Adrian Galofteanu scrie:La tei, la pavilion am avut si eu fenomenul asta. Gaseam mereu pe "oglinda" vagonului mortalitate intr-o anumita zona. Am observat atent cateva minute zona respectiva. Albinele care veneau la un urdinis erau "selectate" de paznici. Unele intrau altele erau luate la intepat. Am dat vina pe vreo matca ratacita. Dar acum imi dau seama ca si la salcam am avut cam in aceleasi zone mortalitate mai mare dar interesant de stiut ca fenomenul a aparut numai in perioadele de cules mic(la inceput si la sfarsit) la culesul "in toi" oglinda a fost curata si la salcam si la tei.
Acum la FS am multi trantori morti pentru ca nu prea avem cules(de vineri pana azi = 1kg) si fetele au treaba cu baietii. Acum a inceput sa se vada si diferenta intre lazile de 12 rame si cele de 10. La pavilion unde am de 12 rame este activitate si seara este barba la urdinis, la cei de jos scandurica este curata....asta e! Vrei si cu spatele bun si cu familii beton.........nu prea merge!
Criste Sorin scrie:nici macar o albina moarta
cristi_vidican scrie:Criste Sorin scrie:nici macar o albina moarta
Sorin, bucura-te ca nu ai mortalitate.
Cu culesul la FS cum stai? Mai sunt stupi prin zona?
adycnst scrie:teiul nu produce intoxicatie in anumite conditii!?...daca depopularea s-a intamplat doar la tei.....
cristi_vidican scrie:Din cele observate la fata locului, mai ales la stupii colegilor din pastoral, depopularea are ca si cauza bataliile de la urdinis dintre albine. Suntem in zona cam 300 de stupi si asta si-a spus efectul asupra stupilor si asupra productiei. Pe viitor prefer sa raman acasa, decat sa mai duc stupii in asa aglomerari in asa conditii.
Cristi Vidican
nu e o solutie sa ramai pe vatra pt a evita aglomeratiea eu aplic alta metoda sa am stupii buni si multi restu daca le comvine poate sa vina dar sa respecte reguli de pastoral distnta intre mine si ei, amplasare corecta fata de directia de zbor a culegatoarei
Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori