Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde augustin » 20 Iul 2012, 23:43

Domnu Ionita, si eu lucrez tot la Stat. Chiar asa, cam cate chestii explica asta?
Ce, chiar oi fi vreo putoare, vreun lenes, vreo mana-ntinsa...?
Chiar crezi ca daca lucrez la stat stau opt ore, ragai si ma bat pe burta?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde ioanpuiu » 20 Iul 2012, 23:48

Sper să putem reveni la discuţie.

Lucrarea d-lui Ponta (părţile în discuţie) pentru cei care nu au cumpărat-o şi nu o au în casă. ( ... :lol: )
http://media.realitatea.ro/multimedia/o ... 740300.pdf
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 20 Iul 2012, 23:56

augustin scrie: ...
Chiar crezi ca daca lucrez la stat stau opt ore, ragai si ma bat pe burta?

nu neaparat dumneata, dar sunt multi care o fac, daca tii musai sa dezbatem asta putem sa deschidem topic separat, mai adaugam si mentalitatea de asistat social (sa ni se dea) si de om fara gandire (sa ni se spuna ce si cum sa facem)
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 21 Iul 2012, 09:36

asa DA

asa NU

Cristian IONITA

Mesajde patrascu » 21 Iul 2012, 13:32

Cu tot respectul C I dar primul filmulet intra la ASA NU cred eu. Politica mondiala nu o poate face Basescu(in cazul de fata imi place replica lui) de fapt nu el ci nici un presedinte al Romaniei. Ca si relatiile interumane sunt si cele intre state. Nu poti sa aspiri ca ai un rol primordial in politica europeana si nu poti vorbi chiar rusilor taios. Multa vreme o sa spuna ca suntem la adapostul NATO si ca bine a facut. Dupa incetarea razboiului rece cati oameni politici din Europa de vest au vb in naas Rusiei? Cam toata partea vestica a continentului sta cu ochii pe robinetul de gaze mai ales in sezonul rece si nu cred ca si-ar pune nimeni la bataie confortul economic pentru a lua partea Romaniei(priviti cazul Uckraina) char si daca ar fi dreptatea de partea noastra.
Ne place sa ne credem miezul din gogoasa dar de 2 mii de ani ne-am invecinat cu state puternice si de cele mai multe ori ne-a mers bine cand am fost diplomati. Inainte de a te lua la tranta cu unul nu il masori sa vezi ai sanse nu ai si daca nu o lasi mai moale? De ce oare chiar si Stefan cel Mare le platea tribut turcilor dupa ce ii ologea? Doar nu vroia sa le spele rusinea cu galbeni?
La o asa asezare geografica dupa cum spunea un carturar in calea tuturor rautatilor ar trebui sa incercam sa avem relatii destul de bune atat cu estul cat si cu vestul.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde echo » 21 Iul 2012, 15:19

patrascu scrie:Ne place sa ne credem miezul din gogoasa dar de 2 mii de ani ne-am invecinat cu state puternice si de cele mai multe ori ne-a mers bine cand am fost diplomati. Inainte de a te lua la tranta cu unul nu il masori sa vezi ai sanse nu ai si daca nu o lasi mai moale? De ce oare chiar si Stefan cel Mare le platea tribut turcilor dupa ce ii ologea? Doar nu vroia sa le spele rusinea cu galbeni?
La o asa asezare geografica dupa cum spunea un carturar in calea tuturor rautatilor ar trebui sa incercam sa avem relatii destul de bune atat cu estul cat si cu vestul.

cu tot respectul din partea mea, nu pot fi deacord in totalitate cu acesta gandire... denota clar dictonul "capul ce se pleaca....", exact ceea ce ne-a frant coloana vertebrala ca popor...
ca si paranteza: chiar daca Fane le dadea bani turcilor (din motive geopolitive, strategige, etc), o facea dupa ce ii cotonogea, iar asta era un atu la masa tratativelor....

DA sunt pentru un presedinte cu coaie (ca sa ma exprim mioritic) care sa imi reprezinte interesele in fata oricui pe plan extern, reprezentare imbinata cu o politica abila. Numai asa vad eu o reusita in politica externa, altminteri politica "abila" fara o pozitie clara se numeste doar gudurare pe langa stapan, nicidecum "relatii bune".
La tratative nimeni nu te ia in considerare daca de la inceput ii pupi mana, ci altfel este cand il privesti drept in ochi, stapan pe tine... Pt mine, respectul acordat lui Base a crescut la cote maxime atunci cand, politic, i-a dat-o prin prin gingii nesimtitului ala de rus.. (am explicat episodul mai devreme), ceea ce trebuia sa faca un presedinte care ma reprezinta, in fata unei asemenea provocari nesimtite, nicidecum sa bage coada intre picioare si sa zambeasca tamp !!!
Exemplu unei asemenea atitudini constante - Polonia, popor destul de mandru, cu o clasa politica ce a stiut sa negocieze mandru interesul poporului reprezentat si chiar sa impuna conditii la masa tratativelor cu EU.

Daca acum se trateaza cam pe unde va fi bariera intre EU si RUS, ori noi noi cadem cam pe razor, atunci stiind cum a fost cu taica rusia, prefer sa fiu cu EU, indiferent ce ma costa asta si sa nu pun botul la prima galeata cu gaz oferita de rusia in schimbul obedientei... Altfel ajungem (iarasi) sa fim priviti drept curva politica a europei... (si tratati ca atare)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde paul » 21 Iul 2012, 15:35

echo scrie:
Pt mine, respectul acordat lui Base a crescut la cote maxime

Daaaa ... de aia se inghesuiau cancelariile europene cu invitatiile si din cauza de agenda incarcata el (cel cu coaie -mioritic vorbind) declina invitatiile ... :o :o :o
De aia ii intorceau spatele la nu stiu ce sesiune si se vedea clar ca era ... in plus ... :o
De aia i-a strans mana Sarkozi (popular european)... :o
Decat asa coaie mai bine ... eunuc !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Cristian IONITA » 21 Iul 2012, 15:35

patrascu scrie:Cu tot respectul C I dar primul filmulet intra la ASA NU cred eu. Politica mondiala nu o poate face Basescu(in cazul de fata imi place replica lui) de fapt nu el ci nici un presedinte al Romaniei. Ca si relatiile interumane sunt si cele intre state. Nu poti sa aspiri ca ai un rol primordial in politica europeana si nu poti vorbi chiar rusilor taios. Multa vreme o sa spuna ca suntem la adapostul NATO si ca bine a facut. Dupa incetarea razboiului rece cati oameni politici din Europa de vest au vb in naas Rusiei? Cam toata partea vestica a continentului sta cu ochii pe robinetul de gaze mai ales in sezonul rece si nu cred ca si-ar pune nimeni la bataie confortul economic pentru a lua partea Romaniei(priviti cazul Uckraina) char si daca ar fi dreptatea de partea noastra.
Ne place sa ne credem miezul din gogoasa dar de 2 mii de ani ne-am invecinat cu state puternice si de cele mai multe ori ne-a mers bine cand am fost diplomati. Inainte de a te lua la tranta cu unul nu il masori sa vezi ai sanse nu ai si daca nu o lasi mai moale? De ce oare chiar si Stefan cel Mare le platea tribut turcilor dupa ce ii ologea? Doar nu vroia sa le spele rusinea cu galbeni?

eu nu consider replica lui Base nici provocare si nici luare la tranta ... ci pur si simplu un raspuns foarte diplomat la o mojicie, un semn clar si fara subantelesuri ca au trecut vremurile cand permiteam sa ne lasam calcati in picioare fara proteste.

Niciodata .... dar niciodata in istoria Romaniei (chiar si cea cosmetizata in fel si chip si prezentata in manuale) noi nu am avut decat de suferit datoria rusilor .... fie ei condusi de tari sau de bolsevici (oricum cu "tatuc"). Ca nu e doar vina lor (a rusilor) ci in principal a cozilor de topor de la noi si asta e adevarat .... dar rusi nu pot fi absolviti de responsabilitate in privinta influentei lor asupra altor popoare care au avut (si inca au) ghinionul sa se invecineze cu ei.
Cristian IONITA

Mesajde echo » 21 Iul 2012, 15:46

Un articol interesant, de d-nul Stefan Vlaston, articol ce l-am gasit urmand cateva link-uri puse de d-nul puiu mai inainte.
Articolul se intituleaza "Acuzele nefondate aduse Presedintelui Traian Basescu"
In original in gasiti aici http://www.contributors.ro/fara-categor ... n-basescu/ dar il redau mai jos pentru informare rapida.

Acum, cat de fondate sa nefondate sunt acuzele, judecati dvs... totusi va rog sa urmati si link-ul pentru a citi comentariile aduse acestui articol, precum si argumentele aduse de autor, comentarii care spun multe despre nivelul de procesare al informatiei de catre populatie si din pacate acest nivel nu se indreapta deloc catre nuante roze

DECI - Acuze aduse Presedintelui, acuze ce au stat la baza deciziei de demitere:

1. Starea de sărăcie a unei importante părți a populației
Președintele nu are prerogative în determinarea politicii economice. Poate întoarce, o singură dată, legi emise de Parlament si poate sesiza Curtea Constituțională. Consultările cu diferite instituții ale statului nu înseamnă că decizia îi aparține. Și alte țări, Grecia, Spania, Italia, Irlanda, Portugalia, se află în criză profundă, fără președintele Băsescu. Economia cu piețe globalizate nu ascultă de președinți. Daca președinții ar avea capacitatea să apere popoare de saracie, n-ar mai exista popoare sarace.

2. Tăierea unor venituri în mai 2010
S-a produs ca parte a înțelegerilor cu FMI-Banca Mondială-Uniunea Europeană, de la care am primit împrumuturi ieftine, ce ne-au permis ieșirea din riscul încetării totale a plăților statului. România nu putea să susțină un nivel de trai mediu, cel puțin, în absența unei producții importante de bunuri și servicii vandabile și cu valoare adăugată mare. Chiar și Germania a majorat salariile cu 21% în 12 ani, iar România cu 80% în trei ani, în guvernarea Tăriceanu. Fără bază economică reală. De unde bani să fie plătite, odată cu venirea crizei economice mondiale? Iar faptul ca le-a anuntat Traian Basescu si nu altcineva tine de greutatea functiei sale in stat.

3. Traian Băsescu s-a substituit guvernului
Nu putea s-o facă, nu-i permitea Constituția. S-a consultat cu Guvernul Boc, iar în problema creșterii TVA la 24%, crucială pentru dezvoltarea econmiei, guvernul Boc n-a ascultat propunerea președintelui.

4. Nu a găsit soluții la principalele probleme ale țării
Președintele singur nu poate face mare lucru, că nu este dictator. A reușit, în parteneriat cu Guvernul, să elibereze instituții importante, inclusiv din justiție, să funcționeze fără amestec politic. Așa a fost posibilă condamnarea lui Adrian Nastase. A inițiat comisii prezidențiale, cum a fost în educație comisia condusă de Mircea Miclea, care au propus soluții de modernizare a unor importante domenii. Nu președintele a trecut legi prin asumare, ci guvernul și majoritatea parlamentară, lucru de salutat pentru multe domenii sociale și economice. Economia, cu piețe globalizate, nu se supune nici președintelui nici guvernelor, situație evidentă în foarte multe țări democratice. A adus țării un prestigiu binemeritat în Uniunea Europeană.

5. Nu a stopat corupția din PDL
Ce arme avea președintele pentru asta, altele decât cele câteva întâlniri cu activul acestui partid? De ce l-ar fi ascultat? În schimb, DNA, parchetele și tribunalele, eliberate de control politic, au „mușcat” adânc din elita PDL, obligând-o să suporte consecințele propriului comportament. Dovadă că „eliberarea” a avut efect.

6. Păcatele lui Traian Băsescu
Ca orice om, înjurat și criticat mai mult decât orice alt român, Traian Băsescu a avut și răbufniri nefericite. Pe care le-a recunoscut și pentru care și-a cerut scuze. Nu există om care supus unui stres extrem să nu aibă și astfel de reacții.
În schimb, contribuția sa la eliberarea justiției de sub controlul politic, prestația României în Uniunea Europeană, înțelegera riscurilor care planează permanent asupra României și măsurile de prevenire a acestora, cinstea și corectitudinea, au compensat de mii de ori scăpările și ieșirile necontrolate.

7. Traian Basescu n-a fost un negociator eficient.
Cu hotii nu se poate negocia. Ei stiu doar sa fure, cum au si facut 20 de ani, spoliind bruma de active ramasa de la comunisti. Cinstea nu poate fi negociata
Nu există alternativă la Traian Băsescu, in momentul de fata. Actualul regim, Ponta-Antonescu, îndreaptă România spre scoaterea din Uniunea Europeană, cu perspectiva de a ajunge rapid în situația Greciei.
Actuala guvernare, Ponta Antonescu, este destinată apărării penalilor și plagiatorilor din parlament și din propriile partide.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde patrascu » 21 Iul 2012, 17:32

Cristian IONITA scrie:
eu nu consider replica lui Base nici provocare si nici luare la tranta ... ci pur si simplu un raspuns foarte diplomat la o mojicie, un semn clar si fara subantelesuri ca au trecut vremurile cand permiteam sa ne lasam calcati in picioare fara proteste.

Niciodata .... dar niciodata in istoria Romaniei (chiar si cea cosmetizata in fel si chip si prezentata in manuale) noi nu am avut decat de suferit datoria rusilor .... fie ei condusi de tari sau de bolsevici (oricum cu "tatuc"). Ca nu e doar vina lor (a rusilor) ci in principal a cozilor de topor de la noi si asta e adevarat .... dar rusi nu pot fi absolviti de responsabilitate in privinta influentei lor asupra altor popoare care au avut (si inca au) ghinionul sa se invecineze cu ei.

Eu cred in continuare ca un raspuns de genul cetatenii RM care au rude in spatiul romanesc si o dovedesc primesc cetatenie sau- reparam drame ale familiilor despartite de o linie de granita etc. Cred ca ar fi avut impact psihologic mai intens fata de a acuza ironic Rusia ca are experienta alipirii de state sau parti de state vecine.
Statele mari au intelegeri iar statele mici sunt marfa de schimb. Oricat ar fi protestat clasa politica romaneasca de dupa al doilea razboi mondial eram calcati in picioare de dusmanul bolsevic si de ce? Intelegerea de la Yalta era facuta iar Romania era data la schimb pe Grecia cu 90% influenta sovietica si 10 % occidentala doar de forma. Ce puteau sa faca oamenii politici de atunci cui sa se adreseze vesticilor cand ei ii vandusera? Puteam sa fim condusi de Papa si tot asta ne era soarta.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 21 Iul 2012, 18:24

Patrascu, exista si familii de Basarabeni care stiu ca au rude in Romania. Atat! Dar nu stiu absolut nimic despre ei, nici daca mai traiesc, nici pe unde or fi. Cum dovedesc acestia ca au rude? Adica, daca au rude pot veni?
Nu e aceasta o discriminare? Daca noi ii consideram pe Basarabeni, Romani, atunci sunt fratii nostrii de sange (poate suna pompos) si ii tratam ca atare. Asra e o abordare simplista de fapt. Toata treaba are conotatii mai profunde si e un semnal al dorintei -nerecunoscute pe fata- ca ne dorim revenirea Basarabiei in tara mama, eventual chiar si sub umbrela UE.
Numa ca astora le pare rau acum ca ne-au primit si pe noi, d`apoi sa mai vina si Basarabenii.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde patrascu » 21 Iul 2012, 18:51

Mircea cetatenia romana se da daca poti dovedi ca ai legaturi inclusiv rude care au decedat cat de enigmatic ti se pare daca vrei chiar si de la Chisinau poti afla doar cercetand o arhiva cam de unde te tragi. Pacat e urmatorul fapt: Buletinul si cetatenia romana nu se cer pentru un sentiment patriotic sau ca suntem frati. A avea buletin romanesc este== cu a avea cale deschisa in UE. Despre discriminare am fost de cateva ori in RM sora noastra mai mica si betiva pe care au violat-o rusii si sincer nu am vazut oameni sa planga sau sa imi spuna ca vb limba romana ei vorbesc limba moldoveneasca si o sa intalnesti pe strada pe unii care vorbesc doar rusa. Este drept nu am vazut si provincia unde s-ar pastra mai amplificat sentimentul romanesc si ar fi oameni cu mult mai romani decat noi.
patrascu

Mesajde Mircea_63 » 22 Iul 2012, 11:14

echo scrie:Un articol interesant, de d-nul Stefan Vlaston, articol ce l-am gasit urmand cateva link-uri puse de d-nul puiu mai inainte.
Articolul se intituleaza "Acuzele nefondate aduse Presedintelui Traian Basescu"
In original in gasiti aici http://www.contributors.ro/fara-categor ... n-basescu/ dar il redau mai jos pentru informare rapida.

echo, foarte concludent articol si regret ca s-a trecut asa usor peste el. Ne pierdem in lucruri marunte si trecem usor peste lucrurile esentiale. Vad ca tu surprinzi cu mare talent esentele!
Din pacate deciziile oamenilor sunt in mica masura dependente de ratiune si in mare masura dependente de chichite psiho-afective, incat deseori devin de-a dreptul irationale.

Daca pui pe toate gardurile o demonstratie indubitabila cum ca nu se sustine suspendarea lui Base, tot se vor gasi unii sa afirme contrariul. Valabil si invers! Chiar daca s-ar demonstra fara tagada ca Base trebuie schimbat, tot vor exista sustinatori.

Oamenii politici au si consilieri, specializati in sociologie si psihologia maselor. Cu toate acestea, la niciunul nu primeaza discursul logic ci discursul afectiv sau manipulatoriu. Stiu ei ce stiu!
O parte din ascultatori filtreaza si incearca sa discearna informatia care sa-i duca la o decizie corecta, dar mare parte a demosului judeca mult mai simplu.
Acel; "Imi place Ponta..." al lui Voronin e epocal. Ce argumente? Imi place si gata!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 22 Iul 2012, 11:14

.
Mircea_63

Mesajde namzeb » 22 Iul 2012, 15:51

Se pare ca sint unii tovarasi pe forum care daca nu le convine opinia cuiva ii sterg mesajele .Rog moderatorii sa ia masuri.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde alt stupar » 22 Iul 2012, 16:14

detaliaza !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE