Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Donbazil » 19 Iul 2012, 15:34

Sal'tare!
Nu!....Democratzia nu a murit!.....
De-abia acuma, incet-incet, cu toate piedicile puse de baselu si acolitzii lui, Kovesi si Morar, mai are curaj cate un procuror (de calitate si nu pupinbasist), sa dea drumul la cate un dosar pe care-l avea in fichet....Si aveau destule ca "serviciile" - atat cat sunt de hulite, - si-au facut treaba....Au acumulat informatzii si probe si le-au trimis celor competentzi....
Numa' ca sefii acestora au zis : STOP!.....Mai stam.....Mai analizam....Asta-i si cu gunoiu de blejnar....Asta se va dovedi si cu viermele din portul Constantza - fratele baselului....Si cu multzi altzii....

Iaca acuma, vor iesi la iveala neshte chestii.... :shock: :shock: :shock:

Aha!....Ca mai sunt si ciocli, care urcatzi pe cadavre de pedelei, doresc sa se ajunga, riscand sa strice4 sau chear sa compromita eforturile USL, asta-i mersu' vremii.....Pica si ei......
Treaba o sa mearga bine cu toate paraciunile monicai si smiorcaielile lui preda, - ca pe eba cine dreaq s-o bage-n seama - la pedeleii europeni ( Grupul popularilor) - care sunt singurii care-i mai cred, - ca ceilaltzi s-au convins....
Daca Ponta si Crin se tzin tari pe pozitzie si nu fac marshavii, poporul, noi, pulimea, o sa-i sustinem si o sa-i votam incontinuare....
Daca se ciocoiesc si astia nu ne ramane decat sa aplicam solutzia legionarului made in Lupu Albinelor.....
Sa fim cu totzii sanatosi, TOVARASI SI CAMARAZI! ...
(Frumoase apelative, nu?.....Pacat ca au fost compromise pentru o vreme de niste gunoaie, maturate de matura necrutzatoare a istoriei , care le-a ras de pe fatza pamantului PATRIEI ROMANE!)....
Asa a trecut si istoria lui Mihnea Voda - Cel rau, asa va trece si vremea lui baselu marinaru-chior...
Apa trece......Pietrele, raman...
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde Mircea_63 » 19 Iul 2012, 17:18

Donbazil, Donbazil, cu tot respectul, tare imi pare -dupa limbaj-ca matale esti membru de partid.

Zici ca Morar si Kovesi sunt "acolitii" lui Base! Or fi, dar acolit inseamna partas la o actiune criminala. Eu nu stiu ca acestia sa fi facut asa ceva. D-ta pe ce te bazezi de folosesti asa acuzatii grave?

Ponta si Antonescu? Nu zicea Antonescu ca va fi un presedinte (interimar, dar el se crede deja unul plin dupa comportament) echidistant? Ei bine, la Timisoara a fost un miting anti-Base, iar Antonescu a participat. Ba mai mult, a afirmat la TV ca se implica direct in campanie. Asta contravine legii!!
Ponta promisese de curand sa nu se amestece in treaba justitiei. Ei bine, acesta s-a antepronuntat in cazul medicilor care l-au tinut internat pe Nastase pentru o zgarietura. Si asta contravine...

DAR, poti spune orice despre Base, iar eu pot sa-ti dau dreptate si cu toate acestea sa consider nedrept, incorect, periculos modul in care a fost suspendat. Hai sa zice ca eu sunt prost si nu pricep mare lucru, dar cand intreaga europa incepe sa spuna ceea ce gandeam eu de unul singur, imi dispare indoiala, daca o aveam. E un atentat la legalitate si la reguli.

La ce bun regulile?
Stii matale -banatean fiind de atata vreme- expresia aceea "Ca la neamt in spais" (in camara pentru necunoscatori) folosita pentru a exprima ordinea perfecta. Si alta: "Fie Hanzi cat de prost, numa sa fie inalt sa ajunga la slanina"
Sa explic legatura: lucrul nemtesc fiind alcatuit dupa reguli bine puse la punct si respectate intocmai, la ei totul merge foarte bine. Atat de bine incat poti fi chiar si prost, iar respectarea acestor reguli va face sa te descurci onorabil. Tot asa si in oranduirea unei tari. Odata stabilite regulile, ramane sa le respectam si nu vom avea probleme, cel putin nu grave. Americanii nu mai schimbara nimic la constitutia ceea a lor si de atata vreme e tot democratie. Eventual au mai adaugat ici colo cate un amendament dupa lungi dezbateri.
In acest context, incalcarea acestor reguli e lucrul cel mai grav! Orice, dar nu incalcarea regulilor ce ne garanteaza libertatea si democratia. Sa incalci acestea e ca si cum ai atenta la libertatea intregului popor si ai deschide cutia Pandorei.

Pana intr-acolo tin ei la reguli, incat daca mata ai obtinut dovezi despre un criminal, iar acestea au fost obtinute prin incalcarea legii, acele dovezi nu sunt luate in consideratie chiar daca asta ar insemna lasarea lui in libertate. Ei zic ca mai bine sa fie un criminal liber decat sa acceptam incalcarea legii. Or fi prosti?

Si apoi, daca pana si mata stii de maltrapazacurile lui Base, de ce nu le-au dovedit si invocat pentru suspendarea lui. Daca faceau asa n-avea nimeni de comentat!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 19 Iul 2012, 17:46

S-a depus o plîngere penală împotriva unui lot de 15 persoane printre care Băsescu, Răzvan Ungureanu, Macovei ş.a. acuzaţi de defăimare şi răspîndire de informaţii false.
Pe cînd şi la noi pe forum ?

...şi nu uitaţi. - săriţi Măăă !!! :lol: :lol: :lol:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 19 Iul 2012, 18:24

Donbazil scrie: ....
Daca Ponta si Crin se tzin tari pe pozitzie si nu fac marshavii, poporul, noi, pulimea, o sa-i sustinem si o sa-i votam incontinuare....
...

da ..... cand a mai votat poporul pe Ponta si pe Crin pana acum? .... ca sa-i votam in continuare?

si cred ca trebuie sa umblati un pic la dioptrii .... marsavii au facut deja destule .... ca tu si altii mai "habotnici" sunte-ti dispusi sa le treceti cu vederea e una .... dar eu inca sper ca nu suntem toti asa.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde nicus » 19 Iul 2012, 18:57

Donbazil scrie:Sal'tare!
Daca Ponta si Crin se tzin tari pe pozitzie si nu fac marshavii, ....

Asta i cea mai tare, astia doi mie imi par trimisi de nastase de la rahova. Bineinteles ...ei nu au facut si nici nu o s o faca. Doar o s o execute!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde nicus » 19 Iul 2012, 19:00

Acum am vazut ca Donbasil a aprins mai multi basei cu presupunerea/afirmatie (adica sigur nu au facut ci ne punem problema doar in viitor) :lol: :lol:
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde adycnst » 19 Iul 2012, 19:42

salutare tuturor,
eu nu-i inteleg pe unii care fac afirmatii de genul macovei&comp au defaimat tara...chiar credeti ca macovei isi bea cafeaua cu barroso sau cu cancelarul german dimineata!?...chiar credeti ca acestia fac afirmatii publice citind 2 minute presa din romania?...dar de cele 11 porunci ce spuneti, sunt ok!?...asta asa ca era sa intram si noi cu un picior in schengen.
adycnst

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2012, 20:41

Mircea_63 scrie:Donbazil, Donbazil, cu tot respectul, tare imi pare -dupa limbaj-ca matale esti membru de partid.

Mai mult decat membru de partid ! au fost vremuri cand nu avea voie sa-l privesti in ochi !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde paul » 19 Iul 2012, 21:05

Ioan Guist scrie:Care e casa/ Acasa? Nu acolo unde ma simnt...bine? Cu ai mei? Cu ale mele fete?Oriunde.
Nu , nu o sa plec.Dar ma simnt murdar ca ...am putut sa gandesc la varianta plecarii.Ca apoi s ama enervez si mai tare pe astia ce vor neaparat sa ma mulga .

