe masura 112 si acum astept sa vina pe teren.
Indiferent de rezultat (daca reusesc sau nu sa accesez fonduri europene) sunt foarte multumit de ce am reusit sa fac pt ca nu credeam ca o sa-mi fie atat de dragi albinutele.Cand o ajutam pe mama nu eram atat de interesat pt ca se ocupa ea,insa acum ca m-am inplicat direct imi sunt tot mai dragi. Pe langa mama ma mai ajuta si sotia (cand e libera de la servici)...a primit si ea virusul :)
Azi merg la ele (sunt la 55 km de unde stau) ca nu am fost de 4 zile si mi-e tare dor de ele :D

P.S.:Am 26 de ani inpliniti duminica si sunt nou in domeniu asa ca daca mai scriu si prostii va rog sa ma iertati...o sa cresc eu mare :)

O zi buna tuturor!!!
MihaiT

Mesajde Crysty » 10 Iul 2012, 10:05

salut MihaiT,

in primul rand felicitari si la mai mare, desi esti mare si acum si iti urez succes cu fondurile. cand ai timp poate ne impartasesti experienta cu masura 1.2

am insa o intrebare. am inteles ca anul trecut ai achizitionat 45 de familii. cum ai ajuns de la 45 la 185 de familii intr-un an ?

Multumesc
Crysty

Mesajde damovis » 10 Iul 2012, 12:15

Crysty scrie:salut MihaiT,

in primul rand felicitari si la mai mare, desi esti mare si acum si iti urez succes cu fondurile. cand ai timp poate ne impartasesti experienta cu masura 1.2

am insa o intrebare. am inteles ca anul trecut ai achizitionat 45 de familii. cum ai ajuns de la 45 la 185 de familii intr-un an ?

Multumesc

din descriere cred ca e vorba de 45 de familii si 185 de lazi confectionate...
felicitari pentru curajul de a mai face ceva intr-o tara plina de hoti...
damovis

Mesajde Crysty » 10 Iul 2012, 18:54

damovis scrie:din descriere cred ca e vorba de 45 de familii si 185 de lazi confectionate...

hai sa nu cadem in capcana ignorantei si sa nu generalizam.

multumesc
Crysty

Mesajde mihai33 » 10 Iul 2012, 19:12

victor s scrie:Mihai...se poate lucra si ''fara acte in regula''; nu e musai sa ai o diploma ca sa stii a manui dalta printre rame !
Intrebarea era daca a mai lucrat si inainte de 2012 in apicultura sau a luat-o din prima cu 185.

Sper ca acum am reusit sa ma fac inteles !

victor..a fost in spirit de gluma ce am afirmat..:)
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde damovis » 11 Iul 2012, 07:30

Crysty scrie:
damovis scrie:din descriere cred ca e vorba de 45 de familii si 185 de lazi confectionate...

hai sa nu cadem in capcana ignorantei si sa nu generalizam.

multumesc

...nu m-am referit la politica cand am zis ca e o tara plina de hoti... ci la restul populatiei....e plin de hoti peste tot prin tara, nu te mai poti apara de ei pentru ca legea nu iti da acest drept...iar cei care ar trebui sa o faca sunt cam...incompetenti, sau fac parte din aceeasi categorie cu hotii...
damovis

Următorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?