Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde MrBee » 16 Iul 2012, 13:33

Mircea_63 scrie:Mie imi pare evident ca pentru majoritate celor "pro-Basescu" de aici, este clar cine este si ce a facut Base, dar partea care repugna cel mai tare este atentatul la democratie, care se desfasoara sub ochii nostri.

Despre ASTA ce aveti de zis?
Altfel, cum o vrea Maria-sa Poporul. Incalcarea grava a democratiei, lucru ce ne scoate in afara lumii civilizate e buba si consecintele ei pe termen foarte lung.

Asa ca puteti spune orice despre Base si sunt de acord cu d-voastra. Daca erau alegeri democrate, votam impotriva lui, insa acum votez impotriva terorismului politic.

Voi, cei "anti-Basescu", ce aveti de zis despre participarea d-lui Antonescu in campanie -15-07-2012- la Timisoara?
Unde e presedintele echidistant politic? Cine incalca constitutia? Nu cumva hotul striga hotii?

M-am intrebat si eu ce cauta Antonescu acolo.Baietii de la USL au talentul de a o comite.Cazul Geoana e concludent
Ce nu se intelege insa este ca poti fi si anti-Basescu si anti-USL.Nu inseamna ca daca sunt anti-Basescu asta ma plaseaza automat in rindul bolsevicilor.Este exact stilul de gindire comunista : "daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra".
Va respect idealismul in ceea ce priveste politica insa oportunitatile nu se ivesc cind dorim.Sa mai astept 2 ani de scandal ca sa-l "stampilez" pe Base ar fi o pierdere de timp prea mare.Raul despre care vorbiti a fost facut.Imaginea a fost sifonata.Rezultatul referendumului conteaza prea putin pentru lumea civilizata.Atita timp cit referendumul se va desfasura corect rezultatul va fi aprobat de UE oricare ar fi el. Credeti ca raminerea lui Basescu ar repara aceasta incalcare a democratiei ? Nicidecum, ar aduce alte si alte incalcari in urmatorii ani.De ambele parti.
MrBee

Mesajde Cristian IONITA » 16 Iul 2012, 13:41

MrBee - ai scris sau nu tu asta?

MrBee scrie: ... insa o concluzie se poate trage : apicultorul roman a dus-o excelent sub Basescu si mai vrea o tura.Ba daca se poate, pe viata cu el. Si cit a visat Ceausescu la asta...
.....

ce-o mai dai cotita acum .... tu negru pe alb ai spus ca esti convins ca noi astia de spunem ca nu e timpul si cazul ca Base sa fie demis acum dorim pe Base pe post de Ceausescu .... de unde pana unde ai tras tu aceasta concluzie desi si eu si mai toti ceilalti "basisti" avem ce avem cu modul in care e pusa problema (prin minciuna, dezinformare, populism, demagogie, manipulare mediatica, incalcari ale constitutiei si a principiilor democratice, etc).

E bine, frumos si mai ales comod sa fii anti-tuturor .... dar acum situatia e un pic diferita .... acum ai de ales fix intre 2 situatii .... nu ai cum sa fii antituturor decat daca esti prea LAS ca sa-ti asumi respoinsabilitatea proprilor decizii .... stii foarte bine ce ai de ales:
1. contra demiterii lui Base si prezervarea a ceea ce Romania a facut pana acum - mult putin ... oricum suntem mai avansati (social, justitie, politica externa, chiar economic) decat eram in 2004 .... stiu se putea mult mai bine .... dar asta e alta discutie;
2. pentru demiterea lui Base si reintoarcerea la mizeria de dinainte de 2004.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde MrBee » 16 Iul 2012, 13:59

Cristian IONITA scrie:MrBee - ai scris sau nu tu asta?

MrBee scrie: ... insa o concluzie se poate trage : apicultorul roman a dus-o excelent sub Basescu si mai vrea o tura.Ba daca se poate, pe viata cu el. Si cit a visat Ceausescu la asta...
.....

ce-o mai dai cotita acum .... tu negru pe alb ai spus ca esti convins ca noi astia de spunem ca nu e timpul si cazul ca Base sa fie demis acum dorim pe Base pe post de Ceausescu .... de unde pana unde ai tras tu aceasta concluzie desi si eu si mai toti ceilalti "basisti" avem ce avem cu modul in care e pusa problema (prin minciuna, dezinformare, populism, demagogie, manipulare mediatica, incalcari ale constitutiei si a principiilor democratice, etc).

Corect.Am zis.Avind in vedere ca vorbim de un procent general din sondaje de peste 60% pro-USL iar pe acest forum "apicol" majoritatea covirsitoare este pro-Basescu nu putem trage decit 2 concluzii : sau oamenii o duc intr-adevar bine sau sunt doar idealisti.In primul caz nu e nimic de comentat, in al doilea felicitari pentru cei care au puterea de a intoarce si celalat obraz cind au posibilitatea de a inchide acest capitol de istorie.
Unde vezi tu ca o dau cotita ? Am zis eu undeva ce bun e Ponta prim-ministru sau Antonescu presedinte ? Toate comentariile mele au fost anti-Basescu si le sustin.
1.Si-n 2004 era mai bine decit in 2000,si-n 2000 decit in 1996, asa ca acesta nu e un argument.
2.E presupunerea ta ca ne intoarcem in trecut. Punctul 1 o cam contrazice.
Ultima oară modificat de MrBee pe 16 Iul 2012, 15:29, modificat 1 dată în total.
MrBee

Mesajde Ioan Guist » 16 Iul 2012, 14:46

Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ioanpuiu » 16 Iul 2012, 15:46

Dear Mr. Bee

Deşi nu văd în persoana lui Traian Băsescu o solutie pe termen lung pentru funcţia de preşedinte el este soluţia cea mai la-ndemînă, cea mai rapidă pentru a opri USL de la acapararea puterii.
Atunci cînd un om sau un partid ajunge să deţină toată puterea într-un stat se ajunge la abuzuri grave, la totalitarism.

Separaţia puterilor într-un stat inseamnă împărţirea puterii între principalele instituţii ale lui (şi fac o prezentare simplificată/schematică)
- parlrmentul - deţine puterea legislativă
- guvernul - are puterea executivă
- justiţia - este autoritatea judecătorească
, cu scopul de a se supraveghea şi controla una pe cealaltă în aşa fel încît nici una să nu poată face abuzuri.

USL are practic în mîna lui toate aceste puteri şi doreşte să-l înlăture pe Băsescu pentru a nu mai fi nimeni care să strige, ABUZ !

Consideri principiul separaţiei puterilor în stat un principiu sănătos sau eşti pentru concentrarea puterii (totale) într-o singură mînă ?

Aştept un comentariu din partea ta.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde MrBee » 16 Iul 2012, 16:20

ioanpuiu scrie:Dear Mr. Bee

Deşi nu văd în persoana lui Traian Băsescu o solutie pe termen lung pentru funcţia de preşedinte el este soluţia cea mai la-ndemînă, cea mai rapidă pentru a opri USL de la acapararea puterii.
Atunci cînd un om sau un partid ajunge să deţină toată puterea într-un stat se ajunge la abuzuri grave, la totalitarism.

Separaţia puterilor într-un stat inseamnă împărţirea puterii între principalele instituţii ale lui (şi fac o prezentare simplificată/schematică)
- parlrmentul - deţine puterea legislativă
- guvernul - are puterea executivă
- justiţia - este autoritatea judecătorească
, cu scopul de a se supraveghea şi controla una pe cealaltă în aşa fel încît nici una să nu poată face abuzuri.

USL are practic în mîna lui toate aceste puteri şi doreşte să-l înlăture pe Băsescu pentru a nu mai fi nimeni care să strige, ABUZ !

Consideri principiul separaţiei puterilor în stat un principiu sănătos sau eşti pentru concentrarea puterii (totale) într-o singură mînă ?

Aştept un comentariu din partea ta.

Sunt de acord in principiu cu D-voastra.Un lucru este insa de neinteles.Exact la fel a fost si pina acum.PDL a luat TOT si nu s-a plins nimeni de totalitarism.Guvernul lui Boc a fost decorativ, Basescu tinea pina si conferinte de presa in care anunta masuri economice in numele lui Boc, Parlamentul a fost de forma si oricum aveau majoritate, s-au dat ordonante la greu iar asa-zisa justitie actiona la comanda ( culmea este ca inca functioneaza din inertie, apare Macovei si spune cine trebuie arestat si se rezolva imediat ). CSM,DNA,Servicii, toti actionau la ordinul presedintelui care aparea din cind in cind zimbind sugubat si ne dadea cite "o pastila" despre ce urma sa se intimple.
Separatia puterilor in stat este un principiu extrem de sanatos.Nu sunt nicidecum pentru concentrarea puterii (totale) intr-o singura mina cu atit mai mult cu cit de vreo citiva ani ( sa nu zic 8 ca nu e corect ) aceasta mina este a lui Basescu.
Sunt adeptul ideii ca daca cineva e vinovat trebuie pedepsit si schimbat si nu lasat doar pentru ca urmatorul va face la fel sau chiar mai rau.Daca chestiunea se repeta cu urmatorul si penalizarea trebuie sa urmeze.Numai asa, in timp e drept, sistemul va fi curatat si cei care vor ocupa pozitii in stat vor prinde "frica" de dreptate.A actiona pe principiul "zimbeste, miine va fi mai rau" ii va face sa devine din ce in ce mai hoti si aroganti stiind ca nu li se poate intimpla nimic. Valabil pentru Basescu dar si pentru Nastase, pentru Udrea dar si pentru Ponta sau care o mai fi....
MrBee

Mesajde Cristian IONITA » 16 Iul 2012, 16:28

MrBee scrie: ....
Sunt adeptul ideii ca daca cineva e vinovat trebuie pedepsit si schimbat si nu lasat doar pentru ca urmatorul va face la fel sau chiar mai rau.Daca chestiunea se repeta cu urmatorul si penalizarea trebuie sa urmeze.Numai asa, in timp e drept, sistemul va fi curatat si cei care vor ocupa pozitii in stat vor prinde "frica" de dreptate.A actiona pe principiul "zimbeste, miine va fi mai rau" ii va face sa devine din ce in ce mai hoti si aroganti stiind ca nu li se poate intimpla nimic. Valabil pentru Basescu dar si pentru Nastase, pentru Udrea dar si pentru Ponta sau care o mai fi....

si nu doreste ca pedepsirea sa fie facuta ca la carte? si nu dupa elucubatiile a unora care vad ca le fuge pamamntul de sub picioare?

Base nu e usa de biserica .... exista motive clare si concrete pentru care poate fi pedepsit .... dar uite ca cei de la USL prefera sa-l pedepseasca pentru abureli .... de ce fac asta? .... pai eu nu vad decat un raspuns ... pentru ca ei nu vor sa faca dreptate .... ci vor locul lui Base pentru ei .... vor ca ei sa faca lobby si sa culeaga benmeficii din sustinerea grupurilor de intererse pentru devalizarea tarii (Rosia Montana, Sanatate, Energie, etc) ....
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 16 Iul 2012, 16:41

MrBee scrie:Sunt de acord in principiu cu D-voastra.Un lucru este insa de neinteles.Exact la fel a fost si pina acum.PDL a luat TOT si nu s-a plins nimeni de totalitarism.

Te rog să nu te mai grăbeşti ca fata mare..........

Verifică cît timp a stat Mircea Geoană şef al senatului (al doi-lea om în stat) în guvernarea Boc (vezi şi cine l-a dat jos)
Verifică şi alte funcţii importante în stat pe timpul guvernului Boc.

ia-o uşor !!!
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 16 Iul 2012, 17:15

...surprize, surprize...

Deşi Victor Ponta anunţase încă de vineri seara, "Am transmis Comisiei Europene raspunsurile la cele 11 probleme"

Comisia Europeana asteapta in continuare raspunsurile Romaniei - agentia AFP
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12 ... ia-afp.htm

http://ec.europa.eu/avservices/video/pl ... itelang=en
ioanpuiu

Mesajde iosif petru » 16 Iul 2012, 19:37

iar ii batet basescu la pachet,dupa referendum iar auzim,un fleac iam ciuruit!!!!!!!!!!
iosif petru

Mesajde jimm » 16 Iul 2012, 20:52

De ce USL a sacrificat locul confortabil pe care statea in sondaje dupa locale asumandu-si guvernarea prin Ponta si acum incercand sa ia presidentia prin Antonescu? Aceste manevre aducand prejudicii de imagine partidelor cualitiei si liderilor lor! De ce au sacrificat acest loc confortabil ce-i dadeau castigatori detasati la parlamentarele din toamna? Ce este mai important de castigat acum decat majoritatea parlamentara din toamna? De ce sa-au grabit cand puteau avea topul pe tava avand putina rabdare?
De ce vrea presidentia USL-ul? USL-ul din pozitia lor ,Guvernul si Parlamentul de partea lor, puteau intreprinde orice masura economica doreau, orice masura care sa vina in sprijinul populatiei si sa faca bine. De ce doresc si acesta ultima reduta ca bine pot face cu ceea ce au la indemana?
Ultima oară modificat de jimm pe 16 Iul 2012, 21:51, modificat 1 dată în total.
jimm

Mesajde mibu » 16 Iul 2012, 21:26

Salut !
Mă gîndeam să pun o poză cu Băsescu ,deasupra urdinișului unui stup și te întreb ,ce crezi că s-ar întîmpla ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde jimm » 16 Iul 2012, 21:40

Va salut! :lol: Ce mai faceti?
Cred ca ar aduce o pata de culoare in monotonia din stupina!
Ce pot spune.. sunteti un excentric! :lol:
Sanatate maxima!
jimm

Mesajde MIHAI BALS » 16 Iul 2012, 22:23

toata viata am fugit de politica(nu sunt membru si nici n-am fost vreodata) si discutii in contradictoriu.
acum m-a luat valul.
ma retrag.
MIHAI BALS

Mesajde alt stupar » 16 Iul 2012, 22:29

jimm scrie:De ce USL a sacrificat locul confortabil pe care statea in sondaje dupa locale asumandu-si guvernarea prin Ponta si acum incercand sa ia presidentia prin Antonescu? Aceste manevre aducand prejudicii de imagine partidelor cualitiei si liderilor lor! De ce au sacrificat acest loc confortabil ce-i dadeau castigatori detasati la parlamentarele din toamna? Ce este mai important de castigat acum decat majoritatea parlamentara din toamna? De ce sa-au grabit cand puteau avea topul pe tava avand putina rabdare?
De ce vrea presidentia USL-ul? USL-ul din pozitia lor ,Guvernul si Parlamentul de partea lor, puteau intreprinde orice masura economica doreau, orice masura care sa vina in sprijinul populatiei si sa faca bine. De ce doresc si acesta ultima reduta ca bine pot face cu ceea ce au la indemana?

pentru ca... pentru unii se cam strange lantul...
or, singura modalitate de a scapa de bretul lung al legii este controlul absolut si deindata al justitiei :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde iosca » 16 Iul 2012, 23:45

alt stupar scrie:pentru ca... pentru unii se cam strange lantul...
or, singura modalitate de a scapa de bretul lung al legii este controlul absolut si deindata al justitiei :!:

Salutare !
Acum, dupa mult timp am intrat pe forum si mi-am aruncat fff putin ochii pe aici. Politica nu fac, dar mi se pare ca sunteti putin nedrepti si chiar drepti de-ati fi, tot am pofta de barfa:
- de ce vi se pare o nedreptate ca lui Base i se plateste cu aceeasi moneda ? Parerea mea (numa') ca acum a venit timpul ca Base si Democratii sa culeaga roadele a ceea ce au semanat in toti acesti ani. Pe princiipiile astea (murdare si perverse) au condus atatia ani, pe aceleasi principii vor pleca acasa. Isi merita pe deplin ceea ce primesc acum, numa' ca s-au invatat la putere si-acu' cand vad c-o pierd, tipa ca din gura de sarpe ca li s-a facut o nedreptate, doar - doar i-o mai ajuta cineva (din afara, ca aici ii cunoastem toti)
Eu sunt placut surprins ca USL-ul a avut puterea sa faca asa ceva pt ca nu-i credeam in stare, sincer va zic.
Nu zic ca astia de vin sunt mai brezi in frunte decat ceilalti, toti sunt la fel, cu acelas tel vor puterea( justitia e' numa' o veriga mai mult sau mai putin insemnata pt ei), dar in acest moment o schimbare este bine venita si eu sunt sigur ca va veni.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE