Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Mircea_63 » 24 Iul 2012, 11:43

MrBee, de fapt aici amesteci mere cu pere, sau boi cu magari!

Din ce pomenesti acolo (capac de buda cu 500 euroi) si alte celea, daca te gandesti bine, nu sunt legate de atributiile presedintelui.
Ba o data e acuzat ca si-a bagat nasul in treaba guvernului, ba apoi e injurat ca n-a facut-o. Ba mai mult, daca tot sunt cunoscute astfel de lucruri, m-as astepta ca cei in drept sa fie sesizati si sa-si faca datoria. Sa inteleg ca Base e vinovat ca cineva a platit din banii Statului 500 pe un capac de buda? Si ce altceva ar mai trebui sa faca presedintele?
N-ar trebui sa verifice tot el cat au dat pe cur-papir?

Am mai spus si repet, la un moment dat un Bush avea cca, 15% sprijinul populatiei, restul erau pentru contra :D
Totusi, n-a pus nimeni de o suspendare! Este absolut firesc sa aibe un sprijin popoluar atat de mic, mai ales in vreme de criza cand masurile nepopulare se impun (vezi Italia, Spania). La alegeri punem altul! Ce anume justifica suspendarea? Constientizezi implicatiile ei si modul in care a fost facuta?

Cate voturi are presedintele interimar? Realizezi cat de grava e incalcarea Constitutiei prin implicarea lui declarata si fatisa in asa-zisa campanie? Nu cumva e hotul ce striga "hotii"?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde iosif petru » 24 Iul 2012, 12:41

NU SE MERGE LA VOT PENTRU A BOICOTA FELUL CUM AU AJUNS LA SUSPENDARE NU PENTRU BASESCU SAU PDL TREBUIE MENTINUTE VALORILE DEMOCRATIEI.
iosif petru

Mesajde Cristian IONITA » 24 Iul 2012, 12:44

MrBee scrie:500 Euro un capac de WC, sali de sport construite de o firma cu un singur angajat, asistenta juridica externa platita cu 1 mil euro de catre un minister care are angajati 27 juristi, sedinte ale companiei nationale de investitii la care participa PDL.Vorbim doar de ministerul lui Udrea.Asta a fost cu adevarat guvernarea oferita de PDL si Basescu Romaniei.Iar romanilor le e frica ca se intorc comunistii .... :lol:
Acum sarlatanul disperat zbiara ca e lovitura de stat si ca votul va fi fraudat cu ajutorul STS-ului.Probabil stie cum a procedat in 2009 si ii e frica.Ce nu intelege marinarul e ca nu e nevoie de nici o frauda cind ai 70% de voturi impotriva.Curajosul basescu a abandonat ideea cu lupta cu pieptul inainte si ameninta ca nu se prezinta la vot.In speranta ca se va sterge la fund cu voturile a milioane de romani.
Democratia a murit de mult.Acum i se face doar parastasul de ... 8 ani.

De unul Nicolaiciuc ai auzit? .... pe vremea cand ministerul "lui Udrea" si altele asemenea lor erau ministri PSD personaje de genul celei citate faceau achizitii de fix aceleasi anvergura .... asa ca nu sub Udrea si Base a fost descoperita risipa si deturnarea fondurilor publice prin achizitii la suprapreturi.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde MrBee » 24 Iul 2012, 12:50

Mircea_63 scrie:MrBee, de fapt aici amesteci mere cu pere, sau boi cu magari!

Din ce pomenesti acolo (capac de buda cu 500 euroi) si alte celea, daca te gandesti bine, nu sunt legate de atributiile presedintelui.
Ba o data e acuzat ca si-a bagat nasul in treaba guvernului, ba apoi e injurat ca n-a facut-o. Ba mai mult, daca tot sunt cunoscute astfel de lucruri, m-as astepta ca cei in drept sa fie sesizati si sa-si faca datoria. Sa inteleg ca Base e vinovat ca cineva a platit din banii Statului 500 pe un capac de buda? Si ce altceva ar mai trebui sa faca presedintele?
N-ar trebui sa verifice tot el cat au dat pe cur-papir?

Am mai spus si repet, la un moment dat un Bush avea cca, 15% sprijinul populatiei, restul erau pentru contra :D
Totusi, n-a pus nimeni de o suspendare! Este absolut firesc sa aibe un sprijin popoluar atat de mic, mai ales in vreme de criza cand masurile nepopulare se impun (vezi Italia, Spania). La alegeri punem altul! Ce anume justifica suspendarea? Constientizezi implicatiile ei si modul in care a fost facuta?

Cate voturi are presedintele interimar? Realizezi cat de grava e incalcarea Constitutiei prin implicarea lui declarata si fatisa in asa-zisa campanie? Nu cumva e hotul ce striga "hotii"?

Tocmai asta e problema.Omul si-a bagat nasul in treaba guvernului cind nu era treaba lui si s-a facut ca nu vede atunci cind protejatii lui au furat ca-n codru.Este vinovat si pentru una si pentru alta.Sunt atit de disperati tocmai fiindca stiu ce ar putea pati daca cei in drept si-ar face datoria.
Ce-ar trebui sa mai faca presedintele ? Pai daca ne referim la Basescu eu zic ca nimic.(Si-)a facut destule
Ce anume justifica suspendarea ??? Daca-l asculti pe Basescu 10 minute gasesti cu lejeritate citeva motive de a fi suspendat.Personajul Basescu nu numai ca a incalcat Constitutia, a calcat-o in picioare cum si cind a vrut el.Cite voturi are presedintele interimar ? Teoretic niciunul pentru si niciunul contra. Iar Basescu cind a fost ales avea 5 milioane pentru si tot 5 contra. Acum e vai de capul lui...Antonescu e un presedinte interimar asa ca ceea ce face el il descalifica ca politician si il poate ingropa la probabilele alegeri de peste citeva luni.Exista stampila pentru asta.La fel de fatisa a fost si implicarea lui Basescu de exemplu la alegerile locale cind l-a desfiintat pe Oprescu si l-a sustinut pe Blaga.Cum a fost atunci cu incalcarea Constitutiei si implicatiile de rigoare ? Si exact asa e : hotul striga "hotii".E corect si gramatical...
MrBee

Mesajde MrBee » 24 Iul 2012, 12:52

Cristian IONITA scrie:
MrBee scrie:500 Euro un capac de WC, sali de sport construite de o firma cu un singur angajat, asistenta juridica externa platita cu 1 mil euro de catre un minister care are angajati 27 juristi, sedinte ale companiei nationale de investitii la care participa PDL.Vorbim doar de ministerul lui Udrea.Asta a fost cu adevarat guvernarea oferita de PDL si Basescu Romaniei.Iar romanilor le e frica ca se intorc comunistii .... :lol:
Acum sarlatanul disperat zbiara ca e lovitura de stat si ca votul va fi fraudat cu ajutorul STS-ului.Probabil stie cum a procedat in 2009 si ii e frica.Ce nu intelege marinarul e ca nu e nevoie de nici o frauda cind ai 70% de voturi impotriva.Curajosul basescu a abandonat ideea cu lupta cu pieptul inainte si ameninta ca nu se prezinta la vot.In speranta ca se va sterge la fund cu voturile a milioane de romani.
Democratia a murit de mult.Acum i se face doar parastasul de ... 8 ani.

De unul Nicolaiciuc ai auzit? .... pe vremea cand ministerul "lui Udrea" si altele asemenea lor erau ministri PSD personaje de genul celei citate faceau achizitii de fix aceleasi anvergura .... asa ca nu sub Udrea si Base a fost descoperita risipa si deturnarea fondurilor publice prin achizitii la suprapreturi.

A, si daca au descoperit-o altii hai sa-i lasam pe astia s-o perfectioneze , nu ?
MrBee

Mesajde ioanpuiu » 24 Iul 2012, 12:56

marius.gj.apic. scrie:Mi se pare corect să merg să votez DA . E un fel de-a lua atitudine ...

Senator PSD de Giurgiu, fost în PDL, fost în PNL, fost în UNPR, fost independent ...
Senatorul Cezar Magureanu, acuzat de DIICOT de implicare intr-o retea de evazionisti, alaturi de fiica si ginerele sau si un membru al clanului interlop "Butoane" din Giurgiu: "Nu am niciun amestec, e rusinos ce se intampla"
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12 ... tampla.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12 ... -anual.htm

Ascuns în USL, senatorul Cezar-Mircea MĂGUREANU aşteaptă votul izbăvitor al lui marius.gj.apic :mrgreen:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde akmm » 24 Iul 2012, 13:03

MrBee scrie:500 Euro un capac de WC....

Atata mancatorie ca la WC-ul lui Udrea nu am mai vazut decat la A3.
Si sa risipesc oarece dubii, pentru ca s-au facut cateva referiri ,,discrete'', a-la-Antonescu.
Sunt angajat la firma privata, sotia este bugetara asa ca am fost afectat de masurile luate.
Am accesat Masura 141.Si daca nu era PDL si Presedintele Basescu, am convingerea ca nu o accesam in veci.Parerea mea.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Cristian IONITA » 24 Iul 2012, 13:18

MrBee scrie: ....

A, si daca au descoperit-o altii hai sa-i lasam pe astia s-o perfectioneze , nu ?

nu stimabile, am vrut doar sa-ti arat cat de imbecila este o astfel de justificare
Cristian IONITA

Mesajde echo » 24 Iul 2012, 13:26

Imi dau seama ca totusi consens nu se va gasi intre cele 2 "tabere" de sustinatori, pentru faptul ca scopul sau justificarile lor sunt antagoniste sau cel putin separate...

Adica, cei care sunt de partea lui "DA" nu au alta explicatie, dorinta, tel, decat sa plece Basescu. Mai departe sunt doar scuze, sau argumente mai putin sau mai mult realistice aduse in sprijinul acestui scop. (ca a incalcat cosntiutia, ca a furat, ca a mintit, ca a platit 500 euro pe un cpac de wc, ca l-a scuipat in ochi pe nu stiu cine, ca e tare in gura, ca nu se poate coabita cu el, ca s-a bagat in trebuirile guvernului, ca nu s-a bagat in treburile guvernului, ca a taiat bani, ca... ) - fara a avea un plan de viitor sau, mai grav, fara a incerca sa vada care vor fi consecintele acestei actiuni, ce se va intampla dincolo de validarea acestei actiuni. Important esta ca Base sa plece, nimic altceva nu mai conteaza!!! Si pentru asta voteaza "DA"

Cea dea doua "tabara", cei care sunt de partea lui "NU", cei care nu ii deranjeaza atat demiterea lui Basescu, ci felul, sau metoda in care aceasta demitere a fost facuta, precum si intreaga actiune de acaparare a intregului aparat administrativ al statului in cateva maini. Multi dintre acestia nu exclud faptul ca Base ar merita sa plece, nu exclud faptul ca a avut multe scapari si nicidecum nu sustin ca ar fi nu stiu ce inger... departe aceasta idee, dar fac o incercare de a anticipa ce va rezulta din aceasta actiune. Anume ca o actiune aproape de lovitura de stat este cautata a fi legitimizata prin girul poporului (punandu-i-se acestuia in fata "votati sa plece Base" ), faptul ca politic exista mare probabilitate sa fim compromisi si izolati in fata tuturor democratiilor europene - referire cazul Austriei lui Haider in 2000, care a fost complet boicotata; faptul ca se creaza un precedent foarte periculos de demitere a unui Presedinte liber ales, rezultand astfel ca alegerile libere prezidentiale nu mai au nici o valoare din moment de la fiecare 2 ani se poate suspenda Presedintele; pentru faptul ca se incearca o punere de zabala in gura justitiei, la prima miscare de revenire a ei pe drumul cel bun - referire - cine isi imagina acum 3-5 ani ca Nastase ar putea fi atins de justitie? ; si multe altele care s-au intamplat in mai putin de 1 luna de cand actiunea USL a fost intreprinsa. Pentru toate astea ei voteaza "NU" indiferent ca pe scaunul Presedintelui sta sau va sta Base sau altu, ci voteaza "NU" impotriva acestor actiuni mai sus enumareate si altele!

Gresesc in analiza mea asupra "taberelor" ?? Eu spun ca sunt la "NU" pentru cele de mai sus !!
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde Mircea_63 » 24 Iul 2012, 13:34

Echo,ai descris atat de bine situatia din punctul meu de vedere incat ma intrebam daca nu cumva ne-a facut D-zeu clone si eu nu stiu. Interesanta impresia ca te citesti pe tine insuti!
Te salut cu respect omule!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 24 Iul 2012, 13:37

Bine punctat echo
Cristian IONITA

Mesajde ioanpuiu » 24 Iul 2012, 14:05

Nu greşeşti echo, mai sunt oameni care gîndesc aşa.

"Au decis ceva grav, în numele meu şi împotriva mea, iar acum vor legitimitate pentru ei şi actele lor de şmecheri !

Nu-mi amintesc deloc ca vreun parlamentar să fi întrebat în teritoriu care este voinţa celor ce l-au ales ci, cu de la sine putere, au schimbat malul politic cu speranţa că acolo va fi soare măcar până la prescrierea faptelor. Parlamentarii pe care eu i-am ales, pe un program şi cu o sarcină bine definite, votează acum exact inversul a ceea ce-mi propovăduiseră de la tribună cu ochii ieşiţi din orbite ca fiind Calea. Şi acum sunt neschimbaţi, dar pentru cauza opusă. Cum să-i creditez, atunci, cu bună credinţă şi cum să cred că-mi vor binele –împotriva mea ?! Pentru mine, aceşti parlamentari (« majoritatea », îşi spun, acum, emfatic !) sunt cei ce m-au trădat nu o dată, iar acum vor s-o facă din nou –dar, acum din nou, au nevoie de mine şi nu mă vor avea. Date fiind circumstanţele, şi dac-aş dori, n-aş putea ; găsească-şi voinţă acolo unde ştiu, ceva hoţi or mai fi în ţara asta.Lupta, dacă luptă e acum, nu se mai dă pro sau contra Băsescu : au trecut vremurile şi au venit altele mai grele. Lupta se dă acum între ei nesătuii şi un popor sătul de farse democratice şi de laşi cu ouă de numărat."

http://www.contributors.ro/editorial/cu ... %e2%80%a6/
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2012, 14:57

un lucru este clar , semnalul a fost dat !cine are dubii despre suspendare , respectarea legilor , organizarea referendumului si pregatirea de fraudare , NU TREBUIE SA MEARGA LA VOT ! cine este de acord cu lovitura de stat si cu incalcarea legilor de catre USL sa mearga si si sa voteze DA , iar cine nu este de acord sa stea acasa sau prin preajma unei sectii ca sa filmeze niscai autocare USL ! deci nici eu NU MERG LA VOT si nu validez incalcarea legilor , lovitura de stat si intoarcerea Romaniei din drumul catre o Europa civilizata !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde MrBee » 24 Iul 2012, 15:07

@echo :
In primul rind nu mai era nevoie sa subliniati ca sunteti de partea "Nu" fiindca era extrem de clar din "obiectivismul" cu care ati prezentat cele doua optiuni
Mai departe , citez "cei care sunt de partea lui "DA" nu au alta explicatie, dorinta, tel, decat sa plece Basescu".Pe linga faptul ca propozitia e un nonsens daca alegem din enumerare cuvintul explicatie, ce este esential este ca nu v-ati intrebat nici o clipa ( nici D-voastra nici colegii ) de ce naiba un procent atit de mare de romani ( din toate clasele sociale sa zic asa ) au dorinta si telul sa plece basescu.Au ei vreun interes personal in asta ? Isi doresc cu disperare sa plece un om doar pentru ca nu le place mutra lui ? Sunt niste prosti care trebuie iluminati ? Gasiti D-voastra o explicatie plauzibila
Daca unii pot privi cu oarecare detasare si pot judeca o situatie la nivel de principii si democratie, sunt multi altii care sunt disperati de situatia actuala, de problemele materiale, de lipsa unui loc de munca, de aroganta de neimaginat a lui Basescu si a acolitilor sai.Credeti cumva ca pe oameni ii incinta faptul ca Nastase e la puscarie ? Toata lumea stie ca acest lucru (meritat de altfel) se datoreaza nu atit justitiei libere din Romania ci mai ales vendettei personale a lui Basescu care a spus clar ca telul sau este sa-l vada pe Nastase la puscarie.Ridzi, care a facut exact acelasi lucru pentru care Nastase a fost condamnat, e bine mersi.
Despre Democratie se discuta cind esti satul.Oamenii de rind nu-si permit sa se gindeasca atit de departe.Ei au probleme mult mai importante si ca atare trebuie intelesi si ascultati.Au fost furati,mintiti si umiliti.Vi se par astea motive mai putin importante decit cele cu asa-zisa incalcare a democratiei ?
Si inca o observatie : cam care ar fi planul de viitor cu Basescu in continuare presedinte ? Oricit m-as chinui in mod sincer constructiv nu gasesc nici o iesire.Ce credeti ca se va intimpla ? El isi va vedea de prerogativele de presedinte, USL de guvernare ? No way. Fiecare din cele doua parti va incerca prin toate mijloacele sa ii rupa gitul celeilalte.Si nu am nici o indoiala ca vreuna din parti nu va incalca Constitutia....
MrBee

Mesajde Dragos2006 » 24 Iul 2012, 15:37

Daca poporul roman ar mai fi avut in cutia craniana o urma de inteligenta si demnitate nu ar merge nici unul la vot . EU POPOR NU MAI VREAU SA FIU COMPLICE CU CLASA POLITICA LA RUINAREA ROMANIEI. Va dati seama cum ar fi ca in Romania sa fie o clasa politica izolata de popor ? Eu popor nu mai vreau sa girez prin prezenta mea la vot actuala stare in care se afla Romania PUNCT. Votati voi , furati voi , conduceti voi cei din clasa politica iar noi pulimea ne ducem crucea cu demnitate. DEMNITATE ? ce cuvant mare si demult uitat....
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde echo » 24 Iul 2012, 16:02

domnule MrBee, voi raspunde punctual ideilor ridicate de dvs, subliniez: IN NUME PROPRIU, fiindu-mi adresata intrebarea, daca cumva imi scapa sensul exprimat de dvs, sau sunt in afara contextului ca rog sa imi atrageti atentia
MrBee scrie:@echo :
In primul rind nu mai era nevoie sa subliniati ca sunteti de partea "Nu" fiindca era extrem de clar din "obiectivismul" cu care ati prezentat cele doua optiuni - nu am vrut sa indic de care parte sunt, ci sa specific DE CE sunt de acea parte.

Mai departe , citez "cei care sunt de partea lui "DA" nu au alta explicatie, dorinta, tel, decat sa plece Basescu".Pe linga faptul ca propozitia e un nonsens daca alegem din enumerare cuvintul explicatie, ce este esential este ca nu v-ati intrebat nici o clipa ( nici D-voastra nici colegii ) de ce naiba un procent atit de mare de romani ( din toate clasele sociale sa zic asa ) au dorinta si telul sa plece basescu.Au ei vreun interes personal in asta ? Isi doresc cu disperare sa plece un om doar pentru ca nu le place mutra lui ? Sunt niste prosti care trebuie iluminati ? Gasiti D-voastra o explicatie plauzibila - nu am spus niciodata cum ca ar fi cineva prost !! Manipulat, DA!. Nu, oamenii nu au un interes personal, pentru ca nici unul dintre ei nu vor castiga nici macar o samanta din asta. Pur si simplu oamenii asimileaza "Basescu" cu toate lipsurile pe care le au la un moment dat (acum, in cazul de fata). Si atunci .. "sa cada capul lui Basescu". Poate ati notat faptul ca oameni care mai ieri erau de partea lui Basescu, acum sunt in tabara USL-ului? Deci aceeiasi oameni (fizic) vor conduce si daca va castiga USL-ul? Deci daca cade USL-ul, cade intreaga clica de lingai impreuna cu ei ? de ce oamenii il urasc pe Base? pentru de ceva vreme el este indicat ca singura sursa, cauza, a neajunsurilor lor. Vreti sa spuneti ca toata campania Antenelor, nu are nici o influenta? V-am mai intrebat de cateva ori, de ce nu iesiti in strada sa ii cereti ministrului Justitiei, Internelor, Procuraturii, anticoruptie, etc, nimic altceva decat sa isi faca treaba pt care si eu si dvs ii platim ?? Puteti face distinctie intre problema si sursa ei? Eu vad sursa faptul ca acesti oameni, poate, nu si-au facut treaba. Ori daca il dam pe Base jos, de maine ei vor incepe sa si-o faca ?? Asa de simplu sa fie totul ?
Uitati-va pe drum, la toate afisele anti-Base - "Da-l Jos" , "demite-l" "-25%" si multe altele care imi provoaca doar scarba nu pt directia in care sunt indreptate ci prin modul josnic prin care o fac... Astea nu va raspund, macar intr-o oarecare masura, de ce multi oameni il urasc pe Basescu ??
Daca vreti mergem mai departe si analizam si CARE categorii sociale il urasc preponderent pe Basescu... si asta poate spune multe..

Daca unii pot privi cu oarecare detasare si pot judeca o situatie la nivel de principii si democratie, sunt multi altii care sunt disperati de situatia actuala, de problemele materiale, de lipsa unui loc de munca, de aroganta de neimaginat a lui Basescu si a acolitilor sai.Credeti cumva ca pe oameni ii incinta faptul ca Nastase e la puscarie ? Toata lumea stie ca acest lucru (meritat de altfel) se datoreaza nu atit justitiei libere din Romania ci mai ales vendettei personale a lui Basescu care a spus clar ca telul sau este sa-l vada pe Nastase la puscarie.Ridzi, care a facut exact acelasi lucru pentru care Nastase a fost condamnat, e bine mersi. - nu m-am bucurat pentru faptul ca el, omul Nastase a ajuns la puscarie, Doamne fereste, dar m-am bucurat pentru faptul ca justitia incepe sa se miste. 2 ani? o gluma ! dar exemplul in sine este de salutat, eu il citesc drept "nimeni nu e intangibil" , dupa care vine USL si spune "ei, nu e chiar asa !!! "
Va mai spun o chestie - Al Capone nu a intrat la puscarie pentru crime, ci pentru taxe !

Despre Democratie se discuta cind esti satul.Oamenii de rind nu-si permit sa se gindeasca atit de departe.Ei au probleme mult mai importante si ca atare trebuie intelesi si ascultati.Au fost furati,mintiti si umiliti.Vi se par astea motive mai putin importante decit cele cu asa-zisa incalcare a democratiei ? - [color=#0000FF]ne intoarcem la primul punct. Daca vreti individual, repet - cereti socoteala celor care nu si-au facut treaba. Sunt perfect deacord cu dvs, in ceea ce priveste mentalitatea omului de rand, anume ca pe primul plan pentru el este ce pune maine pe masa copiilor, deasemenea cred ca asta e problema principala a oricaruia dintre noi. Totusi noi nu votam obtinerea cartelelor de paine sau cartofi. De aia si sunt oamenii asa usor manipulabili. Va intreb si eu pe dvs, vor fi ei mai satui, mai putin umiliti, mai putin furati etc, daca va cadea Base? Prin prisma explicatiei mele, cum ca nu Base cade ci intreg principiul democratic, eu cred ca nu, ba din contra!! [/color]

Si inca o observatie : cam care ar fi planul de viitor cu Basescu in continuare presedinte ? Oricit m-as chinui in mod sincer constructiv nu gasesc nici o iesire.Ce credeti ca se va intimpla ? El isi va vedea de prerogativele de presedinte, USL de guvernare ? No way. Fiecare din cele doua parti va incerca prin toate mijloacele sa ii rupa gitul celeilalte.Si nu am nici o indoiala ca vreuna din parti nu va incalca Constitutia....

Nu ati pus problema de la capatul ei - atat Ponta cat si Antonescu au promis ca daca nu va cadea Base, ei se vor retrage din politica!!! Asumand ca sunt oameni de caracter (parere personala - putin probabil) - haideti sa analizam de aici cam cum va rezulta echilibrul de forte.
Fara Antonescu si Ponta, va mai exista un USL pe piata? Eu zic ca nu. Daca ei pleaca dar USL ramane, de aici incolo poate ca se va face o triere in interiorul USL -ului, pentru ca vor trebui sa gaseasca o solutie la situatia data. Poate aceasta triere va fi si in exteriorul USL-ului. Poate Ungureanu va pedala pentru o posibila optiune la prezidentialele viitoare, etc.. (apropo - este USL-ul un partid cu vechime? cu un CV? cu palmares? cu o linie de actiune? cu un program economic viabil?? - de unde atata sustinere pentru un Fat Frumos creat peste noapte ?? )
Ce se ca intampla daca nu cade Base, dvs plecati de la premisa falsa cum ca echilibrul actual se va pastra, ceea ce eu cred ca nu va fi cazul, cum am expus mai sus si atunci fortele se vor redistribui, echilibra eventual.
Daca va cadea Base, atunci toata forta politica se va redirectiona numai catre USL si stalpii ei, in pozitia de invingatori si atunci vorbim de un total dezechilibru al controlului puterii predispus clar la abuzuri.

Scuze pentru expunerea mea destul de lunga...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE