Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dragos-Apicultor Incepator

Mesajde JohnSpatari » 17 Iun 2012, 22:39

frumos,am sa incerc si eu
JohnSpatari

Mesajde janese » 18 Iun 2012, 08:13

Dragos scrie:Multumesc pentru mesajele de incurajare domnilor colegi!

Urmeaza sa se lamureasca si puii de gaina cum este cu apicultura si cu indivizii pe care nimeni nu prea ii iubeste...din diferite motive bine cunoscute de catre noi, apicultorii. ;)

.................. ,,de catre noi apicultorii"...................
cand vei ajunge sa pretuiesti si trantorii...atunci vei putea spuneee.......,,de catre noi apicultorii"!!!! :oops:
janese

Mesajde Dragos » 18 Iun 2012, 17:01

In calitate de producator de material biologic....orice trantor, cu valoare genetica (de preferat cunoscuta) , este un individ pretios -( "samanta stupinei care va da roade" ), --pentru ca transmite caracterele ereditare la descendenti asigurand productivitate mare, s.a.
--si pentru ca acestia, se obtin cel mai greu intr-o stupina de reproductie, cresterea trantorilor fiind destul de dificila, atunci cand ei sunt destinati unei imperecheri controlate efectuate cu ajutorul aparatului de inseminare.
Izolarea si marcarea lui, Stimularea si intarirea familiilor periodic cu puiet capacit, il fac sa fie un individ pretios atunci cand stii cat efort, timp, bani, dar si cercetare ai depus pentru a-l obtine!

Din punctul meu de vedere, consider ca trantorul este pretuit in functie de scopul apicultorului si daca am folosit aceste rame claditoare sper ca nu am ranit asa de tare renumele acest individ, incat sa imi ia numele de apicultor, chiar si amator sau incepator, cum sunt.
Nu stiu ce s-ar intampla daca i-as lasa sa eclozioneze .....cred ca ar fi haos total in stup.
Inca nu am cunoscut apicultori care sa foloseasca rama claditoare si sa lase trantorii sa eclozioneze in prostie.....chiar daca apicultorul nu are nicio matca neimperecheata sau un plan de imperechere ceva....
Oare pentru cei care recolteaza apilarnil, trantorul ce valoare are??

Ar fi bine ca un apicultor cunoscator, care a vazut multe de-a lungul activitatii sale sa deschida un subiect si sa enumere calitatile si defectele trantorului intr-o familie de albine dar nu numai.
Cred ca ne-ar mai deschide si noua putin ochii, si am putea sa ne integram mai usor in randul apicultorilor. Nu stiu....Parerea mea!
Dragos

Mesajde augustin » 19 Iun 2012, 19:06

Dragos scrie:Oare pentru cei care recolteaza apilarnil, trantorul ce valoare are??

Ar fi bine ca un apicultor cunoscator, care a vazut multe de-a lungul activitatii sale sa deschida un subiect si sa enumere calitatile si defectele trantorului intr-o familie de albine dar nu numai.
Cred ca ne-ar mai deschide si noua putin ochii, si am putea sa ne integram mai usor in randul apicultorilor. Nu stiu....Parerea mea!

Cum e mama x tata, asa-i fiica.
Cum e mama+bunicu , asa e nepotu'... o chestie simplificata fortat. Probabil cei ce se ocupa de selectie au mai multe de spus.

Cat despre valoarea trantorilor apropo de apilarnil, iarasi se pot spune multe (metode, tehnici, organizarea stupinei, aparate, unelte si lista poate continua)
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Dragos » 19 Iun 2012, 22:11

augustin scrie:Cum e mama x tata, asa-i fiica.
Cum e mama+bunicu , asa e nepotu'... o chestie simplificata fortat. Probabil cei ce se ocupa de selectie au mai multe de spus.

Acolo unde am modificat culoarea.... nu inteleg la ce anume va referiti! Fiti putin mai explicit! Sunt in ceata total....
Adica Regina "mama" daca se imperecheaza cu un trantore "tata" = ?? Amplificati putin! :idea:
:?: :?:
Dragos

Mesajde augustin » 19 Iun 2012, 22:48

Albina lucratoare are si mama si tata, deci mosteneste (teoretic) caracteristicile ambilor inaintasi.
Trantorul, provenind din ou nefecundat, nu are tata, insa mamica lui, fiind femela, a avut unul (bunicu' trantorului respectiv). Deci linia de descententa a trantorului e bunic> mama>individ, astfel ca va mosteni, in principal (si iarasi teoretic) caracteristicile comune (nu insumate) ale inaintasilor. Asta era ideea pe care voiam s-o spun. Totusi, problema e dificila si un raspuns nu e usor de dat.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde augustin » 19 Iun 2012, 22:52

Dragos scrie:
augustin scrie:Cum e mama x tata, asa-i fiica.

Acolo unde am modificat culoarea.... nu inteleg la ce anume va referiti! Fiti putin mai explicit! Sunt in ceata total....
Adica Regina "mama" daca se imperecheaza cu un trantore "tata" = ?? Amplificati putin! :idea:
:?: :?:

Am gresit!
Corect era mama + tata rezulta fiica
mama x bunicu rezulta nepotu'
Scuze...
augustin

Mesajde Dragos » 19 Iun 2012, 23:01

:? ...aproape am inteles! :shock: O sa vad eu cum fac... sa ma lamuresc!
Numai bine!
Dragos

Mesajde IonutMioveni » 10 Iul 2012, 22:54

Sal'tare Dragos!
Felicitari pentru ca ai reusit sa obtii diploma de bacalaureat.
Sa te bucuri cat mai mult de ea si sa ai multa sanatate.....ca de acum inainte toate vor veni de la sine (sau cel putin asa speram) :D
Vrei sa dai mai departe?.....daca da , atunci unde?
Numai bine!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde Dragos » 11 Iul 2012, 00:37

Salut! Multumesc pentru urare! Felicitari si tie pentru reusita!
M-ai gasit banditule! Erai curios sa vezi ce am facut? Afla ca suntem frati la medie! (te-am gasit si eu, ce credeai? )
BAC-ul a debutat foarte prost la mine! La romana am dat-o in bara! La subiactul III am scris jumatate de pagina- putin din romantism. Sincer, ma asteptam sa dea si ei la alegere(invatasem Testament si Plumb, din pacate nu au picat cele doua, dar la Sub. II am dat un exemplu din poezia testament (inzestrarea divina, slova de foc,s. faurita..stii tu) - sa le arat ca am invatat alte poezii). Bine ca am reusit sa ma mobilizez ca sa rezolv primele subiecte.
Dupa romana eram praf... psihicul meu era la pamant si cu greu am reusit sa-l aduc la o stare buna...pregatit pentru mate!
La mate a fost bine cand am vazut subiectele, dar cand am iesit si m-am confruntat cu dna profesoara s-a schimbat situatia! Am facut cateva greseli minore care mi-au dat cateva rezultate peste cap. Asta e!
La biologie astept rezultatul de la contestatie! Sper sa se schimbe in bine pentru ca mie mi-a iesit mai mult! Doamne-ajuta!
In continuare vreau sa ma inscriu la Fac. de Zootehnie din Bucuresti, sa imi aprofundez cunostintele acumulate in liceu!
Tu unde te-ai hotarat sa iti depui dosarul?

Familiile de albine cum se prezinta? Ai ceva cules in zona? La mine a fost destul de bun, au incarcat cateva rame cu nectar...Astept sa-l prelucreze.
Eu am inceput sa reconditionez stupii. de trei zile tot lucrez la doua cutii. Le-am scos toate cuiele si am batut altele. Crapaturile le-am astupat cu aracet(astazi) maine o sa le dau primul strat de vopsea (crem pal) iar poimaine al doilea strat - galben. Sunt frant de oboseala, plin de zgarieturi de la tabla si cu pielea incretita de la manusile de protectie! Maine trebuie sa ma trezesc devreme... ca sa am stupii vopsiti cand soarele incepe sa "dogoreasca". Deci, va las si promit ca revin cu poze!

O seara buna si multa bafta pe viitor la inscrierea la facultate!! Sa intri acolo unde iti doresti tu! ;)
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Iul 2012, 13:21

Astazi lucrurile au decurs conform planului.
La 11 si jum eram gata cu vopsitul stupilor. Sunt la "prajit" acum. Bate soarele exact in ei.

Stiu ca nu arata prea bine dar trebuie sa intelegeti pentru ca au peste 15 ani. De 15 ani tot stau prin gospodaria noastra.
Asa aratau dimineata:
Fişiere ataşate
stupi.jpg
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Iul 2012, 13:24

Haide-ti ca nu arata rau!? NU?
I-am readus la viata.
Fişiere ataşate
DSCF6120.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Iul 2012, 13:26

Interiorul....
Fişiere ataşate
DSCF6123.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 11 Iul 2012, 13:28

Situatia la o familie controlata astazi.
Trebuie sa pregatesc centrifuga....nu mai tine.
Fişiere ataşate
DSCF6124.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 12 Iul 2012, 12:12

Astazi a mers mai repede si mai bine...
Sunt multumit de culoare. Dupa extractia mierii de la floarea-soarelui o sa-i populez.
Pana atunci numai bine, spor la treaba si multa miere va doresc, astfel incat sa nu aveti butoaie de ajuns ca sa o imbuteliati. :)
Fişiere ataşate
DSCF6128.JPG
Dragos

Mesajde victor s » 12 Iul 2012, 16:58

Dragos scrie: spor la treaba si multa miere va doresc, astfel incat sa nu aveti butoaie de ajuns ca sa o imbuteliati. :)

Poate in 2013, ca anul asta...e aproape gata...! :lol: (si cand te gandesti ca spalasem butoaiele le aranjasem...)
victor s

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?