Ioane ... acasa e ACASA !!! Adica ... unde te-ai nascut adica unde ti-a randuit Dumnezeu sa te nasti ! NU INTAMPLATOR ! Ideea este ca poti sa mai faci cate un pastoral ,mai lung sau mai scurt ,dupa care sa revii pe vatra . Observi ca toti care au fost de alte etnii au revenit ACASA la ei ? Unii chiar cand acasa era ... razboi (evreii)!!! Eu zic ca orice putere politica este trecatoare . Ideea este ca noi sa incercam sa fim cinstiti , onesti si muncitori si ... are Domnul grija de fiecare !Sa nu ne pierdem nadejdea !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde iulian03 » 19 Iul 2012, 21:20

paul scrie:
Ioan Guist scrie:Care e casa/ Acasa? Nu acolo unde ma simnt...bine? Cu ai mei? Cu ale mele fete?Oriunde.
Nu , nu o sa plec.Dar ma simnt murdar ca ...am putut sa gandesc la varianta plecarii.Ca apoi s ama enervez si mai tare pe astia ce vor neaparat sa ma mulga .

Ioane ... acasa e ACASA !!! Adica ... unde te-ai nascut adica unde ti-a randuit Dumnezeu sa te nasti ! NU INTAMPLATOR ! Ideea este ca poti sa mai faci cate un pastoral ,mai lung sau mai scurt ,dupa care sa revii pe vatra . Observi ca toti care au fost de alte etnii au revenit ACASA la ei ? Unii chiar cand acasa era ... razboi (evreii)!!! Eu zic ca orice putere politica este trecatoare . Ideea este ca noi sa incercam sa fim cinstiti , onesti si muncitori si ... are Domnul grija de fiecare !Sa nu ne pierdem nadejdea !

politica este o mare c.....a m-ai bine ne axam pe ideile de apicultura
iulian03

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2012, 22:09

Treaba este cat se poate de clara ! Basescu este sprijinit de Berlin iar crin este sprijinit de Moscova . Noi pe 29 vom alege directia de mers : EST sau VEST ! restul e pierdere de timp. Daca noi ramanem cu mintea amortita acest puci va duce la izolarea Romaniei de lumea civilizata si intrarea ei sub papuc rusesc.
Dragos2006

Mesajde ioanpuiu » 19 Iul 2012, 22:20

Mircea_63 scrie:Domnu Puiu...Doamne fereste sa ai dreptate! Mie unul, mi-ai dat deja tema de casa.

Nu te îngrijora prea tare, chiar dacă F C Barcelona nu se prezintă la meciul cu Dinamo din 11 august, biletele rămîn valabile.
În locul ei s-ar putea să vină Spartak Moscova. :twisted:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 19 Iul 2012, 22:33

Dar este obligatoriu ca "democratie"sa insemne existenta opozitiei si a puterii? Cine a batut asta in cuie?Democratie inseamna puterea poporului!
Cornelioandanciu, dialectice spune: contradictia e sursa progresului. In politica, opozitia e sursa... din motive de "concurenta" fiecare va incerca sa fie mai bun decat opozitia si ii va fi teama sa faca greseli, caci va sari opozitia cu gura. Dar, e nevoie si de separatia clara a puterilor in stat, altfel, daca justitia e aservita puterii, poate opozitia sa strige cat vrea. Daca si presa e aservita...
Asadar, opozitia e un caine de paza al poporului. Cum greseste puterea, opozitia sare in sus, iar justitia -daca e cazul- judeca independent.
Daca puterea e in mainile unei echipe mixte, acestia isi vor face fiecare afacerile si se vor acoperi reciproc.

Teoretic, daca toate partidele vor binele poporului, de ce e nevoie de partide separate? Poate fi un singur partid, al poporului, un partid unic, iar opozitia va fi doar intre indivizii aflati la putere. Asta a fost si ai vazut ce a iesit.
Nici macar nu-i invinovatesc prea tare pe acei oameni, deoarece nu era atat o vina umana -puterea corupe- ci era un sistem gresit care mai devreme sau mai tarziu avea sa clacheze deoarece era impotriva naturii umane.
Eu am o parere buna despre mine, la fel de buna cat e a ta despre tine :lol: , dar daca as ajunge conducator unic si cu puteri discretionare, nu garantez ca n-as lua-o razna, asa incetisor. E in firea umana.
De aceea eu personal pledez pentru acel sistem cu putere si opozitie si cu reguli sfinte de respectat de catre toti in privinta modului de dobandire a puterii democrate.

Democratie, intradevar inseamna puterea poporului prin exprimarea votului. Mai departe, existenta opozitiei e garantul progresului. Candva se alegea un Dictator in mod democratic (chiar la greci). Deci si dictatura poate fi democratica. Tot Grecii au inventat si Dictatura :lol: si Dictatorul era ales de popor!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 19 Iul 2012, 22:36

ioanpuiu scrie:Nu te îngrijora prea tare, chiar dacă F C Barcelona nu se prezintă la meciul cu Dinamo din 11 august, biletele rămîn valabile.
În locul ei s-ar putea să vină Spartak Moscova. :twisted:

Asta ar putea circula in mod viral si as incadra-o la bancul negru al zilei! :lol:
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 20 Iul 2012, 08:38

Deja fondurile posdru au fost oprite , urmeaza fondurile structurale . Tu crezi ca daca la Bucuresti se instaleaza o guvernare obedienta Moscovei vor mai vedea romanii bani de la Bruxelles ? Autostrazile se fac tot cu fonduri europene , concluzia e clara.

http://www.b1.ro/stiri/politica/un-apro ... 33488.html
Dragos2006

Mesajde MrBee » 20 Iul 2012, 09:36

Dragos2006 scrie:Deja fondurile posdru au fost oprite , urmeaza fondurile structurale . Tu crezi ca daca la Bucuresti se instaleaza o guvernare obedienta Moscovei vor mai vedea romanii bani de la Bruxelles ? Autostrazile se fac tot cu fonduri europene , concluzia e clara.

http://www.b1.ro/stiri/politica/un-apro ... 33488.html

Domnule Dragos, recunosc ca initial am fost tentat sa va intreb citi ani aveti intr-atit de puerila mi se pare abordarea.Citati un articol de pe site-ul B1 dupa o ancheta facuta de "colonelul" Turcescu care nu contine nimic concret ci niste supozitii si scenarii. Ca sa citez si eu din acelasi articol :
"Suspendarea președintelui Traian Băsescu poate avea și alte substraturi..."
"...unele informații importante , care ar putea avea legătură cu suspendarea șefului statului."
"Acesta are legătură cu prezența unui om de afaceri rus Alexander Kondyakov și înainte de referendumul de demitere a președintelui din 2007..."
"Este interesant dacă a fost vreo vizită a unui domn foarte important, Kondyakov, cu vreo două-trei zile înainte de votul de suspendare dat de Parlament. Poate politicienii cu care s-a întâlnit pot spune mai multe"
"Kondyakov ar fi revenit în România între 25 mai-25 iunie întrucât este implicat în compania UNIO SA, cu sediul în Satu Mare, un producător important de echipament industrial, cu contracte de furnizare de echipament"
Un articol plin de "poate", "ar putea fi", "daca a fost" si alte pareri va face pe D-voastra sa credeti ca o sa o luam spre Moscova incolonati ???
Ca sa nu mai vorbesc ca asa-zisul document prezentat are o stampila din 24 mai cind, nu-i asa, la MAE nu era nicidecum USL ci vai, tocmai PDL.
Destul de penibil articolul...

Exista un banc care se potriveste perfect situatiei :
Intrebare la Radio Erevan:
- Este adevarat ca cetateanului Ivan i s-a dat o masina?
Raspuns:
- Da, este adevarat, dar nu este vorba de cetateanul Ivan ci de cetateanca Ludmila, nu este masina ci este bicicleta, si nu i s-a dat ci i s-a confiscat.
MrBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE