Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Democratia a murit!

Mesajde patrascu » 10 Aug 2012, 19:02

Referendum nereferendum 18 14 10 mil de alegatori tot nu conteaza. Ca si in viata unui oarecare si un popor are cateva sanse iar daca le iroseste greu i se mai iveste alta. Greseala a fost facuuta in 90 cand democratic si nesiliti de nimeni romanii l-au votat pe Iliescu. De acolo incepe problema cu exceptia unora din CDR toti politicienii de astazi sunt puii directi sau indirecti ai lui Iliescu. Provenind din aceeasi mama au aceleasi indeletniciri si aceleasi obiceiuri mostenite.
Daca s-ar fi respectat pct 8 de la timisoara aceasta invrajbire si discutii de multe ori cu jigniri de o parte si de alta nu ar fi existat. Poporul asta in vremuri grele si-a gasit resurse a parjolit pamantul a fugit in munti a facut fel de fel de lucruri care pentru unii din noi sunt de domeniul SF. Dar stau si ma intreb care din noi ar face ceva eroic pentru ponta sau pentru basinescu? Raspuns corect NIMENI pentru ca oricat de mult ar tine unii cu unul sau cu altul nu au incredere deplina in ei si nici in ce spun.
Odata instaurat cu forta regimul comunist in anii 40-50 si-a gasit opozanti in miscarile de rezistenta din munti oameni care credeau in vechea clasa politica si in ordinea fie ea si dezechilibrata uneori a ceea ce fusese inainte. Oare cum ar privi acei oameni poporul asta care a avut ocazia sa isi aleaga un alt drum dar el a ales fosti comunisti fosti securisti si dupa 89?

Probabil v-am plictisit dar o sa postez asa uun testament al unui grup de rezistenta anticomunista care gandea profund romaneste si care dupa atata timp ramane valabil

Vrem să aducem pe altarul patriei tot ce se va găsi mai bun în slaba noastră ființă pământeană: libertatea noastră, tinerețea noastră, renunțările la o viață tihnită. Și de candela ce-am aprins-o va cere, pentru a lumina, însăși viața noastră, nu vom ezita să o sacrificăm. Nu am luat arma în mână să luptăm pentru ambiții deșarte de mărire omenească, nici din spirit de aventură, nici din ură pentru nimeni.
Cu atât mai mult suntem departe de meschinele probleme materiale, de pofta de îmbogățire în viitor. Nici unul din noi nu avem averi de apărat, nici interese de clasă. Niciodată, nici noi, nici părinții noștri, nu am exploatat munca și viața nimănui. Din contră, suntem din rândul acelor care în viață au cunoscut mai mult foamea și lipsurile, decât tihna și belșugul.
Ceea ce ne-a mânat aici, a fost dragostea de acest neam, liberă de orice meschinărie. Am învățat să privim neamul nostru, ca de altfel orice în lume, prin prisma dragostei. EXIȘTI ÎN MĂSURA ÎN CARE IUBEȘTI; ȘI TE ÎNALȚI ÎN MĂSURA ÎN CARE TE JERTFEȘTI PENTRU ACEASTĂ IUBIRE.
Noi nu admirăm neamul nostru, nici nu căutăm să-l înțelegem și să-l studiem în virtutea nu știu cărui principiu scornit de mintea omenească. Noi îl iubim. Așa cum e. Așa cum își iubește copilul părinții lui. Și nu l-am schimba cu oricare altul, nici în gând, cum nici o mamă din lume nu și-ar schimba copilul ei. În inima și mintea noastră, n-au încolțit niciodată visuri și gânduri de emigrare prin nu știu ce țări fericite. Voim să rămânem aici părtași ai durerilor și bucuriilor neamului, al destinului său, în valul căruia voim și noi să ne contopim soarta noastră............................................................

În acești ani am găsit în suflete de români, adesea umili și nebăgați în seamă, atâta noblețe și atâta frumusețe, încât nu o viață, dar și o mie de vieți de ai avea, merită să le jertfești. Ne-am lovit însă și de atâta răutate, ipocrizie, interese, ambiție prostească, zgârcenie și mai ales nepăsare, încât ni s-a umplut sufletul de durere, amărăciune și dezgust. A trebuit să primim pe obrazul nostru, nu odată, sărutul scârbos a lui Iuda și, nu odată, otrăviți cu roadele amare ale josniciei omenești, am ajuns în pragul deznădejdii. Ne-am coborât atunci în adâncuri și din istorie ne-am luat din nou seva dătătoare de viață. Ne-am cuminecat din jertfa tuturor câtor și-au dat viața pentru acest neam. Iar voi dragi camarazi căzuți din rânduri, ne-ați legat prin jertfa voastră cu putere, în lupta din care nu putem să ieșim decât biruitori sau morți.
Și mai ales am simțit în ceasurile negre mâna lui Dumnezeu, atunci când slabele noastre puteri omenești ne-ar fi dus la moarte și deznădejde. Aici, pe crestele munților, am simțit cuvintele Domnului, care ne-a spus că fără El nu putem face nimic. Și noi, prin suferința noastră, am învățat să-L iubim. Căci până nu vei suferi tu însuți, măcar o palmă sau o înjurătură pe nedrept, până atunci nu vei putea înțelege, drama de pe Golgota. Aceste gânduri, adânc frământate în nopți lungi de iarnă, îngropați în zăpezi pe crestele Carpaților sau în ceasurile de veghe cu arma-n mână, vi le închinăm vouă, tineri din sate și orașe, ca semn al dragostei ce v-o purtăm, ca unora ce le va fi dat, când noi nu vom mai fi, să vadă și să desăvârșească marea și strălucita biruință românească.
Grupul carpatin-făgărășan, muntele Buzduganu, Săptămâna Mare, anul 1954.
Învaţă din greşelile altora, viaţa este prea scurtă pentru a le face tu însuţi pe toate.
patrascu

Mesajde balasbebe » 10 Aug 2012, 19:25

Dila Daniel scrie:daca revine...asta este.
Eu am sa incerc sa-mi explic incontinuare,cum s-a ajuns ca o decizie exprimata prin vot,a fost invalidata de ...cei ce nu s-au exprimat,sau s-au ascuns ca lasii...
Eu iti zic tie...Marius,tu nu esti un bun fotbalist!
Tu,zici,ba sunt!
Atunci,hai sa jucam un meci.Tu zici,da,dar numai daca ma bati cu 2-0 se pune,si inseamna ca esti mai bun.
Ok,zic eu.
Incepe meciul,eu dau un gol,si tu iesi de pe teren.
Cine a castigat?
Asa a fost cu referendumul.
La fotbal,au fost mai destepti si au bagat sanctionarea abandonului....

:lol:
Cand e facuta o lege, de ei de ce incearca sa o schimbe?
Nu sunt pregatiti. Cuvantul slabi este prea putin.
balasbebe

Mesajde ioanpuiu » 10 Aug 2012, 19:40

Am pus nişte linkuri invizibile :lol:

ioanpuiu scrie:"Să fugim din acest grup infracţional organizat!"
http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 4880.html#

Doamnă: În perioada de după ce?
Domn: De după referendum. Nu ştiu cum au murit într-o lună 40.000 la Gorj!
Doamnă: S-au înregistrat 40.000 de morţi în Gorj?
Domn: Da mă, da, da, da!
Doamnă: Doamne iartă-mă, Dumnezeule!

http://www.adevarul.ro/actualitate/even ... 24910.html

Văd că nu le-a văzut nimeni (încă) dar le deschid eu mai tîrziu ..." în plen"
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde gabi bee » 10 Aug 2012, 20:12

daca intri pe teren si iti trebuie 2-0 sa castigi dar stii ca legal celalalt se poate retrage la 1-0 si o iei in freza , atunci de ce mai intri pe teren ? nu mai zic ca celalalt nu a dorit sa participe la meci , ci a fost tarat si obligat sa joace ! si mai este o chestie , ca vad ca se acuza abtinerea de la vot si se numeste lasitate ! pai in orice tara democrata ai cele 3 optiuni , sa spui DA , sa spui NU si sa spui MA ABTIN ! in orice parlament , roman , american, german , etc sau la orice tip de alegeri, atunci cand se ia o decizie ai la dispozitie DA , NU sau MA ABTIN asa ca de unde treaba cu lasitatea ca eu nu o inteleg ? daca eu vreau sa ma abtin, ca nu sunt hotarat , sau ca ma avantajeaza , care este problema , daca este o regula a democratiei ?
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde paul » 10 Aug 2012, 20:20

gabi bee scrie:pai in orice tara democrata ai cele 3 optiuni , sa spui DA , sa spui NU si sa spui MA ABTIN !

Adevarat ... numai ca scorul il fac aia care-s cu Da sau care-s cu NU :!: Aia cu MA ABTIN ... arbitreaza . Sau voi sunteti obisnuiti sa castigati NUMAI cu arbitrii ?
Eu ajung la concluzia ca singurul pe treaba lui in acest topic a fost ... MIBU !!! Pe bune ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 20:37

gabi bee scrie:... vad ca se acuza abtinerea de la vot si se numeste lasitate !

Cine nu a votat este las?adica toti asa la gramada?...am zis eu asta?...mai pardon...
gabi bee...imi pare rau daca atata ai retinut!Esti in eroare ...
Cauta in urma si vezi cine se incadreaza(in opinia mea )in categoria lasilor.
Apoi revin-o te rog si zi-mi...daca faci parte din ei. :)

si te rog fa diferentza intre a te retrage,si ...a abandona.
Ar fi fost prea onorabila retragerea pentru Base...
Atata timp cat tu iesi in gura mare si spui...JOC!!! JOC!!! nu ma ascund in spatele unor smecherii(tot de el impuse si premeditate)
apoi,cand vezi ca esti coplesit,abandonezi...asta ce este?
Ce va place sa interpretati aiurea... :)
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde gabi bee » 10 Aug 2012, 20:58

stiu exact pe cine ai facut las ! pe cei care in conditii normale ar fi votat NU, dar nu au fost la vot ! nu intelegi ca a nu merge la vot , a te abtine , este la fel de normal ca a merge si a vota DA sau NU ? este o regula a democratiei , doar am spus mai sus si daca situatia era invers , toti sustinatorii USL-ului ar fi stat acasa ! mi se pare aiurea sa faci lasi pe unii pt ca nu au fost de acord cu referendumul si nu au fost sa voteze ! in felul asta a-si putea sa-i fac si eu intr-un fel sau altul pe cei care au votat DA la referendum si a-si gasi si motive si argumente dar nu fac asta pt ca nu e frumos !
Ultima oară modificat de gabi bee pe 10 Aug 2012, 21:13, modificat 1 dată în total.
gabi bee

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 21:12

gabi bee scrie:... mi se pare aiurea sa faci lasi pe unii pt ca nu au fost de acord cu referendumul si nu au fost sa voteze !...

vezi?...nu ai inteles...
Daca nu ai fost deacord cu referendumul(ceea ce oricum nu te cred) este ok.
Ai fost contra demiterii lui Basescu!...
este diferentza mare.
A nu fi deacord cu referendumul,este ca si cum nu ai fi deacord ca poporul sa aiba dreptul de a alege intr-o situatie data.Adica nu esti deacord sa fi intrebat!!!
Sunt sigur ca citind,in acest moment realizezi diferentza.
A vrea sa fi votat NU,dar nu te-ai dus la vot de frica ca majoritatea va vota DA,iar tu ai gandit ca stand acasa nu se va face cvorumul,astfel castigand...esti LAS in opinia mea.
Si timpul te va convinge,daca nu cumva sti acest lucru si negi,doar din motivul ca incerci sa te disculpi si in interiorul tau.Cine se scuza...se acuza!
Si aceasta discutie,este o incercare subconstienta a ta,de a te disculpa....
Asta cred eu!
Daca nu era cvorum,pe pariu ca te-ai fi dus la vot si puneai NU...si nu optiunea conteaza,ci gestul...
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde gabi bee » 10 Aug 2012, 21:32

ma ataci direct a doua oara , facandu-ma LAS pt ca nu am vrut sa votez ! incerci sa filozofezi cu mine si te vad tare incrancenat in exprimare dar esti pe un drum gresit ! in realitate nu te intereseaza decat JOS BASESCU , fara sa te intereseze si altceva ! pe langa ura asta mai este nevoie si de oarecare viziune de ansambu asupra situatiei dar nu toti pot sa se detaseze ! HAI BASESCU , JOS HOTII SI INFRACTORII !
gabi bee

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 21:38

tu consideri atac...eu iti zic ca nu te atac,iti spun barbateste cum te consider.Si retine(asta iti tot scapa)ca NU pentru faptul ca nu ai fost sa votezi,ci pentru motivul pentru care nu ai facut-o...
Este o parere personala,si am si expus motivele care ma fac sa cred acest lucru.
Ca este sau nu gresita(parerea),tu zici ca nu(fiecare percepe lucrurile cum poate)...e ok.
Eu zic ca da.
Gaseste-mi si tu o vina ca am fost la referendum.Nu analiza optiunea de a vota cu DA.

...cu JOS HOTII si INFRACTORII,sunt si eu deacord...dar cu Basescu,nu mai sunt deacord! :)
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde paul » 10 Aug 2012, 21:45

Mai Gabi , de ce toti care nu sunt de acord cu Base sunt niste tampiti care nu au viziune ,care atat stiu (jos Base ... oare de ce), un fel de negri care-si folosesc capul doar ca sa nu le ploua in gat ? :oops: De ce-i desconsiderati asa pe toti care nu mai suporta marlania , grobianismul , fatarnicia , minciuna in formele cele mai abjecte ? :oops:
Apropos ... tu esti un vizionar ! Eu sunt un negru care nu gandesc . Impartaseste-mi ceva din viziunea ta si convinge-ma ... ca-i asa . Cand am spus convinge-ma ,ti-am atras discret atentia sa nu-mi vii cu partis priuri gen Europa ,rusii si mai stiu eu ce alte bazaconii . Ai grija cum ma convingi ca nu cumva sa-mi jignesti inteligenta . Asta de ... negru !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde marius.gj.apic. » 10 Aug 2012, 21:50

Ne uitam toţi miraţi la Geoană când USL-ul nu-l mai vroia în fruntea senatului şi el sub nici-o formă nu vroia să renunţe . Cât de penibil poate să fie Băsescu să nu-l mai vrea majoritatea cetăţenilor şi el să nu renunţe . Niciodară o persoană publică nu a luat atâtea voturi împătrivă . Unde e cel căruia îi plăcea să se întoarcă la popor ? De ce nu a boicotat şi referendumul din 2007 ? Atunci i-au ieşit calculele ...

A fost ciuruit rău de tot ... chiar şi de mulţi care i-au acordat cândva votul ...
Proverbe 3:5 Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
6 Recunoaste-l în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.
7 Nu te socoti singur întelept; teme-te de Domnul, şi abate-te de la rău!
marius.gj.apic.

Mesajde gabi bee » 10 Aug 2012, 21:57

deci in cazul meu , nu am fost la vot , pt a-l sustine pe BASESCU pt ca am mai spus , al consider cel mai bun sef de stat pe care l-a avut ROMANIA cel putin de la 1930 incoace , cu toate bunele si relele pe care le are el ! nu am fost la vot si pt a da cu tifla celor 2 maimutoi si hotilor si infractorilor de cea mai joasa speta si cel mai inalt rang , din spatele lor ! tu DANIEL , de ce ai votat DA ?
gabi bee

Mesajde paul » 10 Aug 2012, 21:58

marius.gj.apic. scrie:De ce nu a boicotat şi referendumul din 2007 ? Atunci i-au ieşit calculele ...

Vezi ca am postat cateva pagini mai in urma , ce parere avea domnul Presedinte despre pragul electoral de 50% plus unul din numarul electorilor ... Sa vezi ce-i tragea cu distorsionarea vointei poporului ... :lol: :lol: :lol:
paul

Mesajde paul » 10 Aug 2012, 22:03

gabi bee scrie:cel mai bun sef de stat pe care l-a avut ROMANIA cel putin de la 1930 incoace ,

Cum mai este mai bun decat presedintele Carol al II-lea ? Chiar mai bun decat presedintele Mihai I ??? ;)
paul

Mesajde Dila Daniel » 10 Aug 2012, 22:04

gabi bee scrie:deci in cazul meu , nu am fost la vot , pt a-l sustine pe BASESCU pt ca am mai spus , al consider cel mai bun sef de stat pe care l-a avut ROMANIA cel putin de la 1930 incoace , cu toate bunele si relele pe care le are el ! nu am fost la vot si pt a da cu tifla celor 2 maimutoi si hotilor si infractorilor de cea mai joasa speta si cel mai inalt rang , din spatele lor ! tu DANIEL , de ce ai votat DA ?

Gabi...te-am rugat sa nu analizezi votul ca optiune.Am votat DA,fiindca am considerat ca nu ma mai reprezinta.Si am expus motivele.Le gasesti expuse in postarile anterioare.Si le sustin.
Eu nu am problema cu ce optiune ai,adica ca el sa ramana.Asta este,tu crezi ca este bun.ok.
Problema este modul in care ai ales sa il tzi acolo.Acolo este lasitatea.Ce naiba!,nu scriem in aceeasi limba?
Cu stima D.D.
Dila Daniel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE