Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Albine fara aripi mor nemaputând să se întoarcă în familie

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Iul 2012, 15:45

aliuta2000 scrie:poza a 2-a poate sa fie la o lucratoare care e la apogeul vietii .. si acelea au aripile franjurite catre varf .. unele dintre ele , nu toate

Da, ai dreptate. Mi-am amintit acum că citisem într-un articol (în l.eng) că albinele lucrătoare mor de obicei atunci când aripile lor sunt epuizate după aproximativ 500 de mile de zbor.
The foragers die usually when their wings are worn out after approximately 500 miles of flight. http://www.redorbit.com/education/refer ... /honeybee/

Imagine

Kathy Keatley Garvey scrie pe blogul său (9 iunie 2012) următoarele:
Ați remarcat probabil aceste albini lucrătoare mai învârstă, cu aripi zdrenţuite, pline de cicatricii pe trup şi fără păr pe toroace, căutând printre flori. Aceste aripi zdrenţuite ar putea fi cauzate de animalele de pradă care le-au ratat: păianjenii, libelulele, lacustele, câinii, păsările şi altele.

Albinele lucrătoare nu zboară bine cu aripi defectuoase şi sunt chiar mai sensibile la acești paianjeni săritori uitându-se prin flori. ...

... După doar doua saptamâni, albinele culegătoare au aripi zdrențuite, trupul fără păr, dar şi mai important este de remarcat că îşi pierd funcţia creierului -- practic determinat/apreciat/stabilit ca abilitate de a invăța lucruri noi.

You've probably noticed these older foragers, with tattered wings, scarred bodies and hairless thoraxes, foraging among the flowers. Those tattered wings could be the result of predators that missed: spiders, dragonflies, grasshoppers, dogs, birds and the like.

Worker bees do not fly well with defectuoase wings and they're even more susceptible to those crafty jumping spiders lurking in the flowers. ...

... After just two weeks, foraging bees have worn wings, hairless bodies, and more importantly, lose brain function--basically measured as the ability to learn new things.
http://ucanr.org/blogs/blogcore/postdet ... stnum=7891
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: Albine fara aripi

Mesajde octav79 » 27 Iul 2012, 16:29

Asa aratau si ale mele (ca in prima poza). Acestea sunt albine tinere abia eclozionate. Eu am facut un tratament cu varachet forte la unul din stupi, la celalalt nu (de experiment).
La nici unul din stupi nu am mai avut asa ceva dupa ce a trecut perioada ploioasa. Coincidenta? Nu stiu. Cineva mi-a zis atunci sa schimb matca. La unul nu s-a schimbat la altul da (linistit).

Cam asa au fost rezultatele la mine. Nu pot trage o concluzie.
http://jimm69.sunphoto.ro/

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos
octav79

Localitate: Bucuresti; Locatii de interes: Bucuresti, Golesti (VN)

Albine fara aripi la bătrânețe

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Iul 2012, 22:41

Faceți click pe poze cu albininuțe bătrâne cu aripile vizibil deteorate:
Imagine

Imagine
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Albine fara aripi => varroa

Mesajde Alexandru.Chisinau » 27 Iul 2012, 22:45

octav79 scrie:Asa aratau si ale mele (ca in prima poza). Acestea sunt albine tinere abia eclozionate. Eu am facut un tratament cu varachet forte la unul din stupi, la celalalt nu (de experiment).
La nici unul din stupi nu am mai avut asa ceva dupa ce a trecut perioada ploioasa. Coincidenta? Nu stiu. Cineva mi-a zis atunci sa schimb matca. La unul nu s-a schimbat la altul da (linistit).

Cam asa au fost rezultatele la mine. Nu pot trage o concluzie.

Nu cred că e o coincidență. Dar ai observat ceva la matca/regină? Varroa a atacat și matca?

Varroa ataca și matca/regina
Imagine
Alexandru.Chisinau

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR