izavoianu scrie:... Oare este posibil, daca a fost regina sa se intoarca in stup??? De vazut, n-am vazut-o.
paul scrie:S-ar parea ca am si eu o familie bezmetica . Spun ... s-ar parea ,pentru ca o astept sa capaceasca puietul si sa fiu sigur . Undeva , in adancuri , mai sper sa fie o tinerica care nu si-a reglat tirul ...
In varianta cea mai naspa , m-am gandit sa procedez in felul urmator : scutur toata albina bezmetica intr-o lada fara rame prevazuta cu podisor din sita . Inchid urdinisul . O pulverizez cu apa si o duc intr-un beci . Separat , intr-o alta lada pun rame cu miere si o matca imperecheata cu albina insotitoare . Cand matca incepe sa oua am sa iau cate o canuta cu albine bezmetice si am sa le introduc in stupul cu matca . Mizez pe faptul ca perioada in care le-am lipsit de hrana va duce la atrofierea ovariolelor albinelor lucratoare ,cunoscut fiind faptul ca o matca hranita mai putin va oua mai putin spre deloc ... Mai mizez si pe feromonul matcii care,din cate stiu are efect inhibitor . Oare am vreo sansa ???
paul scrie:Dorine , m-a indus in eroare un fapt ... am puiet larvar cate unul intr-o celula . Am si cate doua larve in celula , ce-i drept larve abia ecluzionate . Am fost marti la ele si maine primesc 3 matci imperecheate . Cel tarziu maine seara sau sambata dimineata sunt la ele ,atunci ar trebui sa fie ceva capacit si sa-mi dau seama .
izavoianu scrie:Buna ziua,
Am un stup care a ramas fara regina, ulterior si-a tras botci, a scos alta (am vazut-o) dar intre timp nu a mai ajuns in stup (probabil a disparut cand s-a imperecheat). Au inceput sa apara oua in celule, mai multe in unele. Atunci am scutura stupul la vreo 50 de metri si am dat o rama cu puiet sa-si traga botci. Ieri cand am verificat am vazut ca au aparut botcile pe rama noua (unele chiar inchise), dar albina continua sa oua in celule.
Ce se intampla dupa ce iese regina?? Este ok?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 54 vizitatori