Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde namzeb » 24 Iul 2012, 16:33

Ore de ce in lumea civilizata se tine cont de forta votului, numai la noi NU si conteaza neprezentarea la vot.In democratie tocmai aceasta este forta poporului de ai schimba pe unii si pe altii atunci cind nu-si indeplinesc programul. Daca mai sintem un popor putem sa le dam o sansa si altora si daca nu-si indeplinesc datoria fata de noi sa-i schimbam si pe acestia.Conditia este sa fim noi responsabili si sa iesim la vot ca sa fim o forta populara, daca nu putem lasa tara aceasta si sa fugim care unde vedem cu ochii.Cu mult respect pentru poporul responsabil
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde Mircea_63 » 24 Iul 2012, 16:43

MrBee, imi permit doar sa punctez cateva posibile raspunsuri, cum s-ar zice: la repezeala.
"de ce naiba un procent atit de mare de romani ( din toate clasele sociale sa zic asa ) au dorinta si telul sa plece basescu.Au ei vreun interes personal in asta ?"
E valabil proverbul "Daca mai multa lume iti zice ca esti beat, du-te si te culca" (nu ma refer la tine, preventiv precizez ca te respect). Numai ca si multa lume zice ca nu esti beat deloc...ce ramane de facut? Gandesti si regandesti, dar te mai uiti si cine vorbeste. Arunca o privire peste presa straina, in ideea ca acestia vad lucrurile detasat si sigur nu sunt implicati. As putea face o lunga lista cu somitati morale si intelectuale in fata carora imi ridic palaria. Intradevar, m-a uimit CTPopescu care desi critica foarte dur "lovitura", a declarat ca voteaza DA, dar tot el a aplaudat si venirea minerilor.

Pe net, sondajele on-line indica binisor peste 50% votanti NU. Oare de ce? Eu presupun ca sunt mai bine informati.
Despre vendeta personala Base-Nastase? Foarte bineee! Ia sa o tina acestia tot intr-o vendeta si sa curete scena de "puscariabili". Nu conteaza ca sunt de la putere sau din opozitie.

Omul de rand? Marea masa e prizoniera antenelor si realitatea tv. Cu regret afirm ca oamenii sunt influentabili si manipulabili. Oare eu nu sunt? Ba da! De aceea incerc sa ma informez din mai multe surse si sa rationez. Nu insinuez ca cei ce voteaza DA, n-ar rationa! Altii gandesc simplu: mi-a taiat din salariu, il urasc si ma bucur sa fie dat jos!

O remarca: scrii "Basescu si a acolitilor sai". Parerea mea este ca in momentul in care incepi sa gandesti in termenii astia, tu de fapt nu mai judeci echidistant ci cauti justificari pentru ceva ce ai hotarat deja.

Mai remarc faptul ca pleci de la o premisa gresita. Tu judeci faptele lui Base, eu judec modul in care a fost demis.
Daca nu era povestea cu suspendarea si se isca o discutie despre Base, in care sa ma implic, mama-mama ce mai aveam de spus impotriva lui.

Omul de rand mai are si ocazia de a se razbuna personal pe unul din oamenii politici. Daca era Ponta sau Antonescu in locul lui, procentele nu aratau mai bine. Daca statistic votul ar fi detaliat pe categorii sociale...am o parere pe care nu stiu cum sa o exprim ca sa nu sune jignitor, dar majoritatea persoanelor intelectuale sau emancipate dezaproba ce s-a intamplat, chiar daca nu sunt fani Base. Multimea simpla, vrea sange. Asta insa e o chestiune delicat de spus si n-as vrea sa o interpretezi cumva ca ii desconsider pe cei voteaza DA.

Din pacate sun intrerupt din 2 in 2 minute si pierd firul...slujba-i slujba! Asta explica si oarecare incoerenta in ce am scris.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Mircea_63 » 24 Iul 2012, 16:48

namzeb scrie:Ore de ce in lumea civilizata se tine cont de forta votului, numai la noi NU si conteaza neprezentarea la vot.In democratie tocmai aceasta este forta poporului de ai schimba pe unii si pe altii atunci cind nu-si indeplinesc programul. Daca mai sintem un popor putem sa le dam o sansa si altora si daca nu-si indeplinesc datoria fata de noi sa-i schimbam si pe acestia.Conditia este sa fim noi responsabili si sa iesim la vot ca sa fim o forta populara, daca nu putem lasa tara aceasta si sa fugim care unde vedem cu ochii.Cu mult respect pentru poporul responsabil

namzeb, deaacord cu tine, dar ce ar fi sa o tinem tot intr-un referendum si tot intr-o campanie electorala? Are rostul si aceasta limita de prezenta la vot!
Mircea_63

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2012, 18:05

namzeb scrie: Daca mai sintem un popor putem sa le dam o sansa si altora si daca nu-si indeplinesc datoria fata de noi sa-i schimbam si pe acestia.Conditia este sa fim noi responsabili si sa iesim la vot ca sa fim o forta populara, daca nu putem lasa tara aceasta si sa fugim care unde vedem cu ochii.Cu mult respect pentru poporul responsabil

cum putem sa le dam o sansa unora care cum au ajuns la putere au trecut direct la ilegalitati ? cum sa le dam o sansa cand in plina criza au destabilizat Romania pe toate planurile ? pt ca au avut o majoritate in parlament , in cateva zile au schimbat legi , au inlocuit presedinti de camera , de senat , au redus puterea CC care era un filtru pt legi si ordonante, au confiscat monitorul oficial , au suspendat presedintele tarii , au generat caderea monedei nationale , au redus credibilitatea tarii in UE cu toate consecintele economice care decurg din asta si acum vor o sansa de la popor ? si ce oameni au fruntea lor si in spatele lor ? puteti crede ca in SUA , GERMANIA, FRANTA etc , o majoritate parlamentara ar fi fost posibil asa ceva ? nu , pt ca asa ceva doar comunistii pot sa faca ! sa nu uitam insa ca buba este la Constitutie care are anumite lacune ce au permis sa se intample asta si pana nu se va rezolva , oricand se poate repeta chestia asta !
Ultima oară modificat de gabi bee pe 24 Iul 2012, 20:44, modificat 1 dată în total.
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde trantor » 24 Iul 2012, 20:17

Gabi, vezi ca ai pus in aceeasi fraza si licuricii mici si pe cel mare, chiar crezi ca cei mici n-au auzit replica, am lucrat multi ani cu un reprezentant al licuricilor mici " COLAS cel care trebuia sa faca A2" care a iesit din piata altfel decat s-a spus la Tv.
Uite o propunere de la mine, mergi la vot, voteaza "Da" roaga-i pe pdlei sa scota un candidat bun la alegeri si am sa votez cu el fara rezerve. De ce e foarte simplu, distributia puterii "IN LINISTE" ar aduce foarte multe avantaje pentru noi muritorii, inainte de alegeri si nu doar promisiuni demagogice inaite de, uitate dupa.
....
trantor

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2012, 21:13

alegerile prezidentiale sunt peste 2 ani iar la toamna sunt alegeri parlamentare ! NU MERG LA VOT duminica din doua motive : nu sunt de acord cu ce au facut si ce fac cei de la USL si NU MERG LA VOT pt ca suspendarea a fost facuta nu pe fapte grave , concrete asa cum cere constitutia ci pe acuze de 2 lei in conditiile in care mai grav a incalcat constitutia C. Antonescu in cele 10 zile de interimat ! in felul asta se creeaza un precedent dupa care oricand se poate suspenda un presedinte , fara motive si fapte reale grave !
gabi bee

Mesajde Ioan Guist » 24 Iul 2012, 21:56

Sa meraga la vot cei ce au cerut referendum.Eu nu am cerut.Nu ma duc.Protestez.Ma abtin."Sarbatoresc" prin munca
Ca daca ar fi aplicat rezultatul referendumului cu 300 de parlamentari la fel de repede , era alta treaba acum.Aveam de inchis mai putini in puscariile patriei.
Uite un om care o lucrat la Antene
http://www.youtube.com/watch?v=2Kty9l6Y9Wk

Un altul.O fi si asta dus cu pluta?
http://www.youtube.com/watch?v=yOPEsQLE ... re=related

Ati trecut prin viata.ati vazut oameni.Ia utati ma la asta ce sincer si nevinovat e.
http://www.youtube.com/watch?v=lX5cA1F5 ... re=related
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde modigliani » 24 Iul 2012, 22:01

Ioan Guist scrie:Eu nu ma duc ....... "Sarbatoresc" prin munca

Pai .... tu esti unicat , nene ! La tine s-a spart matrita ! Ca io d-aia te iubesc ! ;) ;) ;)
modigliani

Mesajde ioanpuiu » 24 Iul 2012, 22:03

Încă de la începutul acestor "evenimente" am fost intrigat de faptul că lipsea ceva din peisaj.
Lipseau tinerii, şi în mod particular studenţii.
Mişcarea studenţească a fost întotdeauna vîrful de lance al protestelor civice la noi sau la alţii şi m-a surprins lipsa de atitudine.
Singurul protest venit oarecum din zona tineretului
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 24 Iul 2012, 22:09

Basescu numea PC-ul ca fiind solutia imorala la distanta scurta dupa coalitia cu pricina.Probabil imediat dupa o lista cu plan de bataie de la voiculescu.
Coalitia DA s-a rupt dupa biletelul de la Tariceanu.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde trantor » 24 Iul 2012, 22:52

Gabi, nu poti sa stai 2 ani cu un interimar, vor fi si alegeri prezidentiale inainte de parlamentare, in care vor defila iar Crin, Becali, DDTv,tribunu si probabil Ungureanu.
....
trantor

Mesajde iosca » 24 Iul 2012, 23:09

Cei ce aveti interese personale va inteleg sa tineti cat puteti de Basescu, dar pe ceilalti, cei dezinteresati nu va inteleg. Cum puteti crede un cuvintel spus de Basescu si ai lui, in situatia disperata in care se afla, acum cand se mai agata de ultimul firicel de ata de putere, acum cand ar fi in stare sa spuna orice (asa cum si fac) si sa calce in picioare tot, numai sa nu cada Basescu :?:
Arata exact ca o haita care sunt gata sa se scufunde in propriul .......... si incearca disperati sa se agate de tot ce pot . Si-atunci ce credibilitate pot avea (ma refer la oricine aflat in aceasta situatie) acesti oameni in situatia in care se afla acum ? Minciunile lor nu mai conving pe nimeni. Le-am crezut atatia ani sau ne-am facut ca le credem, caci aproape ne-am obisnuit cu ele.
Eu nu fac politica ; ce spun aici, spun din pura convingere si pt ca nu pot sta nepasator cand vad aici, pe forum atatea si atatea minciuni si atatia si-atatia colegi care le inghit imediat. Deschideti putin ochii dragi colegi si nu mai credeti toate balivernele PD-liste ! Sunt cuvintele unor oameni disperati si atat.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde mibu » 24 Iul 2012, 23:13

Cu real regret ,vă spun încă o dată , avem ce merităm !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Iul 2012, 23:17

am citit undeva ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita !!! eu nu cred asta !!!
de exemplu , rusii pe cine l-au meritat : pe Stalin sau pe Gorbaciov ???
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 24 Iul 2012, 23:43

colegule Trantor , pai am spus eu ca dureaza interimatul 2 ani ? interimatul ar fi de 3 luni dar daca Base se intoarce la cotroceni zboara si Crin cu interimat cu tot , cum de altfel si merita si vom merge la prezidentiale peste 2 ani si in toamna la parlamentare ! dar batranul LUP DE MARE cred ca se va intoarce spre disperarea lui copy-paste ,crin,voiculescu,sova,ciutacu,gadea, vosganian,celor cu dosare ,etc,etc,etc si va fi obiect de studiu pt actualii si viitorii politicieni care inca nu au inteles ca ei sunt in parlament ca sa se strofoace pt bunul mers al Romaniei si pt a le creea romanilor conditii de munca , progres si bunastare ! pai vedeti ce fac majoritatea parlamentarilor la locul lor de munca ? ce faceu multi muncitori pe timpul lu Ceasca si anume se plimbau cu un fier in mana prin curtea fabricii toata ziua ca sa treaca timpul sau sa faca ciubucuri si daca ai intreba cineva, ziceau "m-a trimis mesteru cutare la atelierul cutare sa duc fierul asta" ! d-aia este bun la vot sistemul uninominal curat , nu ca ala cu care a intrat Crin [si multi altii] in parlament dupa locul 3 iar apoi sa ajunga presedintele senatului si presedintele interimar al tarii ! cel mai mare chiulangiu , absenteist de la revolutie incoace din parlamentul Romaniei care acum e presedintele tarii ! d-aia se alege praful de tara asta ca permitem unora ca ei sa ajunga acolo si cand vine unul ca Basescu , mai al dracu, si mai baga din ei in puscarie sarim pe el sa-l dam jos, ca in timpul lui ne-a luat 30 lei din unele pensii sau 300 lei din salariu si nu vrem sa intelegem de ce !
gabi bee

Mesajde Mircea_63 » 25 Iul 2012, 00:16

iosca scrie:Cei ce aveti interese personale va inteleg sa tineti cat puteti de Basescu, dar pe ceilalti, cei dezinteresati nu inteleg. Cum puteti crede un cuvintel spus de Basescu si ai lui, in situatia disperata in care se afla, acum cand se mai agata de ultimul firicel de ata de putere, acum cand ar fi in stare sa spuna orice (asa cum si fac) si sa calce in picioare tot, numai sa nu cada Basescu :?:
Arata exact ca o haita care sunt gata sa se scufunde in propriul .......... si incearca disperati sa se agate de tot ce pot . Si-atunci ce credibilitate pot avea (ma refer la oricine aflat in aceasta situatie) acesti oameni in situatia in care se afla acum ? Minciunile lor nu mai conving pe nimeni. Le-am crezut atatia ani sau ne-am facut ca le credem, caci aproape ne-am obisnuit cu ele.
Eu nu fac politica ; ce spun aici, spun din pura convingere si pt ca nu pot sta nepasator cand vad aici, pe forum atatea si atatea minciuni si atatia si-atatia colegi care le inghit imediat. Deschideti putin ochii dragi colegi si nu mai credeti toate balivernele PD-liste ! Sunt cuvintele unor oameni disperati si atat.

Si totusi, Iosca, ne jignesti pe destul de multi, fara sa realizezi, asa cum poate nu realizezi multe alte lucruri. Multi dintre noi am afirmat sus si tare ca nu avem nici cel mai mic interes material direct de pe urma lui Base. Jignirea vine din faptul ca ori ne socotesti mincinosi ori prosti!
Disperarea de care spui, vine din ceea ce se intampla cu tara asta. Exista oameni care sunt constienti de nivelul lor de inteligenta sau pregatire, dar au niste modele de urmat. Fa si tu o lista cu oameni de valoare care sustin ceea ce sustii tu! Vrei?

Hai sa o luam si religios: "ai avut ochi si n-ai vazut, ai avut urechi si n-ai auzit"
Crezi ca minciuna poate fi invinsa cu o minciuna si mai mare? Ponta e un hot dovedit. Asta inseamna plagiatul si minciuna cum ca are masteratul intr-un domeniu cand de fapt abia avea un curs de vara. Masterat inseamna stapanirea dovedita a unui domeniu (master=stapan in engleza), iar cursul de vara e ceva de vacanta pentru amatori.
Antonescu a facut in cateva zile exact ceea ce ii reprosa lui Base, dar la un nivel pe care Base nu l-a atins niciodata. In cateva zile Antonescu a incalcat Constitutia cat n-a facut-o Base in tot madatul sau. Vrei o comparatie pe intelesul tau? E ca si cum eu te dau in judecata ca i-ai facut ochi dulci soru-mii si propun sa fii inchis pentru asta, in timp ce eu o violez pe soru-ta,insa pozand in salvatorul ei.

Daca tu imi arati un singur ziarist sau politician din Europa care sa-i sustina pe USL-isti, eu votez DA.

Europenii vor ceva de la noi? Sigur ca da! Doar de aceea ne si rugau sa intram in Europa, iar noi nu prea aveam chef.
Ei tot spuneau: va rugam intrati in UE, dar noi nu si nu. Totusi, de mila lor am intrat! :lol:
Ne-au cerut ceva ca sa intram? Da ne-au cerut sa ne stergem pe picioare inainte de a intra.
Acum insa suntem cu bocancii plini de noroi.

Base era oricum schimbat la apropiatele alegeri. Cine n-a mai avut rabdare? Ce consecinte are asta? Acuma pot sa-ti mareasca salariul, caci e tot degeaba. Euro a crescut in cateva zile cat n-a crescut intr-un an. Salariul tau a scazut in 10 zile aproape cu cat ti-a taiat Base. Vezi tu peste o luna cand vin facturile si incep sa creasca preturile.
Europa era gata sa ne primeasca in familie, de la egal la egal. Acum? In cateva zile s-a pus chiar si problema de a ne scoate cu totul. Putin ne zambeste si ne asteapta! Ai fost in Europa? Dar in Rusia?

E o vorba ce spune ca prostul, in momentul in care intelege ca e prost, nu mai e prost.(deci daca intelegi ca te fac prost, insemna ca asa esti). Ei bine, in momentul in care iti intelegi limitele incerci sa le depasesti si sa-ti gasesti modele. Modelul suprem e Iisus! Acesta iti spune ca in momentul in care reusesti sa gandesti cu dragoste, fara urma de ura, fara ranchiuna sau razbunare, ai sanse sa gandesti drept!

Vrei sa-l judeci pe Base? Judeca-l, dar drept!
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE