Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde ioanpuiu » 15 Iul 2012, 12:31

Vă propun nişte lecturi

Atunci am intervenit în discuţie amintindu-mi povestea tabloului şi făcând o comparaţie între bou şi cerb. Boul e un animal cu stăpân. Are adăpost, are hrana asigurată, în fiecare dimineaţă e înjugat la car sau la plug şi munceşte. Cu cât îşi face datoria mai bine cu atât primeşte o raţie de fân sau de coceni mai mare. Cu cât e mai ascutător şi se opinteşte mai tare cu atât e mai bine îngrijit. Dacă leneveşte are parte de bici. Nu are grija zilei de mâine. Mâine e la fel ca astăzi, la fel ca ieri şi ca în toate zilele. /.......

.../L-am întrebat pe individ după ce i-am expus această metaforă: Între o viaţă de bou şi una de cerb, pe care o alegi? De fapt, întrebarea era adresată tututror. Încet-încet, după o perioadă de tăcere, au reînceput discuțiile. Și, spre uimirea mea, deși se vedea în glasul celor din compartiment o undă de regret, concluzia cvasi-generală a fost că viața de bou e preferabilă celei de cerb. Cum s-a ajuns aici?...../

.../ Între timp, dintre toate instituțiile obligatorii, au mai rămas doar două: pușcăria pentru adulți și școala pentru copii. /.....

.../E un paradox să ai dreptul la educație obligatorie! În prezent, s-a ajuns în situația în care părinții își vând copiii statului încă dinainte de naștere: concediile de maternitate plătite, concediile de creștere a copiilor plătite, alocațiile pentru copii, sunt forme de vânzare a copiilor către stat./...................................................................
http://www.contributors.ro/dezbatere/ni ... ligatoriu/
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 15 Iul 2012, 12:34

Referendum pe Corabia nebunilor

..../faimoasă anecdotă cu cele două nave care se întâlnesc în mijlocul oceanului, una plină cu idealiști care se îndreaptă spre paradisul comunist din Uniunea Sovietică, iar alta plină cu realiști care evadează din acest paradis. Pasagerii fiecăreia dintre cele două nave sunt toți pe punte și le strigă din rărunchi celor de la bordul navei ”adverse”: ”Sunteți nebuni!”

Surdă de fapt la argumente și chiar la fapte, populația României a optat azi pentru una dintre cele două nave și strigă isteric, în direcția celeilalte. Cu siguranță, niciuna dintre cele două nave nu duce în paradis. Foarte probabil ca, din cauza haosului și furiei pasagerilor, care mai și votează, în privința direcției de urmat, ori de câte ori le vine pe chelie, nu cum se face în locuri sănătoase mintal, la intervale clar convenite o dată pentru întotdeauna, amândouă să ducă până la urmă tot în iad, iadul pe care de bine de rău l-am evitat până acum.

http://www.contributors.ro/cultura/refe ... nebunilor/
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 15 Iul 2012, 13:15

Johny scrie:Sondajele cele de uz intern, nu le-ai vazut si nici eu. Dar prin deductie logica imi dau seama ca nu erau prea corecte, deh toti cantau in struna PSD-ului, sa ne amintintim cat era de sufocant la fel ca regimul Basescu acum. Revenind la tema, din cauza asta sa stabilit raportul in Alianta DA de doi la unu in favoarea PNL. Curespect!!!!!!!!!! ;) :)

in schimb corectidutinea lor a fost vazuta in mod clar si fara echivoc .... in 2007 atunci cand PNL-isti alaturi de PSD au vrut sa-l revoce pe Base tot ca si acum pe motive cel putin hilare daca nu chiar grotesti .... si Base a defilat prin refeendum cu peste 70%, Ponta a uitat acum cum era cel mai virulent critic al lui Geoana ca a facut asa prostie.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Johny » 15 Iul 2012, 13:27

Stiti domnul Ionita, un fruct pana nu se coace nu cade din pom. La fel si cu suspendarea asta, atunci nu era chestia coapta, acum e prea coapta si da in putrezire. Precizez ca nu sunt membrul vreunui pardid polit ic. Dar hai sa fim sinceri, atunci cand Base prin diferite metode de santaj si tradare a vrut sa inghita PNL-ul, cum ati fi reactionat dumnevoastra daca erati in locul lor. E o simpla intrebare de bun simt pe care mi-o pun!!!!!!!! ;) :)
Johny

Mesajde Dila Daniel » 15 Iul 2012, 13:41

sunt apolitic.
La prima suspendare am votat cu convingere ca Basescu trebuie sa ramana.
Acum voi vota cu si mai mare convingere ca trebuie sa plece..
Ce este mai grav pentru mine,este ca am ajuns sa consider sustinatorii ramanerii lui Basescu,niste oameni creduli incurabili.Si unii dintre ei,sunt oameni inteligenti in adevaratul sens al cuvantului.
Dar unde este minte multa este si prostie...zice o vorba din popor.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Ioan Guist » 15 Iul 2012, 15:27

Dila Daniel scrie:1sunt apolitic.
2Ce este mai grav pentru mine,este ca am ajuns sa consider sustinatorii ramanerii lui Basescu,niste oameni creduli incurabili.

Salut Daniel

Cand o buna cunoastinta ,prieten de a mea are o afirmatie ce ma pune pe ganduri ,devin extem de atent.
Am citit si recitit mesajul tau.Ceva nu se pupa.Daca esti apolitic inseamna ca nu urmaresti stirile sau ca nu esti afiliat la un partid.Daca doar nu esti afiliat, pai nu stiu daca aici este cineva membru de partid.

Despre o cunostinta sau coleg ,prieten pot spune ca are convingeri si pareri.Sunt eventual curios sa vad cum au fost formate.Pe ce baze.Daca insa eu ajung sa cred ca ei toti (prietenii mei) sunt creduli, se prea poate sa fie loc destul pentru niste intrebari.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dila Daniel » 15 Iul 2012, 16:10

Nelu,chiar nu am fost si nu sunt membru la vreun partid politic.Pur si simplu nu ma intereseaza.
Stiri sau informatii,mi se pare normal sa ascult.Sunt viu! :) Pareri si opinii,la fel,mi se pare normal sa am.
Ascult,analizez dupa mintea mea,si asa imi formez opinii.
In cazul de fatza(a il realege sau nu pe Basescu),convingerea mea este sa ii ofer altuia o sansa.
Eu nu pun in balanta ce va fi sau cum va fi.Pur si simplu nu am cum sa stiu.Doar ceva sperante de mai bine nutresc.
In schimb pot sa spun cum imi este,dupa cei 8 ani,in care Basescu a avut sansa sa ma faca sa ma simt mai bine.
Ei bine,am ajuns la concluzia ca nu am fost mintit,furat,umilit, mai pervers decat acest om.
Am trait si alte regimuri.Toti mint si fura pentru ei.
Dar mai pervers si sfidator si arogant precum Basescu,nu a fost niciunul.
Deaceea,sunt in fatza unei alegeri de facut.
Sa las in continuare un om sa ma minta,sa imi jigneasca putina inteligentza care o am,sa ma sfideze,sa ma umileasca?
Asta este o CERTITUDINE pentru mine!
Sau sa dau sansa altuia care POATE o sa fie mai bun,la fel,sau mai rau ca el?
intre CERTITUDINE si POATE...aleg POATE!
Iar daca va fi mai rau,am sa traiesc cu sentimentul(pana la urmatoarea schimbare)ca cel putin am incercat...
Dar daca o sa-mi fie mai bine?
Om vedea...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde gabi bee » 15 Iul 2012, 16:37

intr-adevar , asa e zicala , ca unde e minte multa e si prostie , intr-o oarecare masura dar unde e minte mai putina sigur e prostie mai multa ! lucrurile sunt insa mult mai nuantate si fiecare din noi se poate afla , in functie de situatie , cand in prima categorie cand in cealalta ! cand privim insa situatia mai in ansamblu si avem datele problemei macar de pe la 1900 incoace si incercam sa fim obiectivi nu avem cum sa alegem tabara gresita ! trebuie sa stim ca binele nu poate exista fara o doza de rau si nu poate exista binele absolut ! la o gandire obiectiva si de ansamblu nu ai cum sa alegi tabara USL si sa votezi pt demiterea lui Basescu ! dar e greu sa fii obiectiv pt ca a fi obiectiv inseamna a fi corect iar a fi corect inseamna sa fii afectat intr-o oarecare masura ! sotia mea lucreaza la stat si Basescu-Boc i-au micsorat salariul cu cateva milioane , lei vechi ! sa votez anti-Basescu ? in niciun caz , ci intotdeauna trebuie sa alegem raul cel mai mic si sa gandim obiectiv ! SUS BASESCU !!!
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde namzeb » 15 Iul 2012, 16:38

8 ani e prea mult si pentru mine ca DD spun si eu sa mai vina si altii.Ca altfel cred ca trebuie sa emigram ca n-a zis asa suspendatul ca, cui nu-i convine sa plece cu festila poate ramin la olimpice.Au plecat desteptii,doctorii si am ramas cu spitalele goale cu cei care nu se simt in stare de profesionalism iar cei care mai stiu ceva se gindesc si ei la plecare.Ce s-o face Clujul daca in sir indian pleaca toti cu festila la J.O. de la Londra ramine singur Boc sa patroneze.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde gabi bee » 15 Iul 2012, 17:50

eu cred ca majoritatea celor ce au plecat sunt oameni care vad situatia destul de clar si vad si cum stau lucrurile prin Europa si stim cu toti ca diaspora a votat intotdeauna contra PSD-ului si aliatilor sai ! oare de ce ? ca doar ei au plecat din cauza greutatilor si sistemului care nu se muleaza dupa nevoile populatiei !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cristi_vidican » 15 Iul 2012, 18:31

@Dila Daniel
dați totuși câteva exemple: unde v-a furat Băsescu, cum a mințit? Concret!
Păi cei 2, Ponta și Antonescu au făcut-o lată în câteva zile. Pe față, fără pic de rușine. Nu mai au cea mai mică rușine. Nici caracter (toată lumea zice că e plagiat, doar el nu). Noroc cu UE, care i-a tras de mânecă (pardon, de urechi, lovindu-i cu pixul în cap). Până și social democrați de-ai lor. Acolo Ponta era un miel blând, docil, resemnat, aici schimbă discursul.
Să dăm altora șansa. NU, NU! Argumentul acesta nu merge. În locul lui Băsescu vin niște lupi tineri dintr-o haită bine azmuțată din spate, spate pe care Băsescu l-a demascat întotdeauna și pe care l-a învins.
P.S. Ca o glumă cu iz ironic pentru dumneavoastră: când ați avut mai mulți stupi, echipamente mai performante ca acum? Nu vă cunosc personal, nu știu câți stupi aveți, dar bănuiesc că sunteți în plină ascensiune.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 15 Iul 2012, 18:45

Pai asta-i smecheria.Ca Daniel si-a luat ...portia.Acum cand au depus si fetele mele, vin ai lor la putere.Si europa zice pas. Adica henz!
Frentz, Ghiolbane, ioane, ia mai incearca si la toamna peste 10 ani adica.
O sa fugim inapoi ca racul.Fara Iliescu saltam in sus cu vre-o 5 ani zic eu.Acum, ne-o luam iarasi in freza.
Ioan Guist

Mesajde Dila Daniel » 15 Iul 2012, 19:28

cristi_vidican,imi pare rau ca vrei sa intram in polemica.Eu nu intentionez asta si nici nu am s-o fac,dar iti raspund la ce ai intrebat,apoi ma retrag.
M-a furat indirect cand a luat din pensia parintilor mei,si din banii altora.Oricand in particular iti pot argumenta(mai la iarna),pentru ca sunt convins ca nici nu iti imaginezi consecintele asupra buzunarului meu...Te amagesti singur.
Cum m-a mintit???!!!...numai simplu fapt ca pui aceasta intrebare,ma face sa nu raspund,desi,erau muuuulte!!!Orice asi spune,esti deja prea inocent(mi-ar place sa cred asta)sau...prea in bezna sa poti vedea adevarul.
Pentru stupii mei si banii europeni am muncit si muncesc enorm de mult si am facut si fac sacrificii,atat eu cat si familia mea.Fonduri au fost si inainte de Basescu si vor fi si dupa.Suntem stat membru U.E.si nu ni se aloca bani ca e Basescu presedinte.
Dar imi rezerv dreptul sa iti spun ca mi-e rusine de felul in care pui problema.Evolutia fireasca a lucrurilor nu este meritul lui Basescu!
Nelule...tu chiar m-ai dezamagit cu asa gandire.
Timpul va cerne...

P.S.cristi_vidican,uita si de argumentarea primului punct...chiar nu are rost...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristi_vidican » 15 Iul 2012, 20:24

Daniel,
nici eu nu vreau polemică, că politica asta nu merită să ne ațâțe.
Sincer îmi pare rău că ai fost afectat de regimul lui Băsescu.
Eu sunt de părere că dacă era tot PSD-ul în acești ani la conducere eram mult mai jos. Asta e percepția mea.
Doar un exemplu: vânzarea Petrom. Ne afectează din plin pe toți. Știm cu toții cum s-a vândut, cum au vândut rezerva națională de petrol pe nimic. Pt mine asta e hoție.
S-a vândut după 2004 BCR. din câte-mi amintesc s-a obțiunut 5 miliarde de euro. Am văzut atunci ce înseamnă să se vândă ceva în interes național.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ioan Guist » 15 Iul 2012, 20:43

Daniel te simt infierbantat si probabil (asa percep) nu poti citi cu detasare mesajele.Asa ca ma retin.
Vorbim cand ne intalnim.
Ioan Guist

Mesajde Dila Daniel » 15 Iul 2012, 21:18

Nu sunt infierbantat ca am AC... :)
Sunt indignat...revoltat ca cineva se mai intreaba in Romania cu ce a mintit Traian Basescu si ai lui!!!
Sunt dezamagit ca inca se vorbeste de comunism...
Repet,nu ridic pe nimeni in slavi,dar,:
Ca sa pastrez un rau CERT,in ideea ca POATE vine altul ...nu pot!
Ca sa cred ca daca pleaca Basescu ne luam adio de la Europa...nu pot!
Sa cred ca ramanerea lui Basescu inseamna ca in 2 ani va face ce nu a facut in 8...nu pot!
Sa atribui lui Basescu meritul ca eu evoluez odata cu omenirea si inaintarea in varsta...nu pot!
Sa cred ca Basescu este Dumnezeul Romaniei...nu pot!
Sa ignor realitatea din simplul fapt ca viitorul poate fi mai rau(fara sa am o certitudine),...nu pot!

vorbim...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE