Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Dragos2006 » 24 Iul 2012, 00:26

pst_claudiu scrie:
Cine da miere la export nu se poate plange de faptul ca, cursul euro scade.
Sa dau un exemplu: 1kg de miere 2 euro;
1000 de kg de miere * 2euro=2000 de euro* 4.4lei/euro=8800lei.
1000 de kg de miere* 2euro=2000 de euro* 4.7lei/euro=9400lei.
Diferenta: 600 lei IN PLUS.

vorba aia: "Daca taceai, filosof ramaneai."

Mai economistu lui peste in general diferenta de curs ramane in mare parte in buzunar la procesator iar tu smecherul smecherilor platesti mai mult pe carburant , hrana pt. albine , electricitate , mancare pt. stomacul tau , factura la telefoane , etc. Astfel incat cand vei trage linie sigur pierderea va fi in buzunatul tau. :idea:

Si sa te mai luminez putin , neamtul este cel mai mare cumparator de miere romaneasca , daca de maine nu mai cumpara miere romaneasca , ce faci cu diferenta de curs , unde ti-o bagi ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde akmm » 24 Iul 2012, 07:28

paul scrie:.. Eu cred ca jucati pe o carte necastigatoare in sensul unei sperante (desarte) ca nu se vor prezenta la vot 50%+1 din totalul electorilor inscrisi ..... Am sa merg la vot ...

Cred ca va aflati intr-o eroare.Nu adeptii Presedintelui Basescu au cerut referendum.Ca atare nici nu au motiv sa mearga la vot sa mai spuna o data ceea ce au spus in 2009.
Poate e o confuzie nedorita;din partea mea pot merge sustinatorii USL nu 50% +1 ci 70%.In acest caz parerea mea chiar nu conteaza.
Daca insa 50%+1 vor demiterea apresedintelui, atunci da, poporul este suveran si conform legilor democratice, cei ce se aseamana in gandire cu Dl.Ponta si Dl Antonescu, au dreptate, iar eu ma supun vointei majoritare.Concluzie: nu merg la vot.
Afara de faptul daca nu cumva se da o ordonanta de urgenta cu prezenta obligatorie.........
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde marius.gj.apic. » 24 Iul 2012, 08:20

"Democraţia a murit" ... de când ??? a fost vreodată democraţie în ţara astă . Democraţia în România a fost "un copil nou născut decedat încă de la naştere" : Afirmaţiile cum că "democraţia a murit" odată cu căderea PD-L - iştilor sunt dea dreptul penibile . Vi se pare că a fost vreodată democraţie pe vremea lui Băsescu ? E vreo diferenţă între Băsescu şi Iliescu ? Amândoi de aceeaţi teapă . Amândoi au fost "copiii eminenţi" ai lui Ceauşescu . Cât de PD-L - işti am fi , haideţi să fim şi realişti .
Unde eraţi când Roberta "număra democratic" voturi în parlament să ia din pensii printr-o lege declarată neconstituţională de CCR şi la care Boc a declarat că nu-l interesează decizia CCR ? A intervenit vre-un PL-L - ist să spună că e antidemocratic ? Cănd Boc , profesor de "drept constituţional" a dat atâtea ordonanţe neconstituţionale era democratic ? A vut Băsescu vreo reacţie ? ... a avut ... Exemplele pot continua ...
Dar Baroso şi Angelica democrata unde erau să facă şi ei o declaraţie ? I-a durut în ... democraţie .

Mi se pare corect să merg să votez DA . E un fel de-a lua atitudine ...
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde Dragos2006 » 24 Iul 2012, 08:43

marius.gj.apic. scrie:"

.... atitudine care ne duce in sapa de lemn...

ce usor se confunda alegerile electorale cu referendumul , dar ce conteaza cat suntem cundusi de useleu... :!:
Dragos2006

Mesajde akmm » 24 Iul 2012, 09:02

Un calcul simplu de pe Hotnews:

Iata fratilor ce pun la cale...si-au facut socotelie Pucistii!!!!!!!!!!!!!!!!
35% prezență: USL trebuie să fure 135 voturi pe secție (65 000 voturi pe județ)
- 45% prezență: USL trebuie să fure 45 voturi pe secție (20 000 voturi pe județ)
- 47% prezență: USL trebuie să fure 25 de voturi pe secție (12 000 voturi pe județ)
- 49% prezență: USL trebuie să fure 10 voturi pe secție (5 000 voturi pe județ)
- 50% prezență: USL trebuie să fure un vot într-o secție (un vot într-un județ)
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde echo » 24 Iul 2012, 09:03

mai ce memorie scurta au unii...
Chiar asa in 20 de ani sa se fi sters chiar toata amintirea referitoare la totalitarism si sa nu mai putem face diferenta intre ingradire si libertate??

Nu a fost sau nu este democratie in Romania ?? Dar ce este?? Aveati posibilitatea sa il criticati pe Ceausescu ? Va intreba cineva daca e bun sau nu ? Ati organizat vre-un referendum cu sanse clare sa il dati jos ?? Aveati posibilitatea ca prin valoare dvs personala, prin munca dvs sa va ridicati deasupra non-valorii ?

Asa ma enervez cand ii aud pe unii ca nu e democratie in Romania ... dar ce este?? Sau, nu, intrebarea mai buna este - ce credeti dvs ca e democratia ? Eu o vad ca sansa sa ma afirm prin propriile puteri, sa pot spune ce gandesc, sa pot decide in liniile regulilor asupra viitorului mei, ca nu imi pune nimeni pumnul in gura si sa decida pt mine. Dv cum o vedeti ??

Ca sunt greseli, asta e clar, dar alea trebuiesc pedepsite conform legii... Ca nu se pedepsesc sau ca sunt trecute cu vederea, asta e un derapaj al democratiei si tocmai asta incepusem eu sa vad ca se misca si i-a speriat pe unii...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Dragos2006 » 24 Iul 2012, 09:21

Problema este ca acum legea se schimba de la zi la zi asa cum vrea muschiul lui felix motanul . Vine ordin pac ordonanta de urgenta , vine ordin pac sesiune extraordinara si legea se face cum vrea muschiu lui.
Cand se dau legile pe banda rulanda se face referendum pentru a fi intrebat si poporul ???? Asta este democratie ????

Democratie este in SUA unde este aceiasi constitutie de peste 200 de ani si nu poate fi schimbata iar judecatorii de la curtea Suprema sunt numiti pe viata.
Dragos2006

Mesajde pst_claudiu » 24 Iul 2012, 09:56

Acum tipa cel mai tare cei care au de pierdut daca basescu pleaca, nu ca le-ar pasa de poporul roman sau de democratia din Romania.Cautati-i si vedeti ca ori sunt platiti din bani publici ori sunt membri de partid.Valoarea lor e zero iar pe piata muncii din Romania nu si-ar gasi de lucru.
Nu inteleg sustinerea pdl-ului pt basescu, cand acesta i-a adus la 13%.
D-lor cu citate din hotznews sau labeunu, nu puteti avea pareri proprii, chiar trebuie sa gandeasca altcineva pentru voi?
pst_claudiu

Mesajde Cristian IONITA » 24 Iul 2012, 10:08

@pst_claudiu
nu stiu daca eu tip suficient de tare, dar tu sigur habar nu ai despre ce vorbesti:
- nu sunt membru al nici unui partid;
- nu sunt platit din bani publici;
- mare valoare nu am pretentia ca as avea .... dar totusi nici zero nu cred sa fie;
- taman ce am primit o oferta don partea firmei la care am lucrat in Romania ca sa revin in tara pentru o leafa mai mare decat cea de la care am plecat anul trecut;
- nu e cazul sa gandeasca nimeni pentru mine .... macar la atat lucru sa ma descurc si eu singur.

Tu cand ai afirmat ce-ai spus mai sus ai si argumente?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 24 Iul 2012, 10:11

marius.gj.apic. scrie:"Democraţia a murit" ... de când ??? a fost vreodată democraţie în ţara astă .

Daca este o convingere...ce rost are sa votati? Se voteaza in Democratie, iar d-voastra spuneti ca ea nu exista.

Luati atitudine? Impotriva a ce?
Acum nu sunt alegeri ci referendum pentru demitere. Aveti constiinta impacata ca sunt indeplinite conditiile pentru demitere? Sau de fapt nu conteaza caci oricum socotiti ca nu exista democratie?

pst_Claudiu...bun nickname-ul tau :lol: nu sunt membru de partid, nu lucrez la Stat si n-am vazut un ban de la nimeni si nici macar nu sunt sustinator al lui Base, dar sunt impotriva unei lovituri de Stat, de catifea. Esti impotriva citatelor?? Ma mir! :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde ioanpuiu » 24 Iul 2012, 10:24

pst_claudiu scrie:Acum tipa cel mai tare cei care au de pierdut daca basescu pleaca, nu ca le-ar pasa de poporul roman sau de democratia din Romania.Cautati-i si vedeti ca ori sunt platiti din bani publici ori sunt membri de partid.Valoarea lor e zero iar pe piata muncii din Romania nu si-ar gasi de lucru.

Am renunţat la slujba de la stat în 1990 şi am încercat să stau pe picioarele mele.
A fost nevoie de mai multe încercări pînă sa reuşesc.
Nu am avut niciodată vreun alişveriş cu statul.

Ce spui tu acolo :?:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 24 Iul 2012, 10:26

marius.gj.apic. scrie:Mi se pare corect să merg să votez DA . E un fel de-a lua atitudine ...

Avem atît de puţină putere, atît de rar şi pentru aşa scurt timp încît eu o preţuiesc ca pe o avere.
Şi nu pot să o joc la ruletă doar pentru că mi se pare că bila albă va nimeri pariul meu şi voi cîştiga.
Nu mi-au plăcut niciodată jocurile de noroc pentru că nu am avut niciodată alţi bani decît cei munciţi.

Aş merge şi eu cu tine să votez DA dar USL nu lucrează ogorul, doar umblă cu coasa.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 24 Iul 2012, 10:33

Duminica nu stau acasa.Ma iau cu familia prieteni,angajatii, vecinii si ma duc la baicot.boicot adica.
La mine in zona suntem pe...Nu sau peboicot.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde nicus » 24 Iul 2012, 10:36

pst_claudiu scrie:.....

Te rog sa precizezi pe cine ai citat in "The world suffers a lot, Not because of violence of bad people. But because of silence of good people!"
Si ..deja te ai contrazis cu ceea ce ai scris...
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde echo » 24 Iul 2012, 11:12

pst_claudiu scrie:Acum tipa cel mai tare cei care au de pierdut daca basescu pleaca, nu ca le-ar pasa de poporul roman sau de democratia din Romania.Cautati-i si vedeti ca ori sunt platiti din bani publici ori sunt membri de partid.Valoarea lor e zero iar pe piata muncii din Romania nu si-ar gasi de lucru.

Care sunt aia ?? Indicatii cu degetul !! Sau vorbiti doar sa aruncati cu noroi ??

daca tot ne dam cu parerea, apai imi dau si eu cu parerea cum ca tocmai aia care voteaza DA sunt cei care lucreaza la stat, sau stau calare pe bani publici!! Si rationamentul meu se bazeaza pe urmatoarele: ei sunt cei inversunati impotriva lui Basesc pt ca le-au fost taiate venitorile, nu cei din sectorul privat, unde guvernul nu poate atinge.

Ei sunt cei care nu sunt afectati de competitie sau de vre-o intentie de a se misca inainte. Tocmai ca celor care lucreaza la stat le-ar fi mai greu sa isi gaseasca un loc pe piata muncii private in Ro, unde este cat de cat competitie...
E o privire generalizata si in principiu nu sunt deacord cu ea pt ca in nici un caz nu e universal valabila, dar daca vreti sa generalizam, cam astea ar fi argumentele.. si mai pot sapa...
Personal, in afara de a fi pionier, nu am avut nici o tangenta cu nici un partid.. dar ca si idee convingerea mea e liberala...

Astept si dovezile sau rationamentul dvs...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde MrBee » 24 Iul 2012, 11:22

500 Euro un capac de WC, sali de sport construite de o firma cu un singur angajat, asistenta juridica externa platita cu 1 mil euro de catre un minister care are angajati 27 juristi, sedinte ale companiei nationale de investitii la care participa PDL.Vorbim doar de ministerul lui Udrea.Asta a fost cu adevarat guvernarea oferita de PDL si Basescu Romaniei.Iar romanilor le e frica ca se intorc comunistii .... :lol:
Acum sarlatanul disperat zbiara ca e lovitura de stat si ca votul va fi fraudat cu ajutorul STS-ului.Probabil stie cum a procedat in 2009 si ii e frica.Ce nu intelege marinarul e ca nu e nevoie de nici o frauda cind ai 70% de voturi impotriva.Curajosul basescu a abandonat ideea cu lupta cu pieptul inainte si ameninta ca nu se prezinta la vot.In speranta ca se va sterge la fund cu voturile a milioane de romani.
Democratia a murit de mult.Acum i se face doar parastasul de ... 8 ani.
MrBee

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE