Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde MrBee » 23 Iul 2012, 11:33

Cum e un lucru constitutional cind ne convine si anti-constitutional cind nu ne convine :
http://www.youtube.com/watch?v=H1qlzY0haDM&feature=player_embedded
MrBee

Mesajde cristi_1993 » 23 Iul 2012, 11:39

Democratia in Romania a nascut in 1990 si a murit in 1990, din pacate. Sunt curios cand va venii revenirea.
Imi place sa joc jocuri cu animale
cristi_1993

Mesajde akmm » 23 Iul 2012, 12:17

Preluat de pe LIve Hotnews:
,,Intrebare:
1. Domnule Preşedinte,
Aţi fost legitimat prin vot la alegerile trecute şi românii v-au dat un mandat de 5 ani.
Cei care îşi doresc ca mandatul acesta să fie întrerupt înainte de termen vor merge la vot şi vor vota DA.
Toţi ceilalţi, fie că nu se prezintă fie că votează NU, e clar că nu-şi doresc demiterea Preşedintelui, ci de fapt îşi dau acordul tacit sau exprimat prin vot pentru rămânerea sa în funcţie.
Aşadar, nu credeţi că cifrele care trebuie comparate sunt ale celor care-şi doresc (votând DA) şi ale celor care nu-şi doresc (votând NU sau neprezentându-se la vot) demiterea preşedintelui?

2. De ce puneţi românii într-o astfel de situaţie, extrem de dificilă, îndemnându-i să meargă la vot şi să valideze prin prezenţa lor acest referendum organizat pentru a legitima o lovitură de stat?
Nu credeţi că tocmai boicotarea acestui simulacru de referendum, ar fi un semnal extrem de puternic, transmis întregii lumi, că românii nu acceptă călcarea în picioare a democraţiei?
trimite

r (Luni, 23 iulie 2012, 11:18)

Traian Basescu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dan Teca
1. De acord cu rationamentul tau. Singurul lucru extrem de important este legat de proportia votanti NU si cei care stau acasa, pe de o parte, si votanti DA. Eu cred ca cei cu DA vor fi mult mai putini.
2. Stiu ca atitudinea mea ii pune pe romani intr-o situatie extrem de dificila. Trebuie sa-ti spun ca obiectivul meu nu a fost acesta, ci ideea ca prin vot romanii pot arata ca democratia este instaurata generalizat in poporul roman. Asta ne-ar fi permis o mult mai rapida reabilitare ca tara in interiorul UE, pentru ca ar fi demostrat ca poporul este deasupra clasei politice. Sigur, si varianta neprezentarii este una valabila, si inteleg sensibilitatea celor care nu vor participa la vot pentru a nu legitima lovitura de stat. Daca nu as fi fost minat de gindul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare. ''
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Johny » 23 Iul 2012, 14:51

Ioan Guist scrie:NU merg la vot!
Neprezentarea la vot, poate fi un semnal.Semnal ca in tara asta hipnotizata de media exista si alta opinie.
Singura sansa sa si-o ia peste bot astia cu violul "democratic" in plina zi, este sa se prezite la vot sub 50 %.Or sa fure in disperare.Se va vota cu doua maini si boborul va alerga sa vada sange.Macar stiu ca am facut ce am putut.Adica in ziua votului ...sunt liber.
Dupa 20 de ani de furt in masa , la prima pala de justitie sar toti (absolut toti) hotii ,sa se reinstaureze "linistea".La adapostul careia se poate mulge linistit si nestingherit.Romania merita ce-si alege.De la revolutie acum este prima oara cand nu suntem inaintea tuturor la declin si colaps financiar.Aproape ca "ne iesim din mana".Este prima oara cand vedem dosare finalizate.Dosare mari si din toata clasa politica sau atministrativa.Am scos capul in lume.Suntem pe crestere sau pe 0 in plina criza.
De ce nu iasa nimeni in strada sa se ia seama de referendumul cu 300 de parlamentari? De ce este rupta scrisoarea (ponta in fata tv) in care base, prezenta obtiunea de a se trece la 300 + modificarea constitutiei ca apoi sa-si dea demisia?Pentru ca media nu a avut calus in gura.Si asta este pentru prima oara de la revolutie.
Noi romanii suntem obisnuiti sa varsam oala plina cu lapte.O sa ne fie dor de inca o sansa.

Nu merg la vot.

Frate Ioane, de ce nu a facut Base parlamentul de 300 cand a a vut toate pe mana lui? De ce o scoate numai cand este inghesuit? Nu este el democratia intruchipata, ce se petrece acum este in stil ITALIAN, adica in stil mafiot, se schimba il capo di tuti capii!!!!!!!!!! ;) :)
Johny

Mesajde Cristian IONITA » 23 Iul 2012, 14:57

pai .... ar fi ceva de genu':

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde gabi bee » 23 Iul 2012, 16:29

Cristian IONITA scrie:
gabi bee scrie: ... NU ! staful lui Basescu sigur analizeaza la sange ambele variante si ne vor comunica , care varianta are sanse mai mari de izbanda ! ca daca nu vom actiona toti la fel , ori sa votam toti ori sa nu ne prezentam toti , atunci vor castiga infractorii ! zilele astea cred ca se va decide cum e mai bine si parerea mea e ca trebuie sa mergem toti pe linia stabilita ca sa avem sanse ! .....

Gabi .... prieteneste iti spun .... incearca sa gandesti TU .... dupa MINTE TA .... si nu mai astepta (si mai ales nu mai accepta) linii trasate de altii .... fie ei si staff-ul lui Basescu

Cristi , dar dupa MINTEA TA , daca se ajunge la concluzia ca numai urmand indemnul lui Basescu sau stafului sau , de a merge sau nu la vot , putem da cu flit loviturii de stat , nu ar fi bine sa procedam asa ? orice solutie legala ,de a le da peste nas infractorilor , indiferent de la cine vine este bine a fi urmata ! si daca e sa o luam logic , noi ar trebui sa mergem la vot pt a vota daca suntem de acord ca Basescu a incalcat grav constitutia , nicidecum pt rezultatele guvernarilor din cei 8 ani , timp in care PDL-ul a condus singur doar 2 ani iar 6 ani au fost impreuna cu PSD, PNL UDMR !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Dragos2006 » 23 Iul 2012, 17:58

Dupa ultimile miscari de trupe Voi nu v-ati prins ca duminica seara la ora 11 Base NU mai trebuie sa fie presedintele Romaniei , putem sa ne dam noi cat vrem cu curul de pamant deoarece mafia uselista are totul aranjat sa iasa referendumul cum vor ei. Eu unul nu merg la referendum deoarece nu vreu ca si eu sa legitimez o hotie.
Pentru mafia uselista nici nu conteaza cum votezi , ei vor sa dea legitimitate hotiei produse prin acest referendum , vezi Doamne poporul este de acord cu marlaniile lor. Sa o spunem pe aia drepta : clica instalata la putere ne-a izolat de occident , occident care acum a luat mana de pe Romania.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde liviu1965 » 23 Iul 2012, 18:39

Daca punem deoparte faptul ca absenta noastra la vot influenteaza o anumita parte de ce mergem la vot?
Eu nu am creierul lui Liiceanu ca sa-mi exprim ceea ce gandesc, in cateva cuvinte.
Am urmarit aseara pe Realitatea TV , si ptr.cei ce nu au urmarit poate reusiti sa o vedeti pe undeva.

Astazi nu avem decat cele doua haite de ...politicieni care sunt disperati ca ...exista posibilitatea sa nu fie ei cei care " sug sangele natiunii" ....

Noi suntem spectatorii care platim biletele de intrare
Dar daca nu mai platim aceste bilete?
liviu1965

Mesajde paul » 23 Iul 2012, 19:16

Eu sunt foarte curios de un lucru ... Daca se valida referendumul cu 50%+1 din cei care participa la vot ,oare tot aceasta atitudine de no combat ati fi avut domnilor probasisti care acum ,vezi doamne , nu vreti sa girati cu prezenta voastra la vot nemernicia uslasilor ? Eu cred ca nu ... Eu cred ca jucati pe o carte necastigatoare in sensul unei sperante (desarte) ca nu se vor prezenta la vot 50%+1 din totalul electorilor inscrisi pe listele permanente. O atitudine absolut corecta care denota responsabilitate civica este prezenta la vot . Am sa merg la vot ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dragos2006 » 23 Iul 2012, 21:42

Nici Dumnezeu nu tine cu useleii :D avem cea mai secetoasa vara din ultimii 50 de ani.
Cursul leului se prabuseste tot mai mult asa ca voi useleilor aflati ca in fiecare si veniturile voastre scad vazand cu ochii , de rate la banca nu mai pomenesc . Dar ce conteaza ca noi traim mai rau de la zi la , in fruntea noastra sunt ponta si crin !!!! :lol:
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde pst_claudiu » 23 Iul 2012, 22:09

Dragos2006 scrie: Cursul leului se prabuseste tot mai mult asa ca voi useleilor aflati ca in fiecare si veniturile voastre scad vazand cu ochii , de rate la banca nu mai pomenesc . :lol:

Cine da miere la export nu se poate plange de faptul ca, cursul euro scade.
Sa dau un exemplu: 1kg de miere 2 euro;
1000 de kg de miere * 2euro=2000 de euro* 4.4lei/euro=8800lei.
1000 de kg de miere* 2euro=2000 de euro* 4.7lei/euro=9400lei.
Diferenta: 600 lei IN PLUS.

vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai."
pst_claudiu

Mesajde Ioan Guist » 23 Iul 2012, 22:21

Dragos2006 scrie:Nici Dumnezeu nu tine cu useleii :D avem cea mai secetoasa vara din ultimii 50 de ani. :lol:

Ai dreptate dar numai pe un ...papuc.

Cu usl in frunte po'a sa ploua oricat.Va fi parjol.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde teinegru64 » 23 Iul 2012, 22:37

Sa nu uiți Darie !
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde modigliani » 23 Iul 2012, 23:07

akmm scrie:" Democratia a murit !"

..... In Romania nici nu s-a nascut vreodata ....... :shock: :shock: :shock:
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 23 Iul 2012, 23:31

paul scrie: O atitudine absolut corecta care denota responsabilitate civica ...

E plin pămîntul cu oasele eroilor în care politicienii dintotdeauna au trezit responsabilitatea civică.
Cu astea ce faci :?: :?: :?:

Statul de drept
Statul de drept se caracterizeaza prin forta dreptului, iar nu prin dreptul fortei, ca in statul politienesc. Domnia oamenilor e inlocuita astfel cu domnia legii.

Separatia puterilor in stat
Statul, prin autoritatile sale, este cel care emite, aplica si ocroteste regulile de drept, prin urmare are de indeplinit trei functii fundamentale: cea legislativa cea executiva si cea judecatoreasca
Structural vorbind, fiecarei functii ii corespunde cate o putere .

În ceea ce priveşte regimul politic pe care îl consacra actuala Constituţie, acesta este semiprezidenţial parlamentarizat atenuat, în sensul ca atribuţiile ce îi incumbă preşedintelui într-un regim semiprezidenţial tipic sunt transferate către Parlament în calitatea lui de organ suprem reprezentativ al populaţiei.

Conform prevederilor constituţionale, atributele statului sunt realizate de cele trei puteri ale sale astfel:

a) puterea legislativă, înfăptuită de către Parlament cu cele două camere: Senatul şi Camera Deputaţilor;

b) puterea executivă, exercitată de Preşedinte, Guvern, ministere, organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi organele administraţiei publice locale;

c) puterea judecătorească, realizată de către instanţele judecătoreşti: judecătorii, tribunale, curţi de apel, Curtea Supremă de Justiţie.

http://www.juridice.ro/94303/justitia-c ... drept.html
http://ebooks.unibuc.ro/StiinteADM/secretariat/14.htm
"Asadar, scopul separarii este moderarea puterii.
Ca urmare, separatia puterilor in stat nu semnifica decat interdictia cumulului celor trei functii fundamentale."
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde iosca » 24 Iul 2012, 00:07

Ioan Guist scrie:
Dragos2006 scrie:Nici Dumnezeu nu tine cu useleii :D avem cea mai secetoasa vara din ultimii 50 de ani. :lol:

Ai dreptate dar numai pe un ...papuc.

Cu usl in frunte po'a sa ploua oricat.Va fi parjol.

Nici nu s-au instalat bine la conducerea tarii; lasati-i sa vedem ce fac, pt ca pe astia i-am vazut ! Sau ati uitat asa repede ?

Cat despre Basescu si haita lui, acum a venit timpul sa culeaga propriile-i roade. Voi merge la vat ca de fiecare data si voi vota "Da" cu toata convingerea. Si retineti ca nu fac politica in nici un fel ci asa-mi dicteaza inima si sunt convins ca nu gresesc.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE