Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: examen apicol

Mesajde augustin » 28 Iul 2012, 21:20

Si eu sunt stupar cu diploma luata la gramada. Tin minte ca atunci a fost o grupa de vreo 40 de persoane. Jumate au facut cursul pentru ca aveau nevoie de foaia aia ca s-o bage in diferite dosare. Restul n-au nici acuma stupi.
Dar au diploma. Asa, si? Diploma nu faca miere, nici nu inteapa.
Cand teduci sa te angajezi, nimeni nu-ti da din prima 100.000 de euroi pe an doar pentru ca ai diploma; tot tre sa faci ceva. Si daca nu esti bun, poti sa ai si diploma cu 5 colturi, ca tot o foaie fara valoare ramane.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde popageorgian » 29 Iul 2012, 16:31

http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde FLORINELU » 29 Iul 2012, 19:21

anul trecut am avut o recolta buna de miere de leurda.mierea de leurda este ceva deosebit,nu se prea cumpara fiindca majoritatea consumatorilor nu ii cunosc calitatile.mai aveam ceva pe stoc cand ma suna cineva si imi spune ca vrea toata mierea de leurda pe care o mai am(nu era asa multa).
vine si o cumpara toata,dar mai cumpara si alte feluri de miere pe care o mai aveam acasa
din vorba in vorba imi spune ca are160 de stupi,imi spune si locatia si nu aveam de ce sa nu il cred
de ce a cumparat atunci miere de la mine? cred ca stiti raspunsul :!:
FLORINELU

Mesajde Dragos2006 » 29 Iul 2012, 22:16

Miere de leurda ? aveti buletin de analiza care sa ateste prezenta polenului de leurda in mierea dumneavoastra ? ca sa spui ca e miere de un anumit fel trebuie sa ai buletin de analiza ca acel polen este majoritar , este cazul mierii de salcam unde chiar daca este cules mare tot se pune problema daca acea miere este de salcam sau poliflora '
Apropo unul vindea la un targ miere de ghiocel !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde teinegru64 » 29 Iul 2012, 22:33

Chiar exista mierte de leurda....si nu inteleg de ce esti invidios pe cel cu mierea de ghiocel :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde FLORINELU » 29 Iul 2012, 22:47

mierea de leurda are un gust inconfundabil de leurda.nici toate analizele de laborator nu ma vor convinge pe mine sau pe cineva care se pricepe ca acea miere nu este de leurda.crezi ca-mi permit sa fac analize de laborator la fiecare extractie de miere?mierea de leurda se extrage in cantitati de zeci si nu sute de kg.
eu vand mierea la clienti pe care ii am de multi ani si mai cresc mereu asa ca nu-mi permit sa-i mint,si nici nu mi-a cerut niciunul buletin de analiza la miere.
buletinul de analiza sant eu cu anii de apicultura pe care ii am in spate si parul alb,care a primit aceasta culoare si printre ALBINE.
FLORINELU

Mesajde smady » 30 Iul 2012, 10:32

BUNA ZIUA

dl papageorgian , in filmuletul prezentat de dumneavoastra eu am vazut oameni nevoiasi care incercau sa faca ceva ( mai rar in Romania ) si care de la acest curs au plecat cu ideea ca daca au luat nota mare chiar stiu acum si apicultura si nu e drept sa furi munca , bani , vise . Ma gandeam ca pana si sotia mea stie care e diferenta intre o rama , o matca si un leat , dar asta nu inseamna ca e si apicultor cu toate ca ar fi luat 10 la examen .
p.s. Apropo de sotie ii ziceam eu ca nu mai e mult si se apuca sa dea trantorii afara la care ea serioasa si matca ce mai face toata iarna . :)

numai bine
smady

Mesajde smady » 30 Iul 2012, 10:35

cred ca toate problemele Romaniei de azi pleaca de la scolarizarea facuta de mantuiala . Asta cu apicultura o vedem noi dar daca intrebi in toate domeniile vei gasi acelas lucru . Rezultate pe masura .
smady

Mesajde teinegru64 » 30 Iul 2012, 10:45

Esti tare Smady :mrgreen: ....Incet, incet...vei fi dea-l nostru :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE