Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde balasbebe » 10 Aug 2012, 14:12

Nu le-a iesit pasenta la referendum acum pe V.P. Dobre il baga putin la racoare. Ce l-ar pune si pe Baselu, dar nu au motive. In loc sa zic ca sunt buni, zic ce rai sunt. Si astia vor sa ne comande, cand nu stiu de capul lor. S-au cam plictisit deja.
balasbebe

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 14:21

Dila Daniel scrie:Nelu,cu mine poti vorbi orice,si stii bine asta!
.....................
Si atunci,te intreb...cine arunca cu piatra??? Asta ma doare ca nu vezi!

Daniele, Nelu aş putea fi şi eu :) şi dacă tot putem vorbi orice îţi spun că în urmă cu 2-3 zile erai uşor nemulţumit de afirmaţiile mele; eu m-am oprit puţin iar soarta ţi l-a dat la schimb pe mibu :lol:

... cine aruncă cu piatra ? cam toată lumea , politicienii dar şi noi aici pe forum.
Important este să simţi cine o face cam fără măsură şi cine o face cu decenţă.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 14:32

balasbebe scrie:Nu le-a iesit pasenta la referendum .............

Că nu le-a ieşit au văzut şi cei care au votat DA şi cei care au votat NU , dar că ei amestecă în continuare cărţile şi le tot aşează pentru a ieşi acea pasenţă nu e normal şi nu e nici legal.
Legea spune că listele electorale trebuiesc actualizate în termen de 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului.

Orice "actualizare" ulterioară nu se încadrează în prevederile legii.
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 14:36

ioanpuiu scrie:
Dila Daniel scrie:Nelu,cu mine poti vorbi orice,si stii bine asta!
.....................
Si atunci,te intreb...cine arunca cu piatra??? Asta ma doare ca nu vezi!

Daniele, Nelu aş putea fi şi eu :) şi dacă tot putem vorbi orice îţi spun că în urmă cu 2-3 zile erai uşor nemulţumit de afirmaţiile mele; eu m-am oprit puţin iar soarta ţi l-a dat la schimb pe mibu :lol:

... cine aruncă cu piatra ? cam toată lumea , politicienii dar şi noi aici pe forum.
Important este să simţi cine o face cam fără măsură şi cine o face cu decenţă.

soarta mi l-a dat pe mibu :D ...asta da.
Dar soarta este influentata si de satana...
macar cu dvs am si ce vorbi.
Dar hai sa revin la inceputul adresari dvs.
''Nelu'',pot fi multi pe forum,si m-am gandit si la asta,dar unul singur a fost citat...asa ca nu incercati jocuri de cuvinte...
Vedeti,cum STIATI cu siguranta un lucru(adica cui ma adresez),si ati incercat sa denaturati sau sa-i dati interpretare proprie,stiind ca nu este corect asa ? asa face Base... :D
In rest sanatos voinic?
Se intoarce Base sau nu?
...ce bulibasala a iesit...si totul de la un boicot.Dar las' ca-i bine,am vazut ce ii doare in cot pe toti de noi,plebea.
Ce bine au fost administrate institutiile statului,si ce reformate sunt.Si nu e vina exclusiva a pdl,dar...majora :)

revin ca am uitat...
cine ''simte'' corect care arunca fara masura sau mai cu decenta?''tu'' sau ''eu''? tu zici ca tu,eu zic ca eu.
La nivel national...''eu'' am fost mai multi ca ''tu''.Deci? ce facem?intrebam pe Domnul,sau majoritatea decide?
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 14:55

Dila Daniel scrie:La nivel national...''eu'' am fost mai multi ca ''tu''.Deci? ce facem?intrebam pe Domnul,sau majoritatea decide?

Am pus acolo un zîmbărici şi am afirmat că aş putea fi, nu că sunt acel Nelu deşi tot Ioan mă cheamă.

Doar legea poate decide în aşa fel încît să acceptăm toţi, altfel , dacă fiecare alege cine sau ce să decidă, în funcţie de cum judecă fiecare şi s-a văzut că judecăm diferit, nu ajungem nicăieri.

Nu contest preferinţa acelei majorităţi dar este insuficientă pentru validare.
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 15:12

pai si asta cu invalidarea avem o problema.
Am mai afirmat si sustin si in continuare.
trebuie sa tinem seama de lege si asa este corect.Daca pe drepte,nu s-a intocmit cvorumul,asta este,legea da dreptul sa se intoarca BASescu DIN CURtea lui ,la Cotroceni.(ce joc de cuvinte mi-a iesit :lol: )
Problema este, cine este in masura sa spuna cati suntem.Lasand la o parte ca uni zic ceva,altii alceva?Dar real,cati suntem?
Tot legal,CCR-ul ar fi putut sa invalideze, dupa listele care au fost...Dar,moral si corect intr-un stat democratic(si tot legal)listele trebuia sa fie actualizate la zi.Cine nu a facut-o,sa raspunda.Dar daca aia au gresit,trebuia sa greseasca si ei?
Si cifra care se va da(oricare ar fi ea)...cine poate baga mana in foc ca va fi reala?Si CCR-ul cat este de corect?
Sunt dezgustat de toate institutiile statului...
asa ca nu am decat sa astept si sa se decida ce s-o decide...
recunosc ca imi place zicala aia: ''sa fie ce-o vrea Domnul(fata sau baiat)numai armata sa nu faca''... :)

...Base,sa ramana acolo unde este!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 15:25

Dila Daniel scrie:Dar,moral si corect intr-un stat democratic(si tot legal)listele trebuia sa fie actualizate la zi.

Despre moralitatea şi corectitudinea fiecărui cetăţean putem discuta la infinit dar LEGAL este într-un singur fel:
Actualizarea listelor trebuie făcută şi încheiată în termen de 5 zile de la stabilirea datei referendumului.

Doar aşa e legal.
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 15:45

Si daca nu au fost facute?
un meci de fotbal se tine.Si scorul este de 1-0 pentru tricourile mov,contra celor roz.
Se dovedeste ca in echipa mov,ceva nu a fost in regula.Un jucator ilegal.
Nu se trece la masa verde?
...desi meciul s-a jucat
asa si aici.Nu s-au actualizat listele atunci.Cvorumul sa-l raportam la ceva incorect?
Raspundem la un rau,cu alt rau?
Legal este sa aplicam legea.
Revin cu alt exemplu de aplicarea legii.
Cumpar o masina cu acte in regula ,deci legal,de la ''Gicu''.
Gicu,a avut acte false.Eu am cumparat-o,crezand ca actele sunt bune.
Se afla ca Gicu a furat masina.
Legea imi ia masina!De ce?...pentru ca a constatat in urma unei plangeri(de la proprietar)ca la vanzarea masinii,datele erau false(ireale)
Deci un lucru facut,daca a fost facut in baza unor date false,nu este legal.
Si exemplele pot continua...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 15:49

Rezultatul acceptat de toată societatea nu poate fi decît unul legal.
Ce se încearcă acum este ocolirea legii, şi înainte de a mă acuza pentru afirmaţia asta, vă rog să vedeţi:
AEP - Copy.PNG

Legea nr. 3/2000 (actualizată)
privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare

http://www.roaep.ro/ro/section.php?id=102
... după clic pe vizualizare, găsiţi Art. 4 care spune (aşa cum spun şi cei de la putere) că toţi romănii cu drept de vot participă la referendum.

ART. 4.PNG

Pînă aici toată lumea este de acord

... dar după asta, actuala putere încearcă să modifice aritmetica în folosul ei.
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 15:54

Dila Daniel scrie:Si daca nu au fost facute?
..............
Nu s-au actualizat listele atunci.Cvorumul sa-l raportam la ceva incorect?
Raspundem la un rau,cu alt rau?
Legal este sa aplicam legea.

Dacă ai răbdare vei vadea că listele (actualizate acum) sunt doar un motiv pentru minciună.

Indiferent dacă a fost sau nu prins în acele liste, numărul votanţilor este o realitate, oamenii există şi doar viziunea asupra contabilizării lor e diferită.

Pentru contestarea acelor liste există un termen, dacă nu se face contestaţie în cadrul acelui termen (una sau două zile) listele alea devin baza legală după care se desfăşoară referendumul.
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 16:07

ioanpuiu scrie:... după clic pe vizualizare, găsiţi Art. 4 care spune (aşa cum spun şi cei de la putere) că toţi romănii cu drept de vot participă la referendum.

ART. 4.PNG

Pînă aici toată lumea este de acord

... dar după asta, actuala putere încearcă să modifice aritmetica în folosul ei.

da,iar Base,in folosul lui.
Pe mine nu ma intereseaza decat realul!
Niciodata nimeni nu a contestat dreptul de vot al vreunui cetatean roman,asa cum intentionat pdl-ul a incercat sa induca,si unii chiar au crezut.Cum sa numim asta?
DAR,listele electorale cu dreptul de vot,sunt doua probleme diferite.
Cum trebuie sa fie ele?cine sa fie trecut si cine nu?...nu sunt eu in masura sa zic.O parere personala,fireste ca am... :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 16:11

Numărul celor care au votat este cunoscut şi nu mai poate fi schimbat.

Procentul prezenţei la vot nu mai poate fi schimbat decît prin micşorarea întregului la care se raportează, adică totalul alegătorilor.

Puterea nu contestă dreptul romănilor plecaţi în lume (după bani sau la studii) de a vota dar încearcă să-i scoată din listele permanente.
Asta înseamnă că în listele permanente nu se va regăsi numărul total de romăni cu drept de vot.

Procentul este o fracţie dintr-un întreg , o parte dintr-un întreg împărţit la 100.
100/100 = 1 = 100%
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 16:25

Pai stati asa...
Legal,listele permanente,nu s-au vrut listele cu toti romanii cu drept de vot!
Cred ca faceti confuzie intre listele electorale permanente,si registul electoral.
sau...fac eu confuzie...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 16:27

Votează listele sau votează romănii cu drept de vot :?:
ioanpuiu

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 16:28

Dila Daniel scrie:Pe mine nu ma intereseaza decat realul!

Romînii circulă mult.
Unii pleacă pentru cîteva zile să-şi aducă o maşină, alţii în concediu, alţii pleacă pentru o lună sau două la cules iar alţii pe diverse perioade şi e greu să-i urmăreşti pe toţi.
Singură evidenţă corectă este cea după CNP-uri.
ioanpuiu

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 16:30

ioanpuiu scrie:Votează listele sau votează romănii cu drept de vot :?:

atunci de ce nu zic astia in lege....cvorum din numarul romanilor cu drept de vot? si nu mai era nimic de comentat?
De ce s-au raportat la listele permanente?
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE