Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: FURTURI ALBINE

Mesajde vali79 » 17 Mai 2012, 09:33

Sau se trece la furt ....paletizat!
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde dumitru_popescu_2005 » 03 Iul 2012, 17:48

Va salut,

Mi-au fost furati 25 stupi cu tot cu albine din totalul de 91.Am marea rugaminte la colegii apicultori...daca poate cineva sa ma ajute...cu orice fel de informatie...ii raman dator.
Stupii au fost furati din padurea Calugareasca aflata pe drumul de la Draganesti Olt la Stoicanesti jud Olt pe partea dreapta...la 2 km de soseaua asfaltata.

Cu stima,
Dan Popescu, Slatina, jud Olt
0724.286.983 Vodafone
0763.344.371 Cosmote

Cateva detalii despre stupi + poze:
Stupii sunt asamblati de mine din scandura de 25 mm grosime.Sunt pe 10 rame 1/1+ etaj pe 10 rame 1/1.
Fundul, cuibul, etajul, podisorul, sita, capacul sunt STAS ACA.O parte din stupi au si gaura pt. tije transport.
Alt element distinctiv care se afla chiar la toti stupii furati...este o sipca din lemn decupata pt urdinis, prinsa in holzsuruburi in fatza stupului de fund si cuib.La majoritatea stupilor...pe aceasta sipca este si gratie de urdinis STAS.
Stupii sunt asamblati numai cu holzsuruburi...nu exista cuie.
Coltarii pt. cuib si etaj...sunt cate 3....confectionati din cornier de aluminiu de 30 mm sau din tabla(la mai putini)
Ramele sunt STAS 1/1 cu 5 sirme orizontale+ un verticala pe mijloc.
Pe lateralele ramei....unde se strange sirma...sunt cate 4 capse ...capsate cu capsatorul pt. foi.
Pe speteaza de sus a ramelor cam la mijloc...este pirogravata litera "P"....cu un fier incalzit la flacara.
dumitru_popescu_2005

Mesajde eugen. » 05 Aug 2012, 14:44

Nu mi s au furat stupi ( cu sau fara familii de albine ) .... ci motorina din rezervorul camionului si 4 canistre de plastic de zece litri ! . Problema e ca m au furat colegi apicultori ! Sunt la un lan de floarea soarelui pe raza localitatii Ciobanu din constanta ( langa Harsova ) . " Colegii mei apicultori " sunt din Dolhasca ,Jud Suceava si celalalt din Jud. Constanta ( nu stiu localitatea ). Dimineata cand a descoperit furtul paznicul meu a luat o pe urme si a ajuns la moldovean la stupina ( 2 pavilioane , camion, stupi varsati). Era urme de motorina pe drum ( au carat cu galeata .....urma galeti e vizibila si acum langa rezervor) inclusiv pe scara pavilionului. Plus ca moldoveanul umbla descult tot timpul si a lasat urme prin praf ( e jegu pe el de .... de cand a venit nu l am vazut in vreo dimineata curat pe picioare ! ). Cand i a zis paznicul meu ce i s a intamplat s a dus si el repede sa se uite la rezervor si "constata "ca si lui i sau furat 400 de litri de morina :lol: dar cand a venit vorba sa anunte politia n a vrut :!: ( culmea are si doi caini de paza :!: pe cand eu niciunul) . O sa revin cu detalii.... nume si numerele la camioane si pavilioane... . Si cand ma gandesc ca Joi cand am fost la stupi le am carat cateva sute de litri de apa cu masina mea la toti ( si de baut si pentru albine ) sa i scutesc sa mearga pe jos vreo 5 km....
Ghinionul lor a fost ca un rezervor era gol si celalalt avea max. 70 de litri (nu stiu daca au luat o pe toata ) si pe deasupra au mai pierdut in fata camionului si o suma de bani ( nu acopera paguba dar costul capacului de rezervor da :lol: ).
eugen.

Mesajde jiji » 05 Aug 2012, 21:01

ca in jungla , cel mai puternic ia tot , nesimtiti
jiji

Mesajde eugen. » 05 Aug 2012, 21:42

Daca petele de motorina carata cu galeata erau pe drum doar de la camionul meu pana la stupina lor si mai erau si pe scarile pavilionului lor ...!? Cand le a zis paznicul meu de intamplare s a dus repede la rezervor si a constatat ca si lui "i s a furat " 400 de litri (400* 5,9 = 2360 suma considerabila :!: ) dar n a fost de acord sa anunte politia... Unde am eu camionul drumul se infunda ... orice iesire e pe langa stupina lor.... (au si doi caini cu ei... ). Paznicul meu (21 de ani ) n a mai fost pe campurile patriei pana anul asta si i a crezut oameni de buna credinta ... nu mi a spus ca in fiecare zi il intreba cand vin proprietarii ( mai are un prieten cu mine ce are 20 de stupi ), si dupa ce au venit si le a adus si apa la toti :lol: noaptea l au operat :!: Nu fac naveta din Ph in Ct zilnic... Am aflat ca maine noapte se muta la Gropeni-Br (daca nu mint) desi langa stupina lor e ultima floare ca perioada de inflorire si n a inflorit inca :!: .
eugen.

Mesajde tomy81 » 06 Aug 2012, 14:38

DA FOC LA VEGETATIE, SI VEZI CUM SE MUTA :lol:
tomy81

FURT STUPI

Mesajde pasaroiuionut » 23 Mar 2013, 14:34

buna ziua as vrea sa fac anunt celor care au cumparat in ultimele ore sau vor cumpara o cantitate undeva intre 30-40 de stupi.as vrea sa va spun ca acesti stupi sunt furati .cine a fost contactat sau stie ceva va rog sa ma anunantati urgent la nr de telefon 0726775896 sau 0723134622 persoane contact pasaroiu ionut sau pene nicu.va multumesc si ofer o mica recompensa celor care au detalii va doresc o zi buna.
pasaroiuionut

Re: FURT STUPI

Mesajde jexy » 23 Mar 2013, 14:50

pasaroiuionut scrie:buna ziua as vrea sa fac anunt celor care au cumparat in ultimele ore sau vor cumpara o cantitate undeva intre 30-40 de stupi.as vrea sa va spun ca acesti stupi sunt furati .cine a fost contactat sau stie ceva va rog sa ma anunantati urgent la nr de telefon 0726775896 sau 0723134622 persoane contact pasaroiu ionut sau pene nicu.va multumesc si ofer o mica recompensa celor care au detalii va doresc o zi buna.

in toata tara asta oare cate zeci de familii se vand...?
jexy

Mesajde LUCIAN AVRAM » 23 Mar 2013, 15:25

@pasaroiuionut , pune localitatea de unde esti , asa se pot orienta si colegii mai usor , eventual poze cu stupii furati , ai sanse mai mari in felul asta sa-i vada vreun coleg :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde iani » 23 Mar 2013, 15:47

Din ce localitate ziceai ca esti?
iani

Mesajde Ioan Guist » 23 Mar 2013, 17:01

Pai...cam asta e cantitateae stupi ce se cumpara de regula.
Ca domnul pagubit nu are interes sa-si declare zona si detaliile, ne face sa mergem cu gandul in alte parti.

Fiind primul mesaj , poate fi luat ca si ...o sparla
Ori vrea sa-si incarce telefonul :lol:
Ori vrea sa vada (auda) ce se mai intampla prin tara :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde salcam » 23 Mar 2013, 19:09

Daca dai o bere tii dau inapoi... sau inainte.

ori ai o problema ori ai probleme
IERTATI
salcam

Mesajde salcam » 23 Mar 2013, 19:30

stiu un caz misto la iasi

nea stuparu aduna 5,6 omuleti care vor chilipiru, le arata pavilionu

ionescu - randul de jos stanga 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere
popescu-randul de jos dreapta 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere
ieftinescu - randul din mijloc stanga 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere
Tepuitu - randul din mijloc dreapta 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere
Orbescu -randul de sus stanga 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere
Puturescu -randul de sus drapta 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere

Vantu- randul de jos 5 stupi ,1 milion stupul , plateste 500 lei in mai scoti 50 kg miere
.
.
.

intr-o zi ,care din grseala coincide cu startul salcamului dispare superafacerea.

toata lumea intreaba vanzatorul

iar vanzatorul le arata urma lasata de vagon, deci e clar ca a plecat pe roti albina si nu a zburat ...cum cred unii apicultori

e dureros cand ai paguba de pe urma unui furt
pacat ca furtul doare
IERTATI
salcam

Mesajde Donbazil » 23 Mar 2013, 22:48

Sal'tare!
Am fost anuntat de colegul Adrian B. care are stupina in Romanesti - Comuna Tomesti Jud Timis, ca i-au fost furate douazeci de familii tinute in zece lazi orizontale ( cate 2 in lada).
Daca cineva poate da relatzii sa sune la tel. 0730331746 - seful de post de la Tomesti, domnul Vinculescu.
Fişiere ataşate
Adrian.jpg
Donbazil

Mesajde Donbazil » 23 Mar 2013, 22:49

Stupina dupa furt
Fişiere ataşate
Adrian 2.jpg
Donbazil

Mesajde pasaroiuionut » 23 Mar 2013, 23:07

sunt din comuna tunari pentru cei care stiu ceva.multumesc