Ioan Guist scrie:Singura sansa sa si-o ia peste bot astia cu violul "democratic" in plina zi, este sa se prezite la vot sub 50 %.Or sa fure in disperare.Se va vota cu doua maini si boborul va alerga sa vada sange.Macar stiu ca am facut ce am putut.Adica in ziua votului ...sunt liber.
Rien ne va plusPrezenţa sau absenţa noastră vot, dacă votăm DA sau NU, sau orice altceva am face nu va schimba rezultatul referendumului.
După ce USL a luat de gît constituţia, justiţia, pe Merkel, Barroso şi restul lumii, nu se va împiedica tocmai de noi.
1 - în cazul prezenţei masive la vot, USL va cîştiga şi referendumul va fi validat în mod natural, cei care se opun actualei putreri vor obţine un procent decent şi singurul lor cîştig va fi acela că vor transmite un semnal de optimism.
2 - în cazul boicotului va cîştiga tot USL, cvorumul va fi atins indiferent de numărul votanţilor dar actuala putere va fi obligată la eforturi mari pentru asta şi este aproape inevitabil să nu greşească pe undeva şi să nu lase urme.
Un procent mic, ruşinos chiar, al celor care votînd NU se opun ieşirii acestei ţări de pe traseul pe care merge lumea civilizată, se va concretiza într-o stare de lehamite şi abandon pentru mulţi dintre cei care au sperat că nu am irosit toţi aceşti de după evenimentele din "89.
În concluzie, prezenţa sau absenţa la vot nu va modifica rezultatul lui dar ar putea oferi mai multe posibilităţi de contestare a rezultatului.
Celor care sunt decişi să voteze DA, nu le spun că judecă bine sau prost însă le pot spune că nu au o viziune europeană.
Titlul acestui topic ar putea deveni mai actual ca oricînd după 29 iulie sau va fi eventual schimbat cu unul mai concret:
Romănia ruptă-n două