Domnu Ionita, si eu lucrez tot la Stat. Chiar asa, cam cate chestii explica asta?
Ce, chiar oi fi vreo putoare, vreun lenes, vreo mana-ntinsa...?
Chiar crezi ca daca lucrez la stat stau opt ore, ragai si ma bat pe burta?
augustin scrie: ...
Chiar crezi ca daca lucrez la stat stau opt ore, ragai si ma bat pe burta?
patrascu scrie:Ne place sa ne credem miezul din gogoasa dar de 2 mii de ani ne-am invecinat cu state puternice si de cele mai multe ori ne-a mers bine cand am fost diplomati. Inainte de a te lua la tranta cu unul nu il masori sa vezi ai sanse nu ai si daca nu o lasi mai moale? De ce oare chiar si Stefan cel Mare le platea tribut turcilor dupa ce ii ologea? Doar nu vroia sa le spele rusinea cu galbeni?
La o asa asezare geografica dupa cum spunea un carturar in calea tuturor rautatilor ar trebui sa incercam sa avem relatii destul de bune atat cu estul cat si cu vestul.
echo scrie:
Pt mine, respectul acordat lui Base a crescut la cote maxime
patrascu scrie:Cu tot respectul C I dar primul filmulet intra la ASA NU cred eu. Politica mondiala nu o poate face Basescu(in cazul de fata imi place replica lui) de fapt nu el ci nici un presedinte al Romaniei. Ca si relatiile interumane sunt si cele intre state. Nu poti sa aspiri ca ai un rol primordial in politica europeana si nu poti vorbi chiar rusilor taios. Multa vreme o sa spuna ca suntem la adapostul NATO si ca bine a facut. Dupa incetarea razboiului rece cati oameni politici din Europa de vest au vb in naas Rusiei? Cam toata partea vestica a continentului sta cu ochii pe robinetul de gaze mai ales in sezonul rece si nu cred ca si-ar pune nimeni la bataie confortul economic pentru a lua partea Romaniei(priviti cazul Uckraina) char si daca ar fi dreptatea de partea noastra.
Ne place sa ne credem miezul din gogoasa dar de 2 mii de ani ne-am invecinat cu state puternice si de cele mai multe ori ne-a mers bine cand am fost diplomati. Inainte de a te lua la tranta cu unul nu il masori sa vezi ai sanse nu ai si daca nu o lasi mai moale? De ce oare chiar si Stefan cel Mare le platea tribut turcilor dupa ce ii ologea? Doar nu vroia sa le spele rusinea cu galbeni?
La o asa asezare geografica dupa cum spunea un carturar in calea tuturor rautatilor ar trebui sa incercam sa avem relatii destul de bune atat cu estul cat si cu vestul.
Cristian IONITA scrie:
eu nu consider replica lui Base nici provocare si nici luare la tranta ... ci pur si simplu un raspuns foarte diplomat la o mojicie, un semn clar si fara subantelesuri ca au trecut vremurile cand permiteam sa ne lasam calcati in picioare fara proteste.
Niciodata .... dar niciodata in istoria Romaniei (chiar si cea cosmetizata in fel si chip si prezentata in manuale) noi nu am avut decat de suferit datoria rusilor .... fie ei condusi de tari sau de bolsevici (oricum cu "tatuc"). Ca nu e doar vina lor (a rusilor) ci in principal a cozilor de topor de la noi si asta e adevarat .... dar rusi nu pot fi absolviti de responsabilitate in privinta influentei lor asupra altor popoare care au avut (si inca au) ghinionul sa se invecineze cu ei.
echo scrie:Un articol interesant, de d-nul Stefan Vlaston, articol ce l-am gasit urmand cateva link-uri puse de d-nul puiu mai inainte.
Articolul se intituleaza "Acuzele nefondate aduse Presedintelui Traian Basescu"
In original in gasiti aici http://www.contributors.ro/fara-categor ... n-basescu/ dar il redau mai jos pentru informare rapida.
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori