Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde paul » 05 Aug 2012, 19:27

Ioane ,Ioane ... din cate incurcaturi va scos Curtea asta ... ;) Da si cand o sa interpreteze alta arie ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ioanpuiu » 05 Aug 2012, 19:29

modigliani scrie: Eu pun problema ..... nitel mai complicat : poti aduce cateva nume de incredere ..... din intreaga Romanie ?

Este suficientă o legislaţie clară şi stabilă care să fie respectată. (am scris mai în urmă despre domnia legii)
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 05 Aug 2012, 19:32

paul scrie:Ioane ,Ioane ... din cate incurcaturi va scos Curtea asta ... ;) Da si cand o sa interpreteze alta arie ...

Ultima interpretată a fost ... Oxigen (pentru voi)

... ai dat iarăşi un răspuns pieziş (vezi că eşti şi tu în gaşca aia , cu căruţa la reparat :lol: )
ioanpuiu

Mesajde modigliani » 05 Aug 2012, 20:43

ioanpuiu scrie:Este suficientă o legislaţie clară şi stabilă care să fie respectată. (am scris mai în urmă despre domnia legii)

Nu-i atat de simplu . Ca sa-ti dau un exemplu ( poate cam nepotrivit ) : cresti 10 caini lupi si-i educi ( "legea" de care spui ) sa pazeasca o incinta . Mai apoi , la maturitate , cand vor pazi fiecare dintre ei ( practic RESPECTAND cu devotament si abnegatie ceea ce i-ai invatat tu , "legea" , deh ! ) cate o incinta sau proprietate , vei descoperi fascinat ca fiecare o face in felul sau personal . Raportat in mod absolut direct la temperamentul pe care-l are .

Cu politicienii .... e mai a dracu' treaba ! Cu orice lege vrei tu in fata se vor gasi milioane de variante de trecere ori peste ea , ori pe sub ea - variante care vor fenta legea atat de subtil incat pot fi aproape imposibil de descoperit .

Nu suntem roboti - ca sa poti spune ca ne aliniem docil si fara personalitate in fata unei legi , a unei legislatii . Americanii au "inventat" democratia acum 220 de ani . Constitutia lor are aceeasi vechime ( aici nu fac referire la zecile de mii de amendamente survenite in timp ) . Si-au avut presedinti ..... berechet . N-au fost doi la fel . Fiecare a condus DIRECT RAPORTAT LA FELUL SAU DE-A FII sau in slujba intereselor politice pe care le-a avut .
modigliani

Mesajde Dila Daniel » 05 Aug 2012, 22:12

ioanpuiu scrie:
Dila Daniel scrie:
ioanpuiu scrie:Am evitat să ajung la urne.

aceasta "evitare",a generat toata aceasta tensiune de care va plangeti.
..................
lasi?pervers?...cum oare poate fi catalogat unul care nu voteaza intentionat,pentru a castiga oricum,numai cinstit nu?
Cel ce a avut sange in instalatie,s-a dus si a spus NU.Si merita respect.
Dvs.,meritati sa fiti tras de perciuni,si apoi compatimit.

Curtea Constituţională vă luminează:
"Boicotul" asupra referendumului, aşa cum l-a calificat USL, nu reprezintă o încălcare a legii sau "un abuz de drept".

"Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică".
http://www.gandul.info/politica/curtea- ... al-9922608

Fac asta pentru responsabilizarea afirmaţiilor pe care le facem şi înţeleg să fiu tratat cu aceiaşi măsură.

cand vreodata am afirmat eu ca este ilegal boicotul???...de imi dati acest raspuns,ca nu inteleg.
Puteti sa afirmati orice...cel putin in ochii mei,lasitatea,este cel mai bun cuvant care va caracterizeaza,pe cei care ati boicotat.
Cum sa descriu sentimentul care ma incearca in ceea ce va priveste?...daca maine ar fi sa plecam la lupta impreuna...mi-ar fi frica sa ma incred in voi...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 05 Aug 2012, 22:23

Noi cei care am boicotat mergem la lupta cu regele David iar voi useleii mergeti la lupta in frunte cu crin cacarau.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Dila Daniel » 05 Aug 2012, 22:31

Dragos,prietene...tu nu vezi unde este problema?
voi nu luptati :)
voi va ascundeti :lol:
te salut si te astept iar prin Oltenia sa facem un gratar,sa stam de taina.
...ca macar de asta sunteti buni... :D
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Dragos2006 » 05 Aug 2012, 22:34

ascunsi ca doar urma alege ! :D
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Ioan Guist » 05 Aug 2012, 22:40

paul scrie:Zic si eu una . Nu va grabiti sa-mi sariti in cap ...
Dottore Ponta ... inca nu a demonstrat nimic . Parca as avea nitica rabdare cu el , sa vedem ce si cum ... Nu-mi spuneti nimic de plagiat pentru ca TOTI AM PLAGIAT ! As vrea sa-i vad si eu lucrarea de licenta a lui Base , a lui Udrea si a multora ; dau pariu pe cat vreti voi ca sunt ... copiate ! Mai mult sau mai putin !

Da ma.Uite io le dau credit.Numai ca nu asa! Sa vina la campanie, sa ma convinga de idee, sa ma cultive cu programul lor si ...poate le dau.
Da... sa iei puterea in stat pe sustache si sa dai cu cheptu dezgolit ca esti feciora nu e democratic si asa, merita credit o.Nu mai e romania din '46.Sa numaram pana iasa bine.

D Daniel. Nu sunt de acord cu tine si nu intru in polemica din ...lasitate.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dila Daniel » 05 Aug 2012, 22:56

Ioan Guist scrie:

Ce daca...nimeni nu-i perfect.Eu te consider si in continuare un bun prieten.!!!
te tzuc !
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 05 Aug 2012, 23:05

Ioan Guist scrie:Da ma.Uite io le dau credit.Numai ca nu asa! Sa vina la campanie, sa ma convinga de idee, sa ma cultive cu programul lor si ...poate le dau.
Da... sa iei puterea in stat pe sustache si sa dai cu cheptu dezgolit ca esti feciora nu e democratic si asa, merita credit o.Nu mai e romania din '46.Sa numaram pana iasa bine.

Ioane ... hai sa separam putin lucrurile .
Dottore a ajuns premier in mod democratic . Curioasa a fost dezertarea unpr-istilor . Curioasa a fost graba cu care Base l-a numit premier si mai ales lipsa totala a opozitiei din partea lui ... Mai incolo a fost vorba de "iuteala de mana si nebagarea de seama" !Uslasii i-au surprins pe toti cu viteza cu care au actionat ... Momentan ,dottore e premier pe bune ...
Nu-i treaba mea , nu vreau sa ma amestec dar nu are rost sa se strice niste relatii personale din motive de discutii politice . Chiar ... NU MERITA !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 05 Aug 2012, 23:27

Paul, sti ce se intampala cand dispare un dialog? Apar cuvintele grele.Gen pupincuristi, orbi,lasi,nevolnici etc etc.
Aici dialogul se frange.Si apare tostesteronul.Apar ouale si madria.partenerii de dialog se inchid in carapace. Asta au facut trusturile media.Au inceput cu ora 5, apoi cu can can-uri si vip-uri si curve in paturile fotbaliatorilor.
A urmat politic , dezmatul cu ajective, facaturi , iuteala de vorbe si tupeu de magari.Au primit microfon tot felul de neobrazati.Oameni fara nici-un Dumnezeu.Dumnezeul lor fiind banul.Demontrezi orice functie si orice respect destinat statului in fata poporului apoi ...conduci "armada" unde vrei.Pare rau, basescu zicea asta acu 4-5 ani.Despre atcul asupra institutiilor statului prin trusturi si media in genere.

Asta se intampla si in societate.Si pe forum si pe starda.Lipsa dialogului.Putini sunt cei ce stau sa gandeasca.Putini sunt cei ce mai pot da... restart.
Personal urmaresc (din curiozitate) disputa de pe acest subiect.Ma crucesc cand vad oameni total deformati ,marcati in 8 ani de picatura chinezeasca..Ma uit si in oglinda , recunosc.

Nu am crezut.Nici acum nu-mi vine sa cred ca voiculescu de ex este mai bine vazut decat basescu.Zic asta din ce citesc aici sau ce discut in alte cercuri.Ca politica e la mare cautare ori unde mergi.Voua nu va spune nimic asta?

pnta si antonescu cu echipa de moguli, deocamdata au bagat tara pana in gat in c*cat.Dupa asta, sa nu-mi ceri sa cred ca ei vor binele tarii si ca au potenta.Nu mai putea astepta pana la alegeri?? Ca boc s-a lasat condus de base? Ei de ce nu pot vedea de tara?? Ce face base? Le goleste sticlele ??Si eu pot sa pun un stup in foame si orfanizare.NU inseamna ca mai are vre-o sansa sa intre in iarna.

Sa fim seriosi .Astia vor doar capul lui base.Punct.Actiunea lor a fost comandata si nu are NIMIC cu tara.Tara e doar "hiptonizata"
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde ioanpuiu » 06 Aug 2012, 00:37

Dila Daniel scrie:cand vreodata am afirmat eu ca este ilegal boicotul???...de imi dati acest raspuns,ca nu inteleg.

Văd că nu înţelegi.
Atenţionarea a fost pentru tot grupul vostru, nu pentru o singură persoană şi chiar dacă tu nu ai scris "ilegal" , ai folosit destule calificative, fără zgîrcenie.

Bine că nu eşti judecător la CCR, dar ai în schimb stofă de prim-ministru , ai întotdeauna dreptate :)
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 06 Aug 2012, 00:47

Ioan Guist scrie:... sti ce se intampala cand dispare un dialog? Apar cuvintele grele..................
Asta se intampla si in societate.Si pe forum si pe starda.Lipsa dialogului.Putini sunt cei ce stau sa gandeasca.Putini sunt cei ce mai pot da... restart.

Am întrerupt şi eu un dialog, cu Alin m. dar nu am făcut-o pentru că avem opinii politice divergente.
A folosit un limbaj căruia eu nu îi fac faţă sau mai bine zis, nu vreau.
ioanpuiu

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 06 Aug 2012, 01:11

echo scrie:
modigliani scrie:Eu pun problema ..... nitel mai complicat : poti aduce cateva nume de incredere ..... din intreaga Romanie ? .

... S-au mai intalnit si altii de problema asta si au decis sa aduca print strain care sa conduca, ba au mai si completat in Constitutie ca nimeni din casa regala nu are voie sa se inrudeasca prin alinata cu cineva dintre bastinosi... (tocmai pentru a evita inscruscririle, sogorismele, neportismele, etc). S-a dovedit ca pt scurta perioada a fost o solutie buna.

Pai atunci eu sunt clar pentru federalizarea Europei, sa avem Statele Unite ale Europei, cu guvern federal unic, condus de nemti..... ca sa fie cine sa ii traga la raspundere pe guvernatorii locali ai statului federal Romania... ca altfel se umfla iarasi tarata in noi cu "neamestecarea in treburile interne"...

Daca nu suntem in stare....

- Echo, te facusi ecoul LUPULUI ? :D Pai uite ce ii raspundeam eu lui Puiu la finalul paginii 18 a acestui topic :

LUPU' ALBINELOR scrie:...

Personal nu am incredere in 'pepiniera' romaneasca de politicieni. Nu cred ca Romania va putea renaste prin eforturi proprii, fara ajutor extern. Nu sunt la fel de optimist ca si Cristian Ionita cand vine vorba de 'ginta' romaneasca. Poate gresesc. Poate nu. Asta imi spune mie experienta de pana acum. Nu suntem facuti sa ne administram singuri cu succes. Priviti inapoi in istorie si incercati sa vedeti daca scurtele perioade de prosperitate nationala se datorau in exclusivitate 'geniului carpatin'. Nu vorbesc despre detinatori ai premiului Nobel pentru inventii, ci despre clasa politica autohtona.

Personal as dori sa vad o Europa federalizata cu Romania inclusa in ea. 'Statele Unite ale Europei'. O structura in care o parte din suveranitatea nationala va fi cedata unui guvern central. Atunci si numai atunci, mafia politica romaneasca nu se va mai putea ascunde in spatele cortinei protectioniste numita 'suveranitate nationala' si 'neamestec in treburile interne'...Un astfel de guvern federal european va fi o structura ce nu va mai putea fi corupta de catre fanariotii de la Bucuresti. Si va avea autoritatea si verticalitatea sa traga la raspundere penalii cu aspiratii politice. O astfel de structura va fi frustranta pentru corupta clasa politica romaneasca, dar va fi capabila sa aduca stabilitate si chiar cresterea nivelului de trai pe termen lung pentru o majoritate vesnic jecmanita de propriul neam.

Altfel, poporul roman, spectator al numerelor de iluzionism si jonglerii politice de la 'Circul de Stat Bucuresti', va ramane perpetuu la usa cortului circului, platindu-si intotdeauna biletele la suprapret...

- Daca sunteti atenti la presa occidentala (nu la 'Vocea Rusiei' ;) ) incet, incet se intetzeste discursul federalizarii Europei :

" Comisarul european pentru Servicii Financiare, Michel Barnier: Uniunea Europeana se poate transforma intr-o federatie europeana pana in anul 2016

Comisarul european pentru Servicii Financiare, francezul Michel Barnier, si-a exprimat sustinerea privind transformarea Uniunii Europene intr-o federatie europeana pana in anul 2016, intr-un interviu publicat vineri in cotidianul Liberation, citat de AFP.

Acesta a declarat ca "Europa are multe de facut intr-un timp scurt pentru a corecta deficientele acumulate in ultimii 10 ani, in special in ceea ce priveste crearea unei uniuni economice alaturi de o uniune monetara. Acum ea se muta spre o federatie europeana, criza aratand ca nu putem merge mai departe singuri".

Comisarul european a explicat ca perioada pentru a face acest lucru este una scurta, pana in 2016, cand Uniunea ar trebui sa se transforme intr-o federatie a statelor europene in care natiunile si-ar pune in comun destinele, fara ca acest lucru sa afecteze si diferentele dintre ele.

"O federatie, aceasta presupune o guvernanta economica, un management colectiv al directiilor noastre bugetare, o uniune bancara, o politica industriala, un buget mult mai puternic", a precizat Barnier.

Apoi, el a confirmat ca, "in ianuarie 2013 va exista un supraveghetor integrat unic la nivelul zonei euro, o sarcina pe care dorim sa o incredintam Bancii Centrale Europene".

"Exista in jur de 6.000 de banci in zona euro si acestea trebuie sa fie sub supravegherea BCE", a adaugat Barnier.
"

sursa : de George Stefan HotNews.ro Vineri, 3 august 2012, 11:48

- Alta sansa de redresare nu avem. Decat daca cineva din afara, (aflat peste cloaca locala), va impune ordine, va trage la raspundere si va sustine statul de drept, democratia si valorile europene !
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
LUPU' ALBINELOR

Mesajde echo » 06 Aug 2012, 08:09

LuPe, vizavi de ecou, pai daca tu strigi din bruxele Auuuuuuu io-tz raspund -leeeeuuu :lol:

2016.... n-ar fi mult, trag speranta ca mai traim noi pana atunci... indiferent cine e la putere...
(da' iti spun eu ca mai traieste si Nelu Ilici si iar iese asta din cutia de naftalina "nu va amesticati in trebile interne"! )

Daniele, vezi ca imi da cu virgula calculul dau, ca nu iese la total raportat. Dar lasa ca ne-om intalni noi la un cico si il despicam, oricum nu ne intreaba pe noi nimeni cat ne-a dat la extragerea radacinii patrate din multimea de votanti. :lol:

deci, baieti... pune-ti mana pe lopeti... da-o in ma-sa de politica, am deja dintii sterpeziti ca dupa agurida.. hai sa mai facem si apicultura ca acu vine 2016 si cadem ca musca in borcanul cu competitie...

"aia" au un mare avans.. noi trebuie sa recuperam la greu.

multumiri tuturor celor care au putut mentine un dialog la un nivel civilizat, pe durata a .. 80 pagini, indiferent de diferenta de opinii si care au putut pune pe prim plan argumentul si nu temperamentul.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE