de echo » 24 Iul 2012, 13:26
Imi dau seama ca totusi consens nu se va gasi intre cele 2 "tabere" de sustinatori, pentru faptul ca scopul sau justificarile lor sunt antagoniste sau cel putin separate...
Adica, cei care sunt de partea lui "DA" nu au alta explicatie, dorinta, tel, decat sa plece Basescu. Mai departe sunt doar scuze, sau argumente mai putin sau mai mult realistice aduse in sprijinul acestui scop. (ca a incalcat cosntiutia, ca a furat, ca a mintit, ca a platit 500 euro pe un cpac de wc, ca l-a scuipat in ochi pe nu stiu cine, ca e tare in gura, ca nu se poate coabita cu el, ca s-a bagat in trebuirile guvernului, ca nu s-a bagat in treburile guvernului, ca a taiat bani, ca... ) - fara a avea un plan de viitor sau, mai grav, fara a incerca sa vada care vor fi consecintele acestei actiuni, ce se va intampla dincolo de validarea acestei actiuni. Important esta ca Base sa plece, nimic altceva nu mai conteaza!!! Si pentru asta voteaza "DA"
Cea dea doua "tabara", cei care sunt de partea lui "NU", cei care nu ii deranjeaza atat demiterea lui Basescu, ci felul, sau metoda in care aceasta demitere a fost facuta, precum si intreaga actiune de acaparare a intregului aparat administrativ al statului in cateva maini. Multi dintre acestia nu exclud faptul ca Base ar merita sa plece, nu exclud faptul ca a avut multe scapari si nicidecum nu sustin ca ar fi nu stiu ce inger... departe aceasta idee, dar fac o incercare de a anticipa ce va rezulta din aceasta actiune. Anume ca o actiune aproape de lovitura de stat este cautata a fi legitimizata prin girul poporului (punandu-i-se acestuia in fata "votati sa plece Base" ), faptul ca politic exista mare probabilitate sa fim compromisi si izolati in fata tuturor democratiilor europene - referire cazul Austriei lui Haider in 2000, care a fost complet boicotata; faptul ca se creaza un precedent foarte periculos de demitere a unui Presedinte liber ales, rezultand astfel ca alegerile libere prezidentiale nu mai au nici o valoare din moment de la fiecare 2 ani se poate suspenda Presedintele; pentru faptul ca se incearca o punere de zabala in gura justitiei, la prima miscare de revenire a ei pe drumul cel bun - referire - cine isi imagina acum 3-5 ani ca Nastase ar putea fi atins de justitie? ; si multe altele care s-au intamplat in mai putin de 1 luna de cand actiunea USL a fost intreprinsa. Pentru toate astea ei voteaza "NU" indiferent ca pe scaunul Presedintelui sta sau va sta Base sau altu, ci voteaza "NU" impotriva acestor actiuni mai sus enumareate si altele!
Gresesc in analiza mea asupra "taberelor" ?? Eu spun ca sunt la "NU" pentru cele de mai sus !!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!