Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”

Mesajde alexvoc » 02 Mai 2012, 23:06

Multumesc lucky5strike
alexvoc

Mesajde barbu radu » 23 Mai 2012, 16:34

s-au afisat listele proiectelor depuse in decembrie http://www.apdrp.ro/
barbu radu

Mesajde lucky5strike » 24 Mai 2012, 13:01

Nu credeam dar, in medie, chiar sunt 35.000 de euro pe proiect!

Succes tuturor!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eugen. » 24 Mai 2012, 13:47

Lista cu proiectele eligibile este prezentata in ordinea alfabetica a judetelor....
Stie cineva cum se poate afisa avand ca baza punctajul ? ( in ordinea descrescatoare a punctajului ) .Asta asa ca sa vedem cum stam ... ca proiectul poate fi eligibil dar nu si finantabil !
eugen.

Mesajde lucky5strike » 27 Mai 2012, 14:57

E complicat, in afara de punctaj(descrescator) trebuie pusa in ordine inversa suma disponibila (crescator, de la 1 la 50 mil). Nu stiu cum ar putea fi armonizate astea.

In cel mai rau caz, cine nu trece sesiunea din ianuarie, va intra in cea de acum din iunie, care e mult mai accesibila.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eugen. » 27 Mai 2012, 22:01

Cu ajutorul unor prieteni am salvat tabel cu proiectele eligibile l am transferat in "excel "si l am aranjat in ordinea punctajului...... :!: .De la cei cu 40 de puncte in sus ( inclusiv cei cu 40 ) sunt finantabili :!: .Semnul intrebarii va fi la cei cu 35 de puncte.... nu stiu pe ce criterii ii va departaja dar dupa calcule doar jumatate dintre ei vor primi finantare .
Multumesc acum celor ce mi au raspuns la intrebari despre m112 pe forum sau Mp . Cu 65 de punte nu mi fac griji . Maine ma duc sa semnez notificarea .
eugen.

Mesajde alexvoc » 28 Mai 2012, 23:15

Buna seara, din cate se pare am o mare problema! Am contracte de arenta inregistrate la APIA, dar care nu am toata suprafata din Titlut de Proprietate. Am vazut proiecte neeligibile din aceasta cauza. Si se refera la pagina 6 din Ghidul Solicitantului. (Nu se acordă sprijin prin această Măsură exploataţiilor care nu sunt preluate integral de la cedenţi. În această situaţie, cedenţii, nu trebuie să mai fie înregistraţi în Registrul unic de identificare de la APIA şi/ sau la ANSVSA. Preluarea unei exploataţii agricole reprezintă trecerea tuturor terenurilor agricole şi a animalelor înregistrate în Registrul unic de identificare de la APIA, de la cedent la cesionar, cu excepţia locuinţei şi a terenului aferent locuinţei (anexe gospodăreşti).)
Imi puteti spune, va rog, daca stiti, ce pot face in aceasta situatie?
Voiam sa depun proiecutl in aceasta sesiune care incepe in cateva zile...Voi sunteti in aceasta situatie?
alexvoc

Mesajde barbu radu » 17 Iun 2012, 21:27

alexvoc scrie:Buna seara, din cate se pare am o mare problema! Am contracte de arenta inregistrate la APIA, dar care nu am toata suprafata din Titlut de Proprietate. Am vazut proiecte neeligibile din aceasta cauza. Si se refera la pagina 6 din Ghidul Solicitantului. (Nu se acordă sprijin prin această Măsură exploataţiilor care nu sunt preluate integral de la cedenţi. În această situaţie, cedenţii, nu trebuie să mai fie înregistraţi în Registrul unic de identificare de la APIA şi/ sau la ANSVSA. Preluarea unei exploataţii agricole reprezintă trecerea tuturor terenurilor agricole şi a animalelor înregistrate în Registrul unic de identificare de la APIA, de la cedent la cesionar, cu excepţia locuinţei şi a terenului aferent locuinţei (anexe gospodăreşti).)
Imi puteti spune, va rog, daca stiti, ce pot face in aceasta situatie?
Voiam sa depun proiecutl in aceasta sesiune care incepe in cateva zile...Voi sunteti in aceasta situatie?

una din exploatatie trebuie preluata in intregime si s-a reprezinte peste 50% din total(nu se mai considera faramitare)
barbu radu

Mesajde balanescuadrian » 10 Iul 2012, 12:15

intrebare!!

am fost la APIAsi mi s-a spus ca daca PFA nu este platitor de TVA, cele 30 de procente care trebuiesc justificate din banii primiti pot sa contina si TVA. Pentru aceasta cei de la APIA ar trebui sa scoata vectorul fiscal de pe site-ul ANAF!!!!

ce am concluzionat...daca nu sunt platitor de TVA valoarea bunurilor cumparate prin proiect pot contine TVA.... deci nu as mai fi obligat sa socotesc fara TVA proiectul!!!

singura problema a celor de la APIA ar fi ca de la ANAF nu mi se da nici o hartie prin care sa mi se dovedeasc ca nu sunt platitor de tva!... iar cei de la APIA ar trebui sa faca o munca putin in plus!!

daca cineva cunoaste mai multe detalii sau poate intreba despre acest aspect...cred ca este interesat!

din pacate cei de la APIA sunt putin reticenti la cest subiect, iar pentru simplificare prefera sa nu zica nimic si sa dea raspunsul ca bunurile sa fie fara TVA......
balanescuadrian

Mesajde Dragos2006 » 10 Iul 2012, 15:31

lamuriri despre masura 112 primesti de la APDRP si nu de la APIA ..... e logic ca TVA din cheltuieli sa fie eligibil la neplatitori de TVA deoarece nu se poate face dubla decontare.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde barbu radu » 19 Iul 2012, 17:57

http://www.apdrp.ro/
lista proiectelor selectate pt.finantare....
barbu radu

Mesajde Murinhio » 19 Iul 2012, 22:20

:) multumim
Murinhio

Mesajde lucky5strike » 20 Iul 2012, 08:30

Proiectele care au trecut - http://www.apdrp.ro/uploads/Rapoarte%20 ... ectate.pdf

Vedeti rubrica Rapoarte/Rapoarte de selectie. Mai sunt doua documente acolo, unul cu proiecte in curs de selectie, ca nu s-a gatat suma totala, si unul cu proiecte care nu vor trece.

Succes tuturor... forumistilor, mai intai!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde eugen. » 20 Iul 2012, 20:13

Proiectele ce au trecut vor fi bagate in "lucru"sau se asteapta lista finala ?
eugen.

Mesajde katu_catalin » 20 Iul 2012, 21:06

ce ziceti s`or mai da fonduri la anu`...ce se mai aude.....???
katu_catalin

Mesajde lucky5strike » 20 Iul 2012, 22:20

La anul cred ca se mai face o sesiune 112, dar numai una, fiindca e an terminal.

Din ce stiu, la etapa urmatoare se trece dupa ce apare lista finala, ceea ce nu mai e mult.

Ce sa zic, de stat cuminte si verificat posta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA