Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde patrascu » 12 Iul 2012, 15:31

Pt Jean Valjean. Democratia dupa cum tu spuneai bine intr-una din postarile tale este o utopie. Romania este intr-o perioada de tranzitie nu catre democratie ci catre un sistem apropiat de aceasta. Asa cum au existat evenimente de genul Mineriadelor(Iliescu), privatizari dubioase (Nastase)evaporarea flotei(Basescu) voturi platite(in toata tara), voturi Furate(anastase) inrudiri intre politicieni si detinuti de drept comun, demiteri si inlocuiri fara forma legala (blaga) nu se poate spune ca ne indreptam catre un model democrat sau ca a existat ceva apropiat dupa 90..
Acesta situatie nu a aparut acum si a fost intretinuta de toti politicienii cu mici exceptii diin anii 90 si pana acum. Asa cum dau in Basescu pot da si in USL si o sa dau in momentul cand o sa vina cineva si o sa-i prezinte ca salvatori sau cu merite deosebite. Nu fac parte din nici un partid politic si nici macar nu simpatizez cu vre unul daca asta conteaza.

Ps: video cred ca o sa mai pun asa sa ii enervez acum pe pupinbasisti si mai tarziu pe pupinpontisti.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde balasbebe » 12 Iul 2012, 16:11

Este mult mai usor sa dai cu un trust de televiziuni. Saracu DeDeman, face si el cat poate cu oamenii lui. Ma uitam in campania primariilor ce saraci erau, aveau numai Dacii belite si cojite. Da de unde si pana unde. Faceau campanii doar cu mertane si masini care mai de care mai mari si puternice. Saracii politicieni. Nu prea i-am vazut la volanul unui amarat de Logan. Toti sunt o apa si-un pamant. Sunt niste caini maidanezi cu zgarda. Cand ajung dupa gratii isi acopera fata. Daca nu sunt vinovati de ce se ascund?
Ma bucur ca macar fata si nepotul au plecat din tara.. Macar ei nu mai voteaza si pe ei nu-i intereseaza.
balasbebe

Mesajde Dragos2006 » 12 Iul 2012, 17:02

Realizarea guvernului ponta in primele doua luni de mandat :

_ inchiderea dosarului de furt a 65 miloane euro de catre firmele lui felix motanul din conturile APIA
- aurul romanesc ramane la canadieni
- dezastru de la hidroelactrica
- vinzarea pe nimic a sistemului sanitar romanesc , apropo , cei cu venituri mici vor plati dublu la fondul de sanatate !
- realizarea unui contract cu gurernul sua in urma caruia romanii platesc 4,5 MILIARDE euro pe niste sicrie zburatoare scoase la casare de armata sua.
- returnare TVA in valoare de 1,2 MILIARDe lei catre firmele clientelare.
- cupru vandut la o firma clientelara
- incetarea finantarii europene prin POSDRU
- cresterea riscului de tara astfel incat noi platim zilnic 1 milion de euro dobanda in plus decat in timpul lui Boc
- marginalizarea in cadrul UE datorita derapajului politic .

exemplele pot continua cu nerespectarea promisiunilor facute catre electorat . Au promis ca vor face locuri de munca , pana acum au facut doar 3 locuri de munca pentru zgonea , antonescu si dorneanu.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 12 Iul 2012, 18:07

patrascu scrie: .... Asa cum dau in Basescu pot da si in USL si o sa dau in momentul cand o sa vina cineva si o sa-i prezinte ca salvatori sau cu merite deosebite. ....

pana una alta .... constient sau nu .... ii sprijini pe aia de la USL care sparg multe caramizi in piept cum ca ei ar salva natiunea de diabolicu Baselu
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde patrascu » 12 Iul 2012, 18:32

Pentru mine semnul de egalitate este pus de multa vreme intre toti politicienii ca sunt din USL PDL etc. Basescu este putin mai aparte decat astia. Cu toate ca nu il inghit cu o galeata de lamai pot recunoaste ca are abilitati de om politic dar in acelasi timp pot spune ca este intruchiparea raului. M-am gandit totusi ca poate gresesc dar nu am argumente sa ma contrazic pt ca nu vad ceva bun realizat de el si nu doar ca presedinte ma refer la toata cariera lui politica. Probabil din antipatia mea fata de Base tragi CI aceasta concluzie.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde MIHAI BALS » 12 Iul 2012, 19:48

Dragos2006 scrie:Realizarea guvernului ponta in primele doua luni de mandat :

_ inchiderea dosarului de furt a 65 miloane euro de catre firmele lui felix motanul din conturile APIA
- aurul romanesc ramane la canadieni
- dezastru de la hidroelactrica
- vinzarea pe nimic a sistemului sanitar romanesc , apropo , cei cu venituri mici vor plati dublu la fondul de sanatate !
- realizarea unui contract cu gurernul sua in urma caruia romanii platesc 4,5 MILIARDE euro pe niste sicrie zburatoare scoase la casare de armata sua.
- returnare TVA in valoare de 1,2 MILIARDe lei catre firmele clientelare.
- cupru vandut la o firma clientelara
- incetarea finantarii europene prin POSDRU
- cresterea riscului de tara astfel incat noi platim zilnic 1 milion de euro dobanda in plus decat in timpul lui Boc
- marginalizarea in cadrul UE datorita derapajului politic .

exemplele pot continua cu nerespectarea promisiunilor facute catre electorat . Au promis ca vor face locuri de munca , pana acum au facut doar 3 locuri de munca pentru zgonea , antonescu si dorneanu.

as dori sa comentezi peste 8 ani.
ca ai timp 8 ani sa le comentezi guvernarea!
sic!
MIHAI BALS

Mesajde pst_claudiu » 12 Iul 2012, 20:42

OFF TOPIC:
Parerea mea ca topicul acesta este o rusine pentru acest forumul .A fost coborat nivelul discutiilor atat de mult, incat pe un topic normal, multe mesaje ar fi fost corectate sau cel putin atrase atentia asupra unor cuvinte folosite.
Personal, imi cer scuze daca am coborat si eu nivelul si am sa incetez a mai posta mesaje pe topicul actual. Parca pe forumul vechi era altfel.
pst_claudiu

Mesajde Dragos2006 » 12 Iul 2012, 22:12

In halul in care a inceput guvernarea ponta in curand s-ar putea sa comentez din puscarie sau in cel mai fericit caz dintr-un lagar. Sigur voi fi acuzat de delict de opinie !
Dragos2006

Mesajde paul » 12 Iul 2012, 22:22

Dragos2006 scrie:In halul in care a inceput guvernarea ponta in curand s-ar putea sa comentez din puscarie sau in cel mai fericit caz dintr-un lagar. Sigur voi fi acuzat de delict de opinie !

:lol: :lol: :lol:
Hai ... sa fim seriosi ! Nu te crede atat de important ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dragos2006 » 12 Iul 2012, 22:57

Inca o mare rearizare a guvernului ponta : ADIO SCHENGEN in conditiile in care acum 3 saptamani presedintele Basescu obtinuse un raport favorabil. Esecul este cu atat mai mare cu cat Bulgaria cere decuplarea de Romania.
Dragos2006

Mesajde ioanpuiu » 12 Iul 2012, 23:00

Mircea_63 scrie: Am o intrebare: care e diferenta intre raul cel mai mic si binele cel mai mare? :?

Nu pot să intuiesc la ce se referă întrebarea ta dar uneori linia dintre cele două poate fi foarte subţire, formală chiar.
Să fi fost membru de partid nu este neapărat o anatemă, mulţi tineri în situaţia ta au fost făcuţi la rînd ca la moară sau au avut în vedere o repartitie mai uşoară la terminarea studiilor.
Era cunoscut pe vremea aia că dacă erai membru de partid primeai mai uşor o repartiţie pentru locuinţă şi mulţi oameni au semnat din acest motiv, fără nici o convingere politică.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 12 Iul 2012, 23:06

Rapoartele CE pe MCV pentru Romania si Bulgaria vor fi publicate pe 18 iulie. Fiecare tara va fi tratata in conformitate cu propriile progrese (Barroso)
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12 ... arroso.htm
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 12 Iul 2012, 23:30

pst_claudiu scrie:OFF TOPIC:
Parerea mea ca topicul acesta este o rusine pentru acest forumul .

OFF TOPIC:
Parerea mea este ca topicul acesta este o mandrie pentru acest forum!

Discutiile despre un subiect atat de fierbinte, incat se lasa cu cuvinte grele chiar si in ziare sau la diferite posturi TV, in acest forum a avut un curs civilizat, democratic, in care eventual cate o postare mai aprinsa n-a dus la incendii.
Chiar daca suntem aici un amestec de muncitori, tarani, intelectuali din zone diferite etc pe scurt un amestec heterogen si uniti doar de aceasta nobila pasiune comuna -albina, totusi am putut pana aici dialoga chiar si in contradictoriu, intr-un mod civilizat.
Indeobste, la adapostul monitorului si al tastaturii, cuvintele grele curg mai usor. Aici nu s-a intamplat asta.
Cand ii vad pe unii cum se injura la TV, pot spune ca suntem un forum de ingerasi!
Am citit cu placere unele postari, chiar daca erau in contradictie cu parerile mele.

Ba chiar avem si un consens! Suntem cu totii scarbiti de clasa politica, doar ca unii suntem mai scarbiti de unii si altii suntem mai scarbiti de ceilalti.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 12 Iul 2012, 23:59

În comentarii la un articol despre evenimentele recente :

Trebuie urgent dupa ce trece referendumul sa se faca urmatoarele schimbari in constitutie:
1. Parlament unicameral cu 300 de parlamentari.
2. Revenirea mandatului de presedinte la 4 ani si resincronizarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare pentru a evita coabitarile.
3. MOF ramane in subordinea parlamentului si corespondeta sa se faca prin curier oficial cu semnatura de predare primire, iar cand s-a primit un act oficial de la CCR, Guvern, Presidentie, etc. sa fie obligati sa-l publice in 24 de ore.
4. Interzicerea Ordonantelor de Urgenta date de guvern. Sa ramana doar ordonante simple ca in Franta care nu au greutatea unei legi.
5. Avizul CCR pt suspendarea presedintelui sa fie obligatoriu nu consultativ. Ca in cele mai multe democratii europene.
6. Membrii CCR sa fie judecatori de cariera sau profesori de drept constitutional si sa fie numiti nu doar de partide si presedinte ci si de societatea civila.
7. Daca la referendumul de suspendare presedintele este reconfirmat atunci parlamentul se dizolva automat.
8. Daca paralamentul nu pune in aplicare in termen de 6 luni decizia luata prin referendum de popor, indiferet daca referendumul a fost convocat de presedinte sau altcineva, atunci parlamentul sa fie dizolvat.
9. Referendumul sa fie validat doar daca vin la urne jumatate din cei inscrisi pe listele electorale. Da sa fie scris in constitutie asta ca sa nu mai poata modifica care cum vrea prin OUG.
10. Avocatul poporului sa fie ales de un comitet de 12 format prin tragere la sorti din reprezentantii societatii civile (Italia are procedura similara cred) si sa nu poata fi demis decat la solicitarea acestui comitet nu a paralamentului sau politicienilor. Doar e avocatul poporului nu al politicienilor.
11. Imposibilitatea de a tranzita de la un partid la altul. Te-ai inscris in PDL (PSD), esti membru PDL si nu mai ai convingerile lor, viziunea lor. Ok poti sa renunti la partid cand vrei dar timp de 4 ani nu ai voie sa te inscrii in altul. Indiferent daca esti parlamentar sau nu. Pentru ca schimbarile de opinie nu se intampla peste noapte ci dureaza ani. Asa ar fi normal.

... sper să vă placă şi vouă.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 13 Iul 2012, 00:16

ioanpuiu scrie:...
Era cunoscut pe vremea aia că dacă erai membru de partid primeai mai uşor o repartiţie pentru locuinţă şi mulţi oameni au semnat din acest motiv, fără nici o convingere politică.

o cam dai cotita si dupa gard .... oameni aia au aderat in primul rand din oportunisti .... cunosc personal oameni care au avut functii de conducere pe vremea lui ceasca si care nu au fost membri PCR .... dar deh .... erau cu adevarat profesionisti si nu "absolventi" cu nessul

http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... e-sale.htm

stiu ca e o utopie, dar tare mult mi-ar place sa vad in timpul vietii mele condamnarea macar simbolica cu adevarat a comunismului si-n aceasta tara, iar celor care au fost membrii PCR sa le fie interzise toate drepturile cetatenesti .....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 13 Iul 2012, 08:40

Domnu` Cristian Ionita, felul in care citezi, da impresia ca afirmatia d-lui Ioan Puiu imi apartine.

La urma urmei sunt deacod cu ce zice, eventual formulam altfel si nuantam. Mi-ar face mara placere sa discutam despre Comunism, fara ura, si as face o paralela intre Crestinism si Comunism.
Scopul partidelor? =Binele tarii! Pai atunci hai sa ne unim intr-un singur partid, iar democratia sa fie uninominala...
(nu e o propunere reala ci e retorica)
Au existat nedreptati mari, precum a existat si Inchizitia. Blameaza cineva Crestinismul cum a facut-o cu Comunismul?
A nu se confunda Comunismul cu ideologiile Staliniste, asa cum nu trebuie confundat Cozonacul cu rahat, cu rahatul.

Pot aduce argumente pro si contra Comunismului, as fi OF TOPIC. Stiu ca aici ii raspunzi d-lui Puiu, dar tin sa-ti spun ca eu cred ca in Comunism raul cel mare l-au facut tocmai cei care gandeau ca d-ta. Adica judecata la gramada.
Ei ziceau bogati=rau. d-ta zici comunisti=rau. Asta, fara judecata!
Atunci, care-i diferenta dintre d-ta si un Stalinist? :lol:

Sunt impotrva Comunismului, dar si mai tare impotriva gandirii de tip Stalinist care n-are legatura cu politica ci e asemeni unui parazit ce se infiltreaza in gandire atunci cand cineva are prea multa putere. Unii dintre noi purtam acest germene, lipseste doar mediul propice.

Din scris nu rezulta tonul, asa ca preventiv precizez ca am scris asta in mod colocvial, cu simpatie si din placerea unei dezbateri de idei si nu de sentimente.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE