Buna ziua,
Mi-am propus sa ma apuc de apicultura din primavara anului viitor si m-am apucat sa studiez despre albine. Am citit carti despre albine, lucrari apicole in sezon si in afara sezonului, stupi si am tot ce tine de Apicultura. Mi-am propus sa cumpar anul acesta 2 stupi, sa incerc sa-mi cumpar cam tot ce tine de inventarul apicol pentru un incepator, urmand ca in primavara sa achizitionez 2 roi sau 2 familii de albine.
Acum a dat norocul peste mine mai devreme. Sambata, cand am iesit la plimbare la padure cu cainii de vanatoare, am descoperit un roi de albine pe care l-am luat acasa.
Fiind total nepregatit din punct de vedere al dotarilor, am pus craca de salcam cu roiul intr-un cos de rufe, acoperit cu o patura si cu o folie de celofan.
Am facut o precomanda pentru 2 stupi si rame la Tg. Secuiesc (stupii Batranului), dar mi s-a spus ca luna august e perioada de concediu si nu pot livra nimic pana in septembrie.
As avea nevoie de ajutorul unui apicultor din zona Targoviste sau Bucuresti. Intrebarea este daca poate cineva sa-mi imprumute 2-3 rame cladite si o cutie de stup sau o roinita veche pe care nu o foloseste, pana reusesc sa intru si eu in posesia stupilor comandati. Orice ajutor / sugestie e binevenita.
Multumesc !