Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Problema:Matca reduce oatul

Mesajde mihaistupar » 11 Aug 2012, 14:10

Ce soi de albină ai? Ti-o zice stan pățitul . La vremea asta dacă le bag un uluc de 700,in 4 ore l-a cărat.vezi că albinele care nu trag sirop nici nu adună.asta dacă nu cumva ai avut cuiburi blocate-regres.o albină bună ocupă in ladă compact exact cât ii trebuie.nu stă răsfirată in toată lada. Rog seniorii să confirme.
mihaistupar

Mesajde aliuta2000 » 11 Aug 2012, 14:21

kozmin scrie:Va multumesc tuturor pentru sfaturi.Precizez ca am micsorat supii dupa puterea familiei dinaite de a posta,pasura de pinde de stup..unde este unde nu..e ciudata tare treaba caci miere am in ei si tot odata rame goale pt oat..dar nu trage siropul..abea abea dupa3 zile au tras150ml..:( sa fie din cauza ca am miere?

acum depinde cum si unde ai ramele goale . daca ramele goale se gasesc in lateralul cuibului , matca nu va oua in ele .
e ciudat ca nu iti trag siropul si zici ca ai rame goale , daca ar fi blocat da e ceea ce a scris colegul cu stup blocat , dar daca tu zici ca ai rame goale , ar trebui sa il ia ... cred ca e posibil sa traga si 2l de seara pana dimineata daca le dau ...
poate siropul are ceva ?!!!
A.D.
aliuta2000

Mesajde kozmin » 11 Aug 2012, 17:44

Dragii mei e sirop facut cu ceai din plante medicinale..si anume:coada soricelului,musetel.tei,sunatoare,putin pelin,izma si galbenele..1L de ceai la 1kg de zahar..din 4rame sa zic roiul cel mai slab o rama tot e goala..deci nu ar fii blocat..supul blocat in definitiv ce ar insemna?eu am si ceva miere in ei caci am mai multi roi,sunt incepator dupa cum am precizat si la foare nu am extras.Deaceea ma gandesc ca sa nu fii intrat in stagnare?dar rame goale tot am..Va salut.
kozmin

Mesajde Leon » 11 Aug 2012, 23:27

Pune niste poze sa vedem clar despre ce roi e vorba
Leon

Mesajde aliuta2000 » 12 Aug 2012, 09:12

kozmin scrie:Dragii mei e sirop facut cu ceai din plante medicinale..si anume:coada soricelului,musetel.tei,sunatoare,putin pelin,izma si galbenele..1L de ceai la 1kg de zahar..din 4rame sa zic roiul cel mai slab o rama tot e goala..deci nu ar fii blocat..supul blocat in definitiv ce ar insemna?eu am si ceva miere in ei caci am mai multi roi,sunt incepator dupa cum am precizat si la foare nu am extras.Deaceea ma gandesc ca sa nu fii intrat in stagnare?dar rame goale tot am..Va salut.

nu se pune tei in ceai !!!!si gusta-l sa nu fie amar rau (coada soricelului sunatoarea si pelinul) .!!!!
A.D.
aliuta2000

Mesajde gh.pana » 12 Aug 2012, 09:52

Parerea mea este ca ai o concentratie prea puternica a ceaiului la care se adauga si mixajul neinspirat al
plantelor din care l-ai facut. Ca sa nu pierdeti banii cheltuiti , refaceti siropul prin adaugarea unei cantitati cel putin similare
de sirop facut doar din zahar si "aqua chioris ", apoi pentru omogenizare ,amestecati-le bine. Albinele il vor primi cu..... placere !!!
gh.pana

Mesajde ilalexandru » 12 Aug 2012, 15:05

La tine problema ar putea fi, in primul rand, lipsa albinei. Ai foarte putina albina in roii respectivi si nu are cine sa traga siropul. Apoi depinde unde ai pus si hranitorul. DAca nu e pus imediat langa cuib, iarasi dureaza ceva mai mult pana albina ia siropul. Daca tu ai trei rame cu albina si miere si apoi ai pus 3-4 rame goale, iar la final hranitorul nu e bine deloc. Si trebuie tinut cont si de faptul ca matca, in perioada asta, nu prea mai oua pe ramele noi, crescute anul acesta. NU mai e timpul din primavara
ilalexandru

Mesajde kozmin » 15 Aug 2012, 09:08

problema cred ca era urmatoarea:am scapat ceva mai mult pelin si punand coada soricelului plus sunatoarea a dat un gust amar...gresala mea!dar si stupii erau burdusiti de miere si nu mai aveau spatiu de ouat,fiind aproape blocati.asa ca am extras cate o rama doua,urmand sa le bag mierea inapoi ca stimulare..am procedat ok? in ce proportii sa bag mierea inapoi va rog sa imi spuneti?diluata,cata apa cata miere?Va multumesc!
kozmin

Mesajde gh.pana » 15 Aug 2012, 11:11

De acum incolo ziua se micsoreaza accentuat iar vremea se raceste.
Timpul necesar pentru ventilare si aducerea mierii la concentratia corespunzatoare va fi mai mare.
Avand in vedere timpul necesar concentratiei mierii precum data calendaristica , eu iti propun sa te gandesti
la o proportie 1/1. In felul acesta ai stimulare ponta , completare hrana de calitate dar si protejarea contra uzurii a albinelor.
Sa auzim de bine !!
gh.pana

Mesajde kozmin » 15 Aug 2012, 17:54

Iti multumesc,totusi cred ca voi folosii un procentaj unpic mai mare al mierii pentru a o putea ventila mai usor si observ ca dupa aceste ploi au inceput sa bage cu putere polen ceea ce e foarte bine.toate cele bune!
kozmin

Mesajde iunicu » 16 Aug 2012, 09:05

Desi sunt sigur ca stii, tin sa-ti reamintesc faptul ca diluezi numai mierea care o bagi la momentul respectiv in hranitoare. Daca o diluezi si pe cea care o sa le-o dai peste cateva zile, risca sa intre in fermentatie alcoolica.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde kozmin » 17 Aug 2012, 13:07

da da stiu asta!merci
kozmin

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE