Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ajutor

Mesajde Ionut. » 16 Iul 2012, 12:44

Am nevoie de un sfat Ce pot sa fac cu mierea cu o umiditate de 24,5 ?A-si vrea sa o bag la tuica daca stiti retete va rog sa le postati.MULTUMESC!
Ionut.

Re: Ajutor

Mesajde Dila Daniel » 16 Iul 2012, 18:33

sau...le-o dai inapoi lor,albinelor.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde cristi arad » 16 Iul 2012, 23:19

Ionut. scrie:Am nevoie de un sfat Ce pot sa fac cu mierea cu o umiditate de 24,5 ?A-si vrea sa o bag la tuica daca stiti retete va rog sa le postati.MULTUMESC!

da cum de ai asa miere, de ce-ai stors-o asa repede; in fine ori o dai inapoi albinelor ori o amesteci cu alta mai stoarsa din faguri complet capaciti, dupa amestecare o lasi cca 1 saptamana intr-un butoi deschis la gura si cu un polonic iei cam 5 - 10 cm de deasupra (apa se ridica deasupra mierii), asa ca iti va ramane numai miere cu vascozitate potrivita.
cristi arad

Mesajde Ionut. » 17 Iul 2012, 10:00

Am storso anul trecut 2011 si nu am dato la procesator pt ca am zis ca este pretul mic si anul acesta cand am duso a zi ca are umiditate mare si nu poate sa o ia a zis ca e intrata in fermentatie si nu e buna nici pt albine
Ionut.

Mesajde clncatalin » 17 Iul 2012, 10:32

Ionut. scrie:Am storso anul trecut 2011 si nu am dato la procesator pt ca am zis ca este pretul mic si anul acesta cand am duso a zi ca are umiditate mare si nu poate sa o ia a zis ca e intrata in fermentatie si nu e buna nici pt albine

Daca nu gasesti alta optiune,o faci tuica
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa." - Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/catalin.calin.353
clncatalin

Mesajde dorualbină » 18 Iul 2012, 12:55

Nu ştiu dacă am procedat bine,dar eu am dat în urmă cu vreo doi ani miere fermentată la albine direct în hrănitor pentru completarea rezervelor de iernat.Cantitatea administrată unei familii nu cred că a depăşit 2 Kg.Nu am observat probleme la aceste familii şi a fost trasă foarte repede din hrănitor.Nu indic aplicarea metodei pe scară largă şi nici nu vreau să patentez invenţia!
dorualbină

Mesajde gh.pana » 18 Iul 2012, 15:25

De unde esti Ionute ? Ai mai facut tuica pana acum ? Si daca ai facut din ce ai facut-o ?
Din borhot, ....ai sa-mi raspunzi, din diferite fructe puse la fermentat. Eiii bine !......in acest borhot toarna
tu mierea respectiva diluata, cu apa se intelege, la 10 - 15% si las-o sa fiarba ( fermenteze ). Cand s-a oprit din fermentatie
poti sa ma inviti la "una calda".
Sa o bei sanatos !
gh.pana

Mesajde Ionut. » 19 Iul 2012, 07:28

Sunt din ARGES .Tuica nu am mai facut pana acum din miere ,dar nu am ce face cu mierea cred ca asta este cea mai buna solutie la momentul actual pt ca la albine mi-e frica sa o dau mai bine o arunc decat sa risc sa o dau la stupi.
Tuica am facut pana acum ca tot romanul din prune si mere nu din alte prostii cum fac altii .
Ionut.

Mesajde barbu radu » 19 Iul 2012, 11:42

viewtopic.php?f=32&t=494
poate te ajuta.....
barbu radu

Mesajde gh.pana » 19 Iul 2012, 17:32

Ai dreptate Radu, tuica se poate face din orice cereala chiar si din cartof.
Problemele sunt legate de gustul ,savoarea ( buchetul ) ei:de vodca ,slibovita ,rom, Wisky,gin, tequila,shake, etc. Din cat am inteles,
Ionut vrea TUICA adica din aceia de Pitesti.... "ochii lui Dobrin" care sa-ti lase in gura izul samburelui de pruna si nu altceva
iar lucrul acesta nu se poate face decat cum i-am sugerat eu .
Cu tot respectul !
gh.pana

Mesajde cristi arad » 20 Iul 2012, 19:14

clncatalin scrie:
Ionut. scrie:Am storso anul trecut 2011 si nu am dato la procesator pt ca am zis ca este pretul mic si anul acesta cand am duso a zi ca are umiditate mare si nu poate sa o ia a zis ca e intrata in fermentatie si nu e buna nici pt albine

Daca nu gasesti alta optiune,o faci tuica

sau vin (am baut , nu stiu reteta, dar este bun si tare)
cristi arad

Mesajde FLORINELU » 22 Iul 2012, 19:42

iata o reteta sigura:pui la 1 kg. de miere 3 litri de apa calduta la 45-50 grade,amesteci pana se topeste mierea,ii pui cam un pachet de drojdie(la 50 de litri),inmuiata in apa calda.o lasi la fermentat,iar cand nu mai fermenteaza,dupa 2-3 saptamani o dai la cazan,o fierbi si iese o tuica mai buna decat "ochii lui Dobrin",ti-o spune unul care a consumat multa din ambele.si nu uita cand e gata sa-mi trimiti si mie un flacon. :lol: :lol:
in alta ordine de idei sa stii ca si eu am dat miere alterata la albine si au consumat-o cu placere.sant prea destepte ca sa consume ce nu e bun pentru ele.
mult succes.
FLORINELU

Mesajde Ionut. » 23 Iul 2012, 09:56

Multumesc pt retete ,cred ca o sa o incerc si la albine sper ca nu ma risc prea mult
Ionut.

Mesajde aliuta2000 » 23 Iul 2012, 17:20

Ionut. scrie:Multumesc pt retete ,cred ca o sa o incerc si la albine sper ca nu ma risc prea mult

Vad ca nimeni nu ti zice ...
gusta nene mierea ... daca e fermentata o simti imediat la gust daca e ok o dai la albinute , daca nu e ok atunci o dai la tuica
Asta e parerea , care de mic a adunat prune si am avaut ani de zile procesul de fermetatie , si luand prin analogie , si la miere e la fel (bacteriile care fac fermentatia consuma zaharul si transforma in alcool , deci meirea ta tre sa fie acrisoara ----rau daca a fermentat ) daca n-a fermentat , nu-ti fa griji ca nu o sa mai fie timp ca o aranjeaza albinele daca o dai lor de o face numai buna
A.D.
aliuta2000

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE