Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde patrascu » 17 Iul 2012, 12:09

Pinochio :D
Duminică seară, Traian Băsescu a făcut o declarație şocantă, la Realitatea TV: “M-a întrebat Angela Merkel dacă a fost retrasă Ordonanţa de urgenţă cu Monitorul Oficial. I-am spus că nu, că e la Guvern. M-a întrebat dacă este reglementată în Constituţie procedura suspendării preşedintelui. I-am spus că nu, nu este reglementată”, a declarat senin Băsescu.

Față de cele afirmate de Traian Băsescu, iată ce prevede Constituția României despre suspendarea președintelui:

CAPITOLUL II

Preşedintele României

ARTICOLUL 95

Suspendarea din funcţie

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea președintelui.

http://www.dcnews.ro/2012/07/206565/
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 17 Iul 2012, 12:22

Vad consecintele economice si de politica externa pe termen lung ale destituirii, Vad ca Base trebuie dat jos indiferent ce se intampla cu tara asta si ma intreb: oare din patriotism se intampla toate astea, pentru mine, pentru d-voastra? Sau din setea de putere a unora dispusi sa calce totul in picioare, chiar cu pretul democratiei si incalcarii regulilor. Ori, poate nu setea de putere ci teama de ceva?
Ma depasesc unele raspunsuri, dar stiu ca regulile de baza care garanteaza bunul mers -atata cat este- sunt esentiale. E ca si cum i-ai cere unui Crestin sa se lepede de credinta sa pentru a-i fi mai bine.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde akmm » 17 Iul 2012, 13:01

patrascu scrie:CAPITOLUL II

Preşedintele României

ARTICOLUL 95

Suspendarea din funcţie

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave..........

Constitutia noastra este dupa chipul si asemanarea vremilor in care a fost facuta.Ce intelegeti prin ,,fapte grave''?
O fapta grava poate fi sa nu ajuti o batranica sa treaca strada...
O alta sa-i lasi pe Mihalache si Maniu sa putrezeasca in celula drept recompensa pentru Marea Unire.
Inca una sa spui ca Ceausescu ,,sa fie judecat si executat''....Si tot asa
Da-i prostului puterea sa te judece dupa legile lui si atunci sa vezi ce destept este.
Degeaba traim daca nu pricepem ca legile sunt date spre aplicare exact atunci cand iti convin mai putin, sau deloc.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde patrascu » 17 Iul 2012, 13:15

:D :D :D :D Daca scoti doar prima parte a frazei ai dreptate dar se citeste pana la punct. Ideea este ca base minte de ingheata apele.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde cristi_vidican » 17 Iul 2012, 13:32

patrascu scrie: Ideea este ca base minte de ingheata apele.

Dați câteva exemple!. Sunt sătul de sloganuri

Redau mai jos ceea ce Cristian Tudor Popescu vorbea despre o metodă de manipulare
"Metoda asta "Nu vreau să spun est.. Nu vreau să spun către est" eu o numesc, în teoria asta a manipulării, o numesc metoda "Nuţi nu e curvă". În ce constă ea: să ne închipuim o bucătărie. De bloc. Şi-acolo, Nuţi, îmbrăcată decent, cu şorţuleţ. taie ceapă, pune castraveţii, face de mâncare. La un moment dat, o voce din off spune: "Nuţi nu e cuvă!". Vă rog să reţineţi că nimeni n-a întrebat dacă Nuţi e curvă sau nu! E tăcere totală, Nuţi găteşte. Din nou, vocea din off. A doua oară, ceva mai cârâitoare: "Nuţi nu e cuvă!" La a patra repetiţie "Nuţi nu e cuvă!", toată lumea care ascultă şi vede aşa ceva va avea ferma convingere că ceva mov e în şorţuleţul lui Nuţi"
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde gabi bee » 17 Iul 2012, 13:38

Base nu e usa de biserica si mai scapa si el cate o minciuna dar , pt comunistii si hotii din USL minciuna a atins cote maxime ! aproape tot ce spun este minciuna si dezinformare ! ne cred prosti dar cat de superficial poti sa fii sa nu iti dai seama cine minte si face demagogie ? Dottore...? Crin chiulangiul ...? Limbile de lemn ? sa mai zic ?
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde akmm » 17 Iul 2012, 14:22

patrascu scrie::D :D :D :D Daca scoti doar prima parte a frazei ai dreptate dar se citeste pana la punct. Ideea este ca base minte de ingheata apele.

Vreau sa ma luminez.Hai sa auzim o minciuna de-a lui Base.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde patrascu » 17 Iul 2012, 15:31

Postarea de mai sus era clar un exemplu de minciuna si nu una nevinovata. Nu am lovit copilul cu pumnul in plex sau peste fata ? ne vedem la fiecare 3 luni in piata univ ? Daca sunt suspendat in 5 min imi dau demisia? dar astea sunt minore in comparatie cu faptul ca nu poti sa dai cu piatra si sa il acuzi pe cel mai mare rau al acestei Romanii democratice(Iliescu) din postura in care ai pus la dispozitia minerilor trenuri sa ajunga la Bucuresti si apoi sa te crezi fecioara. Asa cum Iliescu Cozma sau minerii care au marsaluit prin capitala unei tari europene sunt vinovati de acea intoarcere in timp este vinovat si Basescu.

Va aud ca spuneti de curatirea justitiei si imi aduc aminte de acele arestari din vami. Oare ati auzit sa mearga un singur vames la puscarie oare unde sunt toti cei adusi cu dube cu elicoptere la arest? Nu cumva sunt liberi? opa. Din nou ca ne intoarce UE spatele. Doar nu in mandatul lui base am intrat in UE si NATO? Singurul lucru vizavi de Europa din mandatul asta era sa intram in schengen. Trebuia inca din 2009 dar de unde. Altii il apreciau pe base ca a raspuns unui delegat rus cu rautatre pai priviti la pretul gazelor vorba iute costa si cand esti un stat mic trebuie sa nu te crezi buricul pricipesei sau initiator al unei axe washington-londra-bucuresti. Ce am obtinut ca au pus americanii scut antiracheta in inima romaniei(macar ridicarea vizelor puteam).

Base este un erou si astia care au suferit taieri de pensii de salarii nu il iubesc. Sunt de acord cu taierile de pensii pana la o masura dar eu unul ma uit la veciinii bulgari unde s-au facut aceleasi taieri salariale dar surpriza nu si imprumuturi de peste 20 miliarde euro. Cum sa ajungi ca Bulgaria mult sub Romania sa ceara sa nu mai fie asociata cu noi in nici o discutie cu autoritatile europene si asta de ceva timp.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 17 Iul 2012, 16:02

Sunt stupefiat de urmatoarele:
Imaginativa un prof de mate sa zicem, care din diverse motive trebuie sa dea o fuga urgenta la Inspectorat. Acesta lasa femeia de serviciu sau bibliotecara daca preferati, sa aibe grija de copii pana se intorce. Intre timp loctiitoarea se apuca de deschis catalogul, motivat absente, pus note...
Cam asa il vad pe d-l Crin cel Interimar. Am o stare de jena cand il vad presedinte cu drepturi depline, plin de morga si cuprins de importanta functiei, acordand zilnic interviuri, aparand in fata natiunii in cateva zile cat n-a reusit Base in juma de an. Domnul Presedinte Ne-ales este SuperPresedintele care are mereu un punct de vedere care trebuie comunicat natiunii, cu un aer sacrosant, patruns de importanta inaltei functii.

ASTA CHIAR SE CREDE PRESEDINTE! Nu realizeaza notiunea de loctiitor, de interimar. Pana de curand, habar n-am avut ca d-l Vacaroiu a fost si el presedinte interimar. Pot spune retroactiv ca am tot respectul pentru d-l Vacaroiu si cred ca nu l-am apreciat la adevarata lui valoare.

Era vorba de minciuni? Toti mintim si ne mintim uneori si pe noi insine, mai mult sau mai putin. Uite, eu de exemplu nu sunt sigur cat din reactia mea pro-Basista e rationala si cat se datoreaza antipatiei pentru acesti doi inamici ai lui. Ponta, de exemplu are un limbaj de care mie imi e jena, daca nu pentru faptul ca vorbeste asa cu, sau despre Presedintele tarii, macar pentru ca vorbeste cu un om care i-ar putea fi tata (ca varsta). Si eu vreau sa fiu respectat, dar daca vorbind despre Basescu foloseste un asemenea limbaj, cum ar vorbi cu sau despre mine, un simplu membru al pulimii?(scuzati limbajul)
Si-o fi plagiat si cei 7 ani de-acasa?

Am o dorinta ticaloasa de a-i vedea mutra lui Antonescu in cazul in care reuseste Base sa castige referendumul cu majoritate de voturi!
Posibil ca reactiile multora dintre noi sa depinda si de astfel de sensibilitati si simpatii sau antipatii, omenesti la urma urmei!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 17 Iul 2012, 16:03

Patrascule, si tu ai dreptate, dar tot nu pot fi deacord cu modul in care au procedat...
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 17 Iul 2012, 16:06

http://www.ziare.com/victor-ponta/plagi ... ti-1179130

dupa cum bate sau adie vantul.

deja am inceput sa nu ma mai mir sau sa ma enervez la nimic, societatea noastra chiar ca e dusa rau de tot cu vaca.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 17 Iul 2012, 19:39

Danciule, nu stiu ce varsta ai, dar tare banuiesc ca esti prea tanar sa fi prins vremea inflatiei de 300% in Romania si de aceea zici ca era mai bine sa fi fost inflatie. La naiba...mai inflatie lipsea.

Stii cum se produce inflatia? Se tiparesc bani fara acoperire, adica doar asa pur si simplu. Muncesti, economisesti si apoi te uiti cum munca ta se devalorizeaza rapid. Reducerea inflatiei in cazul pomenit de tine a fost un lucru demult dorit.
Sa nu-ti doresti inflatie ca nu stii ce e aia!
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 17 Iul 2012, 20:02

Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Bambucha » 17 Iul 2012, 20:20

Personal mie imi este lehamite si greata de tot ce se intampla acum.
Nu simpatizez cu nici o fractiune politica, deoarece valorile liberale-taraniste fundamentale la care aspiram eu, au fost profund calcate in picioare si tarate prin noroi de niste coate goale, maidanezi si pacalici oportunisti.
Un lucru ma deranjeaza extrem in acest moment: suntem priviti ca ultimii avortoni in toata Europa, si asta nu datorita unor persoane sau personalitati politice din Romania. Nu, ci datorita ca pe langa ca suntem ultimii urangutani facto civilizatie in aceasta Uniune, ne mai si terfelim prin praf orice institutie care ar sta in calea unor interese obscure de moment. Ne punem cenusa in cap si umblam cu cioara vopsita!

Stau si ma intreb de ce a fost nevoie de toata aceasta mascarada in cateva zile:
-revocarea avocatului poporului
-schimbarea/demiterea comisiilor de etica de catre un ministru de educatie interimar absolut in cel mai sinistru mod cu putin timp inainte ca aceasta sa dea un verdict
-demiterea conducerii institului de statistica pentru promovarea unei populatii cu mult sub ce are Romania in realitate
-trecerea abuziva a Monitorului Oficial sub jurisdictia guvernului si transformarea acesteia in joaca de a publica selectiv dupa interese de partid
-suspendarea unui presedinte pentru incalcarea "grava" a constitutiei un presedinte care era oricum un "mort" politic, in cateva luni USL ar fi detinut oricum puterea absoluta.

Sunt intrebari pe care majoritatea in Bruxelles si le pun trecand detasate peste partide si persoane politice. Ce/cine/ si de ce a determinat aceasta rostogolire a firavei democratii din Romania, indiferent de situatia politica de acolo?

Ceva pute pana dincolo de granitele noastre si avem un motiv in plus sa stam cu capul plecat cand iesim in occident. Sa ne fie rusine daca nu pedepsim un astfel de comportament! :oops:
Ultima oară modificat de Bambucha pe 17 Iul 2012, 22:52, modificat 1 dată în total.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde adycnst » 17 Iul 2012, 20:34

concluzia mea la ultimele pagini citite este urmatoarea: intr-o democratie adevarata, este ok sa ai pareri deiferite si trebuie musai respectata si parerea celuilalt chiar daca tu nu esti deacord cu aceasta!...insa cum noi aveam o altfel de democratie trebuie sa demonstram faptul ca suntem mai inteligenti decat ai lor!
ceea ce am observat pe scena politica si in mass media(care mass media?) lasa de dorit...observ ca astia nu au nici cea mai elementara educatie diplomatica(ma poate contrazxice cineva?) negocierile interne si externe se fac pe cai diplomatice...in concluzie, pana imi mai vin ceva idei, eu il votez tot pe base poate in 2 ani ne apucam si cautam un viitor presedinte mai inteligent, mai corect cu mult mai drept decat base!...daca nu il gasim atunci, va fi rau de tot!
adycnst

Mesajde jimm » 17 Iul 2012, 22:08

cornelioandanciu scrie:Mi-au picat in mana niste date de statistica economica, cea mai mica inflatie a fost pe vremea PDL.Grozav, ar spune unii.Dar cum s-a facut asta?Prin lipsa de moneda si de mijloace financiare, in conditiile unei puternice contractii economice.Adica oamenii au fost lasati muritori de foame in conditii de criza.Deci nu au avut cu ce cumpara, asadar nu a putut fi vorba de inflatie.Inflatia care a aparut se datoreaza matrapazlacurilor care s-au facut cu stiinta celor care au condus tara.Iar nivelul de trai a scazut dramatic.De someri, ce sa mai vorbim?Aproape ca nu mai avem! Adica sa rectific putin, cei care au incheiat perioada de somaj nu mai sunt prinsi nici intr-o evidenta!Sa traiti bineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Dar datele alea de pe vremea cand economia duduia nu v-au picat in mana?
Sau datele alea de pe vremea lui Nasti si Tari' cand econimia duduia si pib-u era in erectie si toata lumea in extaz.
Scrie in economia aia ca pibu erect se datora privatizarilor in masa a activelor statului stranse de generatii?
jimm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE