Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde Dragos2006 » 26 Iul 2012, 09:26

... in literatura romana de numeste mitul mesterului Manole ... mai citim si noi ceva ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 26 Iul 2012, 09:33

Dragos2006 scrie:Useleii au luat acum in brate teoria conspiratiei ca vezi Doamne o vom duce rau ca asa vrea oculta mondiala care este condusa de ... evrei .

Cam asa cum spune Dragos, numai ca n-as generaliza. Chestia asta a insinuat-o Donbazil, nu e neaparat pozitia USL-ilor. A fost dragut si n-a folosit termenul jidan. Am o prietena ai caror parinti au fost si au avut incredibila sansa sa scape de la Auschwitz, oameni din Romania care -dupa cum afirma parlamentarul Sova- n-a participat la holocaust. Mai tarziu Sova si-a cerut scuze!

Tipul asta de gandire este otrava curata. Ati vedea lucrurile altfel daca -Doamne fereste- ar fi vorba de romani si ati fi condamnat pentru simplul fapt ca sunteti roman. Gandul determina vorba, vorbele determina fapta, iar faptele determina caracterul. Uneori poti vedea caracterul unei persoane de la un singur cuvant cum e acesta pus in astfel de context.

Daca e sa fim drepti, imagineaza-ti cati dintre cei de pe forum s-ar fi suparat daca formularea era:

"....Iar cand un ins pe langa faptul ca nativ este p o c a i t ..."? Nu stiu. d-le Ionita, daca am reusit sa explic suficient de ce vad acest lucru ca fiind urat sau grav, nu cuvantul in sine cat insinuarea din context.
Ziaristul ala? Da-l in ...ca-i evreu! - asta e ideea.

Ideea persista pe forum si nu suntem oameni ci Basisti, USL-ei, acoliti, poate evrei etc si cine nu-i cu noi e impotriva noastra, e fara coloana vertebrala etc Impotriva acestui tip de gandire am luat mereu atitudine si voi lua. Chiar daca nu pot schimba lucrurile, macar tin sa ma delimitez.

Tin mult sa spun ca sunt pe forum multi oameni pentru care am un profund respect, indiferent ca sunt sau nu in tara, indiferent ca sunt romani sau nu, practica aceeasi forma de Crestinism sau nu si indiferent ca voteaza DA sau NU.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Cristian IONITA » 26 Iul 2012, 09:47

@Mircea_63 - daca vrei deschidem un topic separat in care sa discutam despre evrei ... si poate ca reusim sa o facem fara patima.

De-a lungul istoriei scurte a Romaniei evreii au avut nu de putine ori influente covarsitoare .... si mai deloc in sensul bun .... dar scum spuneam ... e alt subiect.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 26 Iul 2012, 09:49

Dragos2006 scrie:... in literatura romana de numeste mitul mesterului Manole ... mai citim si noi ceva ?

oauuuuu .... ai aflat si tu ca o carte e buna si la altceva decat sa faci cornete .... FELICITARI

Revenind http://www.realitatea.net/referendum-20 ... z21hx01zj7 cum au unii impresia ca sunt stapani de sclavi ...
Cristian IONITA

Mesajde modigliani » 26 Iul 2012, 11:16

Mircea_63 scrie:................ Gandul determina vorba, vorbele determina fapta, iar faptele determina caracterul............

Ca o ironie - raportat la contextul in care discutati - ceea ce spui se gaseste perfect ilustrat tocmai in ...... Talmud ! ( am mai postat-o pe undeva )

... Ai grija la gandurile tale ca vor deveni vorbele tale ...
... Ai grija la vorbele tale ca vor deveni faptele tale ...
... Ai grija la faptele tale ca vor deveni obiceiurile tale ...
... Ai grija la obiceiurile tale ca vor deveni caracterul tau ...
... Ai grija la caracterul tau ... ca-ti va deveni destin ...
modigliani

Mesajde Mircea_63 » 26 Iul 2012, 11:30

Iar destinul tau e o parte din destinul omenirii!
de la Mircea citire.
Mircea_63

Mesajde alt stupar » 26 Iul 2012, 13:35

lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde ioanpuiu » 26 Iul 2012, 13:42

Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde MrBee » 26 Iul 2012, 14:16

Cirdasie la ce ? In documentul prezentat scrie ca USL e de acord cu obiectivele propuse de CNSC si SCMD.Daca "Stiri Fierbinti" sunt un reper pentru D-voastra nu mai e nimic de zis.Mai verificati sursele.
Patronul Hotnews este finantistul Cristian Sima, celebru turnator al securitatii sub pseudonimul Toma Caragiu (sic!) dupa cum chiar el a dezvaluit, si aflat in relatii foarte apropiate cu.... Monica Macovei (ups!).Deh, cine se aseamana se aduna.
Fostul securist Felix este acuzat de mai multi fosti securisti ca vrea sa dea o lovitura de stat.Incet,incet o sa dispara cu totii.
Primul o va face duminica.Intre orele 7 si 23.
MrBee

Mesajde Mircea_63 » 26 Iul 2012, 14:26

Fiecare lucru poate fi bun sau rau, totul depinde de masura. Ma intreb: oare de unde incepe
ABUZUL DE DEMOCRATIE?

Ziarele ne spun:
Jurnalista cutare s-a dus la Bruxelles si a turnat minciuni despre USL. Lumea e revoltata! Peste 2-3 zile se dovedeste ca nu era adevarat. N-a observat mai nimeni, nimeni nu plateste.

Vila lui Base! A doua zi aflam ca nu e adevarat, dar efectul minciunii ramane. Nimeni nu plateste.

Unor mineri le-au fost retinute buletinele de catre oamenii PDL, ca sa nu poata participa le referendum. Paste cateva zile politia constata ca faptele nu se confirma, efectul ramane, dar nimeni nu plateste.

Se pare ca suntem in blocare de plati! :lol:

Base e suspendat, desi nu erau indeplinite conditiile legale pentru asta. Base plateste!
UE protesteaza pentru aceste incalcari, dar se considera ca Base a dat cu ciocu si ne-a stricat imaginea. Base
plateste!
Base ajunge la concluzia ca respectand regulile USL, ar putea evita suspendarea prin absenteismul populatiei. Tot Base plateste!

Eu ma intreb doar: de unde naiba are asta atatia bani? :lol:
Mircea_63

Mesajde MrBee » 26 Iul 2012, 14:34

Care credeti ca va fi scenariul in continuare in ipoteza ca Basescu se va intoarce la Cotroceni ? La modul serios nu doar de dragul de a ne contrazice, sa-ncercam sa gasim niste variante plauzibile...
MrBee

Mesajde ioanpuiu » 26 Iul 2012, 14:39

N-o să vă vină să credeţi :!:

L-am văzut pe Victor Ponta la TV unde a recunoscut acordul semnat cu Dogaru dar , numai pagina cu semnăturile precizînd că restul filelor au fost alipite acestei pagini de către (probabil) B1 TV
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 26 Iul 2012, 14:42

MrBee scrie:Care credeti ca va fi scenariul in continuare in ipoteza ca Basescu se va intoarce la Cotroceni ? La modul serios nu doar de dragul de a ne contrazice, sa-ncercam sa gasim niste variante plauzibile...

Nu cred că Băsescu are şanse de a se întoarce, maşinăria USL e prea puternică .
ioanpuiu

Mesajde MrBee » 26 Iul 2012, 15:05

ioanpuiu scrie:
MrBee scrie:Care credeti ca va fi scenariul in continuare in ipoteza ca Basescu se va intoarce la Cotroceni ? La modul serios nu doar de dragul de a ne contrazice, sa-ncercam sa gasim niste variante plauzibile...

Nu cred că Băsescu are şanse de a se întoarce, maşinăria USL e prea puternică .

Eu cred ca mai are sanse sa se intoarca la Cotroceni insa va fi terminat politic.In mod normal, la referendum, dupa sondaje, Basescu ar putea avea pina la un maxim de 30% deci ar putea obtine un scor decent.Asadar in cazul in care lumea ar merge la vot ar fi cit de cit "onorabil" pentru el dar ar fi demis cu siguranta.
In cazul unui boicot al simpatizantilor sai insa, scorul ar fi probabil de peste 90% in defavoarea sa.Cu toate astea ar avea sanse destul de mari sa se intoarca la Cotroceni.Problemele grave vor aparea pentru Basescu abia de atunci incolo.Ma indoiesc ca dinspre Bruxelles va mai avea si cea mai mica sustinere,pentru ca la fel cum nu au acceptat tertipurile USL cu referendumul, tot la fel nu vor accepta nici tertipurile lui Basescu cu boicotul.Se vor simti clar pacaliti, pentru ca i-au oferit posibilitatea de a se apara corect si el a folosit un siretlic.Despre sustinerea interna nu mai e cazul sa vorbim.Practic, va fi cam singur impotriva tuturor pentru ca cei 30% care ar putea vota NU la referendum sunt in proportie covirsitoare oameni care ar vota pentru a protesta impotriva modului in care a fost suspendat si nu pentru a-l sustine efectiv pe el.
Urmind parlamentarele in toamna, e greu de gasit o forta politica care sa se poata opune USL-ului.Posibil ca peste scurt timp sa avem un alt referendum.Fara numar...
In primul caz avem o "moarte" rapida in al doilea caz o "agonie" prelungita
MrBee

Mesajde ioanpuiu » 26 Iul 2012, 15:15

MrBee scrie:'

Încearcă să te detaşezi de ură.
Eu votez de frică să nu rămînem cu ăştia noi pe cap.
Deja ne împing într-o direcţie periculoasă, şi asta ... pe plan intern.
ioanpuiu

Mesajde Cristian IONITA » 26 Iul 2012, 15:19

MeBee - nu ar fi prima data cand tara ar functina pe principiul separatiei puterilor .... Base poate fi Presedinte foarte bine si cu minoritate in Parlament ... problema nu e ce ar face el .... ci ce-or sa faca janghinele din Parlament .,... cand pentru a 2-a oara au cerut demiterea lui si nu au obtinut nimic ... de fapt au obtinut foarte multe .... au aruncat la gunoi bruma de realizari facuta de tara si in plus au reusit sa scindeze societatea de nu mai pare deloc absurda perspectiva unui razboi civil.

Referitor la sindicatul asta al militarilor pensionati .... ce fac ei duce foarte aproape de un puci militar ... si daca ne uitam un pic inapoi vedem ca nu ar fi prima data cand armata romana (prin reprezentatii ei) tradeaza interesele nationale:
- in '89 inainte de a se retrage in cazarmi dupa sinuciderea generalui Milea, Armata Romana este cea responsabila de masacrarea revolutionarilor de la Timisoara si Bucuresti - si deabia apoi l-a tradat pe Ceausescu (ajungand sub un general dovedit ca lucarnd pentr KGB - gen. Militaru)
- in '44, tot Armata Romana a fost cea care l-a tradat pe Antinescu si a lasat ca peste 100.000 de soldati romani care luptau pe frontul din Moldova sa devina prizonieri la sovietici;
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE