cornelioandanciu scrie: Domnule, Europa nu inseamna Basescu! De ce umblati cu sperietori din astea? L-am mai auzit ieri ca daca pica nu se vor mai construi autostrazi

, nu se vor mai da subventii in agricultura, chiar asa sa fie oare?

Se vor mai construi autostrăzi. Bani să fie
Felul în care USL a forţat legile ţării, riscurile la care s-au expus, faptul că şi-au pus în cap toată Europa - toate astea în numele binelui poporului - m-au surprins şi pe mine.
Eram cît pe ce să-i acuz de patriotism ! Apoi mi-am amintit că de-a lungul istoriei toate conflictele/războaiele au avut (cu pţine excepţii) de fapt cauze economice / financiare.
Cînd am văzut că pe uşa DNA întră la braţ politicieni din partide diferite, uneori chiar în opoziţie dar implicaţi în acelaşi dosar, am retras draftul (că tot e la modă) cu acuzaţia de patriotism.
Politicienii nu ne-au spus niciodată tot adevărul. Nici nouă dar nici nemţilor sau americanilor.
Dacă te detaşezi puţin din încrîncenarea asta poţi să observi că nu este vorba doar despre bani (foarte mulţi dealtfel) ci despre o putere mult superioară banului.
Pe de o parte unii (?) doresc să-şi menţină controlul şi monopolul asupra unor resurse energetice, control pe care l-au avut multă vreme şi nu vor să-l piardă.
De cealaltă parte se află vestul care caută independenţa energetică sau dacă vrei, nu vor să mai depindă aproape exclusiv de un sigur robinet la care cineva, uneori cînd e foarte frig , se mai joacă după ce a băut prea multe păhărele de votcă.