Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA PRODUSELE ALBINELOR

Discutii despre produsele albinelor , norme , legislatie , metode de producere si conservare . Diversificarea productiei si produselor in stupina...trebuie sa preocupe apicultorii romani .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ceara la topit

Mesajde ves.lucian.zabrani » 08 Aug 2011, 07:35

mie nu mi-a placut cum a iesit dupa prima topire si am retopit-o !!!
a fost ceva parafina sub ceara si am razuit-o !!!
mi-a spus Adi ca ceara cu cenusa de pe partea de jos a cerii dupa ce se razuieste se pastreaza si se retopeste tura urmatoare !!! circuitul cerii in natura !!!
multam fain !!!
fira-i sanatos !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde viorel55 » 18 Apr 2012, 12:49

Lumanarea este realizata de un membru al Asociatiei Apicole "Valea Prahovei " Campina(nu spun numele ca sa nu -i fac reclama)
Fişiere ataşate
Pf cu lumanare2.JPG
viorel55

Mesajde ves.lucian.zabrani » 29 Mai 2012, 21:51

arta si meserie !!! si cand vedem cine o tine ... e ceva !!! am avut ocazia sa primesc binecuvantare de la patriarhul Daniel !!! la Bodrog anul trecut !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Baix » 19 Iul 2012, 16:40

Stie cineva de unde pot cumpara o sita fina pentru a strecura ceara topita? Va multumesc.
Baix

Mesajde cristi_vidican » 19 Iul 2012, 16:45

Baix scrie:Stie cineva de unde pot cumpara o sita fina pentru a strecura ceara topita? Va multumesc.

Mai bine e cu un tifon sau perdea veche. O presezi apoi bine cu ceva. Sita, daca nu e incalzita va face ca ceara sa se solidifice si nu mai curge prin e.
Ideal e o presa in care sa baga tot ce se topeste si se strange pana nu mai iese nimic. In felul acestea se scoate toata ceara
Aici ai niste filmulete cu extragerea cerii. E pe pagina mai jos.
viewtopic.php?f=22&t=534
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Baix » 19 Iul 2012, 18:48

Perdeaua e din plastic...nu o topeste ceara calda? De fina, cred ca e destul de fina cat sa retina impuritatile.
Baix

Mesajde cristi_vidican » 19 Iul 2012, 18:52

Baix scrie:Perdeaua e din plastic...nu o topeste ceara calda? De fina, cred ca e destul de fina cat sa retina impuritatile.

Nu, nu o topeste! O pui in 2 straturi. Torni prin sita (perdeaua in cazul tau) intr-o galeata. E indicata o galeata conica, ca unele de la vopsele lavabile, ca iasa calupul mai usor. Apoi ii pui capacul si o invelesti in multe haine groase. O lasi asa 2 zile, apoi o scoti si o razuiesti pe fund.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Baix » 19 Iul 2012, 19:19

Am mai topit, dar nu a iesit prea bine. Trebuie sa o mai topesc odata si sa o las sa se raceasca mai incet(invelita, cum ai spus). Cred ca voi face aceasta operatiune maine.
Baix

Mesajde augustin » 19 Iul 2012, 20:13

pentru strecurarea cerii e foarte bun sacul de canepa
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde bostina constantin » 21 Sep 2012, 11:50

M-a rugat o colega, sa-i aduc putina ceara, pt motul unui copil. Am luat o bucatica dintr-o rotita mai mica, mi-a venit ideia sa o retopesc poate iese mai galbena. Am pus apa de ploaie [a plouat toata noaptea, ploua si acum] intr-un pahar Berzeulius impreuna cu ceara si le-am dat in clocot pe un resou la serviciu. Si-a schimbat putin culoarea spre bine dupa cum vedeti in poze, dar tot nu m-a multumit. Nu am strecurat-o, am racit-o cu apa si a crapat putin.
Fişiere ataşate
DSC02303 (Small).JPG
din alta pozitie
DSC02300 (Small).JPG
dupa racire
DSC02299 (Small).JPG
inainte de fierbere
bostina constantin

Mesajde bostina constantin » 15 Mar 2013, 11:57

M-a rugat un coleg sa-i aduc putina ceara, pt ca fiica-sa ia din mot unui ,,motat'', n-am avut timp sa o topesc acasa, am facut-o la servici, si iata ce a iesit ;)
Sa le traiasca ,,motatul'', si ai vostri :D
Fişiere ataşate
DSC02970 (Medium).JPG
fata
DSC02971 (Medium).JPG
si dos
bostina constantin

Anterior

Înapoi la PRODUSELE ALBINELOR