Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cine ma ajuta cu un stup?

Mesajde paul » 20 Iul 2012, 17:51

Off topic ... aproape total . ;)
Ce-i tot trageti mai ,in sus si-n jos ,sa nu-si ia incepatorii albine in perioada asta ??? Ca cica ... vine iarna :( Da' la anu' iarna se suspenda ???
Sa fie clar ... indiferent in ce perioada a anului iti cumperi albine , de iarna si de lucrarile pregatitoare nu scapi . Si de ce nu s-ar incepe asa ? Eu , per example , anul trecut pe 13 iulie mi-am cumparat primii 3 roi . Dupa o saptamana am mai cumparat 2 . I-am chinuit si m-am chinuit si ... am bagat 5 in iarna si am scos tot 5 in primavara !!! Si ce iarna ...
Asa ca ... toti care nu aveti albine si intentionati sa va luati va sfatuiesc sa cumparati in perioada asta roi , sa-i dezvoltati , sa le faceti tratamente , sa le asigurati hrana pentru iarna , sa-i iernati uscat si apoi sa-i scoateti in primavara . Asta ca sa incepeti sa mirositi a stupari ... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Mircea_63 » 20 Iul 2012, 18:04

Prudenta e mama intelepciunii!
Paul, foarte probabil ca pana sa iei stupii ai mai citit si invatat cate ceva. Dupa cum reiese din ce spune omul asta, se pare ca n-a citit mare lucru. Apoi, oricat de frust pare ce spun eu, nici prea destept, nici prea harnic nu este. Daca era, facea cumva banii de o lada in loc sa indure umilinta unei astfel de cereri. Asa ca sfatul nu e chiar deplasat.
Pentru reusita ta? Felicitari, sa nu ti-se para ca e lucru de nimica ce ai facut sau ca ar reusi oricine!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 20 Iul 2012, 18:14

Mircea prin tineretile noastre era o reclama la ... adidasi ... "daca vrei cu adevarat poti"! Sfatul meu era pentru cei care vor cu adevarat sa-si ia albine in perioada asta , chiar daca nu stiu mare lucru despre ele . Important este ... sa vrea cu adevarat sa aiba albine ! Vor gasi informatie suficienta pentru a putea trece ... hopul .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dragos2006 » 20 Iul 2012, 19:36

Mircea_63 scrie:N-am vazut ultimele postari...promisiunea e promisiune si ramane valabila, macar pentru acel "Dorel din Rm. Sarat" :lol:

Stii cum esti tu acuma? Daca nu-mi da nimeni moca un stup, las ca-mi fac eu 30 la anu, ca sa muriti de ciuda, iar albinele le imprumut. Am vrut doar sa vad ce spuneti!! Ca ala ce a mancat bataie, iar dupa ce fuge striga: las ca ne mai intalnim noi
Respect nu vei castiga cu 30 de stupi, ci doar daca intrii in toamna cu 30 si iesi tot cu atatia.

nea Mircea matale te ocupi cu albinele ? cate familii de albine ai , daca ai .... ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 20 Iul 2012, 19:48

Scrie frumos pe pagini personale cati stupi am! Dar pot sa te intreb ce-ti veni sa ma intrebi??
Mircea_63

Mesajde cristi_vidican » 20 Iul 2012, 20:11

@ Paul,
Tu ești un stupar mai ales și nu e bine să-i măsori pe toți începătorii cu tine. Nu recomand ca un începător să se apuce acum. Începând din augut vin niște lucrări la care un începător nu se pricepe. și mai e și vremea și niște bani pt sirop, iar un începător nu se îndură să mai dea bani. nu știe să pregătească un stup pt iernare, n-are experiență cu albinele. Pe când, dacă se începe din primăvară, învață apicultura din mers, vede toate fazele dezvoltării stupului, iar până în toamnă știe câte ceva.
Părerea mea ...

P.S. la început eram tare entuziasmat când vedeam câte un începător. Le promiteam roi, că-i ajut. Ajungeam apoi să port eu grijă de roii lor, să-i sun să le spun ca să-și mai aducă aminte că au stupi. Acum, dacă ei nu se țin de mine, nu mă mai doare pt ei. Le spun la început că-i ajut cu tot ce pot, dar nu mai fac munca în locul lor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 20 Iul 2012, 20:19

Mircea_63 scrie:Scrie frumos pe pagini personale cati stupi am! Dar pot sa te intreb ce-ti veni sa ma intrebi??

poate ma insel dar de acolo inteleg ca ai cativa stupi parca pana in 10 . Daca este asa cum iti permiti sa dai sfaturi despre stupini care au 30 familii de albine ?
Dragos2006

Mesajde paul » 20 Iul 2012, 20:23

cristi_vidican scrie:@ Paul,
Tu ești un stupar mai ales și nu e bine să-i măsori pe toți începătorii cu tine. Nu recomand ca un începător să se apuce acum. Începând din augut vin niște lucrări la care un începător nu se pricepe.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cristi ... o gluma mai buna n-am auzit demult !
Pana anul trecut cand mi-am cumparat roiii nu am vazut cum arata un stup decat pe dinafara !Daca ai sti cat i-am studiat miscarile lui Dragos pe youtube ... Sa nu mai spun cat am transpirat cand am scos prima rama dintr-un roi si cum ma uitam ca proasta la Turnul Eiffel ...
Hai ca m-ai binedispus pe seara asta !
paul

Mesajde Mircea_63 » 20 Iul 2012, 20:30

Dragos2006, unde vezi tu ca am dat sfaturi pentru 30 de stupi??

Cetatenul ala spunea ca ne va arata el noua ca la anul va avea 30 de stupi, in ciuda faptului ca nimeni nu s-a oferit sa-i dea unul gratis, iar eu i-am spus ca posesia a 30 de stupi nu impune respect ci iesirea din iarna cu acestia!
Citeste si te lamureste! Daca mai ai nelamuriri, sunt la dispozitia ta.

Pot sa te intreb totusi: am incalcat vreo regula pe forumul asta? Daca raspunsul tau este cumva NU, te mai intreb: ai vreo problema personala cu mine? Dupa felul in care ma intrebi "cum de imi permit", asa se intelege!
Mircea_63

Mesajde LUCIAN AVRAM » 20 Iul 2012, 20:30

Finule ce mai faci omule ?
Esti viu ?
Cum stai cu caldura ? :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde paul » 20 Iul 2012, 20:41

LUCIAN AVRAM scrie:Finule ce mai faci omule ?
Esti viu ?
Cum stai cu caldura ? :)

Nasule ... sa traiesti ! Dupa cum se observa inca mai misc ... Da' apropos esti cam pretios in ultima perioada .
Caldura ... deocamdata este suportabil (31-32C max.)
paul

Mesajde Dragos2006 » 20 Iul 2012, 21:08

Mircea_63 scrie: Pot sa te intreb totusi: am incalcat vreo regula pe forumul asta? Daca raspunsul tau este cumva NU, te mai intreb: ai vreo problema personala cu mine? Dupa felul in care ma intrebi "cum de imi permit", asa se intelege!

Eu vorbeam din punct de vedere etic.... pana la urma cate colonii de albine ai ?
Dragos2006

Mesajde lucky5strike » 20 Iul 2012, 21:41

Mai, iar nesfarsitele discutii aiurea? Are familii omul cat il duce spatele, 5, 50 500, ce conteaza atata?

Daca suntem la capitolul pomeni... umm.... as vrea si eu la primavara niste rame de pastura ca celele expuse de Mircea 63!

:lol: :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Mircea_63 » 20 Iul 2012, 21:51

Luky...facem targul, la primavara chiar am nevoie de niste matci.

Dragos2006, prietene, daca te interesa cu adevarat citeai si aflai. Am o familie de albine si 4 roi. Totusi, de ce e asa important pentru tine?

Trebuie sa repet? Reciteste ce i-am scris aluia! la pregatirea ta m-ar mira sa nu intelegi. Pur si simplu incepi sa ma hartuiesti si sa ma iriti. Daca ai ceva cu mine spune-o, iar daca nu ai nimic, fa bine si incheie subiectul.
Politicos ar fi chiar sa iti ceri scuze, dar as cere prea mult!
Mircea_63

Mesajde Ioan Guist » 20 Iul 2012, 22:44

stupar3l scrie:Nu e nici o legatura intre mine si dragos... apreciez la dragos ca vrea sa afle un cv de la mine si o sa-l ofer...

!

Legat de ceea ce spunea Ioan Guist: sa stii prietene drag ca nu sunt pupincurist ca sa arunc vorbe dulci ca sa fac pe cineva sa isi faca mila de mine

al vostru stupar3l

Unde am afirmat eu cele de mai sus?
Ficior, eu zic frumos sa-ti vezi de treaba ta.aia pentru care esti platit.Pana... mai esti platit.
Daca vrei sa incepi apicultura , nu ai decat.Succes!Da incepe pe banii si munca ta.Personal nu cred ca esti in stare.Nu incerca insa sa dai vina pe altii la nereusitele tale.
Vezi ca foarte curand o sa te vizitez si o le mai detaliem nitel.Ca se pare ca ai sarit calul la locul de munca.
Mai vrei ma cate un borcan de miere de la fiecare apicultor cu care ai contact?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Adi Hodis » 21 Iul 2012, 05:10

[quote="Ioan Guist
...
Mai vrei ma cate un borcan de miere de la fiecare apicultor cu care ai contact?[/quote]
N-ar fi mai bine cate un roiut de ... caciula ?. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR