Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Liviu Bogos

Mesajde paul » 04 Aug 2012, 16:06

liviutzbogos scrie:
paul scrie:Te salut Liviu !
La Facultatea de Teologie la ce sectie esti ?

La sectia Teologie Pastorala,adica pt preot.Am terminat anul II :)

Inseamna ca ai tata preot sau o ruda apropiata cu relatii la Mitropolie sau ... ai bani ! Altfel ... ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Aug 2012, 16:07

nu stiu daca ai dreptate , Paul !!! asta era inainte de revolutie !!! acuma nu stiu daca mai este valabila !!! asa cred eu !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde paul » 04 Aug 2012, 16:11

ves.lucian.zabrani scrie:nu stiu daca ai dreptate , Paul !!! asta era inainte de revolutie !!! acuma nu stiu daca mai este valabila !!! asa cred eu !!!

Care nu mai e valabila ? Aia cu ... pila ,cred . Asta cu banii este de maxima actualitate . :shock:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde liviutzbogos » 04 Aug 2012, 16:13

paul scrie:
liviutzbogos scrie:
paul scrie:Te salut Liviu !
La Facultatea de Teologie la ce sectie esti ?

La sectia Teologie Pastorala,adica pt preot.Am terminat anul II :)

Inseamna ca ai tata preot sau o ruda apropiata cu relatii la Mitropolie sau ... ai bani ! Altfel ... ;)

:)) nici una,nici alta.am auzit multe dar nu dau crezare chiar la toate.intradevar,posturile in parohii se si cumpara dar eu nu cred ca o sa fac asta,o sa ma multumesc cu ce am sa primesc daca da Dumnezeu si ajung preot.eu nu vreau sa fac o meserie din asta si sa traiesc doar din salarul de preot,am sa imi intretin familia din altele :) o vorba duhovniceasca zice "din ce auzi sa nu crezi nimic, iar din ce vezi sa crezi doar jumatate", intelegi ce vreau sa zic :)
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Aug 2012, 17:52

Ma pun in seara asta sa fac niste sirop de zahar sa le dau pt completare.Problema e ca luni plec la Ardeal si ma intorc vineri sau sambata.Pot sa le pun in stup sirop pt o sapt,nu le deranjeaza,nu?Si de preferat in ce vas as putea sa le pun,ceva de plastic e bun,nu?As fi dorit tare mult sa bag si ceva protofil in sirop dar nu am de unde sa iau,am sa le dau sapt viitoare.Nici nu stiti ce fericit sunt ca a reaparut Inaltimea sa :D
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde victor s » 04 Aug 2012, 20:22

liviutzbogos scrie:Vreau sa va spun o minune in lumea albinelor...Ultima data aveam tot oua de albina bezmetica si puiet de trantor capacit, azi m-am uitat si, minune, 3 rame cu puiet de albina lucratoare capacit si am vazut si pe Inaltimea sa Matca :)

Asta e ceva ce eu unul nu am mai auzit pana acum . Oare ce s-a intamplat acolo? Caut si nu gasesc nici un raspuns plauzibil situatiei expuse de tine.
Prima si cea mai apropiata de adevar este aceea ca albinele nu au fost bezmetice si ceea ce ai vazut tu erau de fapt, oua de lucratoare, mai multe in celula datorita faptului ca regina era proaspat imperecheata si nu avea ''tirul'' reglat.
A doua situatie, regina a avut ceva probleme la inceput si depunea doar oua nefecundate si de aici situatia celulelor de trantor.
A treia si cea mai fantezista, descrisa de multi stupari ca fiind reala, combatuta de si mai multi dintre ei, este povestea cu ''oul furat'' de la alta colonie, poveste ce nici eu unul nu o cred , dar...asa cum spun americanii ''never say never''.
Si apropo...bun venit pe tarlaua Stuparitului !
victor s

Mesajde victor s » 04 Aug 2012, 20:28

Cantitatea de sirop trebuie sa fie exact cat pot ele duce, adica sa-l poata sa-l traga pana dimineata, altfel expui roiul riscului de a fi furat (se declanseaza furtisagul, ce vine la pachet cu o crancena batalie).
Siropul se pune in hranitor care la randul sau poate fi de ''n'' feluri.
Sa nu uiti sa micsorezi urdinisul atunci cand faci hraniri cu sirop.
Toate bune !
victor s

Mesajde liviutzbogos » 04 Aug 2012, 23:07

Sincer nici eu nu stiu care ar fi explicatia.Ori matca a fost cu probleme cum spui,dar eu nu am vazuto niciodata si am cautat rama cu rama de n ori si nu doar eu,si un prieten care are ceva mai multa experienta decat mine si mi-a spus si el ca e bezmetic.Dar ar fi o explicatia mai plauzibila :)) el mi-a dat o rama cu botci pe care am bagato in stup,m-am uitat dupa ceva vreme si mi-a parut ca nu au acceptat botcile,in fine,nu prea ma stiu eu cu cititul prin rame :))probabil a iesit matca de acolo,albinele care mai erau lucratoare au luat-o in ingrijire si acum iata ca am vre-o 3 rame ouate frumos.Maine mai bag o rama la crescut pt ca nu mai am faguri claditi.Treaba cu siropul nu prea ma pricep deloc,eu am 4 rame in stup acuma,iar albina acoperitoare sa zic ca e pt 2 rame.Cam cat sirop ar trebui sa le bag?si mai e o problema,eu luni plec pt o saptamana,ma intorc abea sambata,nu pot sa le bag sirop pt o sapt?furtisag nu stiu daca as putea declansa pt ca e singurul stup pe care il am,iar in raza mea nu mai are nimeni albine,doar la aproape un km.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde paul » 04 Aug 2012, 23:17

Mai Liviu ,Victor are dreptate .
Incearca asa ... nu mai pune nici o rama la cladit , pune un hranitor de 1l , pune folie peste rame , micsoreaza urdinisul la 2 cm si da-le 1l de sirop . Reteta de sirop o gasesti la ... HRANIREA ALBINELOR . Dupa ce te intorci , le dai la 2-3 seri cate 300 ml de sirop . Siropul il administrezi dupa ora 21 cand a incetat zborul albinelor .
paul

Mesajde un OM » 04 Aug 2012, 23:19

Fa siropul in concentratie de 2 parti zahar si 1 parte apa, se strica mai greu. Ca si cantitate, la 2 rame de albina nu as da o data mai mult de 200 de gr. Pentru ca pleci, pune cel mult 400 de gr.
un OM

Mesajde liviutzbogos » 04 Aug 2012, 23:22

Sa nu mai pun rama la cladit?Am zis ca sa mai aiba unde oua :) folie nu cred ca am sa pun pt ca am stup orizontal cu fund plin si mai sta si in soare,le fierb daca mai pun si folie...sau la ce folie te-ai referit?iar siropul...am sa incerc sa il initiez pe tata cat de cat pana ma intorc eu:)) oricum in 15 august plec in austria si ma intorc in decembrie deci iar trebuie sa gasesc pe cineva care sa le pregateasca pt iernat.Ma descurc eu cumva,daca le-a salvat Dumnezeu de la bezmeticeala, le ajuta sa treaca si iarna :) Multumesc mult pt sfaturi.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 04 Aug 2012, 23:24

un OM scrie:Fa siropul in concentratie de 2 parti zahar si 1 parte apa, se strica mai greu. Ca si cantitate, la 2 rame de albina nu as da o data mai mult de 200 de gr. Pentru ca pleci, pune cel mult 400 de gr.

siropul l-am facut azi, 2/1 dupa reteta regretatului nea Gica.ajunge 400 ml pt o sapt?bine,oricum mai aduna ele si de afara,a dat o ploicica la noi si acuma a mai inverzit campul si florile.vedem ce va fi
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde un OM » 04 Aug 2012, 23:43

Cel mai bine este sa il instruiesti pe tatal tau si sa il rogi sa le dea cate o portie de 200 ml. la 2 zile.Daca ii este frica sa le dea hrana in uluc, fa rost de un hranitor de podisor, gauresti una dintre scandurelele podisorului in dreptul cuibului si ...sanatate.
un OM

Mesajde un OM » 04 Aug 2012, 23:50

Functie de cum reuseste sa proceseze siropul, micsoreaza sau mareste cantitatea. De-abia dupa ce trece de 4 rame populate cu albina da sirop 1/1.
un OM

Mesajde liviutzbogos » 05 Aug 2012, 08:42

M-am gandit la un tip de hranitor in podisor...am o tava de inox (sau ceva tabla,nu stiu) de vre-o 3 l.o pun pe scandurele sub capac iar deasupra cuibului scot o scandura sau o deplasez un pic sa iasa albinele.ce ziceti,e bine?
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

Mesajde liviutzbogos » 05 Aug 2012, 08:44

si ziceti sa nu mai bag rama la cladit?eu am zis ca sa aiba matca unde oua dar dupaia mi-am dat seama ca eu nu am atata albina acoperitoare si nu are cine ingriji puietul.de ouat cred ca ar oua in rame noi ca e matca tanara,minora chiar :))in fine,ii ajung 4 rame ca oricum nu sunt pline cu miere.
Nihil Sine Deo!

liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?