Prima pagină OFF TOPIC ZONA VERDE - STRANGERI DE MANA , RECONCILIERI

Esti certat cu cineva de pe forum si doresti o reconciliere ? Aici este locul....in Zona Verde...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Release te beast ! ... Fiveteen minutes adleast !

Mesajde modigliani » 06 Aug 2012, 22:58

Culturile de BCA la vreme de seceta ...

Bai , am stat io si m-am gandit : sIMA asta al nostru este fantastic ! Este versatil si mereu cu un pas inaintea destinului . Pai ia luati acilea aminte de ce spun asta : pai asta toamna ma luam cu el pe tema cu "1000" de familii de bucuresteni tinuti de el si din gradina lui ..... ! Nici nu ma gandeam ca-n anu' asta sa n-o dea iarasi in castraveti . Cand colo , .... ce sa vezi , ..... ma suna mARIAN saptamana trecuta si-mi zise asa :

- Ia fii atent acilea , .... stai sa-t' spui ! .... Degeaba zici tu de mine ca cu castraveti . Ca acuma sunt cu BCA , cu polistiren , tencuieli , ..... d-astea ! Ca mi-am facut echipa !
- Bah , lasa-ma ca n-am timp ! Am deshtele bulite si tre' sa merg la consult ! N-am timp de BCA-urile tale .
- Da' ce-ai patit ?
- Pai mi le-am cam taiat cu flexu' !
- Da-le cu lipici , ca trece ... Sau cu CM 11 , d-ala de exterior . De prins le prinzi cu dibluri d-alea de plastic , nu-ti mai trebe operatii ..... . Daca-s si unghiile bulite le pui coltare de exterior , d-alea cu plasa de fibra .......
- mAREANE , ai chef de misto ? Lasa-ma , fratioare , ca n-am chef !
- Nu mah , ..... stai ca-ti spui numa'decat . E seceta . N-am timp nici de albine , nici de castraveti . Si cu Popa prostu - c-asa-i spui tu - nu m-am vazut de fo' cateva saptamani .....
- Da' de ce mah ? Te-a banat si ala ??? .....

Mie-mi pare rau ca l-am sutuit pe mAREAN . Dar m-a prins intr-un moment prost . Nu pot conduce si tocmai coboram la metrou . Mergeam la Municipal , la consult . Acuma , ..... in metrou fiind mi-a plecat gandu' la el . ..... Imi parea rau , nene , ca l-am luat tare . Si-mi mai parea rau ca nu l-am lasat sa-mi zica de BCA .

Vedeti voi , al dracu' BCA-ul asta e bun la seceta . Ca nu trebe' udat deloc . Decat nitel cu bidineaua cand pui piatra pe piatra . Da'-n rest nu trebe. mAREAN , zarzavagiu cu stofa , parca-parca a stiut ca va fi seceta anu' asta . Si i-a dat dracu' de castraveti , a insamantat BCA .

Acu' , la cat de mandru vorbea de el ...... cre' ca era d-ala altoitu' , argentinian ! D-ala de da cate 7 - 8 caramizi pe lujer !!! D-ala smecher ! Ca asta al nostru , vai soarta lui , da numa' 1 - 2 caramizi la fir , si-alea ...... vai mama lor , d-alea de 5 x 20 x 50 . D-alea de scoarta .

Acuma stau si ma gandesc : O fi "manevra" lu' Popa Prostu "? Ca prea s-a nimerit ca-n an de seceta mAREAN o da subit in BCA-uri !!!!! Parca-i prea cusuta cu ...... rugaciune alba ! ......

Ca ma si simt prost , sa mor io ! Io-i zic lu ala "Popa Prostu" , da' el are "sfat de taina" cu cine trebe' acolo sus , de-l invata de bine ! ...... Voi ce credeti ? Gresesc ???

........................................................

Anu' asta ..... ca anu' asta ! Culegem BCA ! Da' la anu ??? Cre' ca cel mai bine punem macaroane . Cresc fara sa fie udate , n-au nevoie de polenizare , .... iar - in functie de cultivator si de pretentiile acestuia - cresc cu ..... carne sau cu branza ! Bulionu' ( sanchi - ketchup-ul , c-asa-i spune-acuma ) creste peste drum de macaroane , pe tarlaua lu' niste veri primari d-ai lu Popa Prostu ! Ai dracu' , ..... au mare grija , cand e bulionu'-n parg , o iau pe aratura cu-n morman de etichete si le-agata de capace : "Dulce" sau "Iute" . C-au vazut ei in filme cu de Niro si cu Joe Pesci ca cica ar fi de doua feluri ......

.......................................................

- mAREANE , zi-ne si noua , de unde atata inspiratie in a parasi acest domeniu fascinant , castravecioria , si de-a te axa predilect inspre BCA-torie ?
- Pai , .... stai ca-ti spui , ..... asculta-ncoa !
- Ascult , ascult ! Sunt numa' urechi !
- Pai cre' ca d-aia nu-ti vad ochii . Da' stai ca sa-ti raspund :

Cand eram io mic aveam pe tataia cu care mergeam pe camp sa ne uitam la muguri . La vreme de seceta - ca anu' asta , de exemplu - , ne uitam la mugurii de BCA . Ei au forma paralelipipedica , da' nu-s prea mari . Tre' sa dai in bobi ca sa-i gasesti pe camp . Al'fel nu dai de ei , ai dracu' , ca ie mici !

Dupa ce-i gasesti ii belesti de coaja . Pe dosu' cojii scrie "topic inchis" sau clipoceste ceva de-ntelegi ca p-acolo are lumea multe de spus . Daca clipoceste inseamna ca-i an bun . E bine sa insamantezi BCA-ul . Atentie insa , semintele de BCA trebuiesc uscate toata ioarna pe soba , in coltul de vest . Al'fel ies niste alte alea , de-ti fac terenu' parloaga ..... Nu de alta , da' io stiu , c-am patit-o !

Atata doar , cand incolteste , trebe' udat numa'-n nopti cu luna plina si numa'-ntre unu si doua noaptea . Ca al'fel apare CI si are alta parere , zice ca nu-i bine cum faci si te enerveaza .........Si n-are rost .
modigliani

Mesajde augustin » 07 Aug 2012, 16:47

Bai, da' chiar ca esti coltzos!
De unde dracu le scoateti ma? Ca si Lupu, cand il citesc...m-apuca dracii!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde modigliani » 08 Aug 2012, 21:18

modigliani scrie:..... Anu' asta ..... ca anu' asta ! Culegem BCA ! Da' la anu ??? .........

Mai nene , az' noapte pe la 3 ma ''mascaream''cu Lupu pe MP-uri . Ba ca-i mai misto pe la Brusel si ca n-are somn , ba -io- ca bate vantu' la "Bucale" si aduce-a ploaie ( .... aiurea ! Mai d-aiurea ca Ponta cu elucubratiile lui tembele .......! )

Stau ce stau logat pe NET si dintr-o data mi se face dor de Dunare ! Sar in masina , si cum-necum o iau inspre Gostinu-Oinacu .

Mah , pe drum m-am tot gandit , ...... sa-l sun ? ..... Sa nu-l sun ..... pe mAREAN ? Da' , nenicule , mi-era un dor de Dunare si de valurile ei d-am trecut prin Oinacu cu "2000" la ora ! ..... M-am "proptit" direct in malurile ei , ..... ale REGINEI !

Bun , .... la peste nu po' sa dau , ca nu po' sa mulinez , c-am destele bulite . Da' mi-am luat un scaun pliant , pipa , tutunu' si ale alea necesare .... sederii pe malul EI ! Si-am stat acolo , si-am contemplat-o pana pe la 12 .......

.................................................................................

In timp ce ma pierdeam in senzatii si-n dorinte iaca numa' ce vad pe coama digului un tractor cu bena si remorca incarcat la refuz de BCA proaspat cules ..... . Tractoristu' , deh , .... baiat sarman , opri in dreptu' meu si cere un foc :

- Buna ziua , ma iertati , aveti un foc ?
- Da fratioare , cum sa nu ! Ia d-aici !
- ..... Pfuuuuu , Pfuuuuu , ....... multumesc , sa va dea Dumnezeu sanatate !
- Sa fii iubit ! ..... Auzi ? Ia bricheta cu tine , ca mai am una cazuta printre scaune . .... O caut io si dau de ea .......
- "Mestere" , om bun , sa fii sanatos ......... Da' ce-ai patit la mana de esti pansat ?
- Iaca ..... m-a mancat in kur sa-mi ascut destele la flex .
- Oaaaaaaaa , nasol ! Avem si noi pe unu acilea-n sat , sIMA-i zice , ..... mAREAN , deh , ..... de era sa-si futa un flex peste labe . Norocu' lui ca se are bine cu Popa Prostu , de-i pune ala vorba buna la Sfintire , 'colo sus !
- ....... Cummmmm mahhhhh ? Cum ai zis ? mAREAN sIMA ??????????
- Da ! ..... Il stii ?
- Mai nene , ...... il stiu si ...... nu-l stiu !
- Pai cum adica ?
- Iaca - sa nu confundam - asta de zici tu de el , ..... are si albine ?
- DA! DA! ! Si albine , si muste , si cica anu' asta baga si lacuste ! El e ! Va stiti sau nu ??? Hai ca m-ai facut curios !
- Mai fratioare , ...... cre ca-l stiu . Cre' ca despre el e vorba . Mare apicultor , castravegiu , actualmente - cica - polisterinizar .
- HAAAAAA ! El e ! El unico ! mAREAN !!!!!!! Are niscaiva zeci de albine care mulg temeinic castravetii dimineata , dupa care fecundeaza polistirenu' ! De ies niste utilaje ..... de te ia inima , sa mor io ! Toata lumea ie invidioasa pe el . Ca numa' el poate !
- Hai , nu , serios , ...... cum adica fecundeaza polistirenu' ?
- Pai ..... e simplu ! Polistirenu' odata cordit de catre castraveti ( care-au fost temeinic polenizati de catre albine si-acuma sunt in erectie totala ..... ) vine si se pregateste de depunere pe culbutorii de la tractoare , ...... ca d-aia nici mie nu mi-a mers tractoru,' saptamana trecuta , ca era fo doua femele de polistiren pe oua direct pe culbutori ! Si uite cum am ajuns sa car prin sat BCA-ul cu carutu' de la butelie ....... Ce era sa fac ? Am dat sa le zgornesc , da' ale dracu' polistirene dadeau sa muste , asa ca le-am lasat in plata Domnului !
- ..... Nasol ! .....
- Da' nu mi-ai zis de unde te stii cu mAREAN !
- Mda ..... Nu ti-am zis . ..... M-am cunoscut cu el la mine-n sat , in Atlantida de Sus . La magazinu' mixt . Stateam amandoi la coada la becuri .......
modigliani

Mesajde echo » 08 Aug 2012, 21:39

Pai si?? zi..mai departe.. . ce tigari fuma ala?? i-ai dat tu sau avea el ??

treling puma avea, sau era corespunzator la halat cu basca ??? A ce fel de motorina putzea, avea laptisor de matca in ea ca aditiv sau ... d'asta simpla, aditivata ??

Ma tu esti sigur ca nu era chiar El Sima mascat in tanar tractorist, venit sa te verifice daca esti la post ?? Sau poate era trimis special, tu ai zis ca el fuma, dar daca ii trimteaq lu' Ma'rean mesaje in cudul morse-apash ??

dezvolta subectu'.... ca tocmai am desfacut dopul la sticla de bere si am ramas cu el in gat....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde augustin » 08 Aug 2012, 22:20

Bai, da' voi stiti ce iasa dintr-un castravete zdropsit, imperecheat cu polistirenu expandat si rezultatu' corcit cu BCA-ul? Daca da, sa va fie de bine. Daca nu, va spui io:
un boltzar explodat!
Nea Modi, parca Dunarea margineste Oltenia pe la sud (capatu' lumii). Da' ce-o fi frate dincolo?
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Ioan Guist » 08 Aug 2012, 23:55

pictoreeeee!!!
Unde pescuim noi daca nu ploua?? Ca si la nemnti e criza si nu se mai be' bere.Deci Dunarea...seacaaaa!!! frate!!!
Mai gasim noi o balta bre? Ca uite , domnul Sima nu trimite la Sighiu castraveti sa avem de murat .Asta se leaga cu nevoia de dupa mutare in pastoral.In dimineata de dupa mutare, nu intra decat castraveti murati da...iutii.Nimic nu poti sa inghiti la ora aia.Ne lasam de pastoral frate.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 07:06

echo scrie:Pai si?? zi..mai departe.. . ce tigari fuma ala?? i-ai dat tu sau avea el ??

treling puma avea, sau era corespunzator la halat cu basca ??? A ce fel de motorina putzea, avea laptisor de matca in ea ca aditiv sau ... d'asta simpla, aditivata ??

Ma tu esti sigur ca nu era chiar El Sima mascat in tanar tractorist, venit sa te verifice daca esti la post ?? Sau poate era trimis special, tu ai zis ca el fuma, dar daca ii trimteaq lu' Ma'rean mesaje in cudul morse-apash ??

dezvolta subectu'.... ca tocmai am desfacut dopul la sticla de bere si am ramas cu el in gat....

Nene , ..... uite ca n-am luat seama ce fuma . Atata stiu , puteau de-ti rupeau capu' !
Avea un short de fas si maiou . Si slapi pe care scria "Sport" .( Io aveam pe mine un tricou pe care scrie "Tricou pe care nu scrie nimic" )
Si sigur nu era sIMA . Voi nu-ntelegeti ca io vorbesc foarte des cu el la telefon ? Il stiu si dupa voce , si dupa expresii . Cea mai des folosita - practic inainte de absolut fiecare fraza - este " Auzi , ia fi atent acilea , .... ce voiam sa-t' spui , ......
................................................................
Pune-i dopu' la loc si bag-o-n frigider . Continuam diseara
Augustin scrie:Nea Modi, parca Dunarea margineste Oltenia pe la sud (capatu' lumii). Da' ce-o fi frate dincolo?

Fratioare , am o vorba .... ( am auzit-o la un mare pescar si iubitor de Dunare ) : "Consider teritoriul tarii categoric inclinat catre Dunare .... "

Dincolo de Ea ? Pai ce sa fie ? Culturi intregi de BCA murat . Cat vezi cu ochii !
pictoreeeee!!!
Nelu scrie:Unde pescuim noi daca nu ploua?? Ca si la nemnti e criza si nu se mai be' bere.Deci Dunarea...seacaaaa!!! frate!!!

Nelule , ..... o fii seceta , fratioare , ....... da' stai tu linistit , ca nu seaca Ea , Regina ! Poate numa' sa le ramana lu' astia niste BCA in plus , sa-l arunce in Cazane ! Si nici asa , ca vine fuga Popa Prostu cu "pilele" lui acolo sus , baga o temenea si-un descantec ..... si gata , curge la loc , ....... iti spui io ! ;)

p.s. Sa nu credeti ca bat campii , .... iaca si tricoul ala de l-am purtat io ieri cand m-am intalnit cu tractoristu' care-avea slapi pe care scria "Sport"
Fişiere ataşate
ok_653.jpg
modigliani

Mesajde echo » 09 Aug 2012, 10:06

Nu e de actualitate tricoul tau picto-pescare...

Vazi ca cica sunt la moda acum niste tricoaie cu scrisu' mare, o reclama la o statiune balneara, ceva de genul asta, (cred ca din Italia), ii zice

"PUIE MONTA" daca gasesti, vreau si io unul... :lol: :lol:
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 10:10

echo scrie:Nu e de actualitate tricoul tau picto-pescare...

Vazi ca cica sunt la moda acum niste tricoaie cu scrisu' mare, o reclama la o statiune balneara, ceva de genul asta, (cred ca din Italia), ii zice

"PUIE MONTA" daca gasesti, vreau si io unul... :lol: :lol:
Treci odata pe la mine cu un tricou "blank". Ti-l fac eu ..... ;) ( vb serios ! Am presa calda pentru inscriptionari tricouri, sepci , sau altele )
modigliani

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 21:16

modigliani scrie:....... Sar in masina , si cum-necum o iau inspre Gostinu-Oinacu .....

Fratilor , io indrug acilea fel-de-fel despre zona respectiva da' nu mi-am dat seama ca nu toti o stiti . Iaca .... sa va spui una-alta de p-acolo :

E - ici-sa - la Giurgiu . Nu-s decat fo 8 km intre Giurgiu si Oinacu . Din Oinacu inspre Gostinu dai si de Comasca . ...... Frumoasa zona , nenicule , sa mor io ! Nu , pe bune !!!

Din fiecare dintre satele-astea se lasa drumuri catre Dunare . Toate dau in digul Dunarii . Urci pe dig si-o iei incotro-ti vine pana dai de-o rampa ce se lasa in padure . ..... Pffffffuuuuaai de mine si de mine , ce frumusete de locuri !!!!! Nu-ti vine-a crede ! Pustiu , verdeata , salbaticiuni , flori , albine si-ale gaze mititele de te bazaie toata ziua la cap de-ti vine sa dai cu vermorelu' ..... Si pustiu de tot ! Nici tipenie de om ......

Eram odata in aval de Gostinu - pe la Insula Fara Nume ( pe bune , exista ! ) . Era cam dupa ploi si padurea era plina de sleauri noroite ( cre' ca le facuse baiatu' ala cu tractoru , ala cu slapii pe care scrie "sport" ) . Campasem langa dig . Cu toate astea , pret de fo patru zile nu vazusem tipenie de om . Pe la pranz , cam la ora la care tragem la umbra . vedem pe dig venind un baiat cu vaca . Sar din scaun si strig la el :

- Baaaaah ! Bai n-auzi !!! Ia vino-ncoa !!!
- Da nene ..... Ce-i ?
- De unde vii ?
- De la camp . Am fost cu vaca .
- Ia d-aici o suta de mii si mai treci odata .....

Saracu' copil stranse banii-n pumn si mai dete o tura pe coama dealului . Astia de eram cu ei se uita lung :

- Ce faci , mah ? Ce-ti veni ? De ce l-ai pus p-ala sa mai treaca odata ?
- .... Cand ajung la Bucuresti sa spun c-am vazut .... doi oameni !

.......................................................................

Da frate , pustiu p-acolo ! Pe partea cealalta a digului , inspre uscat , inspre teritoriu , plin de campuri pline cu de toate ( cu diverse , vorbim despre asta mai incolo ) . Printre culturile localnicilor ( care dracu' stie cand lucreaza pamantu' , ca io nu i-am vazut niciodata ! ) topaie iepuret si fazanet de nu-ti vine sa crezi ! Chiar si caprioare !!!
Frumoasa zona ....... Pacat ca nu pare locuita !

Da' stai , ca vin cu poze de p-acolo !

........................................................................

p.s. A dat ala cu vaca ture-ture ..... pana seara tarziu , poate-poate ii mai dau o suta .......
modigliani

Mesajde paul » 09 Aug 2012, 21:36

modigliani scrie:

........................................................................

p.s. A dat ala cu vaca ture-ture ..... pana seara tarziu , poate-poate ii mai dau o suta .......

Cand s-a intamplat mah treaba asta ? Daca s-a intamplat cu foarte multi ani in urma ,poate ala cu vaca era ... Marian !? 8-) Cand era el ... mic . Stii de ce ma gandesc ?Avea pustiul spirit intreprinzator ... Asa ca Marian ... 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde echo » 09 Aug 2012, 21:49

modigliani scrie:p.s. A dat ala cu vaca ture-ture ..... pana seara tarziu , poate-poate ii mai dau o suta .......

Deci pana la urma s-a lasat cu aglomeratie ??? :lol: Acasa ai povestit.."baaaaah luumeet acolo pe dichi, gloata cat vezi cu ochii... unul-dupa-altul treceau"

Tu povestesti de locurile unde am crescut eu Modi.. .Prundu, nitel mai la vale...

Bunica-meu, Dumnezeu sa il odihneasca, a fost tractorist. Toata vara, el cu tractorul, eu cu undita si cartea... (de pe atunci avem io o idee fixa cu cartile, ca vara devoram biblioteci..) . Tot timpul eram cu undita, cos orb, palanitza, cu varu-meu cu plasa (ce mai stiuci scoteam din canalul de aductiune al statiei de pompare din Dunare...).

Imi aduc aminte de "bratarile" de la picioare care le aveam seara in jurul gleznelor (pacura), dupa o zi intreaga batut malul la siruri...

Iar treaba cea mai treaba era la spre sfarsitul lui August cand incepea sa muste Sabitza la Dunare, la "siruri" ... Atunci era treaba nasoala ca veneau ai mei si ma luau inapoi acasa, la Buc, cica "sa ma pregateasca de scola".... cui dracu ii trebuia scoala cand varu-meu imi zicea ca.. "am prins 18 kile" !! Pai sa nu iesi premiant la anatomie, cand eu ma sculam de la 4, bagam o ora de bicicleta si prindeam 3-4 sabite toata ziua, iar asta imi spune ca prinde 18 kile... ?? Si exact cand incepea treaba, io ... "ma pregateam pt scoala"...

O gramada de chestii... rasaritul dimineata la 5, trecerea "raketei" bulgaresti de 2 ori pe zi, drumul pana acolo, show-urile cu granicerii, matze borate cat strangeam la viermisori, focul la care frigeam cate un peste, apa tinuta la rece intr-o gropa in nisip... etc, etc... (ti-am zis ca imbatranesc, ca o dau iar in "pe vremea mea... :lol: )

Ia zi se mai prinde Sabitza??

(PS - ca sa nu fim off-topic, io zic sa ii mai dam lu' Sima inca 15 minute, ieri !!)
echo

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 21:56

modigliani scrie:Da' stai , ca vin cu poze de p-acolo !
Fişiere ataşate
DSC08438.JPG
DSC02626.JPG
DSC00050.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 21:58

de pe la Oinacu , nene !
Fişiere ataşate
DSC09476.JPG
DSC08797.JPG
DSC08524.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 21:59

Si inca una . Mai aduc in timp :
Fişiere ataşate
DSC09985.JPG
modigliani

Mesajde modigliani » 09 Aug 2012, 22:02

echo scrie:Deci pana la urma s-a lasat cu aglomeratie ??? :lol: Acasa ai povestit.."baaaaah luumeet acolo pe dichi, gloata cat vezi cu ochii... unul-dupa-altul treceau"

DIIIIIIIIRECT ! :lol: :lol: :lol:

echo scrie:Tu povestesti de locurile unde am crescut eu Modi.. .Prundu, nitel mai la vale...

Eheeeee , alte "bijuterii" de locuri . Intradevar , ..... nitel mai la vale . Nitel !

Auzi mah , .... nu se-ntampla sa te stii cu sIMA ??? :shock:

............................................

Din ce stiu de pe forum , din Prundu SIGUR este userul UN OM . Poate va stiti ......
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ZONA VERDE - STRANGERI DE MANA , RECONCILIERI