Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde ioanpuiu » 06 Aug 2012, 20:57

Dila Daniel scrie:Cel mai periculos lucru(mai rau decat intoarcerea oii ratacite)ar fi ca pe voi lasii,sa va ia cineva in calcul.
Voi nu ar trebuii nici macar sa mai scrieti pe tema referendumului din 29(ati ales singuri sa renuntati la acest drept),si sa va cereti scuze public pentru situatia creata. ;)

Nici unul dintre noi nu este expert în drept constituţional şi confuziile pe care le mai facem uneori sunt oarecum scuzabile.

În cazul nostru, era suficient să citeşti şi să înţelegi un text scurt, simplu, scris într-un limbaj accesibil .
Daca reuşeai asta, ai fi scăpat de acele confuzii şi mai important, nu ai fi adresat în continuare cuvinte grele dar mai ales nepotrivite, şi altor colegi.

"Exprimarea unei opţiuni politice poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci şi chiar prin neparticiparea la acesta mai ales în situaţiile în care legislaţia relevantă impune un anumit cvorum de participare. În acest fel, se poate crea o majoritate de blocaj raportat la numărul cetăţenilor unui stat; în acest mod, cei ce aleg să nu îşi exercite dreptul la vot consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică. Astfel, alegând să nu îşi exercite un drept constituţional, cetăţenii îşi văd realizate propriile lor convingeri prin neacceptarea, în mod indirect, a celor contrare. De aceea, neparticiparea la referendum, mai exact neexercitarea dreptului la vot, este tot o formă de exprimare a voinţei politice a cetăţenilor şi de participare la viaţa politică".

Sper că acum, color, îţi va fi mai uşor.

despre a doua ta afirmaţie citată :
Dacă discuţia despre un eveniment ar fi condiţionată de participarea la el , aşa cum susţii, rezultă că nu avem dreptul să discutăm nici despre Unirea Principatelor Romane sau despre Războiul de Independență al României :shock:
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 06 Aug 2012, 21:22

La 8 si 30 , trebuia s afie numirea noilor ministrii.
Va rog sa-l scoale cienva pe crinut.Ca el se culca nani dupa desenele cu Mihaela .Sa se ocupe cineva sa puna chestiile astea de statul lui peste, inainte de intrarea gainilor.Va rog

Ce-o fi fost la gura lor trei sfert de ora?? ce-o fi vorghit in spate?
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde balasbebe » 06 Aug 2012, 21:30

Paul, sunt prea echilibrat. Pana referendum, am toate stampilele. Din 29 am hotarat sa mai stau 20 de ani si sa nu mai votez. Tot ei ies.
Paul este bine asa?
balasbebe

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 21:30

domnule Ioanpuiu,cred ca incercati sa va convingeti singur...adica sa va amagiti.Etot un drept al dvs. si acesta.
Daca dvs.credeti ca o culoare ajuta la intelegerea unui eveniment,vreti sa va scriu in portocaliu cum va consider??? :)
Ati avut ocazia sa participati la cele doua evenimente invocate ,si nu ati facut-o ca acum ?Comparatia data ca exemplu,este de-a dreptul ilara si grava daca asa vedeti lucrurile.
Citez din ce ati colorat:" consideră că printr-o conduită pasivă îşi pot impune voinţa politică."
Am mai afirmat dar repet. (necolorat si pentru ca cititi doar ce va convine)Respect optiunea politica a unui om,chiar daca nu este aceeasi cu a mea,dar dezaprob modul prin care acum vrea sa si-o impuna.Cazul boicotului si mai sunt...!
Daca referendumul se va declara invalid,asta este si gata.Base se intoarce si nu mai moare nimeni 2 ani.Dar dvs,nu veti mai putea sa stati drept in fatza mea(figurativ).
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 06 Aug 2012, 22:04

Dacă tu mă consideri laş sau viteaz, nici nu mă răcoreşte nici nu mă încălzeşte pentru că eu mă cunosc mult mai bine decît mă cunoşti tu şi nici nu depind de calificativul tău.

despre referendum
Dila Daniel scrie:...dar frate,sa zici ca toti ce-i care nu s-au dus la vot din aia 8-9 milioane,nu s-au dus ca nu au fost deacord...sau sa faca economie,mi se pare o minciuna grosolana.

Mai degrabă partizanat sau simplă presupunere decît minciună.
Realitatea e cam asa:
- cei 8-9 mil. care nu s-au prezentat la vot nu pot fi atribuiţi nici unei tabere deoarece nu putem ghici cum ar fi votat.
- numărul celor care s-au prezentat la vot a fost insuficient pentru validarea referendumului şi ca urmare Traian Băsescu se poate întoarce legal la Cotroceni.
- despre moralitatea acestei întoarceri , datorită numărului mic de voturi pe care le-a obţinut, se poate discuta.
ioanpuiu

Mesajde modigliani » 06 Aug 2012, 22:07

Dragos2006 scrie:
paul scrie:Referendumul este prevazut de Constitutie (

Ma baiatule ar fi bine intai sa citesti constitutia si apoi sa-ti dai cu parerea . Pana una alta iti aduc eu aici constitutia :

SUSPENDAREA DIN FUNCŢIE

ARTICOLUL 95

......

Stai asa : ..... Ce trebuieste sa intelegem ??? Ca exista un asemenea articol , sau ca te-ai priceput sa cauti ???
Aia cu "mai baiatule" , dovada de gratuita superioritate ( io-s mai natang , asa ! Ce trebuia sa inteleg ? ) , m-a facut sa replic asa .

..................................

Baaaaah , mi-e dor de CI !!! ( aveti cumva idee , a facut pui ??? Hibrizi Bruxelo-Ramnico Sarati ?)
modigliani

Mesajde paul » 06 Aug 2012, 22:17

balasbebe scrie:Paul, sunt prea echilibrat. Pana referendum, am toate stampilele. Din 29 am hotarat sa mai stau 20 de ani si sa nu mai votez. Tot ei ies.
Paul este bine asa?

Nea Balas ... e OK ,oricum vrei sa procedezi.
Huo-ul ala m-a dezechilibrat putin ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dila Daniel » 06 Aug 2012, 22:22

ioanpuiu scrie:...
Realitatea e cam asa:
- cei 8-9 mil. care nu s-au prezentat la vot nu pot fi atribuiţi nici unei tabere deoarece nu putem ghici cum ar fi votat.
- numărul celor care s-au prezentat la vot a fost insuficient pentru validarea referendumului şi ca urmare Traian Băsescu se poate întoarce legal la Cotroceni.
- despre moralitatea acestei întoarceri , datorită numărului mic de voturi pe care le-a obţinut, se poate discuta.

La prima liniutza,abordarea dvs,mi se pare cat se poate de corecta.Dar este mare diferenta de exprimare fata de aceea(unde se sustine sau se lasa sa se inteleaga,ca toti cei neveniti sunt proBasescu si\sau nu au fost deacord cu referendumul ) unde eu zic ca este o minciuna.
A doua liniuta la fel mi se pare corect ce afirmati cu mentiunea ca asi vrea sa am certitudinea unei cifre cinstite de raportare a cvorumului,indiferent care va fi aceea.
A treia,la fel zic si eu.
Si cu afirmatia ca nu depindeti de calificativul meu sunt deacord.Asa si trebuie sa fie.
Sa fim sanatosi!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 07 Aug 2012, 12:56

Cel mai cinstit guvern din ţara hoţilor

În toată nebunia asta care pare că nu se mai termină, bombardaţi din ambele tabere politice cu declaraţii în care fiecare strigă - hoţii !!! - şi îşi susţin afirmaţiile cu argumente care ne bagă într-un păienjenis de articole de lege, mi-a fost foarte greu să văd clar, filmul de la cap la coadă.
Pînă la referendum, cu toate minciunile şi declaraţiile duble pe care le-au făcut în ţară şi în străinătate, lucrurile au fost cît de cît clare.
A venit şi ziua refrendumului cu estimări, rezultate parţiale, numărători paralele şi într-un final cu anunţatea de către BEC a rezultatului final: au votat 8.459.053 participanţi, reprezentînd 46,23% dintre cetăţenii cu drept de vot.

Totul părea terminat şi nu mai lipsea decît validarea CCR.

În timp ce Crin Antonescu începuse, cam fără tragere de inimă, să-şi adune lucruşoarele în geanta de voiaj cu care a venit la Cotroceni, cei care se află în spatele acestui guvern au pus în aplicare planul B care cuprinde două etape principale
1- blocarea deciziei de validare a referendumului
În primă fază s-a urmărit încetinirea procesului decizional şi punerea sub semnul întrebării a rezultatelor ref. prin depunerea de către USL prin preşedinţii celor două camere de contestaţii la acest rezultat
... urmarea - Curtea a cerut informaţii suplimentare
Printre acestea s-a aflat şi adresa din partea Ministerul Administraţiei şi Internelor înregistrată la CCR pe 1aug.2012 sub nr. 5271 prin care se comunica curţii că,

a) în copiile listelor electorale permanente utilizate la referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie 2012, întocmite potrivit dispoziţiilor legale în vigoare în domeniul electoral, au fost înscrise un număr de 18,292,514 persoane.
... dar, cum asta nu era suficient pentru a influenţa decizia Curţii Constituţionale, ce credeţi că face " Cel mai Cinstit Guvern" ? ? ?
Pe 2 august, prin aceleaşi Minister al Administraţiei şi Internelor, trimite o nouă adresă prin care face "precizări" la cea trimisă cu o zi în urmă
Adresa inreg. sub nr. 5273/2 aug. 2012:
"ca administrator al bazei de date, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente, neavând instrumente legale suplimentare de control a datelor procesate de autorităţile publice locale."

Situaţia se complică şi CCR amînă pronunţarea.

etapa 2
Singura soluţie pentru USL de a întoarece lucrurile în favoarea sa este să demonstreze că în Romănia există de fapt mai puţini cetăţeni cu drept de vot.
Pentru a face asta, recurg la fraudă, una penală.
În motivarea respingerii contestaţie USL din decizia CCR apare şi temeiul legal în baza căruia se organizează atît referendumul cît şi alegerea preşedintelui , dar ...
În versiunea publicată în Monitorul Oficial (aflat la guvern :!: ) aceasta lipseşte.
În cuvinte mai simple, aceasta spunea că la referendum votează toţi cetătenii romăni cu drept de vot, oriunde s-ar afla

Cum a dispărut acel paragraf încă nu se ştie, probabil că un tipograf de la MO a aruncat o cheie de paişpe între valţurile rotativei şi astfel a apărut acea EROARE MATERIALA cu care încearcă să se scuze guvernul (acum după ce s-a aflat)

Cel mai cinstit guvern a ASCUNS legea care reglementează desfăşurarea referendumului şi încearcă să o folosească pe cea care reglementează alegerile parlamentare, diferită , şi care le permite să coboare numărul de electori.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12 ... majore.htm
http://www.ccr.ro/deciziitotal/pdf/ro/2012/H0003_12.pdf
http://www.adevarul.ro/actualitate/O_a_ ... 25142.html
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 07 Aug 2012, 13:20

noutăţi ...

Monitorul Oficial refuză să publice decizia CCR în forma în care cuprinde şi acel paragraf lipsă.
ioanpuiu

Mesajde Johny » 07 Aug 2012, 14:00

De cand este lumea si s-a inventat votul, cei care voteaza hotarasc. Sa ma lamuresca cineva pe mine acum dupa ce am trecut de jumatatea vietii ca, cei care nu voteaza au dreptul sa hotarasca e absurd. In biblie scrie asa " DA AL VOSTRU SA FIE DA, IAR NU SA FIE NU" ce este in plus vine de la Diavol. Deci sa fim seriosi sa nu ne inselam singuri!!!!!!!! :)
Johny

Mesajde ioanpuiu » 07 Aug 2012, 14:55

Johny scrie:De cand este lumea si s-a inventat votul, cei care voteaza hotarasc.

Aşa o fi, dar cei care boicotează se opun unori cu succes adoptării unor hotărîri cu care nu sunt de acord.
Cu cîteva minute în urmă l-am putut auzi pe Victor Ponta anunţînd în prima şedinţă a proaspătului guvern că renunţă la acel mini-recensămînt.

A motivat spunînd că e neviabil deoarece a înţeles că se boicotează şi ăsta , şi ce poţi face dacă ţi se trînteşte uşa în nas.
deci ... ?
ioanpuiu

Mesajde akmm » 07 Aug 2012, 15:35

Dila Daniel scrie:Daca tu iti permiti sa te minti singur,lasa-ma pe mine sa nu-ti permit sa ma minti.Drept pentru care iti spun ca eu cred ca esti rau de tot,cu vaca in balarii...daca crezi(cred sigur ca nu)sincer ce ai afirmat.

Pentru a nu exista atata infumurare, in numele Lui Hristos intreb: Chiar au fost 8 milioane de persoane la vot?
Inainte sa-mi raspunda cineva, sa reciteasca intrebarea atent.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Johny » 07 Aug 2012, 15:57

ioanpuiu scrie:
Johny scrie:De cand este lumea si s-a inventat votul, cei care voteaza hotarasc.

Aşa o fi, dar cei care boicotează se opun unori cu succes adoptării unor hotărîri cu care nu sunt de acord.
Cu cîteva minute în urmă l-am putut auzi pe Victor Ponta anunţînd în prima şedinţă a proaspătului guvern că renunţă la acel mini-recensămînt.

A motivat spunînd că e neviabil deoarece a înţeles că se boicotează şi ăsta , şi ce poţi face dacă ţi se trînteşte uşa în nas.
deci ... ?

Da, dl. Puiu, dar posibilitatea legala exista de " DA sau NU", nu stiu sa fie stipulata in vre-o lege din Romania notiunea de "boicot" ca optiune. :)
Johny

Mesajde Jean Valjean » 07 Aug 2012, 16:08

Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde patrascu » 07 Aug 2012, 16:48

COMISIA EUROPEANĂ PENTRU DEMOCRAŢIE PRIN DREPT
(COMISIA DE LA VENEŢIA)

CODUL DE BUNE PRACTICI ÎN MATERIE DE REFERENDUM

7. Cvorum
Nu se recomandă următoarele:
a. un cvorum (prag, procentaj minimal) de participare, întrucât îi asimilează pe cei care se
abţin cu partizanii votului negativ;
b. un cvorum de aprobare (acceptarea de către un procentaj minimal din numărul
alegătorilor înscrişi), întrucât riscă să creeze o situaţie politică dificilă în cazul când proiectul
este adoptat cu o majoritate simplă, inferioară însă cvorumului (pragului) necesar.

http://www.venice.coe.int/docs/2007/CDL-AD(2007)008-rom.pdf
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE