Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cel mai avantajos tip de stup

Mesajde Nastacă Gheorghiță » 09 Aug 2012, 09:02

Salutare...Sunt incepator si as vrea sa stiu care este cel mai avantajos stup. Care credeti din punctul dv. de vedere ca este cel mai rentabil? Si de ce?
O zi buna!!!
Nastacă Gheorghiță

Re: Cel mai avantajos tip de stup

Mesajde aliuta2000 » 09 Aug 2012, 09:09

Nastacă Gheorghiță scrie:Salutare...Sunt incepator si as vrea sa stiu care este cel mai avantajos stup. Care credeti din punctul dv. de vedere ca este cel mai rentabil? Si de ce?
O zi buna!!!

pentru fiecare tip de stup sunt avantaje si dezavantaje !!!!!
fiecare tip de stup e potrivit pentru altceva ,
pentru fiecare om e mai avantajos un anume tip de stup !!!!
etc .
tu trebuie doar sa citesti avantajele si dezavantajele fiecarui tip de stup in parte si apoi sa decizi care tip de stup ti se potriveste tie .nu unui coleg de pe forum .
Bafta
A.D.
aliuta2000

Mesajde iunicu » 09 Aug 2012, 09:26

Cel mai bun stup este ala pe care il intelegi.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Dila Daniel » 09 Aug 2012, 10:41

Nastacă Gheorghiță scrie:Salutare...Sunt incepator si as vrea sa stiu care este cel mai avantajos stup. Care credeti din punctul dv. de vedere ca este cel mai rentabil? Si de ce?
O zi buna!!!

uite doar cateva discutii purtate pe forumul vechi.
http://stuparitul.3xforum.ro/post/1958/1/lada_ideala/
http://stuparitul.3xforum.ro/post/7314/ ... _sa_aleg_/
http://stuparitul.3xforum.ro/post/7937/1/Stup/
viewtopic.php?f=11&t=2112&p=57142&hilit=stupul+ideal#p57142
viewtopic.php?f=10&t=1405&p=33440&hilit=stupul+ideal#p33440
viewtopic.php?f=19&t=391&hilit=stupul+ideal

asa cum spuneam in postarea dvs initiala(stearsa apoi din motive deja discutate de noi)aceste discutii,se pot gasi cu ajutorul motoarelor de cautare interne ale forumului vechi si/sau nou.
Veti mai gasi si alte discutii despre acest subiect,sau oricare alt subiect de care sunteti interesat.
Sper sa va fi fost de ajutor.Numai bine.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde genutzu » 09 Aug 2012, 11:26

cel mai avantajos tip de stup este cel care este plin ochi de albine si are macar volumul a 20 rame 1/1
genutzu

Mesajde gh.pana » 09 Aug 2012, 14:30

Cel mai avantajos stup este cel pe care il ai !
gh.pana

Mesajde cristi_vidican » 09 Aug 2012, 15:15

gh.pana scrie:Cel mai avantajos stup este cel pe care il ai !

Da si Nu. Avantajul e ca ai un stup si ai unde creste niste albine.
De-a lungul timpului am adoptat mai multe modele de stup. Dupa un timp (nu prea lung) am vazut ca exista un alt tip de stup mai bun ca al meu.
Acum am optat pentru modelul unguresc, popularizat de batranul. Mi se potriveste, imi place, e foarte bine legat, mai ales daca e lipit cu aracet bun. Dar, exista si modele de lazi mai bune ca ale mele. Cred ca modelul cu falț de jur împrejur e de departe cel mai bun, mă refer aici la îmbinare.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Dragos2006 » 09 Aug 2012, 15:46

genutzu scrie:cel mai avantajos tip de stup este cel care este plin ochi de albine si are macar volumul a 20 rame 1/1

GRESIT ! :D ... plin ochi cu miere... ! ;)
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cristi_vidican » 09 Aug 2012, 16:18

Dragos2006 scrie: GRESIT ! :D ... plin ochi cu miere... ! ;)

Si mai GRESIT. Asta e stup blocat. Deci e prea mic. Așa ceva e de evitat, trebuie un stup mai mare :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde FLORINELU » 09 Aug 2012, 20:47

cel mai bun tip de stup este acela in care ai avut prima data albine,cu care te-ai invatat si pe care nu-l vei uita niciodata :roll: :?:
FLORINELU

Mesajde iunicu » 09 Aug 2012, 21:01

Nastacă Gheorghiță scrie:Sunt incepator si as vrea sa stiu care este cel mai avantajos stup.

Vezi? E simplu! Ai scapat de citit toate prostiile de pe forum. Ar fi fost o pierdere de vreme.
Sincer sa-ti spun, lasand gluma deoparte, sunt multi dintre noi care nu stim raspunsul.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde paul » 09 Aug 2012, 21:22

Poate-s eu subiectiv ... Aceeasi dilema o aveam si eu acu' vreun an si ceva in urma ... Tot citind , rascitind ,observand , comparand ... m-am decis pentru stupul pe 10 rame cu 2 caturi de 1/2 (rama de 162 mm), model ACA fara falt . Anul acesta ,in primavara am cumparat de la un batran 2 stupi pe 12 rame cu un cat 3/4 ... De departe s-au dovedit cei mai buni . Familiile lor au intrat tarziu in friguri ... dupa tei . Au cules foarte bine la tei si peste medie la rapita si salcam . Familiile care erau in stupi pe 10 rame blocau foarte des cuibul si au intrat dupa salcam in friguri . Urmatorii stupi o sa mi-i fac pe 12 rame cu 2 caturi 1/2 . Ce-i drept ,astia pe 12 rame te rup la incarcat descarcat ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde redoo » 09 Aug 2012, 23:09

La mine cel mai ok a fost un stup pe 9 rame cu cat de 1/2....pana la tei neavand pic de miere a ouat ca disperatul,iar la tei nu mai aveam caturi :D
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Adi Hodis » 10 Aug 2012, 04:06

paul scrie:Poate-s eu subiectiv ... Aceeasi dilema o aveam si eu acu' vreun an si ceva in urma ... Tot citind , rascitind ,observand , comparand ... m-am decis pentru stupul ...

Uite si eu, la fel ... inca de la inceput mi-am pus problema ... time i'ts money.
Adica, cum pot sa intretzin cat mai multe colonii in acelasi timp ... multe insemnand nu 50 s-au 100 ci mult mai multe ... si sa nu-mi intre in friguri de roit ... si sa nu-mi fie greu la recoltat mierea, nici la incarcat/descarcat stupii ... lazile sa se inchida bine, sa nu se formeze curentzi de aer printre caturile suprapuse ( asta-i mare dezavantaj la tratamente si la dezvoltarea timpurie ) si sa fac roii cat mai simplu si mai repede si ... asmd ...

In orice caz, lucrand cu rama ... adio sute de stupi ... d'aia zic, time i'ts money !. :idea:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde paul » 10 Aug 2012, 18:28

Adi ... ai perfecta dreptate ,numai ca trebuie sa tinem cont ca ,colegul este incepator . Cam grele sa incepi cu ME-ul sau MER-ul . Tot cu dadantul trebuie inceput . Pe cate rame va considera el ...
La anul vreau sa-mi fac 5 ME pe 8 rame cu 4 caturi . Invat pe ele si ... mai vad . Deocamdata , urmatorii 20 de stupi mi-i fac pe 12 rame cu 2 caturi 1/2 . Prefer sa platesc doi oameni la incarcat-descarcat , in rest vad doar avantaje . Cel putin ... atat cat ma pricep eu .
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 10 Aug 2012, 18:37

Mai Gheorghita Nastaca ... eu abia acum am vazut ca esti din Bogdanesti :shock: Pai de acolo ... ma trag eu !!! Mai precis taica-meu , Dumnezeu sa-l ierte . Sa nu-mi spui si ca stai ..."peste vale"? Sigur trebuie sa-l cunosti pe unchiu-meu ... DOREL SOPON !!! Vezi ca el mi-a facut de curand 21 de stupi pe 10 rame . I-am dat comanda inainte sa ma dumiresc cu cei pe 12 rame . Du-te la el ca mai are un stup ca model si daca-ti place fa-ti si tu ... Peste vreo 2-3 saptamani ii aduc scandura sa-mi mai faca 20 de stupi pe 12 rame . Poate ne intalnim ...
Ia uite frate ce mica-i lumea ...
paul

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE