Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: cine ma ajuta cu un stup?

Mesajde Mircea_63 » 21 Iul 2012, 18:00

Dragos2006 scrie:
Mircea_63 scrie:Scrie frumos pe pagini personale cati stupi am! Dar pot sa te intreb ce-ti veni sa ma intrebi??

poate ma insel dar de acolo inteleg ca ai cativa stupi parca pana in 10 . Daca este asa cum iti permiti sa dai sfaturi despre stupini care au 30 familii de albine ?

Domnu Dragos2006, eu astept cu rabdare un raspuns. Solicit inca o data, public, sa-mi arati care a fost "sfatul" gresit, sau eventual astept scuzele dumitale pentru ceea ce consider hartuire.
In 3 postari la rand ma intrebi insistent cati stupi am de imi permit sa dau sfaturi. Daca ai onoare si bun simt, imi arati care sfat a fost gresit si imi asum vina, daca nu am gresit cu nimic, astept scuze. In lipsa unui raspuns decent, ramane valabila treaba cu onoarea!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Dragos2006 » 21 Iul 2012, 18:50

Eu ti-as da raspunsul cuvenit dar sunt si domnisoare care mai citesc pe aici , nu as vrea sa li se zburleasca parul din nas !
Totusi daca imi spui cati stupi ai iti voi da si raspunsul mult asteptat .
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 21 Iul 2012, 19:19

Dragos2006 scrie:Eu ti-as da raspunsul cuvenit dar sunt si domnisoare care mai citesc pe aici , nu as vrea sa li se zburleasca parul din nas! .

ADICA?

Dupa cum scrie clar si pe "Cine sunt eu", am 1 familie albine si 4 roi! Puteai sa citesti daca te preocupa intratat persoana mea.
Acum vrei sa te tii de cuvant si sa ma lamuresti ce e cu hartuirea asta? Care este sfatul gresit pe care l-am dat?
Sau poate totusi iti calci pe orgoliu, te comporti ca un gentleman si iti ceri scuze!
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 21 Iul 2012, 19:44

Mircea_63 scrie:Luky...facem targul, la primavara chiar am nevoie de niste matci.

Dragos2006, prietene, daca te interesa cu adevarat citeai si aflai. Am o familie de albine si 4 roi. Totusi, de ce e asa important pentru tine?

Trebuie sa repet? Reciteste ce i-am scris aluia! la pregatirea ta m-ar mira sa nu intelegi. Pur si simplu incepi sa ma hartuiesti si sa ma iriti. Daca ai ceva cu mine spune-o, iar daca nu ai nimic, fa bine si incheie subiectul.
Politicos ar fi chiar sa iti ceri scuze, dar as cere prea mult!

Dupa cum vezi. la intrebarea asta pe care o tot repeti, ti-am mai raspuns odata, dar tu intrebi mereu, ca o moara stricata "Cati stupi ai?". E clar cat citesti si cat te intereseaza de fapt cati stupi am eu. Lasa-ti frustrarile deoparte si spune ce te doare de fapt!

Despre onoare, nu mai am nici o pretentie, intre timp am citit si m-am lamurit cine esti! Asta in afara numarului de stupi, ci ca om.
S-auzim de bine, desi n-as crede!
Mircea_63

Mesajde LUCIAN AVRAM » 21 Iul 2012, 20:19

paul scrie:
LUCIAN AVRAM scrie:Finule ce mai faci omule ?
Esti viu ?
Cum stai cu caldura ? :)

Nasule ... sa traiesti ! Dupa cum se observa inca mai misc ... Da' apropos esti cam pretios in ultima perioada .
Caldura ... deocamdata este suportabil (31-32C max.)

Cata bere duci la zi ? ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde paul » 21 Iul 2012, 20:33

LUCIAN AVRAM scrie:Cata bere duci la zi ? ;)

Bere nu beau pt. ca ma baloneaza si ... nu da bine la imagine ! :lol: Beau ceai si apa plata cu lamaie ... Cam doi litri la zi ,cred . Da' de ce ma-ntrebi ? Aveai vreo cateva baxuri puse la rece si voiai sa ma inviti ? :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dragos2006 » 21 Iul 2012, 22:30

Mircea voi veni si cu raspunsul mult asteptat dar acum ma relaxez . Sa=mi aduci aminte peste 48 de ore daca nu vin cu raspunsul pana atunci.
Dragos2006

Mesajde ves.lucian.zabrani » 21 Iul 2012, 23:48

Stupar3l !!! te salut prietene !!! am vrut sa nu postez aici dar pana la urma nu m-am abtinut !!!
anul asta in primavara am avut 26 de stupi in mai putin de 2 ani !!!
si acum recunosc si adevar spun ca inca sunt incepator !!!
din cauza problemelor financiare si a faptului ca nu mi-au iesit treburile asa cum mi-am dorit ( am ratat masura 141 ) le-am vandut pe toate , cu durere in suflet , in speranta ca dupa o vreme in care sa-mi revin financiar sa ma apuc din nou de albine !!!
Dumnezeu i-a dat gand bun lui FLORINELU care m-a sunat fara sa-l cunosc !!! m-a chemat la el sa-mi dea cadou un roi !!!
l-am refuzat cu scuzele de rigoare pentru ca nu mai aveam nici o lada pentru acel roi !!!
prietenul meu FLORINELU mi-a spus ca imi da si o lada cu tot cu cat numai sa ma duc la el acasa dupa roi !!!
adevarul este ca eu de fapt mai aveam 6 nuclee de imperechere care pot fi transformate in roinite pe 6 rame Dadant , dar un roi se dezvolta si trebuie sa-l muti intr-o lada mare pana la urma !!!
am reusit cu ajutorul Domnului sa mai cumpar niste roi si acum am 9 !!! mai astept unul ce mi s-a promis cand am vandut albinele !!!
am imprumutat niste lazi vechi de la un prieten si am reusit pana la urma sa-mi cumpar 10 lazi noi !!!
am mai primit 2 lazi de la Ovidiu 78 , Dadant pe 10 rame si unul pe 12 rame , el nemaiavand nevoie de ele pentru ca a trecut pe multietajat !!!
SUNT SIGUR ca si eu voi repeta gestul lui FLORINELU peste o vreme !!!
asa mi se pare normal !!!
care va sa zica , stupar3l , am avut fericirea sa beneficiez de ceea ce tu iti doresti si ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta si lui FLORINELU imediat dupa aceea !!!
atata doar ca tu ai cerut , ma rog , ai rugat pe cineva sa-ti daruiasca un stup !!!
eu am primit de la cineva pe care nici macar nu l-am cunoscut pana atunci cand l-am vizitat prima data !!!
si m-am bucurat FOARTE !!!
doar ne stiam de pe forum si atat !!!
te salut si daca doresti " ne mai scriem " !!! :D :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde catalin.profiri » 24 Iul 2012, 01:39

Lucian,
Sa ne fie cu iertare, dar dragostea ta pentru albine s-a vazut timp de 1 an cel putin. Numai eu stiu la inceput cat ma ofticam ca poluai toate topicurile de pe forum cu mesaje... iubesti albina, nu ai urmarit $$$, si asta s-a vazut.
In cazu lui stuparel... merg pe mana lu nenea pupe...
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde stupar3l » 25 Iul 2012, 16:47

Bravo Lucian... sper sa ne auzim si sa invatam din experienta altora...
stupar3l

Mesajde stupar3l » 25 Iul 2012, 17:29

Ioan Guist scrie:
stupar3l scrie:Nu e nici o legatura intre mine si dragos... apreciez la dragos ca vrea sa afle un cv de la mine si o sa-l ofer...

!

Legat de ceea ce spunea Ioan Guist: sa stii prietene drag ca nu sunt pupincurist ca sa arunc vorbe dulci ca sa fac pe cineva sa isi faca mila de mine

al vostru stupar3l

Unde am afirmat eu cele de mai sus?
Ficior, eu zic frumos sa-ti vezi de treaba ta.aia pentru care esti platit.Pana... mai esti platit.
Daca vrei sa incepi apicultura , nu ai decat.Succes!Da incepe pe banii si munca ta.Personal nu cred ca esti in stare.Nu incerca insa sa dai vina pe altii la nereusitele tale.
Vezi ca foarte curand o sa te vizitez si o le mai detaliem nitel.Ca se pare ca ai sarit calul la locul de munca.
Mai vrei ma cate un borcan de miere de la fiecare apicultor cu care ai contact?

As vrea sa vada toti prietenii mei ce atac la persoana face prietenul nostru Guist... se pare ca doreste sa ma vada in somaj pentru faptul ca vin pe un forum unde am dreptul la exprimare si culmea observ ca vrea sa tac ca sa nu se simta careva dintre stupari jignit... eu vin pe forum ca sa discut si sa obtin fie informatii fie sa ofer informatii fie sa imi fac prieteni...

|Se p[are ca prietenul meu Guist se simte atacat si observ ca imi pune in carca niste lucruri de care nu vad sa fi scris asa ceva... si rog ca sa urmariti si voi dragii mei stupari ca sa observati duritatea cuvintelor lui....
stupar3l

Mesajde Dragos2006 » 25 Iul 2012, 17:57

nea stupar , Guist a fost elegant cu tine ! vii aici te dai mare consultant in domeniu apicol si cand colo tu lipsa stupi .... bine ca nu te-a luat si de urechi ? :lol: La ce forme asociative zici ca oferi consultanta ?
Dragos2006

Mesajde Cristian IONITA » 25 Iul 2012, 18:33

:D

vorbesti de parca ar fi singurul nesimtit de pe aici

tu ai uitat ca te-ai jurat ca nu mai intri niciodata pe acest forum .... si uite acum ... cum faci pe jandarmul pe aici
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jenica67 » 25 Iul 2012, 21:01

Acum fara bascalie, prea mare. Caut si eu cel putin 100 de stupari, cu inima mare sa imi ofere cate 1 stup de caciula, sa nu ma mai chinui eu sa inmultesc si sa cumpar (acum daca vreti sa imi dati mai multi, cu atat mai bine). Na cum ii, ce ziceti, merge ? Nu ca nu am bani, dar merita sa ii stric ? Mai bine fac concediu in Grecia in urmatorii 10-20 de ani, decat sa ii stric banii, aiurea. Si inca ceva, vedeti si ceva inventar apicol, ca cu atatia stupi, nu mai pot lucra cu centrifuga mea tangentiala pe 3 rame D. Ar fi bine, o masina de descapacit automata si o centrifuga tangentiala pe macar vre-o 64 de rame. Era sa uit, stupii ii vreau cu tot cu lada si doua magazi cu rame crescute, ca nu am de unde sa scot 2000 de faguri de magazie. Apropo daca aveti si vre-o remorca, nu cred ca mi-ar strica, sa am si e cu ce, sa ii transport. Nu mai zic de vre-un microbuz, ca nu vreau sa par nesimtit, cu pretentiile mele. Pot sa va ofer la toti, care ma ajutati un DVD, cu multa documentatie apicola si din alte domenii care probabil nu va intereseaza acum, dar poate mai tarziu..., poti sa stii. In cea ce priveste consiliera, sfaturi si alte pareri, va pot oferi oricat si oricand, cum zicea rabinul, pacat ca ti-au murit gastele, ca eu sfaturi mai aveam. Astept ofertele voastre, puteti sa imi oferiti, si daca sunti incepatori, ori aveti un singur stup, de care doriti sa scapati. Cei care va oferiti, dati-mi un mesaj in privat, sa va trimit adresa, unde doresc sa mi trimiteti. Apropo, nu vreau sa considerati ca vreau pomana, duar sa mi imprumuta-ti si eu o sa vi returnez, cu un roi, dupa 10 ani, sau in viata de apoi. Cu mult respect pentru toti colegii de forum. Dumneata domnul Guist, apropo la cati stupi ai, poti sa imi trimiti singur 100 de stupi, ca te-ai chinuit sa ti imultesti demult si intre timp te-ai odihnit. Domnul Balas Bebe, nu ma supar, daca trimiti din roii aia pe mini plus, care i-ai iernat iarna trecuta, ca sper ca pana acum, s-au mai dezvoltat suficient. Era sa uit, daca nu au mancare suficienta, sper ca o sa trimiteti si ceva miere, sau cel putin vreo 10 kg zahar, ca nu o sa ma chinui eu, sa va trec stupii peste iarna. Domnul Cristian Ionita Aro ala daca mai merge si nu mai ai nevoie de remorca, nu m-asi supara chiar daca asi veni pana pe la Bacau, scuze Buzau sa le iau, desi este cam scumpa motorina acum.
PS. Aceasta postare nu este un pamflet si daca careva o luati de buna nu o sa ma super, si nu ma intereseaza ce au cerut altii.
Toata stima si respectul, pentru care vor sa participe la donatie si sa fiti convinsi, ca eu nu o sa va consider prosti, ci oameni cu inima mare.
Si ultima mentiune, sa nu considerati ca vreau sa ma imbogatesc, vreu numai asa sa fac un hobi, din activitatea de a aduna supi de la ceilalti.
jenica67

Mesajde Ioan Guist » 25 Iul 2012, 22:55

stupar3l scrie:Si sa lamuresc si pe cei ce vor sa stie ce am facut ca intermediar intre stupari si asociatiile apicole, este faptul ca am pus mana pe legea P.N.A care este H.G. 245/2011, si am impartasit cu draga inima stuparilor si bucurosi de informatie unii au spus multumesc, altii s-au bucurat ca au auzit si altii nu au zis nimic pentru ca nu stiu sa zica multumesc...

Si ce zicea Dorel din Rm.Sarat (apropo imi pace zona dvs in special comuna Ziduri care e la 17 km de dvs), nu pentru asociatiile apicole dadeam informatii ci stuparilor mai mult ca sa prinda subventiile P.N.A-ului si de ce nu am primit inca nimic de la stuparii care au fost informati, pentru ca sunt zgarciti .... ups, am facut-o de oaie si acum nu o sa mai imi dea nimeni in dar un roi...

Tinta mea aici nu era sa primesc roi si stup ci sa vad feedback-ul... asa ca pana in primavara daca auziti ca mi-am facut stupina mea de 30 stupi este datorita faptului ca mi-am cumparat lada la cel mai bun pret si roiul luat cu imprumut:))

Mmm...da.Domnul Stupar3l, o aberatie atata timp cat nu are stupi si nu lucreaza ca si apicultor, in fine..., lucreaza ca si intermediar intre stupari si asociatiile apicole.Hmm. Pai , de fapt , lucreaza la un procesator ( va rog sa nu deschidem subiect ca ...procesatorul nu are vina) si "intermediaza" intre apicultor si cantarul din curte.Adica ia butoiul, cantareste si muta la magazie..Domnul "stupar 3l" executa operatia de cantarire, remarca cu stupoare ca mierea este dulce,dupa care cearta apicultorul pe motiv ca nu ar strica sa lase un borcan de miere ...si el acolo.O aberatie dupa parerea" intermediarului", ca apicultorii , niste zgarciti, nu au un borcan de miere pt nenea cu caruciorul de butoaie.Si pe deasupre nesimntitii de stupari ce au primit fluturasi cu PNA nu au venit inapoi cu ...cadoul.Pai pe ce primesti tu, dai impozit bre???
Tanar si cu acces la net, zice: Pai sa ma fac stupar.Nenea stuparul lu peste prajit , fa-te frate! Da nu pe umerii nostrii.Ia viata in piept si lupta.Nu cersi!! Ca atata timp cat ceri sa ti se dea fara sa dai nimic, este cersit.Au si Cersetorii locul lor in societate.Da...ba! Cersetorii au un handicap, au o nereusita crunta, nu au alternativa! Tu, om citav, angajat, cu salar baban, vi si ceri.Cersetorule.
Baiete, fi calm.Ia viata in piept.Lucreaza, fi harnic, fi cu minte, ai rabdare, fi cinstit, nu ravnii la altii, si vei reusii in viata.Chiar si ca apicultor.
Rumega ce am scris inainte sa dai din butoane ...aiurea.

Cand iei salarul, da-mi si mie 500 de lei .Moca.Ca ...uite te-am invatat de bine.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dragos2006 » 25 Iul 2012, 23:22

Cristian IONITA scrie::D

vorbesti de parca ar fi singurul nesimtit de pe aici

tu ai uitat ca te-ai jurat ca nu mai intri niciodata pe acest forum .... si uite acum ... cum faci pe jandarmul pe aici

prieteneste iti recomand un control psihiatric deoarece cred ca ai dezvoltat un sindrom obsesiv compulsiv.
Dragos2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR